Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
baby ja si myslim, ze v imunovitale v bratislave ti spravia za pomerne dobru cenu oproti ostatnym imunocentram velmi dobre vysetrenia resp dostatocne vela testov....potom je uz na kazdej co dalej, ci chodit k nim a riadit sa ich navrhmi alebo v pripade zlych hodnot behat a patrat po pricine
Babi ale v Imunovitale nerobia bunkovu imunitu! Mne sa stalo presne to,ze v Imunovitale ma vysetrili ( bez partnera) a vysledky boli ok. Nasledne som mala Ket - biochemicke a potom som isla do Nitri aj s partnerom a tam nam vysla bunkova imunita vyvolana jeho spermiami. Takze bacha nato,lebo v Blave vam nemusia vsetko odhaliť!
@druzuz ahoj, chodím do Nitry skoro rok, tam ti robia úplne všetko, najprv si s doktorkou sadnete na taký pohovor, kde jej presne povieš, čím ste si prešli, aké vyšetrenia už máte porobené. Ak máš kópie, kľudne ich zober, ja som jej doniesla, všetko si založila. Je to veľmi príjemná doktorka, žiadne rýchlo-rýchlo, všetko v kľude. Robia tam odber aj partnerovi, automaticky a všetky tie testy, či nevytváraš kadejaké protilátky a tak. Je pravda, že odberové miesto pre mužov je katastrofa, na záchode pre invalidov, vraj na zlomenej stoličke, aj nejaká plachta tam bola mokrá. Dosť to muža rozzúrilo, že v novej budove a nevedia tam vytvoriť normálne podmienky, aj jej to riadne vysvetlil, som si myslela, že bude potom k nám odmeraná, aj keď si asi kadečo myslela, vystupovala seriózne a určite si nás zapamätala, aj tak, keď spolu kominikujeme, alebo chodíme na kontroly, tak je veľmi milá a hlavne normálna. Vďaka jej liečbe som otehotnela a počas tehotenstva sa mi veľmi zhoršili výsledky, volávali mi, že ako sa cítim, či mi niečo nie je a tak
dakujem vsetkym za reakcie 🙂.
@magdus999 no z toho mi vychadza, ze asi Nitra je v tomto lepsie, aj podla toho, co pise @lucia2505, lucia to je mi luto. Dufam, ze dalsi krat to uz vyjde 🙂. No voci nam bola pani doktorka z Imunovitalu dost neprijemna, ked som sa zacala pytat aj na vysetrenie partnera a cele to bolo take hrh hrh. Mala som so sebou aj vsetky ostatne vysetrenia okrem hematologie, ale nejak sa nimi moc nezaoberala. Nepozdavalo sa jej aj to, ze nemame nejake centrum asistovanej reprodukcie,len gynekologa, co sa riesi aj neplodnost a okrem ineho predtym robil v centre assitovanej reprodukcie. Ale ja naozaj chcem mat vsetky vysetrenia predtym, nez sa zacnem pchat hormonmi. Nechcem mat niekolko neuspesnych pokusov a potom zacnu riesit, ci to napriklad nie je imunologia. A ked to bude imunita, mozno ani umele oplodnenie po prelieceni nebudeme potrebovat. No uvidim, co nam vyjde v Imunovitale a ked tk pojdeme este na konzultaciu do Nitry.
@magdus999 este by som sa ta chcela opytat, Nitra ma na stranke, ze robia aj vysetrenia oproti cervikalnemu hlienu. Robili aj vam tieto vysetrenia alebo to je nieco speci?
@gagirl No to su presne tie rozdiely. Z krvi sa vysetruju vseobecne protilatky ale este sa robi aj vysetrenie protilatok specialne proti partnerovym spermiam. Toto robia v Prahe. Aspon podla toho, co som citala na stranke neplodnost.org, ktoru pripravili aj v spolupraci s Prahou. Pisu tam ze to, ze spermiogram je vporiadku, este neznamena, ze imunologicky netreba vysetrit partnera. Ako tam pisu, spermiogram moze byt vporiadku, ale na hlavickach spermii mozu byt protilatky, ktore zabranuju splynutiu vajicka so spermiou.Zial v Imunovitale tvrdia, ze imunita je hlavne otazkou zeny. Viem, ze Praha ma dlhorocne skusenosti, oni s tym v Ceskoslovensku zacinali,tak si myslim, ze hadam vedia, co pisu a aj preto som ostala prekvapena z odpovedi v Imunovitale. Urcite su super, co sa tyka imunologie zeny, ale zial treba riesit aj imunologia muza podla vsetkeho a vyzera, ze toto neriesia. Alebo toto pri nas pani doktorka nechcela riesit.
Tento týždeň Dzurilová nepracuje a ani neposielajú výsledky, je na kongrese, len pre info ak by niekto čakal na výsledky
@elenkaba áno, mám medrol a, brala som 8mg,pôvodne po akcii srdca mal klesnúť na 6mg, ale keďže boli výsledky oveľa horšie, teda moje najhoršie, tak zostalo 8mg a intralipidy každé 3 týždne....posledné výsledky boli zas výborné, tak sme skúsili na 6mg, o dva týždne opäť na krv a uvidím 🙂
@druzuz to je dobre,ze si chces urobit dopredu vsetky vysetrenia,ja som v podstate tiez zacala riesit vysetrenia pomerne skoro,nemam tych vkladov za sebou este tolko. Lekari sa ale vacsinou tvaria dost divne,ze si clovek chce dat urobit vysetrenia,pokial nemame za sebou niekolko neuspesnych ivf alebo potratov. Hlavne sa netreba nechat znechutit. Ja zase nie som spokojna s mojim centrom,je to cisty biznis,pristup ako na beziacom pase a celkovo neochota a taky zvlastny odmerany pristup. Ale kaslem nato,hlavne nech otehotniem. Pokial u teba je len imunita,tak jasne naco ivf,preliecis sa a pojde to aj prirodzene,netreba sa nechat do nicoho dotlacit. Drzim palce.
