Reprofit Brno - skúsenosti, názory

diva83
16. mar 2017

Rozmýšľala som, či túto tému zakladať...či už niekde je alebo nie je... Ale potom som si povedala, že teraz je to pre mňa aktuálne.
Tak vás, žienky prosím o príspevky, či ste niektorá boli v spomínanom centre? Ako ste vnímali zdravotnú starostlivosť, ochotu všetkých zúčastnených a prístup? A teda hlavne, akú ste mali liečbu - stimuláciu a či to bolo úspešné...
Ja ešte len čakám na schválenie od poisťovne.., čo je dosť na nervy, ale snáď by nemal byť žiadny problém.
Zaujíma ma aj, kedy vám poisťovňa vrátila peniaze na účet. Viem, že celé to budeme platiť my, a potom nám majú určitú čiastku doplatiť.
Ináč, mala by som mať krátky protokol IVF, tak ak niektorá má skúsenosti práve s týmto, prosím napíšte.
Koľko vás to stálo (ak to nie je veľké tajomstvo 🙂 ) a koľko vám poisťovňa doplatila na účet? Čakali ste na peniaze dlho?
Všetko ma zaujíma, lebo Bohužiaľ je to tak, že nikto "nič nevie a nič vám nepovie". Mám VŠZP.
Ďakujem krááásne !!! <3

banaja
16. mar 2017

Ahoj, ja som bola v Reprofite včera. Chodíme k MUDr. Vrána.

Pôvodne ma poslala doktorka v MUDr. Hrúzikovi, ktorý robí aj na Kramároch, aj v ProCare aj v ISCARE. Aj napriek tomu, že je výraný problém (veľmi veľmi málo spermií) na manželovej strane, tak ma poslal na laparoskopiu a ešte predtým, že mám prísť k nemu do ISCARE. Keďže sa nám to ale s manželom nepozdávalo, tak sme sa rozhodli, že pôjdeme pred laparoskopiou do Reprofitu a overíme si informácie.

Včera sme boli v Reprofite a MUDr. Vrána nám povedal, že laparoskopia nie je vôbec potrebná, keďže my vôbec nie sme vhodný pár na IUI. Na IVF nepotrebujem laparoskopiu. Spomínal, že bežne poisťovne vyžadujú vyšetrenie priechodnosti vaječníkov a 3x IUI, ale že on by si vedel obhájiť to, že by sme si tým neprešli, z dôvodu, že absolvovanie týchto zákrokov je u nás nezmysel a nebude to mať žiaden efekt.
Nakoniec sme sa dohodli na SOFT IVF (náš návrh a bol MUDr. odsúhlasený), keďže nechcem mať plnú palbu hormónov a som presvedčená, že SOFT bude stačiť. Samozrejme, toto si budeme platiť sami a výjde to cca 1 500 eur.

Čo sa týka peňazí, tak si myslíme, že oproti ISCARE by sme ušetrili, keďže už začiatok mal taký nábeh, že nám MUDr. Hrúzik bude robiť zbytočné zákroky. Podklady mali obidvaja lekári rovnaké, ale prístup bol iný. Ja som momentálne s MUDr. Vrána spokojná.

diva83
autor
17. mar 2017

@banaja Ahoj,..no to je sranda, aj my ku nemu chodíme!
Ja som už mala 3x IUI (1xIVF), aj laparoskopiu, takže toto mám za sebou.
Doniesla som mu všetky papiere z vyšetrení a povedal, že ideálny bude krátky protokol IVF.
Ale my už čakáme dlho, hoci výsledky máme výborné a dokonca manžel "nad normu" - veľmi dobré. Ja som po našej skúsenosti usúdila, že ak to bude aspoň trochu možné, nechcem už žiaden zákrok na SR. Mám na to svoj názor. Aspoň nemusíte čakať, keďže si to celé platíte sami. Nám povedal, že vyššie šance sú pri klasickom IVF, nie native, ale určite to aj vyplýva z výsledkov a je to individuálne...
Ja si radšej nechám poradiť, hoci native by mi vyhovoval viac...Ale z toho hľadiska, že už naozaj dlho čakáme, chceme šance zvýšiť, ako sa len dá.

