Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@nelly3 Kokos, tak to je sila. Nemám slov.. To akože doktorka pri konzultácii výsledkov nezistila, že nemá komplet výsledky?? Hanba!!! To má akože pacient kontrolovať povinnosti lekára? Kontrolovať, či mi lekár urobil všetko čo mal? To preboha kde sme... Taký bordel by som tam narobila, že by sa z toho po... A to akože ty si to máš riešiť? V momente by som odtiaľ odišla!!
@nelly3 povedz im ze si si za to zaplatila a ocakavas adekvatne chovanie a aj profesionalne z ich strany..ze bud nech ti vratia cast penazi alebo nech to riesia oni..pre co by si ty ako pacient mala volat do ineho centra..treba im na rozum povedat..ze ci sa mas stazovat na vedeni..ze ti kazu riesit take veci namiesto personalu..otras
@nelly3 Lubi, ale to nie je tvoja chyba. Povinnosťou lekára je zhodnotiť všetky výsledky ktoré žiadal. A nie, že teraz lekárka presunie svoje povinnosti na teba a ty si top máš rieši. Zvlášť, keď si si zato platila. Tak by som tej lekárke napísala, nech to láskavo rieši ona alebo nech ti urobí tie odbery znovu a zadarmo! Kokos, toto ma vie tak vytočiť... Ja keby som niečo v práci zanedbala, tak sú vyvodené adekvátne konzekvencie!!
@tlucka niekedy si myslim, ze je to vsetko take nespravodlive..si zober, presne ako pises..spravis v robote chybu ty, tak ta pomaly aj prepustia...a urobi chybu dakto iny a ziadne problemy z toho nie su ...je to take na hlavu..su fakt asi rovni a rovnejsi ..a dakto moze a dakto nie...tiez sa mi x krat stalo, ze dakoho podrzia a keby ze ja daco potrebujem tak sa na to kazdy vyprdne..taky otrasny, divny, svet 😖
@zibi Ja keby som urobila fakt nejakú vážnu chybu, tak ohrozím nielen seba výpoveďou, ale prakticky všetkých.. Presne tak ako píšeš, lekári držia pokope a nikdy sa nedovoláš spravodlivosti. Pokiaľ nemáš známosti alebo sa nedoprosuješ lekárovi, tak sa na teba vybodne....
@nelly Aj ja som zvedavá na ďalší postup a vyjadrenie lekárky
@tlucka ved to ...a presne s tou chybou je to tak...mne sa x krat stalo, ze som videla kadejake kiksy u kolegyne napr. ale len preto , ze sa poznala dobre so sefkou sa to ututlalo... ja som si stale povedala, ze keby, ze daco take ja spravim , tak letim ..je to fakt smutne co sa to deje..a o lekaroch ani nehovorim..aj ked si myslm,ze nase zdravotnictvo na tom nie je az tak hrozne...v zahranici to mamu baby ovela tahsie..tam sa len tak neobjednas na vysetrenia, a hocico len tak ti nezoberu..cize sme na tom este v tomto celkom dobre
@zibi
@tlucka
@tinkatinulka
odpisala mi p. doktorka
ANTIFOSFOLIPIDOVÉ PROTILÁTKY
anti-prothrombin IgG 3.00 kIU/l 0-18
anti-prothrombin IgM 1.90 kIU/l 0-18
anti-fosfatidylserín screen 5.50 kIU/l 0-15
anti-fosfatidyl etanolamín screen 5.60 kIU/l 0-15
anti-annexin V screen 13.80 kIU/l 0-25
lebo ten e.mail som poslala v kopii aj p. doktorke🙂
asi su tie vysledky oki vsak
Kocky ked ste boli v imunovitali na prve odbery mali ste vo vysledkoch aj protilatk proti vajecnikom..spermiam a embryu?
mam pocit, ze to zacinaju flakat v tom imunovitale..bud maju toho vela, alebo si ziskali pacientky , tak polavili...ako neprekvapilo by ma to, lebo taka taktika je na slovensku, chvilu sa snazit a potom uz netreba... 😖
protilatky proti ovariam by nemali zasa byt z nicoho nic pozitivne ked boli raz negativne a ani spermie..jedine ze by sa nejaky imuno problem v tele odohral a telo by zacalo tvorit protilatky na spermie...a zona pelucita tiez nezvykne byt pozitivna...jedine ze by si prekonala zapal slepeho creva alebo ieco s tym spolocne...vtedy to zvykne byt pozitivne....netrapila by som sa nad tym teda, ked si to raz mala nagativne ...skor tie antifosfolipidove protilatky zvyknu skakat...raz kardiolipin, anexin, alebo fosfatidylserin - teda kto ma antifosfolipidovy syndrom a mutacie hematologicke, moze to hore dole skakat...
@gagirl
@zibi dakujem za odpoved moja.🙂.nevravim ze sa to urcite zmenilo ale podla mna mi to mohli spravit ked uz to bolo v cene..lebo podla mna bolo..ale nebudem to riesit..to len ma zaujimalo ci to ostatnym kockam vysetrovali..ale fakt je ze mozno preto to tam nedala lebo som to mala raz uz vysetrene..JA teraz cakam na vysledkyod dr.tak som zvedava kedy mi ich posle..Vsera som jej pisala na mail..
