Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@tinkatinulka tesim sa s tebou..aky mas plan dalej? nebola si z neho nafuknuta?
@ddanaa pokračujem v udrziavacej dávke, a ak osud dá tak ket. Medrol.. Všetko čo sa len dalo, naliata vodou,nafuknuta, vyhadzana tvar, priberám aj z vody, počítača vracanie a striedajúci sa zažívacie problémy dokola.. Padajú mi vlasy a to beriem kopec vitamínov, a kvalita celkovo pleti des.
@tinkatinulka uff to mi je luto ale verim,ze babulo pride....co si brala na to naliatie?
@ddanaa nic nemôžem keďže beriem lieky na tlak a este aj siofor na Ir a plus moje diagnozy tak nesmiem nic na odvodnenie. Babulko bude, prekonal este problémy so štítnou a hor sa do boja. Hold medrol zaucinkoval aj tam kde netreba.
@tinkatinulka a na to si ako prisla, ze medrol zaucinkoval aj tam kde netreba?
@ddanaa kedže sa liečim na endokrinologii a už dlhodobo som stabilizovaná na tsh okolo 1,5-1,7, a po medrole je 4,8..tak asitým..a to je vysoká hodnota na vklad embrya,takže zvysujem dávky euthyroxu aby som sa opat stabilizovala
@tinkatinulka aha, takze by asi bolo dobre aby som aj ja isla na endokrinologiu
@ddanaa pokial sa neliecis na stitnu tak netreba, ide skor o realkciu euthyroxu a medrolu
@tinkatinulka dakujem
baby, ktore mate problem s cytokinmi, toto mam od dr. Girovskej: zvysena produkcia prozapalovych cytokinov byva casto sposobena infekciu, ktora moze byt chornicka a casto aj bezpriznakova. Preto pri taomto naleze vzdy odporucam jej vylucenie. Zacala by som testami na vylucenie urogenitalnej infekcie- idealne su priame stery, mozu sa samozrejme doplnit aj krvnymi testami a je potrebne vylucit aj atypicke patogeny ako chlamydie,urea a mykoplazmy. Tieto vysetrenia by bolo vhodne absolvovat cestou gynekologa. Zaroven zvyknem odporucat obdobne testy u partnera a to cestou urologa. Pokial sa zisit pozitivita hoci len u jedneho z partnerov, bude vhodne preliecit Vas oboch naraz, s naslednou kontrolou efektu liecby. Pokial by tieto testy boli negativne, bolo by vhodne dalej doplnit aj dalsie vysetrenia na vylucenie pripadneho loziska infekcie v organizme- mali by byt zahrnute kultivacne vysetrenia mocu, stery z krku a nosa (pripadne rovno ORL vysetrenie), stomatologia.. Doporucenie na tieto testy Vam moze dat bud osetrujuci gynekolog alebo prakticky lekar a partner ich uz samozrejme absolvovat nemusi. V pripade,ak by sa infekcia nasla,bude ju potrebne preliecit, znovu idelane s naslednou kontrolou, ci liecba zabrala. Po absolvovani tychto vysetreni odporucam kontrolny test na intracelularne cytokiny a podla jeho vysledku pripadne imunologicku liecbu.
@snehulienka82 zaujimave, a vacsinu toho co pises mam porobene a je negativne
@ddanaa ja tiez...
@snehulienka82 takze bude to iny dovod a musime tie cytokiny dat dole a verim tomu medrolu....zatial to neni take hrozne, beriem ho uz 9dni 16mg
Baby, byvali ste castejsie chore pri uzivani Medrolu?
Prosim vas do nitry k dzurilovej sa da objednat iba v utorok a stvrtok,alebo ma objedna hociktory den
Baby pichnuta prva injekcia dexamedu
Co mozem ocakavat ake negativne ucinky? A zabrala vam liecba?
@ingrid0105 mne zacali velmi vlasy vypadavat, inak ziadne ine ucinky. Mam zatial tri za sebou;)
Ahojte.. žienky, podľa vašich skúseností, je lepší Prednison alebo Medrol? Bývam často chorá aj bez toho.. + budem brať Fraxiparine a niečo na štítnu žľazu. Zdá sa mi to priveľa naraz.. a ako dlho pred snažením vám nasadili tie kortikoidy. Diik
@tinkatinulka no po odberok potrvrdene to co u girovskej zvysene cytokiny cd3 a cd4. Dnes mi dali prvu injekciu dexamedu. Nk bunky mam uz v norme aj decko a to som ho daaaaavno vysadila. Ty si ako dopadla?
@ingrid0105 nechcem to zakríknuť ale som pripravená na vklad..po zdravotnej stranke ale taky brutal strach mam a po tom vsetkom..ja mam 1x denne 5000j D3Swanson a iba tak som v norme..takže u mna zahada kde to moje telo poziera to D3, aj ked na slnko nechodím pre medrol..
dlha cesta znižit tie cytokiny, ale verim ze dexamed zaberie do 8t..co by bolo super
@kubkovamama medrol by mal mat lepsi ucinok.Mal by potlacat jak Nk bunky tak i cytokiny.Kortikoidy sa nasadzaju 6-8tyzdnov pred Ivf aby mali ucinok.
@monka30 vdaka, len u nás nie je problém otehotnieť prirodzene, ale udržať plodík. A čítam, že Medrol sa nemá rád so štítnou a potom ako sa to rieši.. začarovaný kruh? Ked beriete kortikoidy zvyšuje sa ths a ked sa neberú, zas ťažko otehotnieť.. Píšem ako debil, ale nevyznám sa v tom a každý lekár má svoj názor a potom že "rozhodnite sa".
dievcata...medrol mi dokazil hodnoty tsh - liecim sa na chronicky zapal stitky a znizenu funkciu...momentalne mam euthyrox 100 ... ( hodnoty z 2,99 sa pokazili na vyse 7 )
stretli ste sa s tym,ze injekcie dexamedu spravili to iste???..zajtra zacinam..dik...
ahojte je tu niekto kto mal velmi nizke hcg a stupalo pomaly a pomohla infuzia privigen? dakujem
ahojte, dievcata kto mal infuziu privigen znasali ste ju dobre ? a ako dlho vam tiekla ? dakujem 🙂

kočky medrol zabral na cytokiny juhu tesim jak male decko