icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

fatma1
12. okt 2015

@evadek Ten progesteronovy krem som myslela, ze ako sa to berie ;))

zibi
12. okt 2015

@ddanaa @evadek ho skusa ..ja osm ho este nemala.je z bylinky myslim wild yam a z toho mam doplnky, brala som to asi 1 mesiac, idem na preventivku, tak uvidim ci sa mi myom nezmensil..
ja si myslim, ze oni vznikaju prave z tej estroenovej dominancie , estrofemu aj ked som ho vela nebrala ... ono treba aj pecen precistit, tam sa vsetkok prebytocny estrogen zadrziava ... a nemoze pootm pracovat na 100 percent

evadek
12. okt 2015

@skaredekacatko ja som teraz na dexamede....no ved uvidim...vo stvrtok idem na krv...ti poviem lepi mi poriadne....
Mne aj medrol zaberal...ale nie az tak...
A tiez mam aspirin protect...vraj od prveho dna ivf...alebo vkladu..lebo ja sa neviem dockat KET-u

evadek
12. okt 2015

@ddanaa je to zacarovany kruh...chodis do imunovitalu???..mne medrol zabral...ale nie az tak...uvidim co tento dexamed

ddanaa
12. okt 2015

@evadek hej tam chodim....no mam ist na dexamed ale az po prelieceni resp dobrati atb

evadek
12. okt 2015

@fatma1 tak ja cakam na novy cyklus..este som ho nezacala...ale caka ma...🙂
Berie sa od ovu ...a 2 dni pred predpokladanym menzesom ho vysadis....a pride mnzes...
Kremikujes na miesta kde je pulz...zapastie....jamky ...a pod...ma to presne aplikator....aby si vedela odhadnut davku...

evadek
12. okt 2015

@zibi presne tak..myomi vznikaju z tej dominancie a nerovnovahe hormonov...a tieto doplnky a pod. ...upravuju tie hormony..Takze vhodna strava....doplnky a vraj pohyb.....
Ja vyskusam vsetko..ci pomoze..neviem..
Viem,ze pomaha aj na endometriozu...co mam... @fatma1

evadek
12. okt 2015

@ddanaa a mala si nejaky zapal?..ci len preventivne?

zibi
12. okt 2015

preco q10 koeznym
Koenzým Q10 je nepostrádateľný sprostredkovateľ v mitochondriálnej produkcie ATP. Štúdie ukázali, že hladiny CoQ10 sú nízke počas zápalových stavov. V jednom vyšetrovania sa zistilo, že pacienti s septického šoku mať úroveň CoQ10 podstatne nižšie ako zdravých jedincov a u pacientov, nižšie hladiny CoQ10 koreluje s vyššou úrovňou zápalovým mediátorom tzv VCAM (Donnino 2011). Na zvieracom modeli, v ktorom boli krysy danej pitnej vody s prídavkom fruktózy, experimentu, ktorý vedie k obezite, diabetu a ďalších zápalových komplikácií, CoQ10 suplementácia tlmí zápalové reakcie znížením pečeňové expresie CRP a ďalších zápalových mediátorov (Sohet 2009). Laboratórne experimenty ukazujú, že CoQ10 moduluje expresiu niekoľkých stoviek génov, veľa podieľa na zápalových signalizácia (Schmelzer 2008). Zvláštny význam, jeden experiment ukázal, že CoQ10, na fyziologicky relevantných koncentráciách, bol schopný otupiť vyvolanú TNF-α o viac než 25%, prostredníctvom modulácie NF-kB signálne dráhy (Schmelzer 2008).
Ochrana proti zápalu glykácia reakcií

ddanaa
12. okt 2015

@evadek nasli mi plucne chlamydie, co bergendiova videla na vysledkoch, ta spravila kontrolne a tie vysli negativne a po 4mesiacoch som dala znovu ale u mojho dr a boli pozitivne ale mensie cislo ako prve vysledky u bergendiovej, a na gynde ueroplazmy

evadek
12. okt 2015

@ddanaa ale aspon ti nieco nasli...znie to zle...ale je to dobre...🙂 po prelieceni budes fit🙂

evadek
12. okt 2015

a tu je inak davkovanie mojho kremu... http://biolinka.sk/kozmetika/85-progesteronovy-...

