Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@majinka81 ok držím palce 🙂
@tinkatinulka
@evadek Dievcata, ak beriete euthyrox a aj nejaky druh prednisonu, tak sa to nema brat v rovnaku dobu. Kamoska brala aj euthyrox aj prednison rano, aj ked nie spolu a vzdy jej tsh skakalo ako dive. Zacala brat euthyrox skoro rano a prednison az okolo 11 doobedu a pekne sa to ustalilo. Vycitala to niekde na nejakom fore. No a po mnohych neuspechoch si RF moze pripisat dalsiu tehulku. 😉
@lienka_1 jej siky sisi, ja to beriem veru s rozdielom asi pol hodinky..nie nikdy spolu euthyrox pred ranajkami a medrol po ranajkach lebo mne je desne zle po medrole tak musim hned rano ..skusim tento variant
@lienka_1 ono to je vsetko pekne...ale ten kortikoid sa ma brat doobed najlepsie rano..ja som brala tri hodiny rozdiel..napriek tomu to skakalo...
V lekarni mi povedali,ze ked kortikoid budem brat neskor...telo si s nim nevie poradit a zatazujem si nadoblicky + telo kortikoid neulozi.....takze povedali snazit sa ho brat do 10.00 ...takze som brala jedno o 06.00 druhe okolo 10.00...napriek tomu to vyskocilo...
@evadek a tebe tie kortikoidy pomohli? ake mas protilatky? mne zvysili mierne zvysene cytokiny, ale tiez beriem euthyrox na stitnu, tak nechcem, aby sa mi to cele rozhasilo...
Babenky ja mam vysledky odberov od girovskej a idem do imunovitalu to skonzultovat. Co to stoji? Dakujem. Aby som patricne naplnila penazenku 😉
@ingrid0105 konzultacia 50 eur ma vysla. A zatial nic ine.
@skaredekacatko diky som zvedava ako dopadneme msm zvysene nk bunky a cykotiny
Ja mam.cytokyny brala som subcuviu a teraz ficim na medrole subcuvia nezabrala.
@skaredekacatko fakt ti nezabrala? ja som po 5. inj. cakam na odbery, ale uz dalsie injekcie nechcem, strasne ma to boli a mam same vedl, ucinky:( radsej sa veru vratim na medrol ak to bude nutne, kolko si vybrala subcuvie ?
@candour ani mne nezabrla subcuvia a to som mala 8 pichnutých pri kontrolnom odbere..takže pokracujem medrolom
@tinkatinulka dik za info, asi zas len njejaky farmaceuticky trik, vraj je to novy liek, tak nas asi testuju jak kraliky, otras:(
Ahojte, dnes mi prisli vysledky z repro.imunologie.Mam zvysene Nk-bunky a protilatky voci fostatidylserinu, to an neviem co je ☹ Ako mam postupovat teraz baby, mam si spravit dalsi termin na imunologii,ci mi lieky moze predpisat aj moj lekar?
@candour nooo to je a ked kukneš že poistovna hradi okolo 700 € za subcuviu tak to je potom len take placebo za vela penazi..možno nie, ale ani kacatku ani mne nezabrla..10 tyždnov si v domneni a nic..stratila som rok chodenim po imuno a stale nemam doriesene..už len dufam že humac Medrol zaberie
@tinkatinulka mám úplne ten istý názor, idem posledný krát na odbery a dalej tam chodit nebudem, strata casu a penazi..cela reproimuno aspon v mojom pripade zatial
@candour no ja osm velmo zvedava ako dopadnem tento mesiac ja s výsledkami, ale kedže mi prisiel mail z RF z kryo tak mi je jasne že uff zase platit budem rocný poplatok kedže nestihnem vklad
@tinkatinulka jaj ani nevrav ja mam na SK zamrazenych 17 embry, plati sa od poctu, mala by som platit okolo 1000 eur za mrazenie co je otras fakt :( no ale co narobim
@candour. 8 ako tinkatinulka naraz sme pichali aj na kontrole boli. Mne subcuvia nic nesposobovala. Po medrole zerem jak diva.
v pondelok som bola na reprodukč. imuno v Prahe u MUDr. Maličkovej v Prahe a je to tá najlepšia lekárka, akú som doteraz stretla- teda prístupom, empatiou, láskavosťou (a to sama robím v zdravotníctve...) úžasný zážitok i na duchu, počas polhod. stretnutia mi dala toľko, koľko mi nedali ostatní zdravotníci za 4 roky... a myslím, že hlavne po opak. potratoch či iných problémoch s tehotenstvom alebo otehotením je to tiež dosť dôležité.
@evadek nerozumiem presne co ktore znamena, ale hodnoty som mala taketo:
IL-4 kleslo z 10,2 na 1,03 /limit je 2-8/
IFN -g kleslo z 41,6 na 17,68 /limit je 11-31/
TNF-a kleslo 55,4 na 31,76 / limit je 12-44/
Dalej si mam pichat Dexamed 1xtyzdenne a budeme skusat sami, ci sa podari.... popripade skusime este IUI, kedze okrem tohto problemu s cytokynmi mame vsetky vysledky ok. Posledne IVF si nechavame ako zalohu 😉
Ahojte, ja som tiez bola v Nitre na rep imunologii a vysli my vysoke citokiny - hlavne INF-g ktory som mala 52%. Neviem preco ale Dr sa rozhodla ze to bola laboratorna chyba a ze si to mam prist prekontrolovat. Ja vsak zijem v zahranici a nie je to len take jednoduche cestovat len tak do Nitry... musim povedat ze som velmi sklamana z takeho pristupu hlavne ked to vyzera tak ze u inych opakuje testy az po liecbe...

@janikajanka Aj ja som spokojna len to odpisovanie.
Tiez sa chystam zmenit.
Idem do Imunovitalu.