@zibi podla mna tiez..cela reprodukcna imunologia je teraz dobry biznis pre nich..maju uz vela pacientov tak asi sa uz netreba tak snazit..Ja nevravim..urcite aj pomozu lebo velakrat po ich liecbe aj prirodzene otehotneli dievcata ale nepaci sa im ani ta prehnana cena konkretne v Nitre a ani ten pristup co maju niekedy..
@gagirl no ty chodis do nitry ? tak pocula som na dzurillovu uz kadeco...a baby neboli spokojne s pristupom mozno je odbornicka, ale ze dost arogantna , ale tak kto vie...
ja som chodila do medirexu a ku girovskej..ona je strasne zlata osoba a aj tibenska a vsetky ...naozaj sa snazia a plati sa tam 50 eciek..nie vela..no neviem, ci oni beru nove pacientky, lebo girovska je stale na materskej, tak tibenska, nemoze brat, lebo jie je lekarka, jedine, ze sa dohovoris s girovskou...
imunovital je sa mi vidi este drahsi ako nitra ..ale nie som si ista.kolko si platila?
Kočky ako tak čítam mam uz z toho riadny stres, my sme boli v roku 2012 v Prahe v podoli u Madara, protilátky pozitívne.. Potom Medirex, des.. Serkali na mna a urobili polku vyšetrení.. V IMunovitale sme dorobili všetky vyšetrenia.. Protilátky oki,ale zas cytokiny nanič..takže skáče to riadne. Stale sa citim nedostatočne kontrolovana zo strany imuno..
@zibi Ahoj. Ja som bola u Dzurilovej minuly tyzden prvy krat na odbery a konzultaciu.Platili sme spolu ja za manzelove vysetrenie 255 eur. No mne prisla doktorka mila, tak neviem. Moj gynekolog povedal jednu pravdu, ze imunolog je lekar, ktory ti zarucene nieco najde. Ak ma niekto vyslovene protilatky ci uz voci spermiam, ovariam ci embryam, tak ok, treba to liecit, ale nie som si ista tymi ostatnymi vecami. Mne to pride ako biznus. Bola som na imuno vysetreni v zeleznicnej nemocnici v BA asi 2-3 roky dozadu, kde mi vysli testy negativne, ale podla Dzurilovej je to len 10 percent toho, co sa da dnes vysetrit. Moj gynekolog sa nad tym len pousmial. Tak som zvedava ako mi dopadnu ich testy. Je ale zvlastne, ze poistovna nepreplaca ich vykony. By ma zaujimalo, ze preco. Zeby preto, ze tie navyse vysetrenia co robia nie su preukazatelnym dovodom ci uz neuspechu alebo neschopnosti otehotniet? fakt uz neviem, ale tiez uz mam z toho vsetkeho riadny stres
@zibi baby, ja mam podobny pocit z imunivitalu. Pride mi to ako tahanie penazi, a ja som napr. vyslovene alergicka, ked mam platit 60EUR za kontrolne odbery a 30 EUR za konzultaciu. Ale napr. ked mam platit za IVF, to mi uz cudne nepride...
Neviete niekto, ci napr. cytokiny moze bezplatne odobrat aj klasicky imunolog? Mne napr. NK bunky bral moj imuno-alergolog, a myslim ze v tych odberoch bolo aj TNF, ale cytokiny som tam nevidela? Nemate niekto skusenost?
a tiez je uzasne ze poistovna napr. kontrolne cytokiny nepreplaca, ale napr. Subcuviu, kt stoji mimochodom 787EUR a kt. Dr. Bergendiova predpisuje ako na beziacom pase bez problemov preplati /inak myslim ze ta Subcuvia zabrala mizivemu poctu pacientiek/.
Takze ked mate nejaky imuno problem aj tak sa uzivaniu kortikoidov nevyhnete, ale pred zacatim ich uzivania by som si isto dala vylucit vsetky zapalove fokusy /gynda, ORL, zubar.../ a dala zobrat serologiu na inf. ochor. /chlamydie, mykoplasmy, perussis.../, inak budu kortikoidy strata casu....

@tinkatinulka
@zibi
prosim ta, prisla som nato, ze na jar co mi robili odbery v imunovitali tak niektore, mam pisane, ze zaslane do Labmed Kosice, jedna sa o:
anti-fosfatidylserin, anti-fosfatidyl etan, anti-annexin V scree
Tak som si to pozerala a nemam doteraz vysledky, tak som pisala Bergendiovej a dneska mi prisla z recepcie ich odpoved ze:
K daným výsledkom sa nevieme dopracovať, nakoľko k nám zaslané neboli a ani neboli nahrané do systému. Treba sa obrátiť na Medirex a.s., a telefonicky ich kontaktovať. Cez nich sa posielajú odbery do Labmedu v Ke.
Hm to ja si mam vytelefonovat? ved som si zato platila kokos 😠
su nejake dolezite? nemam sajnu ani.