evadek
12. okt 2015

@zibi zibinka a kt. beries ty?..ktora firma ho ma dobry? ten q10

zibi
12. okt 2015

@evadek to je asi jedno - ja bereim teraz od starlife, ale dobry je aj jamieson a podla mna aj swanson na ten by som stavila, brala som ale aj z finclubu aj muz na spermie ubiquinol a to je ine kafe ...

zibi
12. okt 2015

baby ked mate nezisteny zapal a zvysene TNF pozor na mlieko a mliecne produkty - mlieko zvysuje TNF to som to uz dakde o tom davala clanok len ho neviem najst, to iste cukor, lepok , cize mozno ked vam nevedia zistit z coho su cytokiny tak mozno aj vtedy je dobre ked by ste to takto riesili nejakou dietku

inak zapal moze sposobovat aj stitna zlaza .. napr. existuje chronicky zapal stitnej zlazy - kvazy hypotyroeoza pod tymto nazvom, mozzu byt pritomne aj protilatky TPO cize aj to moze byt..
ty mas ktore cytokiny zvyyene @evadek

evadek
12. okt 2015

@zibi tnf alfa....a nejake il.....a tak ..nemam tu vysledky zibi....
Ano..mam chronicyk zapal stitnej zlazy..ale som liecena....

evadek
12. okt 2015

@zibi dobre....pozriem sa na to 🙂..na ten od jamiesonu a swansonu...

zibi
12. okt 2015

@evadek ved ked tak mi prepis do spravy alebo mailu vysledky aj referencne hodnoty som zvedava na tie hodnoty a aj co konkretne
hej mrkni
a kup aj kvalitne ecko aj to pomaha na tnf

ddanaa
12. okt 2015

@evadek dakujem, bodaj by...stale sa mi nechce verit, ze aj kvoli tomu boli 2x ma

skaredekacatko
12. okt 2015

@evadek no ja ti drzim palce. Mne medrol nezabral ze vobec dokonca sa to trochu zvysilo preto sa bojim ze dexamed nezaberie.

fatma1
12. okt 2015

@evadek Dakujem ;)

fatma1
12. okt 2015

@zibi Aj ja mam zapal stitnej zlazy - autoimunitna tyreotitida sa to vola - teda to co mam ja..som liecena..takze je to ok

evadek
12. okt 2015

@zibi inak citam,ze koenzim q10 :Tehotné alebo dojčiace ženy, pacienti užívajúci lieky na krvný tlak alebo na zriedenie krvi, by sa mali poradiť s lekárom skôr než začnú užívať výživový doplnok.
Takze co tie nase lieky na krv-clexane ,fraxiparine...?..myslis,ze to je ok....?...neznasam ,ze sa to spolu vsetko takto bije...

evadek
12. okt 2015

@zibi e-cko mam od jamiensonu..to beriem s d-ckom uz dlhodobo🙂
poslem..ak ich najdem...vecer🙂...ale najdem.)

evadek
12. okt 2015

@ddanaa clovek nikdy nevie...inak spermosky mate ok?....mi v Brne vraveli,ze aj tie sposobuju potraty..

evadek
12. okt 2015

@skaredekacatko to snad nie..:(..musi...!!!a beries aj nejake doplnky?

evadek
12. okt 2015

@fatma1 a kolkatku euthyrox beries?..ja 100-ku...tiez mam to iste co ty..

ddanaa
12. okt 2015

@evadek nemame uplne ok, ale napr urolog povedal, ze to neni zle, ale samozrejme v car je pre nich vsetko hned na ivf, sak co by ne ked ma clovek schvalenu ziadost tak su to prachy ale ja nechcem ist na ivf ked mam vysoke cytokiny

evadek
12. okt 2015

@ddanaa tak aj my sme u urologa nemali zle vysledky...a inak mame velmi zle....:( ....ale berieme doplnky..a veriiiime...

skaredekacatko
12. okt 2015

@evadek okrem d nic co.by som.este mala?