icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

gelinka75
28. júl 2015

@snehulienka82 no tak ja som bola uz aj na nove krvne testy v imunovitali a skasli ma zas o 60 eur...myslim, ze som tam bola posledny krat, este si pockam ake vysledky mi poslu, dexamed mi rozhadzal cely cyklus, v zivote som nemala vykyvy ms a teraz ms kazde 2-3 tyzdne, zakazdym herpes, pribrala som...

tinkatinulka
28. júl 2015

@gelinka75 mám rovnaký názor ja som po medrole mala 23 dno vý cyklus co je des s plánovaním KET, kedy si bola na krv? ja vcera..zdrazeli tie testy..z 50na60 isli
a o pribratí pomlčím

snehulienka82
29. júl 2015

@gelinka75
@tinkatinulka
baby toto je fakt strasne... mozno to niekomu pomohlo, ale ja mam pocit, ze ten medrol predpisuju bezhlavo kazdemu... ci ma zvysene cytokiny, alebo ma protilatky proti trofoblastu, alebo spermiam... mne ta dr napisala do papierov, ze pred planovanym KET a ze lymfaticke uzliny nezvacsene a akcia srdca pravidelna, popritom ja som jej nepovedala, ze ideme na IVF, lebo este sme si vobec nedohodli sposob oplodnenia v CAR a ci vobec nejaky bude treba.... a sedela odomna asi meter a pol, tak ako moze vediet, ze AS je pravidelna???

chmurkaxy
29. júl 2015

Baby,ahojte,som objednaná na repro imunologiu a chcem sa spýtať,či má ísť so mnou aj manžel a či mám ísť nalačno a či máme dodržať nejakú sexuálnu abstinenciu.
Máme za sebou 4 biochemické tehu (z toho jedno po ivf), potom zdravé spontánne tehu a už zase 6 biochemických tehu (opäť jedno po ivf). Nikto ma na žiadne vyšetrenia neposielal, len mi už došli nervy a objednala som sa sama na základe endokrinologicky,ktorá bola zhrozená,že ich ešte nemám.

gelinka75
29. júl 2015

@snehulienka82 aj ja tam mam take veci napisane, akoby ma fakt vysetrovala a sedela cely cas za stolom oproti mne, ani mne sa to cele nepaci.. 😖

isabella22
29. júl 2015

@chmurkaxy mne povedali ze najprv bez manzela staci....vrja budu brta mne krv manzela iba keby potrebuju....ja tiez si davam vysetrenia robit na vlastnu past...inak by som odteraz nic nemala porobene....

gelinka75
29. júl 2015

@tinkatinulka ja som bola pred 2 tyzdnami, niekedy by uz mali byt aj vysledky, ze mi ich poslu mailom, zatial nic

snehulienka82
29. júl 2015

@chmurkaxy manzela nevysetruju, aspon v BA nie, ale on je asi v poriadku, ked otehotniet mozes. takze pravdepodobne nema protilatky voci vlastnym spermiam. takze sex. absencia nemusi byt. musis sa objednat dopredu, oni ti povedia, ci treba nalacno, alebo nie, myslim, ze ja som nebola nalacno... to su veci, ktore strava neovplyvni...

isabella22
29. júl 2015

@chmurkaxy a presne mna objednali na 3.9 s tym ze hned pri prvej navsteve tam dame urcite 150 eur minimalne...

tinkatinulka
29. júl 2015

@gelinka75 ja som si vybojovala vysledky na 8 deň. Treba volat na recepciu a nech kuknu sestricky či to došlo, mne 1x dr sľubovala že za 3 dni to bude.. Nereálne.

