icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tinkatinulka
17. jún 2015

@bellabelluska prednison bol este v pohode ked som ho zajedla ale teraz medrol ten sviniar nech to jem akokolvek cele doobedie odpalena

bellabelluska
17. jún 2015

@tinkatinulka a vraj medrol je lepsi a neurobi tolko "zloty" ako prednison...
no hlavne nech zaberu a zvladneme to 🙂

tinkatinulka
17. jún 2015

@bellabelluska myslím že je to jedno a to iste ked pozries zloženie a vedlajsie ucinky, stale su to kortikoidy a na tie nema nik pekneho slova..myslím že ked niekde spomeniem co beriem-u dr.

katka17044
17. jún 2015

Ahojte prosim je tu niekto kto si vytvara protilatky proti spermiam a trofoblastu a najprv bol lieceny medrolom a potom to zmenili na injekcie subcuvia pred vkladom? Dakujem pekne

majinka81
17. jún 2015

@evadek evka ahoj
Ku akemu dr chodite do brna?
Ktori su najlepsi?
Ak by si mala aj email bolo by super.
Dakujem

evadek
17. jún 2015

@majinka81 prednison je svinstvo..ja som si dokazila zaludok...a boleli ma tiez klby- hlavne na rukach...a prstoch...
Hej...daj si vsetko dokopy ...a potom sup do Brna...musi to vyjst..🙂
caka sa tak mesiac na prvy termin...

evadek
17. jún 2015

@majinka81 ja som chodila k Stelclovi...bol skvely..no odisiel:(
Ale ak pojdem na jesen..tak paci sa mi Machac...aj Koudelka...ale oni su tam vsetci fajn🙂 skus machac@reprofit.cz ...ale lepsie si je tam zavolat...🙂

majinka81
17. jún 2015

@evadek diky moc 🙂
no bojím sa trochu že čo zase sa pokazilo užívaním prednisonu napr. štítka a podobne ale dúfam že to bude dobré, nič iné nám neostáva.
No mesiac to je asi akurát a musím pokecať s mužom hlavne že čo a ako.

evadek
17. jún 2015

@majinka81 mne sa stitka po tejto liecbe velmi pokazila...v oktob. - uz som mala ist na vklad...6 tyzdnov medrolu...a zrazu som mala hodnoty vyse 7 ..nikto nechapal....(
hodte pokec a sup na to🙂

majinka81
17. jún 2015

@evadek no ved to že niečo sa napraví a niečo pokazí, hrozné.
Hej no musím už čosi začat riešit, my už 4 roky si vezmi. 😒

majinka81
17. jún 2015

@evadek ahoj a čo ti povedala dokyna na tie klby a bolesti?
Mna to dost trapi, neviem či to mám nechat tak alebo čo. Napísala som to mojej mudr a som zvedavá.

snehulienka82
22. jún 2015

ahojte baby, neviem koho oznacit, tak preto pisem vseobecne, snad sa mi vyjadrite aj takto. mne po 2 rokoch snazenia sa, pocas ktoreho sme mali jedno biochemicke tehotenstvo a jeden MA v 12 tt. "konecne zistili", ze mam autoimunitne ochorenie stitnej zlazy... a dostala som euthyrox 25 mg. vsetky vysledky mame v poriadku okrem toho, (odhliadnuc od muzovych spomalenych spermii) a pri poslednom vysetreni mi nasli zvysene intracelularne cytokiny. Endokrinologicka videla tie vyslekdy a povedala, ze este nevidela cloveka, ktory by mal tieto hodnoty uplne v ramci ref. hodnot. O 2 tyznde mam termin do Imunovitalu, kde mi vyhodnotia vysledky (predpokladam za 50 Eur), co myslite, moze mit dat k tomu Euthyroxu este aj nejake ine lieky? velmi by som nechcela brat kortikoidy... asi nikto viem...

evadek
22. jún 2015

@snehulienka82 ja mam vsetky choroby ako ty..beriem euthyrox od 19 rokov...a aj medrol-kortikoidy...Potratila som v 7tt..
Teraz na dalsi vklad budem mat -IVF-budem mat dexamed..silnejsi ako medrol..evidentne medrol bol slaby kortikoid...cytokiny sposobuju biochemicke a potraty...ked su zvysene...pozor na to!!!....

