icon

Reprofit Brno - skúsenosti, názory

diva83
16. mar 2017

Rozmýšľala som, či túto tému zakladať...či už niekde je alebo nie je... Ale potom som si povedala, že teraz je to pre mňa aktuálne.
Tak vás, žienky prosím o príspevky, či ste niektorá boli v spomínanom centre? Ako ste vnímali zdravotnú starostlivosť, ochotu všetkých zúčastnených a prístup? A teda hlavne, akú ste mali liečbu - stimuláciu a či to bolo úspešné...
Ja ešte len čakám na schválenie od poisťovne.., čo je dosť na nervy, ale snáď by nemal byť žiadny problém.
Zaujíma ma aj, kedy vám poisťovňa vrátila peniaze na účet. Viem, že celé to budeme platiť my, a potom nám majú určitú čiastku doplatiť.
Ináč, mala by som mať krátky protokol IVF, tak ak niektorá má skúsenosti práve s týmto, prosím napíšte.
Koľko vás to stálo (ak to nie je veľké tajomstvo 🙂 ) a koľko vám poisťovňa doplatila na účet? Čakali ste na peniaze dlho?
Všetko ma zaujíma, lebo Bohužiaľ je to tak, že nikto "nič nevie a nič vám nepovie". Mám VŠZP.
Ďakujem krááásne !!! <3

bora1
1. okt 2019

@svadobkajuvi ja som so sliznicou nemala problém vždy pri ET/KET bolo od 10-12mm, vklady som mávala pri ET - 19, pri ket - 18/19/16. dávajú ti niečo na rást - estrimax/estrofém (teda samozrejme okrem progesterónu). ak áno, tak transfer môže byť kľukne 22-26.

svadobkajuvi
1. okt 2019

@bora1 áno brala som estrimax... pomohlo to... ja už neviem čo ďalej... či ísť na to ERA alebo je to zbytočné.. skusime to asi ešte raz... a uvidíme... idem skusiť aj nejaké odbloky... tak som zvedavá....

bora1
1. okt 2019

@svadobkajuvi tak to by sliznica mala reagovať... a čo sú "odbloky"

juliet86
9. okt 2019

baby chcem sa spytat. pred 9 dnami som bola na ket v reprofite s 5dnovou expandovanou blastocystou. den vkladdu bol 21. den. dnes je 30ty den. lazdg vecer vkladam 2 utrogestany. co ma ale zneistuje je to ze sa citim presne akoby pred menstruaciou. krce. vcera vecer trochu spinenia
proste sa citim menstruacne nie tehotne. ako ste sa po kete uspesnom/neuspesnom v ramci tych dvoch tyzdnov citili vy? na krv idem v pondelok 2 tyzdne po vklade. a je to moj prvy vklad a ivf a mame len 1embryo

bora1
9. okt 2019

@juliet86 ahoj, krče a PMS sú po ket aj et bežné, tým sa nemusíš určite stresovať, takéto pocity má cca 90% báb. špinenie taktiež nemusí znamenať hneď niečo zlé.
dávaš iba 2 za deň, či som to pochopila zle. väčšinou sa berie 2x2 (teda ráno aj večer 2). skús si cinknúť do care ohľadne dávkovania.
držím palce.

juliet86
9. okt 2019

@bora1 ano aj ja som mala pri stimulke 4 0 4 ale asi som mala dobru sliznicu alebo co tak mi dali taketo davkovanie...

bora1
9. okt 2019

@juliet86 len keď si začala špiniť môže to byť malá dávka, možno by bolo dobre dávať ráno aj večer. určite zavolaj koordinátorke a spýtaj sa na to. mne pri špinení vždy zdvihli dávku, prípadne dohodili estrimax.

juliet86
9. okt 2019

@bora1 tak dakujem za povzbudenie a vobec za reakciu. napisala som svojmu doktoroovi a spytala sa

bora1
9. okt 2019

@juliet86 myslím, že on ti najlepšie poradí. moc, moc ti budem držať palce 🍀 určite to dopadne dobre.

juliet86
9. okt 2019

@bora1 dakujem krasne. aj ja ti prajem len to naj ak si na ceste. odpisal mi hned ze mam zvysit davky na 2 0 2. a ze prist na krv uz v piatok.. to mi je trosku komplikovane s pracou tak som sa dohodla na piatok rano do kocha... kazdopadne povedal mi ze nechce malovat certa na stenu ale ze to spinenie moze byt prvym znakom toho ze sa emvryo neuchytilo ale ze to moze byt aj iba nahoda.. otevrel mi pred vkladom hovoril ze spinenie pocas casu po vklade vobec nic neznamena... hm. tak ja neviem..

marculik
9. okt 2019

@juliet86 keď spiniš je neboj vsetko o.k ja som strasne spinila akoby som mala kramy tak som to zo seba citila a aj tak bolo vsetko a uz mame 2r.chlapceka 💙 drzim palce ☺

juliet86
9. okt 2019

@marculik zo srdca ti k syncelovi gratulujem!!!

bora1
9. okt 2019

@juliet86 jedna kočka čo bola so mnou na ivf, tak nie že špinila, ale krvácala cca 4 mesiace a stále je tuhu, bábo tiež ok, tak žiadna panika. držkaj sa

bora1
10. okt 2019

ahojte, má niektorá z vás skúsenosti s PERGOVERIS-om? koľko vajok sa vám s ním podarilo? ďakujem za info.

jajula_30
29. okt 2019

ahojte 🙂 som tu nova zvazujem ist na ivf do brna , na svk jeden cyklus neúspešný . Mam dôveru a zaujima ma ci ste nemali problem so schválením žiadosti pripadne viem ze tam treba pečiatku od lekara z univerzitnej nemocnice kam ste si pre nu isli alebo ako ste to riešili . dakujem a drzim vsetkym palce !

juliet86
29. okt 2019

@jajula_30 ahoj mne nechcela dat peciatku ani moja gyndoska a preslo mi to aj tak priamo na linke vszp zahranicna liecba su zlate damy co pomozu poradia podporia. do univerzitnej to posles a spat ti to poslu. to je lahke. podla mna chod do toho a zabookuj si konzultaciu cim skor. sestricka ci predpriipravi papiere vsetky. blanka mottlova. ja by som ti radila neodkladat navstevu. v januari su najvytazenejsi. z lekarov by som odporucila dr. Franka. pripadne dr. Otevrela alenten vie byt trosku svojsky. ale odbornij je. a obaja reaguju na mejly. vela stastia. na kolkych vkladoch si bola? co je u vas problem?

jajula_30
29. okt 2019

@juliet86 dakujem za rady ! vies co zly spg. este mam jedneho mrazacika tak to este vyskusam po novom roku a ked to nevyjde tak budem za to brno urcite . este chcem vyskusat reprodukčnú imunológiu ci tam neprídu na nejaky prpblem :/ zatial teda 1xET a 1x KET

juliet86
30. okt 2019

@jajula_30 a mali ste na embryach robene geneticke vysetrenia? kolko dnove su embrya? a ake metody pouzivali pri vyberani spermii? a kolko si mala vajicok/kolko vzniklo embryi? a akej kvality boli?

jajula_30
30. okt 2019

@juliet86 genetika nie ( nebolo mi nic take ponúknuté ) a vajíčok bolo 14 oplodnili 8 ale len 3 boli dobre embrya . a boli 5 dňové 🙂

juliet86
30. okt 2019

@jajula_30 hej takto to podla mna vyzera pri slabom spermiograme. ja som mala 6 vajicok 5 oplodnenych a jedno jedine embryjko... my sme skusili u muza aj liecbu tamoxifenom u urologa bol aj u nendokrinologa ape nemalo to efekt. kazdopadne ak ty si fresh a zdrava tak to je najdolezitejsie. picsi macsi pouzivali ? geri inkubator? to su veci co by stali za to vyskusat mozno. a vkladali ti v prirodzenom cykle ci? lebo aj v tom mozu byt rozne pristupy...

jajula_30
30. okt 2019

@juliet86 no nic mi to nehovori talze asi nepoužívali .. brala som estrimax . dakujem moc za rady !

juliet86
30. okt 2019

@jajula_30 v brne pokial mas ovulaciu a sliznicu ok tak sa vklada v prirodzenom cykle iba s pouzitim ovitrellu kvoli timingu. cize tvoje telo vytvori zlte teliesko ktore vyzivuje embryo aj sliznicu a oni ti tam len supnu uz hotove embryo. v tom je to krasne a prirodzene. taka zamena tajneho agenta 🤣

iva305
Autor odpoveď zmazal
lalilla
31. jan 2020

Ahojte. Rozmyslam nad brno tiez. Takze poistovns nieco preplati, mamw vzp. V tom centre mi to aj ozrejme co mam kam poslat a ziadat aby nam cast preplatili?
Dakujem

mima000
31. jan 2020

@lalilla ahojko, ano v centre ti vsetko pekne povedia, ale rataj tak ze to trva niekedy aj 2-3 mesiace kym sa to vsetko poschvaluje

semisa
3. feb 2020

Ahojte baby, kolko vas vyslo v reprofite umele IVF aj s tou metodou isci.. ako samoplatcov.. velmi sa mi nechce riesit poistovna.. je v tom velky rozdiel? Dakujem

iva305
3. feb 2020

@semisa ahoj. Ja som mala soft IVF. Dávali sme si icsi, predĺženu kultivaciu, macs a 24hodinove sledovanie embryí...cca aj s mrazenim 2500 eur.

juliet86
3. feb 2020

caute kocky. koncom novembra sme podavali ziadost o preplatenie nakladov (faktura bola 2800eur cca) este chybal papier ktory sme dokladali. vraveli ze na vyuctovanie maju 6 mesiacov o to viac ma prekvapilo ked dnes cinklo 1660 eur plus list v schranke ze co nepreplatili a preco. tak mozno niekomu z vas tato info pomoze. posielam

callisia
3. feb 2020

@semisa tak rozdiel je 1100 eur + nieco by si dostala spät aj za lieky. Mne by to za to stalo, u nas 1100 eur bola asi polovica z celkovej sumy.

semisa
3. feb 2020

@juliet86 ahoj a na zaklade coho ti to uhradili.. mne vraveli tu na slovensku, ze pokial je mozne tu podstupit ivf, tak v cr mi to nikto nepreplati.. tu som uz jedno ivf absolovovala neuspesne