hyacintka
30. máj 2017

@banaja
Ahoj, ja chcem zmenit centrum z BA, chcem ist do Brna. Mna hodili v BA hned do stareho zeleza, na zaklade amh 0,02, mam 40 rokov a dceru 14 rokov. STimulaciu mi predpisal iba na moju vlastnu ziadost, hned mi povedal, ze vyhodene peniaze. Ze ja mozem byt tehotna iba z darovanych vajicok. Je Mudr. Vrana nakloneny aj k postupom, co ini zavrhuju? Niektori lekari su ochotni sledovat hladinu amh a snazit sa ju zvysit a pockat , niektori vobec nie- je nemenna a koniec! Ja by som chcela lekara, co by sa zaoberal aj moznostou zvysenia AMH. Dik

freyahope
30. máj 2017

@diva83 je tu už taká téma, tam ti určite baby budú vedieť poradiť https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/slovenky-a-ivf-v-reprofite-brno-skusenosti-2/
Prípadne sa môžeš pridať do skupiny Reprofit.
Ja som tiež v Reprofite ale ako samoplatca a so všetkým som bola spokojná.

diva83
autor
1. jún 2017

@freyahope vďaka,..ale už to nie je aktuálne... 🙂

diva83
autor
1. jún 2017

Baby, nakoniec sme zas v MT...Je to na dlhšie vysvetľovanie, ale jednoducho v tom Brne je to dosť zložité a na SR majú problém preplácať úkony na zahraničných klinikách. My by sme neboli samoplatcovia. Po mesiaci čakania na schválenie žiadosti chceli ďalšie a ďalšie potvrdenia, ...už sme z toho boli unavení. Nakoniec mi zavolal môj gynekológ, že môžeme ísť predsa do MT Iscare,..vraj fungujú na rovnakom princípe a postupoch ako v Brne. Nakoniec sme sa rozhodli, že ok. A zatiaľ veru neľutujeme. Prístup je úžasný, sme zatiaľ spokojní. Trochu blbé parkovanie priamo v areáli nemocnice a pod,.,..ale to je detail. Uvidíme, čo bude ďalej... Myslím, že v júli štartujeme, lebo v júni rekonštruujú kliniku. Držte palce 🙂

blue_horsetalk
23. okt 2017

@diva83 Ako si dopadla, ked sa mozem spytat? Rozhodujeme sa aj my...

diva83
autor
25. okt 2017

@blue_horsetalk Chodíme do Martina. Aj manžel sa potešil menším km 🙂))

blue_horsetalk
25. dec 2017

@diva83 Ahoj, mate nejake novinky? Ako sa vam dari v Martine?

lucina1100
11. mar 2018

@diva83 ahoj, co je nativ? mi sme po neuspesnom 3 ivf, a teraz tiez chceme ist do reprofitu do brna, tak akurat citam tuto diskusiu, ako casto tam treba chodit, mna ta cesta odradza, vy ste odkial dochadzali? Dakujem za kazdu cennu radu🙂

lucina1100
11. mar 2018

@freyahope ahoj, idem sa opytat kolko vysiel cely zakrok ako samoplatca v reprofite v brne? lebo ja som tu podstupila 3 ivf neuspesne, tak teraz chceme ist s manzelom do brna do reprofitu, len neviem nic otom skusenosti, rady a tak.
A asi aj ja budem samoplatca nakolko mam tu hradene 3 ivf cez poistovnu vsak? Ako to vlastne funguje? a este ci si mala kratky protokol a ake lieky si brala a kde si ich kupovala tie lieky.
Dakujem za kazdu cennu radu 🙂

freyahope
11. mar 2018

@lucina1100 posledné ivf nás vyšlo cca 1400 eur, ale to bolo v roku 2016, odvtedy sa menili ceny, treba si pozrieť cenník. Mala som soft ivf, minimálna stimulácia, dávali sme aj PICSI, predĺženú kultiváciu, brala som tabletky clostilbegyt a pichala som si Merional a Gonal, lieky som kupovala v slovenskej lekárni na recept z Brna, platila som samozrejme celú sumu. Cena, čo som ti písala je komplet za stimuláciu, lieky aj mrazenie troch embryí, mali sme z toho cyklu štyri embryá.

