icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katka17044
27. máj 2015

@tinkatinulka ako myslis parny hrniec? Ja som zacala behavat aspon 35min a potom davam nejake cviky a po 6 nejest ale ked som brala medrol bolo to v poriadku a to som po vklade lezala v posteli a teraz ako som ho vysadila des tak snad to pojde dole za jun aby ked pojdem na vklad som bola ok

tinkatinulka
27. máj 2015

@katka17044 ja a bezat nemozne ja skor cvicim na stroji..ze varím v parnom hrnci..masko zeleninka..tak racionálne..a vecer nejest tiež moc nerealne kedže chodim z práce aj okolo 20,00..

majkulik
27. máj 2015

@katka17044 ty si po vysadeni medrolu pribrala? to fakt???

katka17044
27. máj 2015

@tinkatinulka aha na pare to je veeelmi dobre kedy ides na vklad?

katka17044
27. máj 2015

@majkulik No práve to ze pocas uzivania v pohode som si drzala vahu a teraz ako som ho vysadila a to aj behat chodim nejem nejak vela zrazu mam o 2-3kg viac nechapem jedine co ma napada je ze to z toho ze som ho vysadila :(

tinkatinulka
27. máj 2015

@katka17044 je to humac takže urcite ti to rozhadže celé telo

ivka3901
27. máj 2015

Ahojte baby potrebujem radu ohladne intralipidov tie,ktoré ste už mali infúzky dali ste si ich v nitre?u dr. dzurilovej aj vám ich predpísala ona?alebo ste si ich dali na odporúčanie dochtora z CAR 😕

magdus999
27. máj 2015

@ivka3901 ja som to riešila, len som ich zatiaľ nebrala, ak si ich kúpiš u nich, tak sú drahšie ako v lekárni, bola som sa tam pýtať, že po čom ich majú v lekárni, nepoviem ti rozdiel, bolo to vo februári 🙂 za podanie si Nitra pýta 20, či 25€, takže som rovno povedala, že cestovať tam a ešte aj platiť, tak som si zháňala u mňa v okolí zadarmo 🙂

magdus999
27. máj 2015

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste pri užívaní Dexamedu alebo Medrolu tiež chudli.
Najprv som brala Dexamed, začala som chudnúť, keďže vôbec nezabral,dokonca mi zhoršil výsledky, mám teraz Medrol a chudnem ďalej. Problém je, že som mala veľ.číslo 38 a už mi šlo 8kíl dole, z týždňa na týždeň ide váha dole. Všetci známy ma výháňajú k doktorom, že vyzerám desne 🙂
Ak ste niektorá tiež tak chudli, čo po vynechaní Medrolu, šla váha naspäť?

ivka3901
27. máj 2015

@magdus999 dík za info,ale chodiť do reprofitu 170km tam a späť a dať za nu 90 Eur sa mi zdá prehnané a já mam nitru 20 km od domu takže ušetrím aspom na benzíne,ale problém je v tom,že či by mi ju tam podali,ked dzurilka mi ju zavrhla podla výsledkov 😒

magdus999
28. máj 2015

@ivka3901 tak to asi nie, presne aj ja toto riešim, lebo vraj intralipidy sú super, ale podľa posledných výsledkov mi ich tiež zavrhla, tak rozmýšľam, že si ich aj tak dám predpísať podľa staršej správy a dám pichnúť. Ja som zháňala kade-teda, nebolo to ľahké, až m i kamoška vnukla myšlienku, že sú opatrovateľské služby, čo chodia domov pichnúť injekciu, či čokoľvek a viem že je to pre mňa najlacnejšie, keďže ja som z BB a všetko mám ďaleko 🙂

lienka_1
28. máj 2015

@ivka3901
@magdus999 Zienky, pozor na intralipidy. Maju sa podavat pod lekarskym dohladom. Kedze ide o sojovo vajecny produkt je to permanentny alergen a alergicka reakcia sa moze prejavit aj po niekolkonasobnom podani. Ja ich mam indikovane na zaklade vysledkov z imuno. Podavaju mi ich normalne v nemocnici, ktora ma infuznu sluzbu. Dostala som vymenny listok od mojho gynekologa, intralipid si prinesiem do sebou, kupujem ho normalne v lekarni za 9e. Za podanie neplatim nic.

magdus999
28. máj 2015

@lienka_1 áno, máš pravdu, problém je, že mne nepomohol ani gyndoš, ani obvoďák, aj do Heliosu som písala, všetci ma poslali ....... Našťastie mám kamošku, čo robí na súkromnej očnej klinike ako doktorka a majú tam normálne lôžkovú časť a moja kamoška bude pri mne a všetko si k tomu naštudovala 🙂

lienka_1
28. máj 2015

@magdus999 Tak to je super. Inak nechapem tvojho gynekologa. Asi mam stastie a ten moj sa naozaj snazi, aby sme to dotiahli do uspesneho konca. Dokonca mi tu infuznu sluzbu vybavila jeho sestricka, ja som sa "iba" dostavila 🙂 Drzim palce, nech to pomoze! 😉

majkulik
28. máj 2015

kocky, pozor na tie intralipidy. mne ich podali, hoci mi ich dzurillka neodporucila. bola dost vykolajena, ked som jej o tom napisala. je mozne, ze su aj pricinou mojho potratu. chlapcek kt sme cakali bol zdravy - a aj po genetickej stranke- prave prisli vysledky.

buba08
28. máj 2015

@majkulik prosím ta , v ktorom tt si potratila? Lebo sa mi marí, ze dosť skoro, však? Dávali ste plodík vyšetrovať geneticky? Ja som potratila v cca 8 tt a povedali mi, ze to nie je možné, len na histologiu to poslali a vysledky prišli, ze Ok. A ja som tiez mala intralipidy a ak mi ich Dzurillova nepredpise, tak si ich sama od seba nedám, neviem @ivka3901, ci su pre teba vhodne, ked ti ich nepredpisala

diska
28. máj 2015

baby sa tu nestraste s intralipidom,to co hovori lienka to je pravda,ze moze nastat alergicka reakcia tak treba nato dat pozor ci nemate nan alergiu,ale nic ine tam ako ze je to dovod potratnu nehrozi,inac by to nedavali baba v RF po opakovanych neuspechoch,ja som to konzultovala aj v Prahe s Malickovou a aj v Medirexe s Giroskou,ze ci to nemoze ublizit,pretoze ja som ich mala velmi nahusto,kazdy tyzden a az taky velky dovod nane nebol,len uz nevedeli co somnou po 7IVF a vsetci mi povedali,ze poskodit urcite neposkodi a pomoct moze.Nehovorim,ze si ho pichajte hlava nehlava,treba sa poradit ale opytat sa na nazor viac ako jedneho lekara,ak mame sancu,ze nieco pomoze tak treba to skiusit.Drzim vsetkym snazilkam palce.

majkulik
28. máj 2015

@buba08 bola som 6tt+5. histologiu som mala tiez OK.
@diska hej, mas pravdu, lenze tie intralipidy tiez na nieco su a ak ma niekto hranicne nizke hodnoty napr. tych NK buniek, tak mozu uskodit. ten potrat nehadzem vyslovene na ne. ale kym som ich nedala pichnut, vsetk obolo OK a potom . . .
neviem, hadam, tipujem, ale dzurillka bola nahnevana, preco ich pichaju hala bala.

diska
28. máj 2015

@majkulik ja som mala napriklad NK bunky nizke a intralipid mi odporucali aj tak,mna vsak bolo vyslovene povedane ze uskodit nemozu urcite,ono je to velmi take citlive a kazda mame ine telo a zhoda okolnosti k tomu co sa udeje,ale hlavne som chcela povedat,ze treba konzultovat viac ako jedneho lekara.

buba08
28. máj 2015

@diska jasne, mas pravdu, ja som len napísala ivke to, ze ak to vyslovene Dzurillova neodporúča, tak by som si ich na jej mieste nedala pichnúť. Ja som ich skúsila a netvrdím, ze u mna spôsobili potrat, len som tým chcela povedať, ze ak mi ich Dzurillova vyslovene neodporuči, nedám si ich poza jej chrbát pichnúť. Chápem, ze topiaci sa aj slamky chytá, ja som tiez ten prípad, no mne bohužiaľ intralipid nepomohol, aj ked mnohym iným babam ano.

diska
28. máj 2015

@buba08 ja nekazem pozachrbat a ani neviem ci mam pravdu ,len pisem ako to bolo u mna,ja by som sa nespoliehala len na Dzurilovu ale radila sa v RF hlavne a aky maju nato nazor oni,predsa maju viac skusenosti aj prakticky vedia ktore zeny a pocom im tam otehu.
Teraz sa asi namna budete zlostit ale tak ja na mieste Dzurilovaj tiez nervacim ak by babam niekto mimo mna ordinoval napr RF intralipid,ked ona na vas moze zarobit v priemere cca 300e 😀
Skuste sa vela pytat aj inde,ja som bola vyslovene otravna a vypocula si vela nazrov lekarov nie jedneho nie dvoch ale vela 🙂.

ivka3901
28. máj 2015

Ahojte no vidím,že som rozprúdila riadnu debatu 😖 o intralipidoch len toto mi nejde do hlavy,že ak to v RP v Brne tak húfne dávajú babám čo majú niekolko pokusov neúspešných podotýkam za sebou oni vedia čo robia a a si to veľa babám pomohlo 😒 a my sme verili dzurilke a ako to dopadlo 😒 takže my máme posledné embryjko a vyskúšam možné aj nemožné a každý dochtor má iný názor na tú istú liečbu takže keby som pobehala všetkých dochtorov na slovensku a česku tak každý má iný názor 😖

matusik6
28. máj 2015

@ivka3901
Ved to tak býva 10 doktorov 10 nazorov

majkulik
28. máj 2015

@ivka3901 Ivi, doktori v RF su odbornici na umele oplodnenie. a pri niektorych vyslovene tapaju a davaju ich skusobne... Dzurillova ich dava na zaklade krvnych vysledkov. mne stelcl povedal, ze oni skusaju a tapaju, a kombinuju . . . a povedal aj to, ze niekedy sa to prekombinuje a ma to opacny efekt. ja osobne ak pojdeme do dalsieho kola, tak intraky - ak doporucia tak to budem konzultovat s Dzurillovou a dam si ich iba pred vkladom.

ivka3901
28. máj 2015

@majkulik tak tak ako píšeš skúšajú,tápajú čo pomože a asi ked dávajú skoro každej intralipidy tak majú dovod a asi to veľa babám pomohlo 😒 no já pojdem dzurilke len na kontrolné testy z toho annexinu v či mi nešiel hore zas ale imunoglobulínovú liečbu ako ona teraz húfne dáva každej si nedám 😕
no já ešte pojdem na pipelle biopsiu mesiac pred vkladom a uvidíme

majkulik
28. máj 2015

@diska ako ano, dzurillka na tom zaraba, ale vysledky a zavery ma podlozene na zaklade krvi! kdezto v CAR len tapaju. to mas ako s vlnou - ebryoglue -uao, tak vsetky. potom pipelle - uaou - tak vsetkym, su to vlny. teraz su inn intralipidy a kortikoidy. a ani pri jednom nemaju podlozene, ze to naozaj zabera. ja sa tesim z kazdej tehulke, kt to tu dotiahne do uspesneho konca. ci s glue, pipelle alebo intralipidmi.

majkulik
28. máj 2015

@ivka3901 ano, tapaju, a to som citovala stelcla. tapaju - pri nas, nasom pripade - teda pri mne a mojom muzovi. kazdy par je iny, mozno pri inych, kt maju diagnozu netapaju. . . . ale take pary ako sme my, pokus/omyl. zial, ale je to tak. nemaju sa o co opriet. preto aj tie intralipidy - preco nie, ved inym to pomohlo. a navyse kazde telo je ine. oni dopredu nevedie ako ktore zareaguje - hlavne pri tych hormonoch.

majkulik
28. máj 2015

baby ja nie som vyslovene proti intralipidom! su tu kocky, kt to pomohlo, ja len ze si ich nepichat len tak

tinkatinulka
28. máj 2015

kočky základom pri riešní naších problemov je aj návšteva alergologa, bola som a som strašne rada lebo ako tu už píšete lieky ako také obsahuju kopu alergenov..dokonca aj utrogestan je zo soje..a v mojim prípade sa topiaci aj slamky chytá a preto mi moj alergolog spravil testy na vsetky alergeny aby sme mohli vyluciť reakciu..takže budem mať intralipidy a strašne verím že zaberú kedže kortikoidy mi pekne zničili moju vlastnú imunitu.

diska
28. máj 2015

@majkulik nuz kazdy nech robi co citi a aj to comu veri,mozno kazda z nas aj v podedomi vie do coho sa chce pustit a do coho nie.Ono je to tak,ze aj tie vysledky krvi si kazdy doky inac interpretuje a lieci.A druha vec je ta,ze telo sa inac sprva pred tehu a aj v tehu a imunita je menna,ked si date namahu a precitate aj neake americke fora ohladom intralipidu tam je to pekne opisane,ze po neuspechoch ivf to zvysuje sance,samozrejme to neplati na kazdeho a ak je problem inde inralipid nepomoze a ani sa nikdy nedozvieme co pomohlo ked sa to uz konecne podari.