icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

sono2
13. nov 2015

Ešte raz som si to čítala. Čiže pri prvom mm si prišla o vajcovod pri druhom o druhý a potom opäť píšeš že si otehotnela z nepriechodného ktorého? Mala si tri vajcovody?

sono2
13. nov 2015

@vivianaba a opäť tehotná z nepriechodného vajcovodu ? Mohla by si do toho vniesť trocha logiky?

emuska08
13. nov 2015

Zienky co ste uzivali alebo uzivate prednison, pribrali ste? Aku davku a ako dlho ste ho brali alebo este beriete?

zibi
13. nov 2015

@emuska08 ja som pribrala - naliala sa , len som na ten prednison pozrela 😀 😀 😀 cize ja urcite, ja priberam, ale aj po hormonoch ..som skratka taky typ. stravovanie nezmeinim, nemam vacsiu chut do jedla, len ja som minule citala ako to vlastne je s tym priberanim po kortikoidoch, a mozno aj hormonoch, ze oni obsahuju nejaku latku, ktora sposobuje to, ze telo si zacne energiu ukladat do zasob, cize tym padom priberas..no nemusi to u kazdeho platit..proste podporuje ukladanie zasobneho tuku ..zial 😖 bez ohladu na to ako a co jes

monka30
13. nov 2015

@emuska08 ja som brala rok medrol 4mg,predtym pol roka prednison 5/2.5mg no ani z jedneho som nepribrala...naopak ked som zacala brat kortikoidy mala som 54kg teraz mam ledva 48kg...

liu
13. nov 2015

@majrab len neviem či to postačuje to čo robia v KE,keďže v Nitre je to podrobné. Neviem či môže byť ešte v niečom problém,ak som v KE mala všetko v poriadku. Ak zistíš niečo viac tak daj info,prosím

lucia2505
13. nov 2015

@liu tak neviem,ze co to zakladne obsahuje. Mas nejake neuspechy za sebou?

liu
13. nov 2015

@lucia2505 áno 3 vklady

majrab
13. nov 2015

@liu no my este nemame ziadne testy za sebou lebo po potrate sme pol roka mali pauzu a teraz sme sa pokusali a zase to nevyslo, cize ak sa nepodari dalsi mesiac tak v januari nas objednam na vsetko co sa da nech vieme v com je problem

vivianaba
13. nov 2015

@sono2 ahoj, obe mimomaternicove som mala na pravej strane, prvykrat mi vajcovod nechali vraj nebol poskodeny, bola to chyba lebo sa mi v nom znovu stalo mimomaternicove, a vtedy mi ho uz odstranili. A lavy je vraj nepriechodny, ale neverim lebo uz som 2x otehotnela prirodzene uz len s jednym vajcovodom.

lucia2505
14. nov 2015

@liu tak skus patrat dalej po pricine,radsej si urob podrobnejsie imuno,hematologiu aj s genetikou,TSH, hladina vitaminu D, neskor aj hysteroskopiu,ja som si ju tiez dala urobit pre istotu. Teda aspon ja som taka,ze som sa nevedela zmierit s tymi neuspechmi a len tak necinne cakat co bude dalej,bala som sa uz dalsieho vkladu. Podla mna je vzdy lepsie najst pricinu,ak je nejaky problem.

vevericka13
14. nov 2015

@lucia2505 akoj ty si absolvovala vsetky vysetrenia a zistili ti nieco?

lucia2505
14. nov 2015

@vevericka13 ahoj,ano v Nitre mi zistili zvysenu bunkovu imunitu,teraz sa nato liecim.

vevericka13
14. nov 2015

@lucia2505 ako sa to lieci?

lucia2505
14. nov 2015

@vevericka13 uzivam Medrol uz 8 tyzdnov,tlmi imunitu a hlavne dodrziavame kondomovu ochranu.

vevericka13
14. nov 2015

@lucia2505 tak drzim palce aby sa to podarilo

lucia2505
14. nov 2015

Babi prosim vas ktora ste mala zvysenu bunkovu imunitu na spermie a brali ste medrol,po akej dobe vam zabral a vysledky boli ok?

