icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katka17044
6. jún 2015

@sprituska aha ano pozerala som pekna cena este ze to cele preplacaju... aj mne to tak chce dat pred a po ale uzivam aj subcuviu jeden krat tt ja mam protilatky proti spermiam a trofoblastu a uzivala som pred tym medrol

sprituska
7. jún 2015

@katka17044 mne v centre tiez povedali ze mam protilatky voci spermiam, donutili ma na ivf 2x a potom som povedala stacilo a isla na imuno kde zistili ze ziadne protilatky voci spermiam nemam ale tie nk bunky a kto ti ten privigen predpise? Imuno ci v centre?

katka17044
7. jún 2015

@sprituska mne zase v centre nezistili protilatky vraj som to mala ok a az na repr. imuno to zistili ale vraj sa to mozem meniť. Že vtedy som to nemusela este mat. Mne privigen predpísala pani doktorka na reprodukcnej imunologii

katka17044
7. jún 2015

ahojte prosim kto vysadil medrol ako ste to znášali?

candour
8. jún 2015

@katka17044 ja, nic extra som necitila ze by mi bolo zle, akurat som odvtedy v jednom kolotoci zdrav. problemov, nikdy viac medrol, sice pomohol ze mam uz ok protilatky na troboflast ale tie ostatne zdrav. ôproblemy co mam podla mna aj hlavne z neho tak mi aj tak brania ist na ket..ale nejakej fyz. bolesti sa nemas preco bat ak ho vysadzas postupne ako kazal lekar

magdus999
8. jún 2015

@katka17044 ahoj, mne sa omylom stalo, že som si ho zabudla doma a 6 dní som bola v ďalekom zahraničí...... teda, bolo mi riadne zle, sústavne sa mi točila hlava, celkovo som sa zle cítila. A keď som ho začala brať znova po návrate na SR, prvé dva dni mi bolo ešte horšie 🙂

magdus999
8. jún 2015

@candour ahoj, môžem sa opýtať, že aké problémy? ja som mala vysoké NK bunky 40%, medrol mi ich dal dole a mám odporúčané ísť na KET, alebo prirodzene, zatiaľ sa mi neudá, žeby som mala nejaké problémy z neho, jedine váha ide stále dole... 🙂 ďakujem krásne, kľudne aj do správy, ak budeš chcieť 🙂

katka17044
8. jún 2015

@candour
@magdus999 dakujem vam pekne za odpoved

skaredekacatko
8. jún 2015

Tak liecba subcuviou nezabrala cytoktny stale vysoke presedlavam na medrol hnusny no fakt dobre.

fatma1
8. jún 2015

@magdus999 Vaha ide stale dole? ja som pocula, teda baby co rozpravaju, ze praveze z tychto kortikoidov vsetky opuchaju, t. j. priberaju.
Inak, ta vaha by sa mi zisla, aby isla stale dole ;)

magdus999
8. jún 2015

@fatma1 veru ide stále dole, začalo to už injekciami Dexamed, potom som prešla na medrol, zatiaľ 8kg dole :( smutné je, že moje pôvodné číslo bolo 38, takže potreba chudnutia nebola.....iba veľa peňazí ma to stojí, keďže všetko veľké 🙂
asi som nejaká výnimka, tiež som si čítala, ako sa ženy sťažovali na priberanie, aj som bola na to psychicky pripravená 🙂

evadek
8. jún 2015

@skaredekacatko to mi je luto:((( ...ani trosku sa neznizili???... a nie je nic okrem medrolu???...vraj v lete nie je nic moc ho brat..musis sa vyhybat slnku ..
A mne robi hrozne zle na zaludok...

scheflera
8. jún 2015

Ja som brala nie Medrol,ale Prednison.Tiež vraveli,že robieva zle na žalúdok,preto som ho mala jesť vždy až po jedle,vtedy nie je zle.Brala som síce len 5mg denne(jedna tableta),ale vysadiť som mala postupne ako dr.povedal:že asi tak tri dni pol tabletky a potom už nič.Zajtra som už bez Prednisonu prvý deň 😀
Vedľajčie príznaky"hltala som furt a stále.tieto dni,ked beriem len polku,už toľko nežeriem,očividne. 😀

skaredekacatko
8. jún 2015

@evadek no nic uz ja som uz medrol brala ale len 4mg a vzdy som dostala fasa nadchu teraz budem brat az 16mg tak uz sa tesim.

evadek
8. jún 2015

@skaredekacatko aj ja mam 16 mg...pri 8 mg som si mslela,ze mi odide zaludok ....a prvy mesiac ako vravis som bola non stop chora....a to,ze je leto a slnko svieti ako sialene...a zakaz byt na slnku a opalovat sa...lebo pigmentove skvrny , nadory a podobne veci vraj z toho vznikaju....:(
a ja som dufala,ze mi da nejake injekcie....ach...

skaredekacatko
8. jún 2015

@evadek ale ja sa musim opalovat lebo d mam 20 z 10 stuplo na 2p iba. Tak teraz neviem ze co. Toto som nevedela. No vidis mne inekcie nezabrali teraz vo stvrtok mala byt posledna od zajtra papam medrol ach jo.

