icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

snehulienka82
3. júl 2015

@tankika ahoj, ty si mala aku liecbu nastavenu? a u ktoreho lekara si bola?

snehulienka82
3. júl 2015

@tankika
@lucky75
baby, ja mam taketo vysledky:

zvysene som mala cytokiny takto:
CD3+ IFN - g 46,1 (11-31)
CD3+ IL-4 18,9 (2-8)
CD3+ TNF-a 50,4 (12-44)
CD3+ IL-2 23,1 (8-28)
CD4+ IFN - g 31,4 (11-31)
CD4+ IL-4 11,4 (2-8)
CD4+ TNF-a 45,7 (12-44)
CD4+ IL-2 31,6 (8-28)

na dalsi tyzden mam termin do Imunovitalu, tak neviem co mi na to daju... a ci to zaberie...

tankika
3. júl 2015

@snehulienka82 ja chodim k dr.Dzurillovej a brala som injekcie Dexamedu 8 tyzdnov/1xtyzdenne, potom kontrolny odber a teraz mam pokracovat v liecbe dalej pokial neotehotniem a myslim ze aj potom si ich budem musiet pichat... okrem toho beriem len kys.listovu, vit D a probiotika.

suzanecka1
3. júl 2015

@tankika to isté aj ja ale vybrala som 15 a vysadila, nebudem to svinstvo do seba tlačiť.... 😒

snehulienka82
3. júl 2015

@suzanecka1 tebe to nepomohlo? a mas protilatky nejake? alebo tiez cytokiny?

snehulienka82
3. júl 2015

@tankika tak tebe to pomohlo? ja mam teraz 3. Ms po kyrete, tak uz sa chceme snazit, tak nechcem precenit cytokiny, ale ani svinstva davat do seba, ked to nepomaha...

suzanecka1
3. júl 2015

@snehulienka82 zvýšené nk bunky a hraničné hodnoty voči spermiám a trofoblastu, hodnoty po 8tt klesli, bola som na iui ale nič, tak to predsa nebudem brať donemoty aby mi to rozhasilo celú imunitu...

tankika
3. júl 2015

@snehulienka82 tak vysledky boli v norme, uvidime ci sa nam teraz podari otehotniet ... ja osobne z Dexamedu nemam chvalabohu ziadne neziaduce ucinky, spociatku som mavala dva dni po injekcii navaly tepla ale uz ani to nemam... ani neviem ze nieco beriem... len aby to uz konecne pomohlo 😉

ingrid0105
8. júl 2015

@skaredekacatko chcem sa ta spytat a ked mam vysledky od girovskej nasadi mi aj liecbu? Za to beru tusim 30 eur

skaredekacatko
8. júl 2015

Hej beru 30 ja som si nechala poslat mailom 30som usetrila tinkatinulka nie zial. Ja som mala tiez vysledky z medirexu a vsetko v pohode. Prisla som tam nechala jej vysledky 50 eur 😀 a povedala ze sa mam ozvat ked budem chciet zacat liecbu ze pridem a da mi papier a ja ze ci sa neda poslat na mail a ona ze oka. Ale aj tak som na prvej inekcii bola tam ale nic si nepytala. Ucidime po skonceni liecby kolko si s od nas s tinkoutinulkou vypyta. 😀

snehulienka82
9. júl 2015

@skaredekacatko ahoj, a co ti teda nasadili na tie cytokiny??

skaredekacatko
9. júl 2015

@snehulienka82. Najprv som 8tyzdnov pichala subcuviu a teraz medrol beriem subcuvia nezabrala. Najprv 16 mg 2tyzdne teraz 2tyzdne 12 a potom uz len 8mg az do urciteho tt

snehulienka82
9. júl 2015

@skaredekacatko a pomohlo to? myslim ten medrol? uz mas hodnoty v norme?

skaredekacatko
9. júl 2015

Neviem az v auguste idem na kontrolu tak uvidim aj s tinkoutinulkou ta ma to iste chodime obe k bergendiovej. Obom nam subcuvia nezabrala.

snehulienka82
9. júl 2015

@skaredekacatko no "parada", ja k nej idem dnes... tak preto sa tolko vypytujem... ja vazne uvazujem, ze nebudem brat ziadne lieky... vela bab tu pise, ze im tie kortikoidy nezabrali...

skaredekacatko
9. júl 2015

Subcuvia nie je kortikoid ale plazma. Medrol ma praveze tendenciu zabrat ale najprv to skusili menej invazivne tou subcuviu enej neziaducich ucinkov aspon u mna ale nic sa neupravilo. Medrol nic moc ale vacne ho uzivat nebudes nie son nim nadsena ale co mam robit.

snehulienka82
9. júl 2015

@skaredekacatko no mna len hneva, ze oni pisu, ze tieto cytokiny mozu sposobovat potraty. lenze ja viem, preco som naposledy potratila a to nemalo s cytokinmi nic spolocne... sak sa este poradim s dr., uvidim, co mi povie...

skaredekacatko
9. júl 2015

@snehulienka82. Ja som mala 3x vklad s hb a ani dusik ma teste. A vsetko ine oka aj hematologiu. Ja ich mam velmi vysoke preto ani dusik. Tinkatinulka ich ma nie az tak tak u nej sa uchytilo a potratula. My obe verime ze je to v tom.

gelinka75
9. júl 2015

prosim vas je tu niekto komu dexamed pomohol? stale rozmyslam nad tym, ci to nie je zbytocne do seba davat..

suzanecka1
9. júl 2015

@gelinka75 to som aj ja zvedavá 😅

tankika
9. júl 2015

@gelinka75 ahoj, mne dexamed znizil cytokiny na normalnu hodnotu za 8 tyzdnov, ci to pomoze este len uvidime... 😉

gelinka75
9. júl 2015

@tankika tak super, a aku si mala povodnu hodnotu? 🙂 ja nejak okolo 35

tankika
9. júl 2015

@gelinka75 bolo toho viac, pozri predchadzajucu stranu, tam som to pisala...

ingrid0105
9. júl 2015

@skaredekacatko tak bola som v Imunovitale, zobrala mi krv na NK bunky, D vitamin a cytokiny, nechala som tam 100 ecok 😠 vysledky budu 27.7. a ked to nebude dobra tam povedala ze nasadi agresivnu liecbu, chcem vklad este tento rok a aj moj vek 40 rokov . Tiez verim ze je problem len v tomto

tinkatinulka
9. júl 2015

@ingrid0105 toho 27.7. Sa vidime v imunovitale 😉

gelinka75
9. júl 2015

@ingrid0105 no tak ta agresivna liecba je dexamed

ingrid0105
9. júl 2015

@gelinka75 a to su injekcie? picham si to sama?

ingrid0105
9. júl 2015

@tinkatinulka idem na 14.40 ty?

tinkatinulka
9. júl 2015

@ingrid0105 8,00 😅.. Na krv idem, takže doktorka tam bude.. To je super, bala som sa ci nebude mať dovolenku

ingrid0105
9. júl 2015

@tinkatinulka ideš už na kontrolný odber?