icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

nike8
17. sep 2015

@vlasatica A co si brala pred tým, ja si picham Dexamed a o týždeň mam ist na kontrolné odbery.

buba08
17. sep 2015

@vlasatica co si brala , ze vysledky su ešte horšie? Ja beriem imunoglobuliny

amstelko
18. sep 2015

Chcem Vás poprosiť o Váš názor:Keď tu čítam tie Vaše príspevky, že po liečbe máte ešte horšie výsledky tak som už mesiac pred odberom nepokojná. Dzurilová mi dala dávkovanie nasledovne: 8-4-0mg t.j. 2-1-0tbl po dobu 3 týždňov,potom znížiť na 8mg-0-0.teda vynechať tú obednú a takto užívať ešte 5 týždňov. Na kontrolu idem 15.10.2015. Bola som s výsledkami u Macháča v centre a ten povedal a aj napísal, že on by dávkovanie neznižovala, že mám užívať celé obdobie tú vyššiu dávku. Keď som však tie papiere ukázala u Dr.Drákulovej-hematologičke, tá povedala, že nech sa on stará o svoje veci, teda gynekológiu, že v tej je odborník a nech dávkovanie a liečbu čo sa jeho netýka nechá na odborníkov v danej oblasti, doslova takto to povedala. Teraz fakt neviem čo urobiť, koho poslúchnuť. Nechápem ako sa tie výsledky môžu ešte zhoršiť, veď sú tam nie začiatočníci alebo si na nás testujú liečbu?

monka30
18. sep 2015

@amstelko kazdy sa vyhovara na kazdeho...no najstastnejsi by boli vsetci doktori,keby sme nic neriesili....aspon v mojom pripade je toto zistenie pravidlom...

amstelko
18. sep 2015

@monka30 ja už sa fakt z toho neviem vysomáriť, všetci chcú len peniaze, peniaze, peniaze a hovno nám pomôžu

ddanaa
18. sep 2015

@skaredekacatko ahoj ja som na tom rovnako, presne liecba subcuviou nezabrala, medrol davkovanie ako ty a po subcuvii zvysene, po medrole zvysene, recepcia mi poslala vysledky, dr je prec tak cakam co bude...som uz zufala a mam toho plne zuby:(

skaredekacatko
18. sep 2015

@ddanaa vypytaj si nech ti da odporucanie na zistenie zapalu v tele. Ja som stym sla k obvodnej a ta mi zobrala krv a stery a podla toho ma posle. Vobec stym nemala problem aj dexamed mi budu pichat.

ddanaa
18. sep 2015

@skaredekacatko stery odkial? krv na co? bo nemam problem ist k dr aby mi zobral krv ale zistenie zapalu akeho? asi sa pytam priblble otazky ale prepac nejako som z toho ostala rozhadzana, slzy sa mi tlacia a neviem co dalej...bergendiova je do 25.9 prec a ja som mala ist 28do car takze nestiham

skaredekacatko
18. sep 2015

@ddanaa zapal hocijaky usno nosno krcne, gastro, zubar rtg zubov gynda asi tak neviem ci som vsetkych menovala. Vyter mi brala kvoli orl. A zapal sa da aj a s krvi zistit. Je taka studia ze cytoktny su vyvolane prave tym zapalom.

ddanaa
18. sep 2015

@skaredekacatko aha, no ja osm mala krv v poriadku co sa tykalo obvodaka...tak skusim znovu...

ddanaa
18. sep 2015

@skaredekacatko tak uz mam odpoved, uff toto mi dr napisala, nastastie komunikuje mailom
Odporúčam:
- vylúčiť možné ložisko infekcie - ORL, zubné, gynekologické, moč
- príprava na IVF - Dexamed injekcie á 8 mg 1*1 inj/týždeň
- po 5 týždňoch od začiatku kontrola intracelulárnych cytokínov

monka30
18. sep 2015

@ddanaa
@skaredekacatko dievcata ten zapal v tele nemusia ani testy vobec odhalit.
Mam podobny problem protilatky voci vsetkemu,zvysene Nk.bunky a tiez aj cytokiny...a zapal ziadny,no s prepacenim posrata cela imunita jak normalna tak reprodukcna...
Tak neviem ci na nieco pridete,mne to nepomohlo.
@amstelko hej tiez rovnaka skusenost...len kde ich brat a nekradnut...
No a potom ma najviac rozculi ked si uz nevedia dat dr. rady s tym,ze vsetko je v hlave-no ja to o hlave nevidim...

ddanaa
18. sep 2015

@monka30 a co teda robis dalej?

monka30
18. sep 2015

@ddanaa chodila som do Nitri na repro.imuno,no tam som to po cca 1.4roka vzdala nakolko som mala pocit ze sa dr.skor venuje babam ktore jej zazrakom uspesne otehotneli...
Sla som do Blavy tam mam vsetky hodnoty momentalne v norme,do akej doby to nik netusi...
A zakon schvalnosti je u mna,ze ked sa jedno znormalizuje do casu-piserka sa druhe...Zase mi pre istotu nerastie sliznica maternice,ze aka parada...
No nik netusi preco je to tak a nik nevie co s tym robit...
Taka som uz s toho vsetkeho znechutena...celeee zle.
Vysadzam vsetky lieky a zatial neriesim...uz nevladzem

ddanaa
18. sep 2015

@monka30 ja chodim do ba...uvidim skusim si dat este orl a moc a uvidime....chce nasadit tie injekcie dexamedu tak to este skusim

chmurkaxy
18. sep 2015

@ddanaa ahoj,ja som bola včera u Bergendiovej po výsledky a tiež mám ísť na ORL, gynekológiu, urologiu a k zubárovi. Ked to obecnému,zase na krv,zase mesiac čakať na výsledky a potom uvidíme,aká liečba.

