Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ddanaa tak nevie,ja som aj dvojity heterozygot MHFR a ak budem stimulovat alebo clostylovat tak musim pichat tak ci tak fraxik ... ale najprv musia klesnut cytokiny 😒
@majinka81 myslis na imunitu? v krvi tiez nemam zapal..crp nic, krvny obraz ok, aslo,sedimentacia OK...napriek tomu mi plucny pri kazdej navsteve povie,ze hrdlo je divne (a to som mavala anginy tak mi mandle uz vybrali)...mozno to je z alegii ,ja uz fakt neviem 😒 neboli ma..len ma casto svrbi 😒
teraz piccham subcuviu... ak nezaberie tak asi pojdem na kortikoidy
@ingrid0105 toto iste spravil aj mne dexamed..stupli mi hodnoty tnf alfa....
@katkaajurko no ved to a ja si myslim, ze by som tiez mala pichat fraxik a tiez cakam na klesnutie cytokinov
@ddanaa vypytaj saa priamo k hematogicke...alebo sa k nejakej aj objednaj a dones si k nej tieto vysledky (myslim,ze na odporucacich liskoch si az tak nepotrpia)
@ddanaa pichas subcuviu ?
@katkaajurko ja som mala najskor tu- nezabrala, potom medrol-nezabral, hodnoty stupali tak patram preco
@ddanaa a mas zvysene iba cytokiny ,ci aj nieco insie? ja ti poviem,ze pri prvom synovi som nemala vysetrenu reproimuno a paradoxne po dvoch rokoch som otehotnela v case silneho stresu-ktory mi paradoxne uplne znicil imunitu -lebo som ochorela-strasne sa mi zapalilo hrdlo-nasadili mi zinnat a vtedy bum.... zazrak..predtym to neslo a teraz to opat nejde ale uz viem preco ... tiez nedavam subcuvii velke nadeje,moja imunita si robi co cchce. prejavy alergie sa mi rokmi zhorsuju takze asi je to skor stale horsie ako lepsie...
@katkaajurko hej zvysene cytokiny a to znamena nejaky zapal v tele, zatial kvne vysetrenia ok ale zistili mi plucne mycoplazmy- uz preliecene, a ueroplazmy, ktore stale liecim....mam erythemu nodosum a ta tiez moze vzniknut po nejakom prekonanom zalae, je to zapal podkozneho tkaniva, takze teraz nasleduju plucne vysetrenia....zajtra ct pluc....vseko sa prejavilo po 2 MA
@ddanaa no moja gynda mi dala macmiror uz som tu pisala v piatok som bola na kontrole a ona len papierik strcila dnu vybrala kukla ze oka este urobila utz vo vnutry a bolo ze to je oka ze po menzese mam este vkladat gynflor ale ze je to oka. A to ako nikam nepsle na kontolu do labaku? Bola som taka nasrata este aj som. Ale ona je inac v pohode a urobi vsetko co potrebujem a toto ma fakt soklo.
@ddanaa a kto ta poslal zistovat kde je zapal? mne nic nehladali zatial.ale kedze som mala v lete zapal pluc a kontrolovali mi vsetky plucne veci,a gynda tie gynekologicke (samozrejme sa nic nenaslo) tak neviem... vsetko mam ok,okrem stale zacervenaneho hrdla a slabej formy astmy-co mi zostala po zapale plluc ale to nebude pricina-tu som predtym nemala a ani pred 5 rokmi som nevedela otehotniet ....
@skaredekacatko no ja som musela na kontrolne vysledky cakat minimalne 14ni po dobrati atb nakolko to moze byt velmi milne....
@katkaajurko no imunologicka, ze mam nejaky zapal a mam riesit, tak som si spomenula, ze mam hrce na nohach a isla som na kompletku do toho, az sa prislo na veci nejake
@ddanaa zaujimave,ze mne nikto o zapale nepovedal ani zmienku-teda stylom,ze zistit moznu pricinu , inac mne brali krv na cytokiny tyzden po brani antibiotik,takze som zvedava na nove vysledky po subcuvii
@katkaajurko tak ked nezabrali dve liecby preto kazali...bohvie ci ti atb neovplyvnia vysledky...ono by to chcelo cca 2tyzdne
Ahojte dievcata. Tak dnes dosli vysledky, trochu sa v nich nevyznam... nemate skusenosti?
BI indukovane antigeny spermii partnera 42%
-//- zmes cudzich spermii 37%
-//- trofoblastu 60%
Zaver: BI dost pozitivne, dosledny kondomovy styk, 5mg prednisonu denne....
Hlavne tie percenty ma zaujimaju ze ci to je moc na prd.
Dakujem 😉
@skaredekacatko pockam na vysledky sterov od gyndosa a obvodacky zatial nic neberiem. Asi preposlem vysledky malickovej do prahy mozno odpise a poradi
@majinka81 ahoj prosim ta po akom case sa ti zlepsili dasna? mne krvacaju v jednom kuse a ked som to hovorila zubarke tak mi iba odporucila pastu,,,nic viac,,,a to chodim pravidelne na dentalnu hygienu a tiez nic,,,som si kupila uz konecne zubnu nit a podla tvojho vzoru drhnem zuby viackrat denne tak uvidim, ci sa nieco zlepsi
ahojte. chcela by som sa spytat ake vysetrenia ste pochodili aj s partnerom pred reprodukcnou imunologiou? Kedze Nitru aj Bratislavu ma dost daleko :-/ na tieto testy
@majrab ahoj po mesiaci sa to zlepšilo, ale u zubárky som nebola už na kontroli lebo som otehotnela. Ono fakt treba skúsiť všetko, tiež som si povedala, že zuby to je o ničom, ale predsa potom som mala najlepšie výsledky z imunologie ako som začala so zubami. Moja zubárka mi povedala, že ona si po každom jedle umýva a že tak musím aj ja a tiež že malý zápal vie narobiť šarapatu v tele. o imunite mojej a problémoch som jej nehovorila. Nikde inde mi nič nenašli len zubárka.Vieš niekomu krvácajú ďasná a otehotnie bez problémov no a u niekoho to dvíha práve nk bunky a cytokíny.
@majrab skúsila si medzizubné kefky? Je to super vec lepsie ako zubná nit naučila ma to hygienicka strčíš a potiahnes okolo ďasna aj napravo aj naľavo každý zúbok ak to budeš robiť každý večer prestanú ti krvácať. Mozno porozmýšľam aj nad zmenou hygienicky kedže ti stále krvácajúcu ďasna. Treba zvoliť aj dobrú veľkosť kefecky naštastie ich je viacej veľkosti na trhu ak by si mala hustejšie zúbky.

@katkaajurko ahoj
Ak je to chronicke tak neviem ale ta hygiena ustnej dutiny je uzitocna aspon sa bakterie nebudu dostavat dalej do hrdla.
Soda bikarbona ze tiez stahuje zapal.
Vytery vela krat nic nezistia az z krvi.
Ides brat kortikoidy?