zjuzinka
27. mar 2018

My sme teraz v reprofite platili 1870..soft stimulka 4 vajka oplodnene isci aj mrazenie..lieky mi dali oni takze je to vsetko spolu okrem cesty 🙂

simik411
3. apr 2018

@zjuzinka ahoj vstupim do komunikacie, isli ste ako samoplatici alebo cakate kolko vrati poistovna. vraj preplacaju aj CR , je to dufam tak, chystame sa tam tiez asi coskoro ..dakujem za odp

zjuzinka
3. apr 2018

@simik411 ahoj boli sme samoplatci

diva83
autor
12. apr 2018

@blue_horsetalk Ahoj....dlho som tu nebola....2 IFV žiaľ neúspešné....Teraz plánujem tak maximálne dovolenku....

blue_horsetalk
15. apr 2018

@diva83 Vdaka za spravu! Oddychni si, daj si restart, nekedy si slovek musi dat asi pauzu.

lucina1100
17. apr 2018

@zjuzinka ahoj , lieky ti dali na klinike ? Či si si ich sama vytiahla v Čechách ?
Akého si mala lekára ? Mna objednali až na jún nič nemajú voľne .
A pred zákrokom ste šli den dopredu ? A ešte aký protokol si mala s aké lieky si brala na stimulku a aký ste mali vy problém ? Predtým ste boli aj tu na sk v caroch?
Dakujem za každú odpoved .

zjuzinka
18. apr 2018

Niektore lieky mi dali v car a nieco som si vybrala v lekarni.chodim ku kozumplikovi ale oni sa tam striedaju pri vysetreniach a vsetci lekari su super.ja byvam blizko ba tak som chodila vlakom iba na opu autom.mala som minimalnu stimulaciu pichala som menopur.ja mam urobenu sterilizaciu preto sme isli na ivf a platili sme si vsetko sami

polkasmolka
23. máj 2018

Ahojte baby, ja som bola v 2015 v Reprofite ako samoplatca kedze som mala 40 rokov. starala sa o mna dr. Pospisilova. Hned na prve IVF sa nam podaril krasny chlapcek. Plus sme mali 2 mrazacikov. Bohuzial oba sa nepodarili. Tohto roku v marci som postupila dalsiu stimulaciu a ziskali sme 2 embrya. Jedno sme sli ako fresh, bohuzial srdiecko prestalo bit v 9 tyzdni hrozna rana. vkladala som do toho vela nadeje. Mame este jedneho mrazacika. Chceme pockat 3 mesiace a ist na dalsi pokus. Viete mi niekto poradit ci existuje nejaky specialista v Reprofite, ktory by si vedel pozriet moj zdravotny stav a zistit preco sa moje embrya prestali vyvijat v rozmedzi 4 a 9 tyzden? Vsetky sa totiz chytili, len sa postupne prestali vyvijat. Dakujem za kazdu radu. Este dopisem, ze na IVF sme sli lebo manzel mal vasektomiu. Mna tym padom vlastne nikto nijak extra neriesil. A kedze prve sa ujalo hned, tak pred druhym a tretim pokusom sa tiez nic nedialo. Spajala som si to s tym, ze asi tie zmrazene nie su take kvalitne ako fresh. Mate s tym nejake skusenosti? Poradte ake vysetrenia absolovat, alebo komu sa zverit do ruk v Reprofite, kto sa najviac snazi najst pricinu neuspechu? Este raz dakujem

lucina1100
23. máj 2018

@polkasmolka
Ahoj, to ze sa prestali vyvyjat, je asi zapricinene nekvalitnou spermiou, ktora opladnila vajicko, lebo oni akoze nehaju len jednu najlapsiu, ale oni nevedia ci je 100% , tak to mne bolo povedane.
ja som v 7tt museli ist na kyretaz pre silne krvacanie. Ja idem akurat 5.6 do reprofitu k dr. Frankovi a tu bude na 4 IVF.
1 ivf sa nam neuchytilo a bolo iba 1 vajko, 2 ivf tiez jedno vajko a skoncilo kyretazou a 3 ivf bolo tiez 1 vajko ale nedostalo sa do blastocysty, tak ked sme uz samoplatci tak ideme skusit do reprofitu brno, lebo su ako najstarsi co sa venuju umelemu oplodnenie a chodia tam ludia z celeho sveta tak sme sa rozhodli ist tam, ale aj na odporucania znamich co mali take iste problemy ako mi a tam im velmi pomohli a necucali nazvys peniaze ked to nebolo nutne.