ddanaa
18. sep 2015

@chmurkaxy a ty mas tiez zvysene cytokiny?

ddanaa
18. sep 2015

jaj a ze mam vysadit medrol

chmurkaxy
18. sep 2015

@ddanaa hej,cytokiny,NK bunky, celkovú imunitnu odpoveď 1280 a e ste aj Crp mam 11. A malo vitamínu D.

ddanaa
18. sep 2015

@chmurkaxy uff ale aspon mas uz dietatko

elenkaba
18. sep 2015

baby, ktore ste uzivali pocas stimulacie na ivf Medrol, nemali ste menej alebo znizenu kvalitu vajicok?

chmurkaxy
18. sep 2015

@ddanaa no áno,mám. Taký nás zázrak pri toľkých biochemických tehu 🙂) a to sme boli pred ním aj na Et a KET a tiež dlho nevydržali a on spontánne. A nič špeciálne som nebrala. Len sme boli v Seattli vtedy na 3 mesiace,tak som každý deň jedla aspoň raz lososa (tam majú vylov pre svetový export) 🙂) no a po ňom už zase vydržia embryjka do 5-6tt max. A vy sa ako dlho snažíte? My sme túžili od začiatku po 4 detoch,pomaly sa zmierujeme s tým,že možno budeme mať jedinacika. Lebo za 6 rokov som bola 11x tehotná a máme z toho iba jedného drobčeka.

ddanaa
18. sep 2015

@chmurkaxy uff to ma mrzi:( verim, ze sa podari este aspon jeden drobcek....my asi dva a pol alebop tri, nejako nepocitam a to som bola 2x tehotna a dve MA v 6tt ...tak som to zacala riesit, ze co sa deje

skaredekacatko
18. sep 2015

@ddanaa si ma potesila ze to nejde tak jednoducho ja verim ze najdu zapal lebo potom uz neviem.

vlasatica
19. sep 2015

@amstelko zvysila mi Medrol na 12 mg denne po dobu 4 tyzdne a potom 8mg denne. a este mi dala Nolpaza pri zaludocnych tažkostiach. ale bola som uplne zhrozena z tych vysledkov. ešte aj imunita proti trofoblastu sa zhorsila, co bola uplne na super urovni. a musim dodržiavať kondomovu ochranu. Takze mozme nakupiť šprc gumy 😀

vlasatica
19. sep 2015

@monka30 ja mam tiez problem s rastom sliznice. na jar som chcela ist na tranfer a pri kontrole 2,9mm. na druhy pokus som uz isla s estrimaxom a na 15 den, este horsie. tvoj gynekolog ti nenavrhol nejaku hormonalnu liecbu?

vlasatica
19. sep 2015

@nike8
@buba08 mala som Medrol tri tyzcne 8mg a potom dva tyzdne 4mg. a hned ako som to douzivala som isla na kontrolu

monka30
19. sep 2015

@vlasatica ahoj,hej navrhol riesenim by mala byt antikoncepcia....no pre mna to riesenie nieje a myslim ze je to len strata casu zatial ju uplne odmietam...Ine riesenie hystetoskopia tu som uz mala len nou si myslim sa vela nezisti alebo mozno ze je vsetko OK ako u mna.Zvazujem laparo...aj ked mi tvrdia ze je to zbytocne...mozno nebude,netusim.
A co navrhli tebe na rast sliznice?

vlasatica
19. sep 2015

@monka30 chce mi dat nejaku liecbu hormonmi.len caka ma este endokrinologicke vysetrenie,tak som si od liekov musela dat pauzu, koli vysetreniu musim byt cista. Tak uvidim aky postup bude mat.ale to bude az v novembri.

magdus999
20. sep 2015

@amstelko ohľadom zhoršenia výsledkov....mne našli len vysoké NK bunky, ostatné v norme, dali mi liečbu, po nej hodnoty horšie...proste telo reaguje, bráni sa, mňa to vtedy strašne sklamalo, že asi sa nikdy nepodarí ich dať dole....dali mi inú liečbu, tá zabrala až príliš rýchlo a NK bunky klesli zo 40% na 9%, takže bolo radosti, šla som na ket, ten vyšiel dokonca pozitívne. V Nitre mi kázali ísť pri otehotnení na krv, tak som šla a moje NK bunky stúpli na 46,9% aj keď som stále brala lienky, ktoré mi predtým zabrali :( nechápe to, sme sa bavili s Dzurillovou, že aj keď liečbu nastaví, proste sú výnimky a telo je silnejšie a premôže liečbu, to je proste imunita, robí si čo chce, lieta hore-dole a niektorej sú aj lieky ukradnuté