Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ddanaa @evadek ho skusa ..ja osm ho este nemala.je z bylinky myslim wild yam a z toho mam doplnky, brala som to asi 1 mesiac, idem na preventivku, tak uvidim ci sa mi myom nezmensil..
ja si myslim, ze oni vznikaju prave z tej estroenovej dominancie , estrofemu aj ked som ho vela nebrala ... ono treba aj pecen precistit, tam sa vsetkok prebytocny estrogen zadrziava ... a nemoze pootm pracovat na 100 percent
@skaredekacatko ja som teraz na dexamede....no ved uvidim...vo stvrtok idem na krv...ti poviem lepi mi poriadne....
Mne aj medrol zaberal...ale nie az tak...
A tiez mam aspirin protect...vraj od prveho dna ivf...alebo vkladu..lebo ja sa neviem dockat KET-u
@fatma1 tak ja cakam na novy cyklus..este som ho nezacala...ale caka ma...🙂
Berie sa od ovu ...a 2 dni pred predpokladanym menzesom ho vysadis....a pride mnzes...
Kremikujes na miesta kde je pulz...zapastie....jamky ...a pod...ma to presne aplikator....aby si vedela odhadnut davku...
preco q10 koeznym
Koenzým Q10 je nepostrádateľný sprostredkovateľ v mitochondriálnej produkcie ATP. Štúdie ukázali, že hladiny CoQ10 sú nízke počas zápalových stavov. V jednom vyšetrovania sa zistilo, že pacienti s septického šoku mať úroveň CoQ10 podstatne nižšie ako zdravých jedincov a u pacientov, nižšie hladiny CoQ10 koreluje s vyššou úrovňou zápalovým mediátorom tzv VCAM (Donnino 2011). Na zvieracom modeli, v ktorom boli krysy danej pitnej vody s prídavkom fruktózy, experimentu, ktorý vedie k obezite, diabetu a ďalších zápalových komplikácií, CoQ10 suplementácia tlmí zápalové reakcie znížením pečeňové expresie CRP a ďalších zápalových mediátorov (Sohet 2009). Laboratórne experimenty ukazujú, že CoQ10 moduluje expresiu niekoľkých stoviek génov, veľa podieľa na zápalových signalizácia (Schmelzer 2008). Zvláštny význam, jeden experiment ukázal, že CoQ10, na fyziologicky relevantných koncentráciách, bol schopný otupiť vyvolanú TNF-α o viac než 25%, prostredníctvom modulácie NF-kB signálne dráhy (Schmelzer 2008).
Ochrana proti zápalu glykácia reakcií
a tu je inak davkovanie mojho kremu... http://biolinka.sk/kozmetika/85-progesteronovy-...
baby ked mate nezisteny zapal a zvysene TNF pozor na mlieko a mliecne produkty - mlieko zvysuje TNF to som to uz dakde o tom davala clanok len ho neviem najst, to iste cukor, lepok , cize mozno ked vam nevedia zistit z coho su cytokiny tak mozno aj vtedy je dobre ked by ste to takto riesili nejakou dietku
inak zapal moze sposobovat aj stitna zlaza .. napr. existuje chronicky zapal stitnej zlazy - kvazy hypotyroeoza pod tymto nazvom, mozzu byt pritomne aj protilatky TPO cize aj to moze byt..
ty mas ktore cytokiny zvyyene @evadek
@evadek no ja ti drzim palce. Mne medrol nezabral ze vobec dokonca sa to trochu zvysilo preto sa bojim ze dexamed nezaberie.
@zibi inak citam,ze koenzim q10 :Tehotné alebo dojčiace ženy, pacienti užívajúci lieky na krvný tlak alebo na zriedenie krvi, by sa mali poradiť s lekárom skôr než začnú užívať výživový doplnok.
Takze co tie nase lieky na krv-clexane ,fraxiparine...?..myslis,ze to je ok....?...neznasam ,ze sa to spolu vsetko takto bije...
@skaredekacatko to snad nie..:(..musi...!!!a beries aj nejake doplnky?
@evadek okrem d nic co.by som.este mala?

@evadek Ten progesteronovy krem som myslela, ze ako sa to berie ;))