icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

rosalie1411
25. jún 2021

@junyk to nespomínala.. 🤷‍♀️

junyk
28. jún 2021

Dievčatá v NR na repro imuno dovolenkujú od 5.7. Až do 23.7.

elka77
28. jún 2021

@junyk ďakujeme za info. Dobre vedieť tak im budem písať už teraz snad stihnem este konzultácie cez mail.

junyk
28. jún 2021

@elka77 áno aj ja som sa dnes objednala a mne odpísali na mail

elka77
30. jún 2021

@ressankajanka ahoj prosim ta vieš odporucit nejakú dobru homeopatiu/homeopatiu alebo kde kupuješ nejaké dobre homeopatika ? 🙂 dakujem🙏🏻

kuki23
3. júl 2021

Ahojte,mam dilemu. Chcela som ist do care Reprofit v Brne,tam robia aj imunologiu. Len teraz co s tymi kontrolami na hraniciach,ked nemam ocko...Potom zvazujem MT helios alebo Iscare. Z Iscare mam dceru. Na dalsom IVf sme boli 2x v Za a velke sklamanie. Cize uz sme ako samoplatcovia. Bola som na imunologii Dzurilla v NR,brala som pol roka medrol,je to ine svinstvo,uz nikdy viac. Ak by sme riesili MT,uz by som do NR nechcela ist...mam zvyseny annexin V, alergiu na spermie,endometriozu..a neviem co este... Neviem ci to teda risknut s tým Brnom, alebo ist do MT. Budú aj nadalej vyžadovat liečbu na imunlogii?Mate podobnu skusenost?Vychadza to cenovo v Brne lepsie? dakujem

sparkling
3. júl 2021

@kuki23 ahoj. Ja som bola v Brne v heliose a tam mi vobec neodporucali brat medrol napriek cytokinom. Bola som u mudr. Texla. Mala som chodit na sono tu do Banskej Bystrice a do Brna az na opu a vklad. Lenze prisla druha vlna a tak sme to prestali riesit. No a teraz sme zase zacali riesit, lenze zas je problem s cestovanim a tak sme sa rozhodli ostat tu na Slovensku v Bystrici. Nebudem si to uz komplikovat a oddalovat. Neviem si predstavit cakat na hraniciach pred odberom vajicok s plnymi vajecnikmi… dva testy dat spravit ked pojdem tam a dva testy po navrate na SR + karantena a neviem co vsetko. A to ani nehovorim o tom, ze by som mala absolvovat pocas stimulky kontrolne sona v Brne kazde dva - tri dni (ako by som to zladila s karantenou netusim). Plus na jesen ak uplne zavru nahodou hranice, nedostanem sa na vklad? Nikto nevie co bude. Tak nebudem si to radsej komplikovat. Ved postupy maju tie iste, lieky aj davkovanie mi napisali tie iste ako v Brne. Tak ak do Brna tak v dalsom IVF cykle ak sa bude dat.

elka77
4. júl 2021

@sparkling ahoj prosím ta ak sa môžem opýtať, keď hovoríš že ti neodporučili brat medrol aj napriek cytokinom aké vysledky tých cytokinov si mala ? Nemala si ich nejaké nízke ? Lebo je to zvláštne že ti neodporučili liečbu ? Pýtam sa lebo ja som síce nakoniec po liečbe medrolom konečne otehotnela ale ešte ho užívam aj keď som v 12tt a dr.vravi že kebyze ho prestanem užívať hrozí potrat 😔tak radšej od strachu užívam

sparkling
4. júl 2021

@elka77 bolo to na liecbu, aj som ho dva krat brala, ale druhy krat uz mi cytokiny neklesli. Ono kazdy lekar ma svoj nazor na vec a nemusia sa zhodnut. Mne medrol v Brne neodporucil, vraj skor mi skodi. A naopak v imunovitale mi ho nasadili a odporucali. A uziva sa to tak do 15. TT a potom zacnes pomlicky vysadzat, to tak normalne robia. Ty uz to mas za par… tak sa teš a nestresuj.