gelinka75
22. jún 2015

dievcata ja som tak ospala a unavena z toho dexamedu..aj vy ste to tak mali? uz mam 2 davky za sebou 😒

evadek
22. jún 2015

@majinka81 na tie klby nic....proste mala som to asi dva tyzdne...potom to prestalo..potom zas som to mala tyzden....proste ibalgin....a ine lieky od bolesti....neda sa s tym nic robit...
Zial mala som vsetky neziaduce ucinky..cely cas bolest zaludka...miestami bolest klbov...zil...pocit na vracanie...

majinka81
22. jún 2015

@evadek ahoj
No ved prave.U mna to islo tak postupne.
Najprv som si mysla ze su to zily ale citim kolenne klby
Ked sa zohybam dr.ma poslala k ortopedovi ale pojdem aspon budem mat istotu.
Xacala som uzivat decko zase a magne b6
A aj draslik a zinok.
Zajtra mam preventivku.
Inak mam uz treti tyzden hnacku a ster je negativny tak rozmyslam ze z coho no mozno aj z liekov 😠

tinkatinulka
22. jún 2015

@majinka81 aj ja mam zaludocne problemy a asi to bude medrolom ale skusam nove lieky na utlmenie príznakov tak uvidime co pomože

evadek
22. jún 2015

@majinka81 no ja som mala hnacky a zapchy na striedacku....hrozne,....a plynatost....cele zle..

tinkatinulka
22. jún 2015

@evadek asi su to velajsie ucinky kortikoidov..a ako zvladas neslniť sa?

majinka81
22. jún 2015

@tinkatinulka no moze to byt z liekov.
Aj mne bolo dost zle od zaludka.
Chodis do imunovitalu?
Ja do medirexu ale rozmyslam ze zmenim lebo vsetko tam dlho trva.

evadek
22. jún 2015

@tinkatinulka ano...vsetky....
Ja teraz neberiem medrol...az pred ket budem mat dexamed...
Medrol som mala minuly rok a na zaciatku tohoto roku...

tlucka
22. jún 2015

Ahojte kočky, pridám sa do diskusia. V poslednej dobe som tu čítala, že sa pri kortikoidoch nesmie slniť. Dôvod nato je aký? Ja teraz síce neberiem žiadne kortikoidy, ale od augusta pravdepodobne zase začnem. Treba sa fakt vyhýbať slnku?

majinka81
22. jún 2015

@evadek
Uz len cakam co zase.
Inak tie kolena ma asi najviac trapia.
A ze sa nemoze na slnko a my planujeme s drahym dovolenku.

evadek
22. jún 2015

@majinka81 nemoze..ked som ja brala medrol...tak som pouzivala 50 krem...a zahalena..vyhybala som sa slnku..som bola biela cele leto..
takze opatrne..mozu vzniknut nadory...

tinkatinulka
22. jún 2015

@majinka81 imunovotal posiela krv do medirexu a vsetko je skor..ano chodim do imunovitalu, mala by si byt bez slnka pri kortikoidoch..vsetkých

majinka81
22. jún 2015

@tinkatinulka
Ahoj a si spokojna?
Lebo kym mne doktorka odpise to je mesiac.
Za kazdy odber platim 50 eur.
Vysledky stale nie su dobre tak rozmyslam ze prejdem tam.
Ake su tam poplatky?
Napr na kontrole som bola 25 maja a dr. este neodpisala!!!!

candour
22. jún 2015

@evadek ja mam rovnaku skusenost, vysadili mi ho a stitka sa dostala do normalu az po troch mesiacoch

candour
22. jún 2015

@katka17044 ja mam taku situaciu, ale akurat chcem vysadit subcuviu, po kazdej jednej injekcii sa mi vyhodil herpes, mas uz toho plne zuby..:(

majinka81
22. jún 2015

@candour
Ahoj mne uz tiez zacinaju rozne nepriaznive ucinky

Som z toho zufala.
A aspon mas uz hodnoty ok?
Tlacime kortikoidy ale nech to ma aspon ucinok ked je to take svinstvo.
Ja uz od januara.
Chodis tiez do imunovitalu?

evadek
22. jún 2015

@candour no ja som zvedava co urobi dexamed....