Ahojky 😘😘😘
Niečo nové sa udialo ?
Ja som v utorok (20.10.2015) mala kontrolu po 1/2 roku na imuno-alergii a Dr. som vysvetlila, že opäť potrat atď. tak mi hneď urobila potravinové testy a tam mi vyšli alergie a dosť silná, na ražnú múku, ktorá môže spôsobovať potraty a hovorí mi, že na tie ostatné testy - intolerancie: celiakia, potravinová a HIT mám prísť, na lačno 30.10.2015 a včera t.j. streda 21.10. mi ráno volá Dr. že, aby som dobehla už 22.10. o 07:00 tak ma odpichla a za cca 3 týždne budú výsledky 🙈
Zajtra piatok 23.10. mám tie druhé odbery krvi v MT na hematológii, kvôli tomu trombofilnému profilu, Dr. Hollý ho ide rozšíriť o ďalšie testy, lebo sa mu niečo nezdá 🙈
@lucia2505 no zial je to tak, ze ci si clovek sam nepozhana, tak asi nema. Ja mam nastastie celkom dobru gynekologicku, aspon na tie zakladne veci a aj na genetike boli super a aj p.doktorka Drakulova na hematologii bola uzasna. Ona sama mi povedala, ake vysetrenia si mam este dat urobit a napisala mi aj to odporucanie na imunologiu. Len teraz s tou imunologiou som mala taku zlu skusenost ale presne ako hovoris, je to o nas, o nasom zdravi a o tom, ze chceme otehotniet. A preto zena urobi asi vsetko :D. Tak si drzme palce 🙂.
Ahojte dievčata, ktore ste si dali robit reprodukčnu imunologiu, v Bratislave, chcem sa opytat,potrebovali ste tam nejake doporučenie, vymenny listok? Alebo stači sa len tak objednat. Musim navštevavat nejake CAR, ked si chcem dat urobit reprodukčnu imunologiu? Možem si to dat spravit len ja, že tam pojdem bez partnera? Ako to prebiehalo? Robi sa to len z odberu krvi? Kolko ste platili? Ak vam niečo zistili, ako sa to lieči? Dakujem za každu odpoved.
@janinuska ahoj, ja som tam isla a povedala, ze chodim do car GF a oni nepreveruju ani nic takze tak, aj tak si vsetko platis, odbery prve boli aj s vysledkami resp konzultaciou cca130e, liecbu ti da podla vysledkov, a ano staci ist bez partnera. doba objednania bola nejako 2mesiace
@janinuska ahoj ja som si zobrala od svojho gyn.odporucenie keby nahodou plus vsetky papiere co uz msm ake vysetrenie...bola dom sama bez manzela...asi 3x som.sa pytala ci fakt nemi ist..a nemusel zatial chi...dr.sa ma popytala co ako...zobrali mi krv zaplatila som.100 eur a pre vysledky mi dala termin az o mesiac co bude v novem.som zvedava ze co tam mi povie...drzim palcekyyy
@ddanaa
@janinuska toto presne by zaujimalo aj mna!! Chodime do car, chcela by som ist aj na repr.imunologiu, nakolko sa nedari. Co si mam so sebou zobrat, dievcata? Potrebujem pred tym absolvovat nejake vysetrenia? Precitala som vo vasom fore nieco, ale pravdupovddiac, som z toho jelen. Dakujem pekne.
@lucia2505 ahoj, ja som bola tiez v Imunovitale v Ba, ale tiez vysetrovali len mna, bez muza... chcem sa spytat, v Nitre vysetrovali aj muza spolu? A muzovi brali krv, ci spermie? Aj mne sa zdalo zvlastne, ze vysetruju len mna bez muza... Mate problem s otehotnenim, ci s potratmi? dakujem 🙂
@lina129 ahoj,priatel odovzdal spermie a mne brali krv a na zaklade toho riesili interakciu medzi nami, no a vyslo z toho,ze som prehnane reagovala na jeho spermie (zvysena bunkova imunita). Je to nieco ine ako klasicka alergia na spermie,lebo ta sa da obist ivf alebo inseminaciou,ale bunkova imunita,ked je zvysena,tak sa prave aktivuje,ked sa embryo zacne uhniezdovat a zacne ho likvidovat. Ja chodim na ivf,lebo mam aj iny problem a mala som dva neuspesne vklady a posledny vklad bolo biochemicke,to bolo presne to,ze uhniezdilo sa,testy pozitivne a zrazu zauradovala imunita a testy zacali slabnut a odumrelo to.

@druzuz oni si neradi davaju brnkak po nose od pacienta to si myslim je aj v Nitre.....no len v Nitre platis za vysetrenia cca 230€ /tu vysetruju hned aj muza/a v Blave 100€...No a v Prahe sa platilo 200-250€...ale Prahu skor nie ako ano uz len koli liecbe...