Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@majinka81 prednisom vsak ten je slabsi ako medrol. Pisala ze inekcie tak asi dexamet. Uvidim co mi zajtra povie
@vanushka vieš, ja už poznám svoje brucho, keď mám bolesti ako pred krámami, to neznamená nič dobré, už som si tým prešla 2krát. Dnes je už 10. deň a test bol negatívny, nevidieť tam ani ducha ☹ Ešteže máme ďalšie embryjká v mrazničke.
Dievcata . tie co ste boli na vysetreni u Dzurilovej viete mi povedat kolko sa asi caka v objednany den pokial sa vybavite? Mame prist rano na odber a potom cakat na konzultaciu a ja som nas na 14. hod objednala do car v Brne. Som blba ale ja som si zmylila den a teraz netusim ci mam preobjednat car alebo sa to da casovo stihat. Dakujem pekne za odpoved
@mimi777 určite by som Brno nerušila, lebo tam by si tak skoro termín nedostala, ja by som na tvojom mieste povedala hneď ráno sestričke, že čo je vo veci a určite ti vyhovejú, nás objednali na krv na 7:00 a na konzultáciu na 13:00, celkom nám to vyhovovalo, chceli sme ísť trochu do mesta, ale po odbere, keď sme vyšli z budovy tak mi sestrička volala za 10 minút, že ak by sme chceli, tak sa im uvoľnilo jedno miesto hneď na 8:00, že môžme prísť, aby sme nemuseli čakať, tak sme leteli späť, držím silno palce aby si všetko šťastne vybavila
Tie, ktoré ste boli u Dzurilovej na konzultácii a predpísala Vám Medrol a Vigantol, aké ste mali výsledky po kontrolnom odbere po dvoch mesiacoch a aké ste mali užívanie počas stimulácie alebo po KET? aká bola úspešnosť po týchto liekoch? dík
Dakujem velmi pekne za odpovede, do Brna som volala len dnes a maju este volne aj ine casy tak to skusim radcej o hodinu posunut na neskor, Vsetko riedim na dialku a takto to dopadne
@amstelko ja som mala zistené len vysoké NK bunky, všetko ostatné som mala v norme. Potom kontrola po 7 týždňoch brania Dexamedu, tam som platila 50€ za kontrolné testy. Výsledok-hodnota ešte vyššia, tak mi dala medrol, kontrola po 4 týždňoch, tam už som neplatila nič. Aj tento týždeň som bola na krvi a konzultácii naraz a neplatila som nič, čo ma zarazilo.
@vlasatica ja mám ísť na kontrolu po 8 týždňoch, dávkovanie som mala ako ty a keď som si objednávala termín na odber, tak mi hneď sestrička zahlásila, že budem platiť 140 eur, tiež ma to prekvapilo, lebo pri prvom odbere som platila 230, tak som si myslela, že to je celková suma
@michellevendero mosem sa spytat ako ti robili testy na to hit? Ja som si u imunologa pytala spravit testy na histaminovu intoleranciu, a bolo teeba ale zaskrtavat potraviny, ktore chcem otestovat, ja som si povodne myslela, ze ta intolerancia je na vsetko, nie na konkretne potraviny. Tak heviem ci to je to iste alebo nie. Aj sa ti to nejak predtym prejavovalo?
Co mi robil prve krvne testy, tak vyzeralo byt vsetko ok, nieco som mala znizene a na to mi predpisal imunor ale tvrdil mi, ze to by s potratmi nemalo mat suvis. Co mi na kozi robil testy, tak zatial vsetky ok.
Moj manzel ma pozitivny MAR test.Ma brat prednison 5mg Chcem sa opytat ci bral niektorej manzel tiez prednison.Ja mam pozitivne NK bunky t.c na liecbe su v norme.
@jankastubka ja som ešte na tie testy nebola, ja čakám výsledky z hematky, takto to napísala
@monka30 pytaj si vysetrenie na alergie a vsetky Intolerancie,oni uz vedia ze je to celiakia,potravinova a Hit...
Tiez mam Hit...
@michellevendero a co ti pri tom hit odporucili aby to neohrozilo tehotenstvo?
Ja mam mat vysledky vo svrtok, som zvedava.
@jankastubka zlatínkooo čítaj pomalšie 😉 ja som na tie imuno alergo testy ešte nebola. Skús sa opýtať @monka30 čo dali jej za liečbu
@michellevendero jaaaj prepac, myslela som ze posledna veta uz patrila tebe hee hee.
Tak nic 😀
@monka30 ahoj, mozem sa opytat, co ti odporucili pri diagnoze hit, aby sa dalsie tehotenstvo podarilo?
@jankastubka Ahoj jedine odporucenie co som dostala bola prisna dieta tu si skus pozriet+Daosin+Nalcrom+urcite antihistaminika druhej rady ako su Aerius-(som uzivala),Omarit-(tento beriem teraz),no beriem ho kazdy den a vlastne non-stop cely rok...
Nik mi nevie povedat ci je mozne s Hit bezproblemov otehotniet a hlavne donosit nakolko Hit sposobuje predcasne vstahy maternice-potraty...
@monka30 moj doktor sa tvaril, ze on o tom este nepocul, ze by hit sposoboval potraty. Tak neviem, ci je to pre neho novinka ci co...
Uvidime, co mi ukazu vysledky, ale ja uz jedno zdrave dietatko mam, tak ak aj hit mam, tak viem ze donosit sa urcite da.
A tie antihistaminika je mozne brat aj v tehotenstve?
@jankastubka anrihistaminika pri moznom tehu potom menia za druhe...
Ahojte dievcata, prosim o radu. Prisli mi vysledky z Nitri od Dzurillovej. Mam protilatky voci partnerovym spermiam. Nechapem ako je potom mozne, ze sa nam vajicka oplodnili aj bez metody ICSI. Mate s tym niektora skusenost?
Konecne mi prisli vysledky od Dzurillovej. Vysledky dopadli po liecbe este horsie ako pred liecbou.dostala som konske davky Medrolu

@skaredekacatko Ahoj moja
možno ti dajú prednison, mne zabral na nk bunky aj cytokíny. V júli som otehotnela po imunologickej liečbe, najprv medrol a potom prednison. Ten užívam stále 5 mg a chodím na intralipidové infúzie. Mám stále malú dušičku ale neskutočne sa tešíme že sa nám konečne podarilo 🙂