icon

Reprofit Brno verzus GynFiv - pre ktoré sa rozhodnúť?

daniela2707
8. apr 2019

Ahojte, bola som na konzultacii v Brne a aj tu v BA Gin Five. Ja som presvedčená o centre v Brne, priateľovi sa pozdáva Gin Fiv. Ako ho presvedcit, nech ideme do Brna? Mam po 40tke,som samoplatca a nemám čas na dlhodobú liečbu a samozrejme ani peniaze. Čas hra proti mne, zatiaľ mam dobru ovarialnu rezervu, treba riešiť IVF co najskôr. Ďakujem za rady🙂

rami2410
10. máj 2019

@laxxvita ahoj. Ostala som. Zatial som nadmieru spokojna s ich pristupom. Zatial odporucam. Uvidime, ci sa aj nieco podari

daniela2707
autor
10. máj 2019

@rami2410 ahoj. Ako sa to darí?

daniela2707
autor
10. máj 2019

@rami2410 ahoj, ako sa ti darí?

alexa1983
10. máj 2019

@rami2410 my sme tiez utiekli po 2 rokoch do Reprofitu a nadmieru spokojna 👍🏽 Uvidis aky zatitok bude mat partner ked bude pri tebe na vklade 👍🏽Moj vzdy ani nedycha 😂😂😂

maryka26
10. máj 2019

@daniela2707 ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla? Ja mam tak isto pred40 a nemám deti, už som bola aj na IVF,veľakrát. 😞

daniela2707
autor
10. máj 2019

@maryka26 ahoj, idem do Reprofitu. Až v júli, zatiaľ sa dávam dokopy na hormonálnej joge. Vyskúšaj jogu hormonálnu. Držím palce.

juliet86
11. máj 2019

banule je tu nejaka ktora dala nativ odber vajicka bez narkozy v reprofite alebo inde? prijala by som vase skusenosti

rami2410
11. máj 2019

@daniela2707 ahoj. Museli sme to odlozit na dalsi cyklus z organizacnych dovodov 😞 takze momentalne cakam na dalsiu menstruaciu a ideme na to. Uz sa neviem dockat! Urcite dam vediet, ako to ide

rami2410
11. máj 2019

@alexa1983 😃😃😃😯😯😯 on je pri vklade???? To je cudne 😃😃😃

e1i
11. máj 2019

@rami2410 aj pri vklade aj pred odberom aj hned po nom s tebou na izbe.

alexa1983
11. máj 2019

@rami2410 ano pri vsetkom je pri tebe . Ale ak ho tam nechces , tak nie je 😂 A vsetko pekne vidis na obrazovke, ako naberaju vase embrijko, pri vklade vsetko vidis na monitore ako a kde ho davaju, na SR som pri vklade prezivala vzdy muky, lebo do mna isli hrubym katetrom a ja to tam mam take zuzene dajake a v Brne si to hnef vsimli , a uplne bez bolesti mi to kazdy raz zaviedli 👍🏽 A este aj foto sme vzdy dostali. Tej malej bodky tam v maternici ❤️ A hlavne po vklade ostavas lezat tam na koze (10-15 min) a nehybu s tebou hned ako na SR ze ma vzdy prekladali hore dole.

alexa1983
11. máj 2019

@juliet86 fuu bez narkozy odber? Ja som si dala odsavat cystu raz bez narkozy a nikdy viac 😟 ono ani tak nebolel ten vpich ihly ako to cistenie pred a po. To ti budu robit urcite, som mala pocit ze tam doktor strcil celu hlavu a mete tam s nou, preukrutna bolest . Odber vajicok je tiez odsavanie s ihlou . No vydrzala som ale nikdy viac bez narkozy. Ale robili mi to na SR este, tak mozno v Reprofite to vedia setrnejsie. A preco chces bez narkozy?

rami2410
12. máj 2019

@alexa1983 no to je super! Si ma teraz fakt prekvapila. Az mi slzy vyhrkli. Toto je velmi dolezite, aby bol partner sucastou toho procesu. Dakujem za info ❤

alexa1983
12. máj 2019

@rami2410 ❤️ Drzim palce. Kedy mas vklad a komu chodis?