nelly3
29. júl 2015

ja som tiez bola zaciatkom roka na vysetrenie - imunovital ba, tiez som mala brat medrol, aj som zacala,ale som ochorela, co ja nebyvam vobec chora, tak som ho vysadila a uz si ho ani nenasadim, takze si myslim, ze som zbytocne vyhodila money 😝

tinkatinulka
29. júl 2015

@snehulienka82 medrol je vseliek 😆
Asi.. No to iste aj u mňa, je to biznis to vieme všetky ale po rokoch skúšania, x ivf je toto nádej na zmenu, pre mňa nie je // výhra.. Vždy to skončí skôr ako sa začnem tešiť

isabella22
29. júl 2015

babule takze strata casu.... 😒 a penazi? no nepotesili ste ma.... 😒 tusim bude mat fakt vyznam len urobit alergie na trofoblast a je... 😒 protilatky proti spermiam nemam...aj tak kazdemu len medrol alebo prednison davaju

nelly3
29. júl 2015

@isabella22
ale zase mozno niekomu ta liecba pomoze, podla toho co ti zistia, ale ja osobne moj pripad si myslim, ze zbytocne to bolo.

isabella22
29. júl 2015

@nelly3 mne zatial nebolo zistene nic okrem mutacie genu ale to uz budem mat fraxik....

snehulienka82
29. júl 2015

@isabella22 tak prave mozno tam bude problem, myslim v zrazanlivosti krvi. lekari sami nevedia, co je vo veci, len hadaju, ci toto alebo toto... ked nelutujes, tak daj nejake peniaze za to vysetrenie a potom sa sama rozhodnes ako sa zachovas, ci budes brat lieky, alebo nie.

isabella22
29. júl 2015

@snehulienka82 no dufajme ze ,,len´´ v tom to bude...kebyze mi je luto penazi to je to najmenej...ved co uz sme dlai do ivf neni ani mozne...

ddanaa
29. júl 2015

baby mna stale zaujima co su to tie zvysene cytokiny?

snehulienka82
29. júl 2015

@ddanaa teoreticky mozes o tom nieco precitat tu: http://www.beckman.cz/Media/Default/Dokumenty/U... ak by to neslo tak daj do google dr. tibenská intracelulárne cytokíny a vyhodi ti tento pdf dokument

ddanaa
29. júl 2015

@snehulienka82 dakujem velmi pekne

ddanaa
29. júl 2015

@snehulienka82 tak sa mi aspon precitanim definitivne potvrdilo, ze preoblem je v tej imunologii a s radpstpu budem uzivat dalej medrol!

skaredekacatko
29. júl 2015

No medrol je vseliek na vela veci kamoska ho brala na problemi s kozou druhej kamoske deti na dychacie problemi ale tam.spreje.Moj muz tomu mic neveri ale beriem ho. On si mysli ze to kazda co tam ideme mame tie cytokyny na figu aby nas mohli skasnut . Ja verim tinketinulke ze ona pride s dobrymi vysledkami a potom pojdem ja na kontrolu a uz to bude oka ja mam desne velke hodnoty preto ani dusik na teste tinulka mala mensie tak ta aspon dusika mala tak preto tomu trochu verim ale des je to zatial som zdrava len vyrazky mam a pazravku. 😀

tinkatinulka
30. júl 2015

@skaredekacatko pazravka piatok káva ☕?
Naši chlapi neveria imuno, a my zase sa len chystáme nádeje že budeme mať konecne drobcov.. Termín výsledkov sa blíži.. Juchu

evadek
30. júl 2015

dievcata..zabral niektorej DEXAMED na zvysene cytokiny???

tankika
30. júl 2015

@evadek mne ano, po 8 tyzdnoch pichania inj. mi hodnoty klesli do normalu

evadek
30. júl 2015

@tankika dakujem

zuzka56
30. júl 2015

Ahojte, práve idem z Imunovitalu kde mi zistili zvýšené NK bunky a predpísali mi Medrol a vitamín D okrem toho mi vyšla celiakia a zvýšené trombocyty. Baby ako reagujete na Medrol? Podarilo sa Vám prirodzene otehu ci riešite to cez CAR? Dik a držím palce všetkým 🙂

magdus999
30. júl 2015

@zuzka56 medrol je celkom fajn, trochu zhoršená pleť a ja pravdepodobne z neho paradoxne chudnem, väčšina báb uvádza priberanie. Keď zabral, mohli sme skúšať prirodzene, ale keďže sa má brať iba pol roka a ja mám zamrazené embryá z IVF, tak som šla na KET

magdus999
30. júl 2015

@evadek mne zas nie...pohoršil aj NK bunky :(

evadek
30. júl 2015

@magdus999 tohoto sa bojim....a to som liecbu este nezacala..