majrab
15. nov 2015

@zibi ahoj prosim ta uzivam rybi olej 1 cajovu lyzicku denne, zatial iba tak preventivne, kedze som nebola na ziadnych vysetreniach. Myslis, ze to staci alebo by som ho mala uzivat viac?

zibi
15. nov 2015

@majrab a ktory mas? ako pisu na pribalovom?
no mala by si aspon 1000 az 2000 mg denne ..takto na lyzicky neivem kolko to je
preventivne by to ale mohlo stacit ..tazko povedat
@lucia2505 nesusala si ten ryby olej?ten zabera??

majrab
15. nov 2015

@zibi mam ten co tu par stran dozadu davala fotky a pisala,ze si kupila omylom prirodny a nie citronovy...alebo inak sa spytam: ak si budem davat polievkovu lyzicu tak sa z neho nejak nepredavkujem,ze? Pijeme to aj s manzelom a ten od jemiesonu neviem u nas zohnat jedine,ze si ho objednam

lucia2505
16. nov 2015

@zibi nekupila som si ho,lebo ja uzivam uz dlhsie zvlášť vitamin D3 5000 od Swanson a omega3 obsahuje to psyllium ci uz tiez dlhodobo kazde rano uzivam a navyse aj jem stale orechy,slnecnicove semienka,makrelu. Tak myslim,ze rybi olej uz mi netreba brat. Pytala som sa len preto,ze ma vo stvrtok caka kontrola v Nitre a dufam,ze liecba zabrala. Bola som zvedava aku maju babi skusenost.

liu
16. nov 2015

@lucia2505 už mám spravené hematologiu aj genetiku,repro imuno mám zatiaľ len to základné, tak asi skúsim sa objednať aj do Nitry,nech viem či je všetko OK. Hysteroskopia je k čomu dobrá, čo sa ňou zisťuje?

zibi
16. nov 2015

@majrab jasne tak ok, ved hadam kazdy ryby olej by mal zabrat na tie protilatky... teda konkretne viem, ze ten citronovy zabera, ale si myslim, ze je to jedno, ved to je len v znacke rozdiel ....
@lucia2505 daj vediete ci ti klesli protilatky , som zvedava ake budes mat hodnoty
inak na protilatky proti spermiam zabera aj kotvicnik - tribulus

lucia2505
16. nov 2015

@liu zistuje sa,ci nemas napriklad nejake zrasty v maternici,ktore by branili v uhniezdeni,ci tam nie je nejaky zapal a celkovo ci je maternica ok. Ale to si nedavaj robit teraz,zbytocne narkoza. Ja som si to vydupala,napriek tomu,ze mi to neodporucali,lebo nebol dovod,na ultrazvuku nebol ani naznak nicoho podozriveho,takze netrebalo sa tam zbytocne rypat. To si daj az keby ti aj imuno v Nitre vyslo ok,ako dalsiu moznost.

liu
16. nov 2015

@lucia2505 už si bola aj na vklade po imuno liečbe,alebo sa teraz niekedy chystas?

tinkatinulka
16. nov 2015

kočky ma niektorá HIT?

lucia2505
16. nov 2015

@liu nebola,tento stvrtok idem na kontrolne odbery do Nitri a uvidim podla vysledkov. Dufam,ze to zabralo,lebo chcela by som skusit vklad v decembri.

mimi777
16. nov 2015

@zibi ahoj mohla by som ta poprosit o pozretie mojich vysledkov?? dnes mi konecne prisli tak by som prosila o tvoje odborne zhliadnutie.

gagirl
16. nov 2015

@tinkatinulka ahoj,.,mne tiez zistili Hit v BA..

lucia2505
16. nov 2015

@zibi ano dam vediet. Este sa chcem spytat,je mozne,ze nasledkom uzivania medrolu sa zvysia leukocyty v krvnom obraze? Referencna hodnota je do 10, ja som vzdy mala okolo 6-7, tento rok mi robili niekolko odberov,v maji,juni,auguste a bolo to ok. A potom na konci septembra po tyzdnovom uzivani medrolu 12 mg zrazu hodnota 14 a teraz po 6 tyzdnovom uzivani a zníženej davke uz len 11,ale stale je to nad referencny interval. Nasla som v jednej diskusii kde odpovedala lekarka,ze uzivanie kortikoidov moze zvysit leukocyty. Mas s tym skusenost?