zuzzi18
4. júl 2021

@kuki23 ahoj moja skúsenosť je, pokiaľ máš endometriozu, treba liečiť primárne to, pretoze ona spôsobuje imunologické problémy. Mne teraz Dr. naordinovala 3 mesiace liečbu na úplne zastavenie MS, následne urobíme hysteroskopiu aj endometrialny skratching a pôjdeme až potom na vklad keď bude endometrioza skludnena. Pre istotu ma predtým pošle aj na MR ktoré ukáže pripadne ložiská endo. Ja mam za sebou tri vklady, prvý nič, druhý bolo biochemické a tretí nič. Brala som aj Medrol na cytokiny, aj fraxiparin kvôli anti annexinu ale hlavný problém je ta endo.

janie7
4. júl 2021

@kuki23 Ahoj, ja mám naplánovanú 2. stimuláciu v Brne, v Reprogenesis a nemenila by som vôbec. A som samoplatca. Majú podobné ceny ako Reprofit, niečo lacnejšie, ale cca sa to vyrovná. Keď to porovnám napr. s Gyn-Fivom, tak sú lacnejší, keď s Ferticentom tak cca podobné, ale ten úžasný prístup mi tu nikto nenahradí😉 Držím päste🤛🏻🙏🏻

sparkling
4. júl 2021

@janie7 a budes tam chodit teraz a testovat sa? Ja som spekulivala, ci nue je vynimka nejaka, ale nakoniec som to vzdala, ze sa nebudem stresovat… cakat uz nechcem, lebo nahodou zas otehotniem orirodzene (nam sa totiz mimoriadne dobre dari 😖), ale nikdy to nedopadne dobre…

janie7
5. júl 2021

@sparkling Ahojky, no my tam pôjdeme teraz v júli 2 krát a teda 2 krát sa pôjdeme dať otestovať, s tým, že posielame nastimulované embryjka na genetiku a pokiaľ budeme na výskedky čakať, tak sa dáme zaočkovať😉 Na KET pôjdeme najskôr koncom septembra, lebo musia prejsť minimálne 2 týždne po očkovanie a až tak sa môže ísť na vklad, no my chceme dať väčšiu časovú rezervu. Nemyslím, že na hraniciach to bude nieaké strašné, čo treba je test, potvrdenie z kliniky a zaregistrovať sa do appky E-hranica, žiadna karanténa do 12 hodín pobytu v inej krajine nehrozí😉 Ja som v Brne neskutočne spokojná a najradšej by som môjho dokiho s celou klinickou preniesla do BA. Držím päste🤛🏻🙏🏻😘

sparkling
5. júl 2021

@janie7 jaaaj no tak to uz ano. My este mame stimulku pred sebou, tak nervacim a stresujem, bojim sa, co to bude, odber az niekedy v auguste ma caka, bojim sa, co sa dovtedy este zmeni. V CAR chceli, aby som sa rozhodla, ze aby si to vedeli naplanovat. Tak som si povedala, ze nebudem si to komplikovat, lebo ja som strachopud, ze sa nedostanem potom na vklad 🙈

janie7
5. júl 2021

@sparkling Aj ja mám ešte stimulku pred sebou, ale teda už druhú, no na UTZ som bola v Brne v máji, krásne mi môj Dr. všetko naplánoval, no moje telo si robí čo chce, plus stresy v práci, tak som sa rozhodla, že začnem stimulovať teraz v júli. Možno sa aj dobre stalo, lebo by som teraz začiatkom júla nemala môjho dokiho a my sme si tak sadli, že on si kvôli mne posunul minulý rok dovolenku, lebo som chcela jeho. Môj muž sa rehoce, že už čaká iba kedy sa mi začnú klaňať a môj Dr. už so mnou začína rozprávať po slovensky😉 Vedela by som ti písať úsmevné slohové práve aj dve hodiny, čo som tam všetko zažila, tak verím, že táto druhá stimulácia už bude viesť do víťazného konca. Neboj, zvládneš to!🤛🏻 Hlavne psychicky musíme byť silné!

sally001
5. júl 2021

Ahojte baby chcem sa spýtať že či máte skúsenosť...mam zvysene NK bunky k tomu mi dr. Dzurilova predpísala clexane....intralipidy budem brat do 16 tyzdna cca a ten clexan mi necha dokonca?Vy ste to mali ako?Ďakujem.

sparkling
5. júl 2021

@sally001 ahoj, ja mam clexane od hematologa len preventivne, takze ti neporadim asi. A na zvysene ni bunky ti nedala medrol??? Iba intralipid? Tusim sa mi ta doktorka lubi viac a viac…

sally001
5. júl 2021

@sparkling nie povedala ze to je zbytocne liecit kedze sme isli na ivf...

sparkling
5. júl 2021

@sally001 tak ja uz tomu celemu vobec nerozumiem 🙈 ale to asi neni podstatne. Cim viac sa v tom rypem, tym vacsi prd viem 🤣 mne kazala prist az ked budeme mat stimulku za sebou. Ja som predtym chodila do imunovitalu a mala som zvysene iba cytokiny a na toe mi nasadili medrol. S nk bunkami ti asi velmi neporadim.

janie7
5. júl 2021

@sparkling Aby si bola v obraze, na zvýšené NK bunky sa dávajú intralipidy a na cytokíny medrol či prednison😉

sally001
5. júl 2021

@janie7 ano vieme moja ...len mne k nym predpisala clexane...otazka bola ci sa s tym niekto stretol a dokedy ho pichali?nie naco sa co pouziva....to davno vieme

sparkling
5. júl 2021

@sally001 ja som nevedela tak mi odpovedala.
@janie7 Mne klesli s medrolom aj nk bubky. Hoci neboli zvysene, klesli este viac. A na dalsi krat som na cytokiny vyfasovala aj medrol aj intralipid, ale v imunovitale

zuzzi18
5. júl 2021

@sally001 ahoj, clexane by mal predpisovat aj sledovat a nastavovat dlzku liecby hematalog, nie imunolog...to prvy krat pocujem ze by imunolog dal clexane..jedine ze by si mala zvyseny nejaky hematlogicky parameter (tych sa vela vysetruje aj na imunologii ale zvyknu s tym potom poslat na hematku, ja som to tak mala). Mne predpisali fraxiparin k intralipdom a medrolu a to ako dlho sa picha urci hematalog po pozitivnom teste a nasledne podla toho ako sa vyvija tehotenstvo. Vacsinou ale ak ho pichat treba, tak treba cele tehotenstvo az do sestonedelia..

sally001
5. júl 2021

@zuzzi18 na hematologii mi nic nezistili s vysledkom som isla na reproimunologiu a tam mi vysli NK bunky zvysene ...dala intralipidy pred vkladom aj po + clexan dva dni pred vkladom ...na intralipidy chodim kazde dva tyzdne a picham stale clexane...🤷‍♀️ v 13tt idem na krv no bojim sa ze bude kazat vysadit clexane..neviem mozno mi ho necha do konca...preto sa pytam ci ma niekto skusenost lebo som z toho v strese trosku

sparkling
5. júl 2021

@sally001 no nemyslim si, ze to ho da vysadit a na druhu stranu, xlexan sa prespisuje aj preventivne (ja ho tak mam), moze ti ho prespisat aj gynekolog. Pripadne jej skus napisat mail, ze dokedy ho budes pichat. Ze si sa zabudla opytat. Vsak je to normalne, ze clovek zabudne

zuzzi18
5. júl 2021

@sally001 uvidis podla vysledku krvi. Ked bude treba, urcite ti ho necha a hlavne, to ta budu sledovat cele tehu cize vzdy podla vysledku ti ho bud necha alebo vysadi 🙂

sally001
5. júl 2021

@zuzzi18 dakujem trosku si ma upokojila

sally001
5. júl 2021

@sparkling v stredu idem na lipidy opytam sa dakujem

zuzzi18
5. júl 2021

@sally001 jasne v pohode bud v klude a tes za z tehulkovania, vsetko bude dobre 🙂

luckamjar
5. júl 2021

@sparkling ahoj moja! Vy idete nakoniec do IVF? Nesledovala som celu konverzáciu ale som zvedava lebo aj nás to asi čaká…prečo take rozhodnutie u vás?