juliet86
12. máj 2019

@alexa1983 hmmm. a bola si aj pn potom ? ci? ak ano kolko dni? co myslis cistenie pred a po? nooo. pani doktorka povedala ze sa to da vydrzat bez narkozy. ja idem na odoberanie len jedneho vajicka.... ak ho tam vobec chytia. mozno tam v utorok rano pride a vajco uz bude na vandrovke 😀 cize to beriem tak lazo plazo kedze ide o nativ. napr. bola som na hyfosy a dalo sa to prezit. tak snad toto bude boloet podobne. v juni pojdeme na klasicke ivf a tam jasne sa dam do narkozy...

alexa1983
12. máj 2019

@juliet86 nebola, robili mi to v piatok, po odsavani cysty som mala ina v ten den trosku bolesti take menzesove a dalsi den uz nic 🙂 Cistenie vaginy, dezinfekcia, to sa robi pred takymito zakrokmi, to boli viac ako to odsavanie, ten vpich je nic, len da nesmies pohnut. Asi ti priviazu nozky, tak sa nelakni potom 🙂 Ale neboj trva to vsetko kratunko a to vydrzis urcite. Mozno v brne tak drasticky necisia ako na SR, ved vies ze tu je vsetko sto rokov po ..

juliet86
12. máj 2019

@alexa1983 iha. no dakujem za infos. budem informovat. ved mozno k tomu aj tak nedojde ak im vajco zdrhne 😀 sak nech ma priviazu nech in neuteciem 😀😀😀😀 teraz som so pichla ovitrelle prave. ked som so davala prvykrat brutalne mi z neho preskocilo 😀

rami2410
13. máj 2019

@alexa1983 dakujem. Ja zacinam stimulaciu az zaciatkom juna. Takze tak cca v polovici juna bude vklad. Bola som u Kozumplika

juliet86
13. máj 2019

@rami2410 ja zacinam koncom juna ak vsetko ok pojde

ceklis
13. máj 2019

@juliet86 ja som bola 3x na odsavani bez narkózy a išla by som hocikedy 🙂 je to nepríjemne, ale neboli to. Netrvá to dlho a len raz mi bolo po opu trosku horšie, inak uplna pohoda
Dokonca na ten tretí krát odsavali dva foliky.
Neboj, určite tam folik bude a podarí sa odsat vajíčko 👍🏻

juliet86
14. máj 2019

@ceklis jeeeej super. tolko som guglila a ty si prva priama skusenost hodku pred tym! yes!!! a mozem sa spytat ze ako dopadli embrijka? toto presne bol moj sen ze by rovno nasli dva. ale podla folikolumetrie tam je asi klasicky ze jedno. dnes mam 14ty den cyklu ovitrelle som si dala v nedelu vecer a ja sa ani nenadejam ze tam ten folikulo bude. ved aka je sanca ze este nevycestoval. aj som sa citila nadrzane viac vcera ako dnes nuz tak dedukujem. velmi dakujem ze si napisala!!!!

ceklis
14. máj 2019

@juliet86 už si možno aj po odbere 🙂 s tými vajíčkami to dopadlo super. Vždy sa podarilo získať vajko, aj oplodniť aj pk prežili, dva vklady sa nechytili a teraz si idem po mrazacika, tak uvidíme. Ja som počas stimulky na nič nereagovala, tak toto bolo pre mna najlepšie riešenie. Len som mala imunologicky problém, snáď sa to teraz podarí ✊🏻 Držím silno palce, píš potom ako to zbehlo

juliet86
14. máj 2019

@ceklis dakujem! tolko pozitivnosti ide z tvoojho prispevku. verim ze mrazacik to da!! si super ze si mala aj viac folikov v cykle. drzim palceky. som v cakarni momentalne. fingers crossed. u nas je slaby spermiogram. ja som ok

ceklis
14. máj 2019

@juliet86 ten posledný kde odsavali dva bol soft. Cely čas bol len jeden folikul a pri opu našla dva. Ale haluz, teraz mám ísť na ket a dnes som bola na kontrole a take krásne dva foliky!!! Jeden 15,5 a druhý 16. Ja som chcela ísť popri ket aj na opu ak nájdu folik a oni to nechcú spravit :( tak som teraz smutná! Dva foliky som nemala ani pri ivf!!! Och. Nechápem prečo mi to nechcú odsat :( pre mna je každé vajko zázrak :( čo už
Spolieham na toho mrazenca ❤️ Maleho

ceklis
14. máj 2019

@juliet86 a slabý spg vedia krásne poriešiť ✊🏻✊🏻✊🏻 Oni sú tam na tu embryológiu 🔝🔝🔝

juliet86
14. máj 2019

@ceklis no. dopadlo to na hovno 😀 nebolo tam ziadne vajicko a este aj tam nasli daku tukovu dermatitidnu cystu. takze mam na 7dni antibiotika... super 😀 a este potom mi to dr. vysvetlovala v stoji a mne doslo zle takze ma zelenu vo voziku previezli na izbu lahnut s vyssie nohami. dostala som vodu a koblizek. sestricky boli velmi zlate. nuz. tak teda klasicke ivf v juni... hold... boloet ten zakrok bolel. asi tak o 30percent neprijemnejsi ako hyfozy. nevydrzatelny by bol keby bol o 60percent horsi. cize dalo sa. nuz a ze mi potom doslo zle nuz co uz. takze tento mesiac nic. je mi to divne myslela som si ze moje telo funguje ako hodinky a ziadne vajco a do toho este daka cysta. ani som nevedela ze to takto zle moze dopadnut 😆 cize cysta a zle. ale zas dostala som koblihu a platili sme len 3800kc... omg. neviem. cakala by som ze budem zrutena ale dako iba sem tam mi pride placno ale plakat mi nejde. sak no...mozno som este v strese a adrenaline.

juliet86
14. máj 2019

@ceklis hmmm asi je nejaky dovod ze preco to nechcu odsat. nebude to tym ze pri tom prepichuju na maternici stenu? ja vlastne neviem ze kade sa k tomu vajci dostanu. cez vajickovod ci cez stenu? vies a mozno by urobili dierku co pred ket a tehotenstvom nie je dobre. kedy ides na ket? drzim ti palce velmi!!! si tiez v brne?

ceklis
14. máj 2019

@juliet86 neeee, to vazne? :/ och, to ma velmi velmi mrzi. Ja som mala asi len hrozne stastie na tie nativy. Ono, ked som sa teraz pred tym KETom pytala na to, ci by odsali folik, tak ona povedala, ze to neradi robia, ze s velkou pravdepodobnostou praskuju foliky. Tak asi som ja ozaj mala len stastie, ze sa to podarilo vzdy (teda 2x som mala nativ).
je pravda ze ten prvy krat to bolo najhorsie, tiez mi bolo tak divno, ale potom uz to bolo ok. A naposledy ked som mala ten soft a odsali uplnou nahodou aj druhy, vtedy som ani nespinila a ani ziadne bolesti, uplne som sa cudovala a aj ma tam vsetci ofukovali (ze som zvladla dva foliky bez narkozy) a mne ozaj nic nebolo. Sproste stastie :( kiez by som mala stastie uz aj na ten vklad.
Drzim palce na ivf, vies aj ake lieky ti daju? Ono zase pri ivf je to lepsie v tom, ze je tam velka sanca na uspech, ten nativ je uplne nic proti tomu.
Verim, ze sa vam podari, naozaj su tam odborníci

Ten nativ 🙂 neodmietla preto, ze by prepichovali maternicu 🙂 ono sa to robi kvazi v den ovulacie (ktoru naplanuju), vtedy je krcok maternice otvoreny aby mohli prejst spermie dnu a cez krcok vlastne zavadzaju tu ihlu ci ako sa to vola a jedine co prepichuju je folikul ako taky 🙂 ten musia prepichnut (to akoze asi najviac boli, je to taky tlak) a potom vysavaju tekutinu v nom a potom hladaju pod mikroskopom ci je tam vajco. A tato opu ved je klasicka vec 🙂 aj ked pojdes na ivf, spravia opu (jediny rozdiel bude v tom, ze budes v narkoze) a potom ked budu embryjka, tak 5ty den od opu vkladaju - to je embryotransfer, vlastne vklad cerstveho embryjka. Keby sa im cokolvek nepacilo (hroziaci ohss, alebo neviem co este), tak embryjka mrazia a potom je KET - kryoembryotransfer.

ceklis
14. máj 2019

@juliet86 Sorry za to rozpisanie :D chytila som pocitac a nejako som si neuvedomila ze je toho tolko
ano, ja som tiez v brne :D ale v reprogenesis, dve budovy vedla reprofitu
vklad budem mat pravdepodobne vo stvrtok alebo piatok buduci tyzden.

juliet86
14. máj 2019

@ceklis tesi ma ze si napisala. su to neocenitelne skusenosti pre mna. od coho zalezi kedy ti vlozia? prajem ti nech dopadnes presne opacne ako ja dnes ;) isla som si po vajce odisla s antibio na 7 dni 😀 spala,som ako zabita teraz 90min. moc ti drzim palceky!!