icon

Reprogenesis Brno - skúsenosti?

12macka34
29. nov 2018

Ahojte žienky 🤗, chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s centrom asistovanej reprodukcie Reprogenesis v Brne. Zaujímal by ma prístup, ceny a hlavne všetky vaše osobné skúsenosti. Veľmi ma zaujala akupunktúra, ktorú toto centrum ponúka. Vyskúšala to už niektorá z vás? S partnerom sme doteraz chodili do Iscare Bratislava, podstúpili sme dva KET, žiaľ neúspešne. Na Brno som počula samé chvály, tak to chceme vyskúšať. Mám pocit, že v Iscare to bolo skôr o peniazoch ako o záujme a to ozaj nie sme z tých náročných pacientov. Donútili nás ísť najprv na tri inseminacie, ktoré sme museli zaplatiť a už pred prvou povedali, že v našom prípade je to zbytočné. Čudné, že si pred poisťovňou nevedia odôvodniť a obhájiť zákroky. V každom prípade prežili sme tam dlhý a náročný rok a chceli by sme trošku zmenu s iným prístupom. Ďakujem za všetky vaše reakcie 😊

ella_ell
31. mar 2021

@milus777 ahoj prosim ta mohla by si mi poslat cennik reprogenesis do spravy alebo do mailu? Ella.smrecanova@gmail.com
Rozhodla som sa pre tuto kliniku dakujem

janie7
31. mar 2021

@ella_ell Ahoj 😉, nie som síce milus777, ale cennik ti môžem poslať aj ja. Už máš prideleného aj doktora, či zatiaľ sonduješ?

ella_ell
31. mar 2021

@janie7 si zlata a mohla by si mi ho poslať? No som rozhodnutá pre reprogenesis bud koukal alebo Štelc? Myslim teda oni ti pridelia lekara ano? Ak to dobre chapem mozes mi napisat viac do mailu? Ak ta to neobtazuje? Ďakujem

milus777
31. mar 2021

@ella_ell ahoj cenník som ti poslala do správy.ak môžem my sme mali dr koukala a bol úplne skvelý.boli sme spokojní 😉 držím palce ❤️

danielka55
31. mar 2021

@ella_ell nam pridelili dr. Vitouskovu. Nemali sme moznost si vybrat. Ale boli sme spokojny. A raz nasu dr.zastupoval Koukal a tiez spokojnost. Len Koukal sa mi zdal taky raznejsi. Stelca by som asi nezvladla. Moc pekny,charizmaticky chlap 🙂

janie7
31. mar 2021

@ella_ell Tak keď už predbehla @milus777, tak už neposielam😉 Ja mám tiež Koukala a je to zlatíčko. Ty môžeš požiadať kliniku, koho chceš a je len otázka na doktora, či ťa zoberie alebo nie. Ja som chcela pôvodne Marcela Štelcla kvôli perfektným referenciám, len bola naňho veľká čakačka, tak sa ma pýtala koordinátorka, či nechcem zatiaľ skúsiť konzultáciu u Koukala. A odvtedy sa ho držím zubami nechtami😀

ella_ell
31. mar 2021

@danielka55 kolko vas baby vysiel cely proces? Stale sa odhodlavam riesit to cez poistovnu ale vobec nemam na to kapacitu popravde mam chut hupnut do toho hned cez konzultáciu a idem.....

ella_ell
31. mar 2021

@janie7 ano opytala by som sa kazdopadne aj kebyze nieje hned voľný som ochotna pockat bud jeden alebo druhy.....

janie7
31. mar 2021

@danielka55 Marcel nám už zostarol, už nie je taký pekný, neviem či prekonal Covid alebo čo. A Koukal, je zo začiatku odmeraný, ale keď ho máš celú dobu, tak sa k tebe správa ako starší bráško😉 My už plánujeme ísť spolu aj na kafčo, keď vyjde druhý vklad😉

janie7
31. mar 2021

@ella_ell Nás ako samoplatcov cca 4200 EUR zo všetkým. No ideme teraz aj do genetiky embryií, tak to bude zase iná pálka, len sa potrebujeme trochu finančne nadýchnuť, hoci sa ma už Koukal nevie dočkať, už chcel nech prídem teraz v marci😀 Inak keď ti dajú Koukala, tak sa nezľakni na prvej konzultácii je dosť odmeraný a všetko povie n rovinu, ale neskôr sa vie tak odviazať, aspoň pri mne, že mám pocit, že sa bavím s kamarátom a nie lekárom. A majú tam brutalne modrookého anesteziológa, si ho chcem na punkciu, ak sa bude dať vyžiadať😉

ella_ell
31. mar 2021

@janie7 prosím ta ty mas teda aky postup aku metodu oplodnenia kolko emryi plus kolko vyjde genetika emryi je to ako ratane 1 emryo alebo viac? Dakujem.

janie7
31. mar 2021

@ella_ell Takto, my sme sa Koukalom dohodli teraz na strádacom cykle, čiže ideme kvôli genetike embry do ďalšieho IVF cyklu, z predošlého máme ešte jedno 5BB, 5AA sa neuchytilo a teraz to ideme poistiť aj metódou MACS, aj keď manžel má perfektný spermiogram, no z 12 vajíčok vhodných na oplodnenie sa podarilo iba 8 embryíi a po PK iba 2 blastocysty, tak mi Koukal pritakával, že to môže byť aj DNA spermií. A tá genetika, je asi jediné mínus tu v Reprogenesise, lebo sa nedajú poslať embryjka jednotlivo, ale oplatí sa keď máš 3 a viac, ideálne 4 a stoji 1400 EUR aj s biopsiou.

janie7
31. mar 2021

@ella_ell A teda ideme do krátkeho protokolu s Pergoverisom, PK, MACS, ICSI, plus kryokonzervácia a genetika embryí.

sonjasas
31. mar 2021

@12macka34 ahoj čítala som ze si chodila do iwcare do ba. Ku komu si prosím ta chodila? Ja rozmýšľam nad zmenou centra a taha ma to do Brna.

ella_ell
31. mar 2021

@janie7 rozumiem prosim ta este otazka 5BB 5 AA to su ake rozdiely medzi tymi emryami? Toto mi nikto tiež nevysvetlit blastocysta, včasná blastocysta, morula, hatchujuca,......

janie7
31. mar 2021

@ella_ell 5 - znamená hatchujúca blastocysta, prvé pismeno morfológia a druhé ako rýchlo bola vyhatchovaná, resp. ako rýchlo sa dostala do štádia blastocysty. Čislo 4 je morula a nižšie čísla sú embryjka, ktoré majú menej buniek.

12macka34
autor
31. mar 2021

@sonjasas ahoj, v Iscare oficiálne k pani doktorke Belusakovej, ale vždy som bola u niekoho iného. V Brne k pánovi doktorovi Koukalovi, je úžasný, nedám na neho dopustiť. Chystám sa tam znova na jeseň a určite znova k nemu 😊

janie7
31. mar 2021

@12macka34 A môžem sa spýtať, že u teba je aký problém? Ja som volala po neúspšnom KETe 5AA blastocysty s Koukalom, bol úplne na vetvy, že to nevyšlo a teda pýtala som sa ho čo sa dá ešte urobiť aby ten druhý a verím, že aj posledný vyšiel a spomenula som mu hysteroskopiu. On na to, že heleďte nebláznete 😉, no tak ma sfukol, že až. No stále neviem prečo ju u mňa neodporučil, tak ho musím na budúce vyspovedať. A namiesto toho mi odporučil zvážiť ERA test, že či sme správne odhadli podanie progesteronu. Ale po prvom neúspešnom KETe sa mi to zdá trochu skoro, no neviem.

