Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ddanaa a to ti zisitli pri beznej kontrole?
@skaredekacatko nie! vsetko som si musela vydupat.....tych testov zevraj nemaju vela, je toho nedostatok a bla bla bla...takze som pritlacila gyndosku ab ymi spravila tie stery a doktora aby mi vzal krv na tuto pliagu
@ddanaa aha takže to nerobia pri normálnej kontrole
@skaredekacatko tvrdia, ze ano ale nemyslim si.....takze mam atb na plucne mycopl na 3tyzdne, dnes si idem po atb na uero a to trva sopm pocula cela liecba 2mesiace, takze parada:(((((
@ddanaa idem ja radšej po tie vysledky na gynekologiu
@skaredekacatko ach neviem co je lepsie, ci vobec zistit, ze nieco take clovek ma a pritom to ma hovorim kazdy 5clovek a v pohode otehu, odrodia:( alebo nic nezistit a bohvie ci tie cytokiny s tym maju suvis:( @zibi
@ddanaa verim , ze urcite toto ...mykoplazmy zvysuju cytokiny a aj TNF a IFN cize mozes to mat kludne z toho
a ureoplazma zhorsuje aj spermose,ked mas dole ureoplazmu, tak antibiotika musi brat aj manzel? dali vam obom? lebo sa to prenasa...plus aj on by mal ist na krv na mykoplazmu,....
a ked ti budu robit opakovany ster tak si daj spravit s odstupom casu este jeden, lebo moze to byt aj falosne negativne ,
co ti dali za antibiotika na ureoplazmu a co na mykopazmu??
@ddanaa no ureoplazma by sa mala preliecit.. je to v podstate pohlanve prenosna choroba a vacsinou ked ju dakomu najdu tak ju preliecia...mozes sa nakazit vo telplych bazenoch, vodach termalnych a virivkach ..
a ako keby ze to ma kazdy 5 clovek testy robia ako na beziacom pase... nema to kazdy... robi sa to speci v centrach ked zeny maju problem otehotniet lebo urea sposobuje problemy pri otehotneni cize blbost....a mykoplazmy teiz nema kazdy 5 clovek presne tak ako chlamydie..kazdy 5 clovek ma mozno nejakeho koka, pripadne bakeriu ale nie mykoplazmy a ureoplazmy tie su specificke....
@zibi to som rada bo fakt kazdy pomaly povie inak:( mna uz vystre a mam toho fakt plne zuby uz a nejako som sa teda spolieham sa, ze toto je uz posledne co riesim bo mam toho akurat dost, chapes ma:( a snad kvoli tomu sa mi nedari otehu a zhorsili sa spermosky:( bo mam pocit, ze muz viac tu ueru citi ako ja , teda co mi spominal problemy a nevedali sme preco, ja ze sak je prechladnuty:( lenze co tak citam tak sa nazory rozchadzaju, ze uera sposobuje ma ale asi to bude tak, ze zvysuje zapalove cytokiny a tym padom je ma ci?
dievčatá...začal ma bolieť zub...môže aj zub zvýšiť cytokíny aj keď beriem dexamed?...Nemám čas ísť teraz zubárovi a a aj bolesť je zatiaľ znesiteľná. Keďže vo štvrtok idem na odbery, tak sa bojím či to neovplyvní. Zubár bude asi až budúci týždeň....:(
@ddanaa no kazdy zapal a bakeria zvysuje cytokiny lebo telo s tym bojuje... proste to je narusenie imunity..presne ako pri viruse dostanes horucku a telo bojute tak pri takych mikroboch a bakteriach tiez telo bojuje s niecim cudzim a teda logicky sa ti dviha iminuta
nestresuj sa ...poliecite a uvidite...
hlavne neber probiotika skor skus pit acidka a take veci , lebo probliotika zvysuju imunitu ...
@ddanaa bekomplex nie su probiotika a psylium tiez nie ..psylium je vlaknina
probiotika su bakterie na crevnu mikrofloru ....ono by sa pri antibiotikach mali jest ay ta nebolelzaludok...teda ked uz beries antibiotika tak si ich daj, zasa lepsie brat ako by to malo uskodit...a potom vysadit
@ddanaa no je nejake nove? som nevidela..teda ma az tak psylioum nezaujima velmi ... tak ved si daj ..hadam to nezaskodi..a aj tak liecit budes ved bereis kortikidy este nie ?
no skus pocas brania si davat canesten - tych 500 mg naraz a krem a kup si gyntimu - to je naj cipok aky existuje, s cajovnikom a salviou mne vela krat pomohla ...ona vydezinfikuje, vystipe a nemas po nej nic, treba pocas brania antibibiotik na noc vkladat ale treba aj klasicku vlozku lebo vyteka ale fakt jediny kvalitny cipok na taketo veci .... vyskusaj
@ddanaa Ahoj.
Moj myom bol cca 2,5 - 3 cm...
Ale nejde o velkost, ale o to kde je ulozeny...moze byt myom aj 8 cm a nemusi byt tak zavazny ako aj 1 cm, ktory je zle ulozeny.
Moj moj tzv. submukozny, v zadnej stene..to je pod sliznicou...cize, mi zasahoval do dutiny maternice a vystelky.
Isla som s tym za najvacsim odborinik na SK, Doc. Bielik z Banskej Bystrice...inemu by som sa aj bala to dat robit..cize mi to museli vyoperovat tak, ze otvorit dutinu, kvazi vyvrtat a zasit dutinu....teraz 6 mesiacov nemozem otehotniet...
a ty kde mas tie myomy, kde ulozene?
@evadek ja mam kaz tiez mam zvysene cytokyny zapal ziaden ani u gyndy dnes este mi zobrala ster na mykoplazmu tak uvidim zajtra pojdem k zubarovi nech da urobit rtg aj ked naposledy da smiala ked som jej vravela ze to by mohlo byt od zubov.
@skaredekacatko inak aj moj lekar sa na tom smial...ked som mu to vravela....
Gynekologicke zapaly nemma...nikdy som to nemavala..klop klop...
No co mi pre to mimco nespravime....aj ked moja teoria je,ze ked tam je zapal...kortikoid by ho mal potlacit...umelo...neviem preco sa to nedari....Lebo nie na vsetky zapaly sa da prist....lezala som na koznom....tiez mii hladali zapal...nenasli...a to ma vysetrili celu.....
@evadek ak nic nenajde gyndak a ani zubny tak idem na inekcie dexamed mne bergendoiva dala ze na zaciatku ivf brat aspirin tak to je na zapal verim ze to dam.ja uz viac nepatram.V kuse hladat ma nebavi.

@skaredekacatko no mne to gyndos skumal dlho, zevraj ked sa beru odbery zo spodu tak oni potom v labaku skumaju aj ake atb na to zaberaju a preto to trva, vobec osm necakala, ze dole bude nieco ine ako na plucach....lenze tuto pliagu ma zevraj kazdy 5clovek:(