Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@gagirl jej ano v imunovitale? zacinam hladat po tejto stope ci nahodou kedže ja mavam pravidelne zapaly na pažeraku crevách..ci nahodou toto..naposledy sa to uzavrelo ako nespecifický zapal ..idem v jan do BA tak necham testovať aj toto, a samozrejme aj celiakiu..si pripadam už ako králik..prípadne by sa zišlo dake uzke spojenie na daky labak..a nechat si to robiť postupne celý výpovedný list..a aj dodržujes?
baby mali ste tu daktora zvysenu zrazanlivost krvy? poslali ma na hematologiu co ma caka dalej??, 😨
@hubik6 ja mam tiez poruchu zrazanlivosti, na hematologii ti presne urcia typ a ake je to vazne, podla toho budes uz pred otehotnenim resp. od zaciatku cyklu asist.reprodukcie pichat denne injekcie na riedenie krvi s obsahom heparinu (Fraxiparine alebo Clexane). Davku urci hematolog. V tehotenstve chodis na kontroly kazde 4 tyzdne. Pri tychto injekciach nemozes rodit s epiduralom, resp. musi byt aspon 12hodinovy odstup medzi poslednou injekciou a epiduralom.
Ahojte mne tiez teraz na imunologii odporucili fraxiparin ale ze mam ist na hematologiu pre recept. Na hematologii mi krv uz nebrali len mu dala recept na 30inekcii a povedala ze pichat raz denne a ze keby som dlhsie musela lezat koli chorobe alebo dlho letela niekam mam si to prevent. pichnut. Ze to je proste uz na cely zivot. Som taka znechutena nikto mi blizsie nepovedal ako preane si to mam pichat.utobit riadu na bruchu je pre mna problem. este mam ist gyndoske tak dufam ze mi to aspon ona upresni.som z toho zmatena a clovek ma aj strach.
@hubik6 epidural mozes mat aj pri beznom porode, nemusi byt cisarsky, epidural je proti bolesti, ale ak by bolo treba cisarsky len zvysia davku a mozu urobit aj cisarsky. Ale pri planovanom cisarskom sa tusim dava spinalna analgeza, nemam s tym skusenost, neviem.
@nape a na zaklade coho ti odporucili fraxiparin? Zistili ti poruchu zrazanlivosti? To je divne ze na hematologii ti ani krv nebrali, moja skusenost je ze to beru velmi poctivo, ak si picham chodim kazde 4 tyzdne na odber krvi na kontrolu. Ked raz mas poruchu pichas si kazdy den jednu injekciu, najlepsie do brucha, pripadne do stehna, ramena, to je skoro jedno kam. Ked ti dali len jedno balenie neocakava sa ze prides o mesiac na kontrolu a daju ti dalsie? Drzim palce! Nie je to nic strasne, kopec bab ma tuto poruchu, dobre ze o tom vies a mozes to riesit v pripade tehu alebo operacii.
@vivianaba hematologicka mi povedala ze sak mi nebude brat krv ked ma cerstve vysledky z imunologie 😕 a ano zistili mi poruchu zrazanlivosti. Hematologicka povedala ze viac baleni mi nemoze predpisat ze potom ked sa minu mam si zavolat a pripravi mi dalsi recept. Mam si to totiz pichat az ked sa doliecim bo teraz berem aj medrol. Ale dakujem za radu a povzbudenie mam z toho trochu strach ale nejako to dam 🙂
dakujem za rady baby..
No babenky takze gynekologicke vysledky negativne vsetky stery, co dalej? Asi mi nezostava nic ine len pokracovat v liecbe a dufat ze sa cytokiny upravia.
Baby este otazka Subcuviu si platim sama alebo poistovna? Co to stoji vlastne?
@ingrid0105 ahoj..opytaj sa Bergendiovej co ti este odporuca vysetrit..
@ingrid0105 subcuviu platibpoustovna su to inekcie z plazmy na imunitu. Ja som brala na cytokyny ale nezabrali mi.
@skaredekacatko a zabralo ti nieco?
@ingrid01nie uz som aj po medrole 16 a 8 a nic hladala som pricinu tiez nic okrem streptokoka . idem na dexamed.
@ingrid0105 pokial ti ju predpisu na imunologii, tak nedoplacas nic.
@skaredekacatko
@skaredekacatko a dexamed si este nemala?
@ingrid0105 nie teraz nabehnem zaciatkom decembra a 16.1.idem na kontrolu.
Ahojte kocky..tie co chodite do imunovitalu kolko sa plati za kontrolne odbery cytokinov?a treba ist nalacno?
@gagirl 60 €,netreba nalačno
@skaredekacatko 14.1.😀
Ahojte, chcem sa opytat, tie u ktorych sa našiel na reprodukčnej imunologii nejaky problem, ako sa to riešilo? Predpisali vam nejake lieky, alebo injekcie na utlmenie imnuity? Potrebovali ste k tomu spravy z nejakych inych vyšetreni? Dakujem.

@lucia2505 no moze - leukocytoza zvyseny pocet bielych krviniek
aj v neziaducich ucinkoch to pisu
https://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/pil/medro...