polkasmolka
23. máj 2018

@lucina1100 ahoj, nad zlou spermiou som nepremyslala. stale som si myslela ze je skor chyba v embryu alebo vo mne kedze sa embryo prestalo vyvijat v 9 tyzdni. ak by bola zla spermia neskoncilo by to skor?

lucina1100
23. máj 2018

@polkasmolka , embryo je vlastne tvoje vajko a spermia, a oni ked ti vyberu nastimulovane vajka tak ich precistuju a nehavaju do druheho dna aby zistili ktore su zrele, teda iba zrele preziju a to znamena, ze vajko je 100%, ale spermiu oni nevedia aku vlozia ci je 100? zachyti sa iba najlapsia, ale chlapy zo slym spermiogramom bohuzial maju 99% zlych spermii, bud su pomale, bud krive v uvodzovkach, bud maju zlu morfologiu a tak, aj ja som mala vzdy 4 vajka zrele , ale vzdy sa oplodnilo iba jedno, co ta spermia nebola zakazdym kvalitna.
Kolko si asi platila za vsetko v reprofite? a lieky si si tam kupovala? a vies aj asi ake hormany si brala?

simik411
26. máj 2018

Ahojte babule,vcera mi prisli papiere z brna pre poistovnu a petrenka a mojho dr. Chcem sa opytat- vsetky tie papiere davam kazdemu teda posielam petrenkovi aj do poistovne co mi dosli ci vyberam komu co ? Poslali ste orignal ci kopie stacia aby sa to nestrati? Dakujem za odp

frolik12
26. máj 2018

@simik411 vsetko musis poslat petrenkovi a potom aj vsetko ukážeš tvojmu. Je jedno ze tam stačí len 1 podpis. Zostava len dufat ze sa nic nestrati a samozrejme posielať doporucene 1.triedou

simik411
26. máj 2018

@frolik12 je jedno ci petrenkovi a potom mojmu alebo naopak musi byt najprv moj potom petrenko a to poistovna? Dakujem inak

frolik12
26. máj 2018

Ja som byvala pacientka reprofitu (zatiaľ). 1ivf sme mali kratky protokol, 3 vajicka a bojuzial jedno embryo kde nebol vklad úspešný. 2.ivf tiez krátky protokol mali sme 5 vajicok a zvýšili mi davku liekov, bohuzial zasa len 1 embryjko a momentalne čakáme nasu Mišku 21 tt. Spermiogram sme mali katastrofa, muz ma 0,5% normalnych spermií co sa tyka morfológie. Preto 2hy krat sme mali picsi aj macs naraz. Financne 1.krat cca 2600 eur dokopy a vratili nam z dôvery 1300 cca a druhy krát cca 3000 a dostali sme 1500. Lekar kozumplik ale s tym ze jasne odbery a vkaldy nerobil stale len on a aj pri sonach sa striedali. Celkovo ale za mna top prístup, co sa da urobiť na svk poradia a netahaju za dodatočné vysetrenia peniaze aj ked ich aj oni robia. Osobne nerozumiem ako niekto môže ist napriklad k nim na konzultáciu a nakoniec urobiť krok späť a ist niekam na svk. Nelutujem 1 eura ci na benzin alebo na zákroky

frolik12
26. máj 2018

@simik411 najprv tvoj, petrenko niekedy ani nepodpíše ked tam nie je najskor tvoj podpísaný. Mne to raz prešlo ale to musel mat vraj mega dobru náladu

simik411
26. máj 2018

@frolik12 ano pocula som ze on neschvaluje aj tak.. ale aj poistovne sa bojim kedze dovera vraj nechce a na svk nemame ani jedno ivf len tri nesup iui.. vy ste skusali aj u nasich amaterov? Gratulujem k miske inak super sprava 🙂

frolik12
26. máj 2018

@simik411 ono to je tak ze on tam musi napísať ze neschvaluje lebo je to mozne robit ja na svk. Inak by tam musel napísať ze to neni mozne robit na svk a to jie je pravda. My sme neboli v slovenskom car, rovno sme zacali kde ini končia. A s doverou nikdy nebol problem, 2x schvalene celkom rychlo a vobec nevadilo ze sme nemali na svk ziadne iui ani ivf dakujeme 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre