Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@janie7 ahoj prečo imunovital nie? Ja som tam síce bola 1x a nic nenašli bola som na odporúčanie u lekárky Bergendiovej moja gynekologicka mi ju odporučila zobrali mi krv a potom prišli výsledky a povedala mi ze všetko je v pohode v Nitre to robia prosím inak? Zaujíma ma to preto lebo mam ist zase si to dat spraviť a neviem co ma zmysel keď mi to robili v januári a teraz to mam opäť opakovať keď nič nenašli
@doomuska27 v Nitre vyšetrujú aj partnera a teda aj oboch ako pár. Toto inde nerobia.
@doomuska27 Ahoj, nechcem sa moc rozpisovať, lebo sa len naštvem😠 Prístup v Imunovitale tak okatý, že len sa ťa zbaviť a zhrabnúť peniaze, nebyť toho, že ja som ukecaná, tak sa nedozviem nič, ja som mala Mudr. Prokopičovú a to je vraj menšie zlo, to čo som s ňou chcela riešiť s tým ma odbila, že to nie je dôležité, aj keď pre mňa bolo o dosť dôležitejšie riešiť zvýšený 1 cytokín, namiesto toho sa zamerala na úplné prkotiny napr. NK bunky, ktoré som mala v norme aleže aj to je veľa a na ne mi fukla intralipidy....Tak sakra buď sú v norme alebo nie 😉 Proste celé zlé. V Nitre majú oveľa kompletnejšie vyšetrenia a prístup je tam vraj úžasný.
@janie7 a v tej Nitre je to tiež imunovital? A treba sa tam objednať lebo túto v Ba komunikujú iba cez mail a tam mi napísali ze na odber krvy mam prist hocikedy v tyzdni od 08;00 do 10;30 a ze potom keď budu výsledky sa mi ozvu tak ze ci mam sa objednat do nitri a povedia mi ze odber mi spravia zase nabudúce aby som nemusela toľko cestovat
@doomuska27 V Nitre je to Medicentrum Dzurilla a áno treba sa tam objednať telefonicky alebo e-mailom. Ide sa tam raz na konzultáciu a raz na krv. Plus samozrejme keď niečo nájdu tak na infúzie. Ja som tam tiež ešte nebola, chcem im zavolať bud. týždeň kedy by nás zobrali, len od dievčeniec tu na MK mám info, že sú oveľa lepší a príjemnejší ako Imunovital. A my cestujeme za kvalitou a ústretovosťou do CAR v Brne, takže Nitra je pre nás malina 😉 Samozrejme rozhodni sa hlavne ty, čo uznáš za vhodné😉
@doomuska27 @janie7 ja som chodila aj chodim do NR, pani dr. aspon na mna a co som aj pocula nebola zase nejaka extra prijemna ale vidiet na nej že nieje zla ani s prepacneim vychcana ako Bergendiova v BA.. tej vyslovene ani z oci nejde nic dobre.. v NR je mega mila setsricka, objednava sa mailom, telefonicky ma odkazali na mail, ze oni funguju tak, nuž a dr. bola super že este som k nej ani nechodila a už sa mi vyjadrila k veciam co som potrebovala. v BA mi mailom Bergendiova vobec neodpisala na moje otazky uplne sa na mna vykaslala, zhrabla osobne 60e, povedala že je vsetko ok iba zvysuje davky liekov a doma ked mi to konecne doslo co za sprostost mi to povedala že to nedava logiku tak som si precitala poriadne spravu a kukam ze vysledky mam horsie! ked som jej to napisala odbila ma ze vsetko bolo povedane osobne (za tie prisaham asi 4min) nuž a dovidenia... na co som este odpisala ale už si ma vzala do parady sestricka a odpisala že doktorka ide na dovolenku že mam prist zase na kontrolu potom na krv a hotovo... taku drzosť a neludskost som v žiote nezazila.. :( a to som jej do mailu slusne pisala že som zronena, že sa bojim že nebudem moct mat deti podla toho co napisala do spravy nuž a s nou to ani nepohlo!! Ciže v NR je podla mna sice dr.trosku premudrela (pardon za termin ale je to tak lebo ked som sa nieco pytala rovno ma zrusila ze ona je dr. a ja som to nestudovala)ale nieje zla, len nechce aby vznikali nezrovnalosti medzi jej vysvetlenim (odbornym) a nasim laickym chapanim....a naozaj vyzera ze sa rozumie do tych vysledkov a noazaj sa nimi zaobera ;) ...Ak sa niekto rozhoduje ci NR a BA tak vsetkymi 10timi NR.
P.S.: ja som sla na krv sama a potom si nas na vysledky zavolala s partnerom aby sa nas popytala na rodinnu anamnezu. odvtedy chodim zase sama len na krv a vysledky chodia mailom...btw ani nic neplatim za mailovu komunikaciu :D aj ked pisu že konzultacia mailom 30eur :D, ale mne hocikedy aj dr. odpisala na otazky a nic som neplatila
Ahojte ženy, hľadala som takúto tému. V Nitre na reprodukčnej imunológii mi zistili zvýšené hodnoty fosfatidyletanolaminu a zvýšené hodnoty NK buniek 27%. Následne odporučili este jeden kontrolný odber a potom navrhli imunointervenčnú liečbu. Nedarí sa mi totiž už dva roky otehotnieť 😔 Mam za sebou laparku a prefuk to bolo v poriadku len mi odstranili male množstvo endometriózi, mala som vysoký prolaktin ale ten je uz v norme, na genetike bolo všetko ok a na hematologii zistili nejakú mutaciu ale neodporučili liečbu. Chcem sa vás spýtať ci ma niekto skúsenosť s tou imunointervenčnou liečbou a koľko to trvá? Ci sa vam po nej podarilo otehotnieť prirodzene alebo az po umelom oplodnení? Vopred ďakujem za odpovede ❤️
@janie7 ahoj dnes som tam písala tak nám dali termín až na október a bude to stat spolu ako pár 355e
Ano Brno je super aj my sme tam chceli ísť no žiaľ práca mi to neumožňuje a uz celkovo zatiaľ nechceme riešiť umelé nakoľko som uz 3c bola na ivf a posledne 2 razí sa im nepodarilo odobrať žiadne vajička lebo som žiadne nemala alebo som nezareagovala na stimuláciu a uz mi tak vnucuju tie darcovsky vajička ale to nechceme
Takze znovu ma poposielali na hematologiu, endokrinologiu a tuto imunológiu tak si to chcem v kľude po chodiť a zatiaľ tomu nechávame voľný priebeh a skúsila som liečiteľov a skôr také prírodnej sie metódy akupunktúru, bylinky.. A uvidíme
@elka77 toto trosku zarazilo v BA aj mňa išla som na krv o 2 mesiace ma zavolali na konzultáciu a bola som tam 1minutu co mi povedala ze všetko je ok zaplatila som 80e a išla preč lenže tým ze sa v tomu nerozumiem som si myslela ze to takto funguje ale teraz zisťujem ze len odomna vytiahli peniaze a to som tam bola 2x na krv a 2x na konzultaciu
@doomuska27 presne takýto pocit som mala aj ja s Imunovitalu ..tá minútová konzultácie výsledkov 🙈 a sedela som s otvorenou Pusou a ona len to je všetko z mojej strany tak som bola v šoku že je to všetko 😅 že som len odišla ... Mala som trochu zvýšené citokiny a inak všetko ok a povedala mu že bez liečby lebo mám vyššie bmi a keď otehotniem alebo budem plánovať tehotenstvo mám chodiť na injekcie intralipidov až do 16 týždňa...moja gynekologicka povedala že si nemyslí že je tá liečba nutná lebo že to vyšetrenie imunológie je tak podrobne že by bol naozaj zázrak keby mi niečo nenašli, že ona osobne by v mojom prípade reprodukčnu už neriešila..mne našli aj problém s krvou a povedala že ten by riešila a len na ten sa zamerala...mám jedno dieťa tehotenstvo bez problémov a dva potraty
@elka77 Ahoj, ja mam podobnu skusenost, aj ked mi Imunovital pomohol k prvemu tehotenstvu - IVF, cele tehu som brala Medrol (rok 2016/2017), pri druhom pokuse IVF som mala velmi podobnu skusenost ako ty. Dr Bergendiova mi nasadila hned Medrol, ale telo reagovalo uplne opacne - hodnoty cytokinov isli hore, dr davky stale zvysovala a zvysovala…az som sa po 8 mesiacoch nastvala a objednala do NR. Dr Dzurillova mal uplne iny pristup, presla si celu moju anamnezu a ze ak sa rozhodnem pre nich, mam sa objednat - podotykam ze za hodinovu osobnu konzultaciu nechcela zaplatit. Jej pristup bol 100 a 1 oproti Imunovitalu, tak sme sa rozhodli, ze repro imuno liecbu budeme riesit v NR. 13.6.2021 sa nam narodil druhy syn, za pomoci dr Dzurillovej, nedala mi vo ec Medrol, ale kombinovala na zaklade pravidelnych odberov imunoglobulimy a intralipidy. Na rozdiel od orveho tehu, ktore som mala hrozne, same komplikacie a ukoncila som homoredcasnym porodom v 35 tt kvoli odlucovaniu placenty, som druhe tehu zvladla aj za pomoci menej “drastickej” liecby s takmer ziadnymi vedlajsimi ucinkami uplne super, syn sanarodil bez komplikacii s placentou v 38 tt. Keby sme malimist do tretieho dietata, co uz isto nepojdeme, urcite by som isla znova do NR. Pristup lekarky a tiez sestricky, ktora je neuveritelne mila a ochotna sa meda porovnat s Imunovitalom….je to predsa aj o luskom pristupe a empatii, nie len skasnut Eura. 🙂🙏🏻 Drzim vam baby palce, aby tomkazdej z vas vyslo, s repro imuno je to tazky boh, ale naozajto atoji za to. 😘🍀
@elka77 Ahoj, ja mam podobnu skusenost, aj ked mi Imunovital pomohol k prvemu tehotenstvu - IVF, cele tehu som brala Medrol (rok 2016/2017), pri druhom pokuse IVF som mala velmi podobnu skusenost ako ty. Dr Bergendiova mi nasadila hned Medrol, ale telo reagovalo uplne opacne - hodnoty cytokinov isli hore, dr davky stale zvysovala a zvysovala…az som sa po 8 mesiacoch nastvala a objednala do NR. Dr Dzurillova mal uplne iny pristup, presla si celu moju anamnezu a ze ak sa rozhodnem pre nich, mam sa objednat - podotykam ze za hodinovu osobnu konzultaciu nechcela zaplatit. Jej pristup bol 100 a 1 oproti Imunovitalu, tak sme sa rozhodli, ze repro imuno liecbu budeme riesit v NR. 13.6.2021 sa nam narodil druhy syn, za pomoci dr Dzurillovej, nedala mi vobec Medrol, ale kombinovala na zaklade pravidelnych odberov imunoglobuliny a intralipidy. Na rozdiel od prveho tehu, ktore som mala hrozne, same komplikacie a ukoncila som ho predcasnym porodom v 35 tt kvoli odlucovaniu placenty, som druhe tehu zvladla aj za pomoci menej “drastickej” liecby s takmer ziadnymi vedlajsimi ucinkami uplne super, syn sa narodil bez komplikacii s placentou v 38 tt. Keby sme mali ist do tretieho dietata, co uz isto nepojdeme, urcite by som isla znova do NR. Pristup lekarky a tiez sestricky, ktora je neuveritelne mila a ochotna sa neda porovnat s Imunovitalom….je to predsa aj o ludskom pristupe a empatii, nie len skasnut Eura. 🙂🙏🏻 Drzim vam baby palce, aby to kazdej z vas vyslo, s repro imuno je to tazky boj, ale naozaj to stoji za to. 😘🍀
Baby prosím vas brali ste niektorá lieky na potlačenie imunity? Koľko trvala liecba kym ste otehotneli a co ste brali ake lieky?
@lienka_9 pol roka injekcie igamplia potom nasadený medrol pred vkladom aj po vklade intralipidy no noc nepomohlo vklad neúspešný potom som začala chudnúť-17kg išlo dole prešla som do NR k Dzurile predtým imunvital ba celé zle no a v v NR cytokiny v norme asi pomohlo to schudnutie tak som išla na vklad len imunoglobiny mi pichli pred vkladom no žiaľ ani to nepomohlo ďalší vklad neúspešný. 😔 už.som bezradná
@butterfly333 ako často si chodila do Nr na injekcie? Vela sa plati? A kontrolne odbery ako casto byvaju?
@lienka_9 ja ti možno pomôžem čo sa týka platenia v NR u Dzurilovej ale možno je to individuálne, ale aby si mala predstavu. S partnerom prvý odber 355€ Všetky výsledky Ok a mám sa hlásiť v tehotenstve. Otehotnela som tak som išla už len sama na odber a platila som 150€ zistili mi mierne zvýšené NK bunky a citokiny tak mi nasadili infúzie intralipidov. Každá jedna Infuzia 21,60€ ale podávajú mi ju raz za dva týždne, takze mi to vychádza že mi do 13 týždňa podajú vlastne dokopy 4 infúzie. A teraz som v 10tt a mám ísť teraz už po dvoch infúziách na další odber ako zaberajú a to budem platiť 90€ je to dosť ale čo človek nespraví aby mal svoje bábätko.
@lienka_9 v NR som bola len raz pred vkladom na imunoglobiny a neplatila som nič no v imunovital pred vkladom po vkladom a cena 40€.za jednu.
@lienka_9 tieto imunite diagnózy sú veľmi individuálne a rovnako aj nastavená liečba a následne to, či záberu alebo nie.. Takže si myslím, že v tejto oblasti sa moc nedá zovseobecnovat a riadiť tým, čo pomohlo inej, isto pomôže aj mne.. Bohužiaľ to tak nefunguje.. Treba dôverovať lekárom a vyskúšať všetky dostupné možnosti liečby a veriť tomu, že raz sa podarí.. 🤍 Držím palce. ✊
@lienka_9 Ahoj, mne to tak kolisalo, NK bunky som mavala skor hranicne, a cytokiny zvysene - na cytokiny som brala dlhodobo Medrol (postup Imunovital). Po odberoch v NR som mala mierne zvysene NK bunky a cytokiny hranicne, tak som len od 2 DC v stimulacii zacala brat intralipidy, po pozitivnej krvi sa mi zas zvysili cytokiny, tak mi dr zmenila na imunoglobuliny…. Mne to tak kolisalo. Tym, ze som mala vysetrenia z Imunovitalu spravene a kontrolovali mi iba NK bunky a cytokiny som vzdy platila 60€ za odber, ale aj keby sme mali iat od zaciatku, tych 350€ by som za komplet vysetrenie urcite dala. 👍
Cize ja som vlastne lievbu pred IVF ani nemusela absolvivat, isli sme rovno do stimulacie kedze dr v NR usudila, ze vysledky nie su take hrozne…ale treba napisat, ze som cca 10 mesiacov pred IVF zmenila stravu na protizapalovu a uplne som vybechala kravske vyrobky a maso a to hodne pomohlo. 🙏🏻
@vianocka288 Ahojky, tak ako som sľúbila, hlásim sa ohľadne NR. Najprv mi dali termín, že 21.10., potom mi napísali, že keď chcem iba opáčko vyšetrení, že nech idem do Imunovitalu 😤, tak som napísala, že tam už v živote nevkročím a zrazu to išlo aj na skorší termín 17.8. 😉
@janie7 super draha sok rada ze sa to podarilo nakoniec.
@butterfly333 Bol to teda boj, ale podarilo sa😉💪
Baby aj vitaminy a inofolic nebrat pred odberom?
@elka77 ja som v Nitre dostala až na 19.oktobra ale aspoň dovtedy na šetríme peniaze 😂😂😂
@doomuska27 ja som dostala na kontrolný odber 9.9. som ani nečakala že tak skoro dostanem termín...lebo na prvy som čakala 2 mesiace
@lienka_9 @doomuska27 baby a vy tam teda chodievate pravidelne a takéto termíny ste dostali na kontrolný odber krvi ?? Lebo úplne žasnem…
Ja som si vždy napísala že potrebujem termin na kontrolný odber (čo bývalo u mna aspoň 4tyzdne od dňa ako dojdu výsledky) a dostanala som hneď teda termin po 4tyzdnoch 🤷🏻♀️
Teraz cakam úplne že v pohode len max do 2tyzdnov na termin čo je super 🙈… lebo ako som tehotná tak potrebujem termíny tak nejak inak po týždňoch (nieje v tom periodicita). Ale keď sa aj bavím so sestričkou vždy je uplne v pohode, dokonca raz mi dala aj týždeň pred termin🤷🏻♀️.. ešte mi dala aj na vyber dni.. tak si vravím že či fakt ma toľko času alebo čo 😅. No nerozumiem tomu že tu niektoré čakajú az do októbra… Ale priznávam že prvýkrát keď som tam bola tak si niesom istá či som necakala dlhšie no ale viac sko mesiac to isto nebolo 🤔

Ja som asi rovnako platila v imunovitali aj v NR 🤔ani som nepostrehla ak je tam rozdiel. Ale veru Imunovital NIKDY viac. V NR akože tiež ta dr.mi neprišla ako “najlepšia kamarátka”😀, ale stále nieje aspoň taká arogantná a ľahostajná ako ta v Imunovitali to je úplný grc… a v NR je aj sestrička megaa super aj termíny som dostala urcitw skôr ako v BA 👍