evadek
8. jún 2015

@skaredekacatko tak d-cko som si krasne doplnila z vitaminom d od swansonu...5 000 jednotiek v tabletke..z 21 stuplo na 65 🙂 a behom dvoch mesiacov...
Ale medrolu moc neholdujem..je to fakt na dlhe lakte....ale zas vysledok za to stoji...

skaredekacatko
8. jún 2015

@evadek tak tomu ani ja. A kolko ta vysiel ten svanson? Ja doberiem to co mam nakupene a kupim swanson.

tinkatinulka
9. jún 2015

@skaredekacatko som ti posielala kontakt na tu stránku na swansona, ale este ti to dám kuknut v at.

zibi
9. jún 2015

@skaredekacatko ten swanson je uzasny ..ja ho stale opakovane jem a opakovane sa presviedcam ako rychlo zabera -- som mala v lete minuleho roku normu , po zime mi vyslo februar 22 a kupila som si swanson a teraz som bola na krvi a dečko mam 102 😀 tak mi povedala ze brat nemusim ..cize vidis zabera ..jedine swanson ma najvyssi vystup za kratky cas - lebo ostatne su bud v tabletkach, kvapkach a nemaju taky efekt ..swanson je kvalitna americka firma a asi vedia co robia 🙂

zibi
9. jún 2015

@magdus999 je mozne ze priberies potom ako vysadis teda nalejes sa , lebo telu sa nedodava kortizol umelo a naraz ako keby malo deficit lebo zlenivelo .vela bab schudlo pocas brania a pribralo po vysadeni..samozrejme su aj vynimky .ty ked si tolko schudla tak ked aj priberies tak to nebude tragedia 🙂 hlavne nech pomoze

gelinka75
11. jún 2015

odo dnes beriem injekcie dexamed, mali ste baby nejake vedlajsie ucinky?

magdus999
11. jún 2015

@gelinka75 ahoj, hlavne modriny 🙂 z každého i malého buchnutia sa mi spravila modrina 🙂 inak herpesy, nádcha,ale to bolo znížením imunity, takže prirodzené

freyahope
11. jún 2015

@gelinka75 ja som sa len cítila po každej injekcii až do polnoci totálne naspeedovaná, ani zaspať som nemohla. Zaujímavé je, že som 2 mesiace brala Dexamed, potom ďalšie 3 Medrol, ešte som to poistila aj intralipidovými infúzkami a za celý čas som nebola ani raz chorá. A to pracujem v prostredí s deťmi, ktoré sú každú chvíľu choré, kolegyne boli tiež pravidelne choré, no musím si zaklopať...

gelinka75
11. jún 2015

@magdus999 herpesy obcas mavam, no tak to bude este vesele ☹ aj si pribrala? toho sa bojim asi najviac 😝
@freyahope no aj ja som sa tak zvlastne citila cely den, aj hlava ako pod vodou a vajecniky mi zareagovali hned, taky tlak aj v krizoch a baby boli ste potom hned na vklade, ci to je liecba a potom uz sme vyliecene? ci ako to mam brat...lebo mne to dnes dako lekarka nevysvetlila, furt o inom rozpravala

freyahope
11. jún 2015

@gelinka75 dexamed si dostala ako liečbu na nejaký imunologický problém, neviem, čo ti našla, nejaké hodnoty máš určite zhoršené a po niekoľkých týždňoch prídeš na kontrolu, aby zistila, či Dexamed zabral. Ak áno, odporučí ti vklad a potom už môžeš riešiť IVF, lebo je väčšia šanca, že sa ti s preliečenou imunitou zadarí.

magdus999
11. jún 2015

@gelinka75 ja som nepribrala, ja tento rok stále chudnem 🙂 nie cielene, takže boh vie z čoho. Mne Dexamed nezabral, po 5 týždňoch som bola na kontrolnom odbere, kde sa prišlo na to, že moje telo sa tak nabudilo, že som mala ešte horšie výsledky ako pred Dexamedom :( takže mi naordinovali Medrol, ešte sa nestretli s takýmto prípadom

gelinka75
11. jún 2015

@freyahope ano mam naplanovany ket uz mam aj protokol, len toto som musela absolvovat a nasli my zvysene cytokyny 35% a este nieco ine, plus extremne nizky D vitamin hodnota 10 a dala mi este aspirin na mthfr mutaciu,
pochopila som to cele, len som nevedela, ci ta liecba prestane alebo to ide kym sa nevylieci

gelinka75
11. jún 2015

@magdus999 videla som, ze chudnes, tak to by som potrebovala aj ja 😀 😝 ja som lieky nechcela vobec..ale kym som sa vedela rozhodnut, uz som si isla si to dat pichnut...aspon nerozmyslam ci ano alebo nie

freyahope
11. jún 2015

@gelinka75 jááj tak... liečba ti bude pokračovať aj po vklade, je možné, že ti po kontrole injekcie vymení za tabletky, v každom prípade sa kortikoidy v prípade úspechu berú ešte v prvom trimestri.