Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@strojarka25 cca 355, ak medzitým nezdvihli..
Ahojte, baby prosím vás, ktoré ste dostali výsledky mailom dali ste si ešte konzultáciu s dr.Dzurilovou alebo ste len mailom potvrdili, že akceptujete liečbu. Mám predpísaný medrol, Nolpaza a caltrate na 8 týždňov a potom kontrolné odbery. Ďakujem za vase skúsenosti 😊
@miro100 iba mailom som potvrdila navrhnuta liecbu
@kvietocek1989 ďakujem 😊
Ahojte, je tu prosím baba ktorej bola predpísaná NOLPAZA a berie aj Euthyrox na štítnu žľazu. Ako ste to brali keď obe treba nalačno, mám počkať aspoň pol hodinku medzi tabletkami alebo ste brali naraz. A ešte ten medrol má byť tiež nejak časovo medzi tabletkami, mám brať 2-2-0. to je hádam všetko 😊😊 taká som nervózna z týchto všetkých tabletiek a injekcií, len aby to už konečne vyšlo 😉ďakujem Vám za pomoc
@miro100 ahoj, ja som tiež mala medrol 2-2-0, takže neboj, je to v pohode. Len ja som teda nemala euthyrox, s tým ti pomôcť neviem, ale ak sa má jest nalačno, dala by som naraz s Nolpazou. Ja som si dala Nolpazu a o hodinku som sa naranajkovala, nechala posledné sústo a dala 2 tabletky Medrolu. Následne som dojedla to malé sústo, lebo po medrol ostáva zla chuť v ústach.. No a potom po obede opäť 2 tabletky Medrolu. Ale nejak som neriešila ci obedujem každý deň v rovnaký čas.. Neboj, zvykneš si 😊
@rosalie1411 ďakujem 😊 no veru ten medrol je fakt sila, ale ako píšeš zvyknem si. A tebe pomohol, pomáha ten medrol. Zmenili sa ti vysledky alebo si ešte nebola na kontrole
@miro100 áno, mne sa výsledky zlepšili a aktuálne som v 13tt, zatiaľ najďalej. Tak dúfam, že to bude ok. 😊
@rosalie1411 jeeej tak držím palce 🤗🤗 a dúfam že ťa budem nasledovať, ten medrol berieš stále alebo ti ho už vysadili.
@miro100 ešte ho beriem, ale už ho idem vysádzať postupne. Držím palce aj tebe 😊
Ahojte dievčence, neviete náhodou poradiť či sa robí ešte iné vyšetrenie na zistenie zvýšených NK buniek v maternici okrem rozšírenej prietokovej cytometrie?
Ahojte, prosim Vas, ake vysetrenie nam budu na imunologii robit? Ideme do Presova, pisali, ze mame prist nalacno a vypit vela vody, takze budu brat krv a teda vycitala som tu ze manzel odovzda spermie. Este nieco? Som stresovy typ, rada by som vedela, co ma presne caka, velmi mi to pomoze. 😄
(Viem, ze sa to tu xkrat pisalo, ale rolujem a rolujem a neviem sa uz hodinu k tomu dopatrat 🤷♀️)
Dakujem
@janickamalicka1999 ja som síce bola v Nitre, ale zdá sa mi, že V Prešove spermie nechcú. Tam sa len berie krv. Ale možno ti odpise ešte niekto ďalší, kto bolo v Prešove a ma info z 1. Ruky 😊. Keď tak si nachystaj ešte info o chorobách v rodine..
Baby ma niektorá z vás nízke NK bunky a IGg a hraničná hodnota trofoblastu čo je na to vhodné aká liečba? Mala som pred vkladom len jednu infuziu imunoglobulíny a nepomohlo.
@rosalie1411 dakujem pekne 🙂 je pravda, ze v Nitre pisali, aby manzel min 4-5dni pohl.abstinoval a v Presove to nepisali, len nalacno a vypit vela vody. Je teda mozne ze tam robia rozbor len z krvi….
Ahojte 😘, sme po neúspešnom KETe. Pred aj počas KET som chodila na infúzie intralipidov do centra Dzurilla v Nitre. Chcem sa opýtať po neúspešnom KETe ste kedy išli na ďalšiu kontrolu do Dzurilla centra? (mne napísali že stačí ísť na kontrolu 2 týždne pred ďalším KET). Nasadili potom inú liečbu? Keby ste mali niektorá podobnú situáciu budem rada keď mi napíšete 🤗❤️ Ďakujem
@ddudu áno tiež som tak bola pred prvým vkladom medrol intralipidy pred aj po vklade vklad neúspešný. Pred druhým vkladom odstup asi rok znova na imuno už nebol treba medrol ani intralipidy ale dali mi imunoglobulíny pred vkladom vklad zas neúspešný. Teraz ideme na tretí a tiež idem znova na imuno na krv a konzultáciu tak som zvedavá na liečbu.
@butterfly333 nechceš skúsiť bez nej? Ja by som do toho išla👍.
@luckamjar myslíš? No neviem ty si nemala naposledy nič?
@ddudu NK bunky v krvi nie su nic hrozne a davaju sa na to iba intralipidy. Dolezitejsie je mat skontrolovane NK bunky priamo v maternici, tie maju skor vplyv na nesupesne pokusy. Nerobili ste biopsiu endometria na pritomnost NK buniek? Ak mas vsetky ostatne reproimuno hodnoty v poriadku tak potom asi by som hladala priciny niekde inde tych neuspechov..

Ahojte prosim kolko cca sa platí za prvotné vysetrenie v nitre ze oboch? Ďakujem