Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@katka17044 este teoreticky skryta celiakia by mohla robit sarapatu.
@katka17044 INFOOOOO OD ZNÁMEJ
Inak este je dobre spravit si u svojej alergológičky testy na alergo-imuno celiakiu,potravinovu intoleranciu a histaminovu intoleranciu...Ja mam tu najhorsiu Hit-sposobuje prdcasne vstahy maternice,cize potraty.Dva krat som potratila a vzdy medzi 10-11tyzdnom.
Celiakiu,potravinovu intoleranciu a hit ti vysetri aj tvoja alergologicka...
V Prahe ma stala komplet reprodukcna imunologia 200€,v Nitre to stoji asi priblizne cca 250€,no co to bude stat v Imunovitale netusim,ale urcite musim pocitat ze asi tak cca 200€+-
Vsetko toto su reprodukcne imunologie...
@chmurkaxy dakujem a to kde robia?
@michellevendero dakujem tak by som mala ist k alergologicke este
@katka17044 to robí gastroenterológ, najskôr ti z krvi urobia výsledky,či je tam vôbec podozrenie. Poslať ta tam môže obvodný alebo gyneko. Alebo tá endokrinológia.
Inak,ja som mala pred malým 4 biochemické tehu (raz po IvF), začala som brat na štítnu žľazu lieky (mala som dobre výsledky,tak mi dala na "podchytenie " minimálnu dávku) a do necelých 3 týždňov sme zamiesali a už malý vydržal. Po ňom už mám zase 6 biochemických,ale zase,my máme aj Rh faktory nekompatibilne.
@katka17044 Tieto testy, Ti urobí Tvoja alergológička 😉 na gastro sa chodí, keď už máš tráviace ťažkosti 🙈
@chmurkaxy tak urcite to musim poriesit... ja som prirodzene nikdy neotehtnela a po ivf len prvy krat nie a potom 6 krat ano ale vzdy to vydrzi tak do 4-6-7tt viac nie.
@michellevendero na endokrinológii mi to asi nezistia ze?
@katka17044 na endokrinológii zisťujú hormonálny profil a funkčnosť štítnej žľazy. Tieto testy robí alergo - imunológ
@michellevendero dakujem pekne a tam sa mam pytat na vysetrenie celiakie?
@katka17044 Testy na alergo-imuno: celiakiu, potravinovu intoleranciu a histaminovu intoleranciu
@michellevendero ja som platila v Imunovitale cca 100€za vysetrenie a to mi hovorila ze robia Nk bunky i cytokiny,na vysledky cakam a som zvedava co vsetko budem mat vysetrene....
A to mam za sebou repro.imuno ako pises Prahu a tiez Nitru-odisla som odtial nakolko som bola rok na kortikoidoch a dr.nic viac neriesila a ani len neupravovala liecbu,mala som pocit ze na mna kasle...
Nikam som sa za ten rok v Nitre nejak neposunula,chcem povedat ze sa mi nepodarilo otehotniet.Mala som pocit,ze dr.sa venuje skor babam ktore jej otehotneli.Tak som to vzdala a sla som do Imunovitalu.No myslim si ze tu ma caka asi troska silnejsia liecba,aku som mala v Nitre,co mi az tak nevadi,len dufam ze zaberie....nie ako v Nitre rok na kortikoidoch a zbytocne tak dlho...
@katka17044 pytaj si vysetrenie na alergie a vsetky Intolerancie,oni uz vedia ze je to celiakia,potravinova a Hit...
Tiez mam Hit...
@monka30 dakujem velmi pekne popytam sa na to
baby súrne prosím o radu, moze sa pichnúť imunoglobulin, ked mi začína choroba - hrdlo, dutiny? dakujem
ahojte, prosím Vás, poznáte niekoho komu sa po liečbe na reprodukčnej imunológii podarilo otehotnieť? Ak áno, aké lieky a ako dlho ich užíval? Moje brucho vytvára protilátky proti embryám, aj spermiám... Pol roka mi pichali Subcuviu, aj sa zdalo, že zaberá, mala som znormalizované výsledky. Tri týždne pred ET som ju vysadila a pár dní pred ET mi pichli infúziu Privigen. Na vklade som bola 31.8. Vložili mi jednu hatchujúcu blastocystu najlepšej kvality, sliznica tiež bola v poriadku. Napriek tomu cítim, že sa to nepodarilo ☹ Mám bolesti brucha ako pred mrchou a viem, že je to zlý signál, už som bola 2krát na ET a mala som podobné bolesti, ani raz to ešte nevyšlo ☹ Už naozaj neviem, čo mám robiť, boli sme aj na genetike, vyšetrili ma aj na hematológii, problémy so štítnou žľazou mi liečia už dlhé roky, beriem tabletky. Tak kde môže byť problém? Som z toho zúfalá ☹
@monka30 hej tiež mám taký pocit, ale ja som tie kortikoidy po pár mesiacoch vysadila aj napriek dobrým výsledkom a nezadarilo sa, tak som nebola ochotná do seba pchať ten bordel
@gabika2015 ktory den po vklade si dnes ?
@gabika2015 mne 🙂 som 12 deň po KET , som po preliečení u Dzurillovej a test mám pozitívny od 5.dňa 🙂 kľudne napíš správu
@magdus999 držím palce 🙂
@magdus999 ty si mala tuším tiež dexamed že? ako dlho? aj teraz ho berieš?
@suzanecka1 ahoj, áno dexamed - 7 týždňov....ten však nezabral, práveže zhoršil výsledky....zabral medrol 8mg po mesiaci 🙂
@magdus999 aha áno už si pamätám a teraz ho budeš brať aj počas prvých 3 mesiacov?
@suzanecka1 dnes mi brali krv, zajtra budú výsledky, zatiaľ ho mám brať do akcie srdiečka a potom zas na krv a pravdepodobne začnem uberať dávku. Je možné, že celý prvý trimester
@vanushka dnes je 8. deň, ešte som si nerobila test, ale aj tak viem, že nám to nevyšlo 😒
@gabika2015 preco si myslis ze nevyslo ? 😖 😖 este je skoro na zavery podla mna 😉
Tak dnes mi prisiel.mail.s imunovitalu ze medrol nezabral cytokyny su stale vysoke . zajtra mam prist kvoli novej liecbe nieake inekcie. Najprv som brala subcuviu ta nic potom mi dali 16 medrol 2 tyzdne 12 dalsie dva 8 a kontrola a dnes mail ze hodnoty su stale zle. Som uz zufala co mi da ked nie medrol?
@skaredekacatko asi dexamed injekcie...

@michellevendero imuno si tvorim protilatky proti spermiam a trofoblastu ale to mi liecia, hemato mam ok aj genetiku mame ok ale na endokrinologii som este nebola ale uz som sa objednala to je asi vsetko ze? Ked tak potom jedine tu genetiku embryjok i ked je to drahe ale uz ma ine nenapada