sonjasas
31. mar 2021

@12macka34 a nebola si spokojná s iscare? Ja som tam absolvovala ivf moje druhe a bez výsledku. V com je taky super dr koukal?

janie7
31. mar 2021

@sonjasas Celkovo, všetci na tej klinike sú úžasní a vidno, že Koukal sa snaží pomôcť a nedáva falošné nádeje a predovšetkým si ťa váži ako človeka a neberie ťa ako ďalší predmet biznisu. Fakt som sa držala na uzde, aby som tam len hubu neotvárala, akí sú tam všetci milí a ústretoví. Ja som síce v Iscare nebola, ale IUI v Gyn Five mi bohate stačilo.

12macka34
autor
31. mar 2021

@janie7 ja mám polycysticke vaječníky a nemala som vôbec ovulaciu. V Iscare ba ešte aj môj muž mal katastrofálny spermiogram..neviem akým zázrakom ho mal v Brne ukážkový 😏, mňa tak dodrbkali, že som dostala po odbere vajíčok silný hyperstimulacny syndróm, skončila som na infuziach a cez posvu mi museli odstrániť vodu z brucha 🙄 a Koukal nechápal ako to mohli u mňa dopustiť, keďže mám na hyperstimulaciu všetky predpoklady. V Brne, žiadna hyoerstimulacia a IVF na prvú šupu. Asi aj psychika zaúradovala lebo som sa tam cítila veľmi dobre..ako človek 😊. Koukal je super v tom, že nemáš pocit, že si tam už dlho, všetko do podrobnosti vysvetli a dá ti na výber z možností, ktoré vyhodnotí ako správne. Vždy povie klady a zápory, aspoň u mňa to tak bolo. Bola som nesmierne milo prekvapená z jeho prístupu, fakt. Prvú konzultáciu sme tam mali vyše hodiny, v Bratislave asi 15 minút 🙄. Pri každom vyšetrení a zákroku bol so mnou môj manžel. Nikomu to nevadilo, brali to uplne normálne a sami ho volali, ešte aj moja mama so mnou bola na izbe po odbere vajíčok 😊 samozrejme teraz je situácia kvôli covidu asi iná, neviem ako mometalne fungujú 😬

12macka34
autor
31. mar 2021

@sonjasas odpovedala som janie7, kuk komentár 😊

ella_ell
31. mar 2021

@12macka34 uzasne napisala som ti spravu

butterfly333
31. mar 2021

@12macka34 dr Koukal je úplne súper aj koordinátorka Janka ja som tam veľmi spokojná. Aj keď mám prvý vklad nevyšiel no ideme do ďalšieho cca máj jún.

ikuska187
31. mar 2021

@ella_ell pridávam sa k fanúšikom Dr Koukala. V 2018 na zelený štvrtok sme mali s nim prvú konzultáciu, malý mal pred mesiacom rok, 1.ivf a 1. vklad. Tento rok plánujeme ísť po súrodenca. Nas to celkovo vrátane KET aj liekov na stimulku a KET vyšlo cca 5000 eur, mali sme ICSI, MACS, PK, genetiku embryí a embryo glue, 1 embryo bolo pomalé, robili mu asistovany hatching.

janie7
31. mar 2021

@12macka34 Wow, tak to je vážne super, aj ja mám PCOS a v GIN FIVe iba na IUI ma prestmulovali. Koukal síce navrhol vyššie dávkovanie, no žiaden stimulák sa nekonal. Ja som ho doviedla až do takého štádia, že keď som mu rozprávala pocity po punkcii, tak sa smial, že som sa bála, že sa zadusí od smiechu. Je pri ňom neskutočne uvoľnená atmosféra a presne ako hovoríš, všetko vysvetlí do detailov a po ruke má kopec alternatív. Najradšej by som ho uniesla aj s celou klinikou sem na SR😀 Pri mne už aj po slovensky začína rozprávať.

janie7
31. mar 2021

@ikuska187 Ideme si založiť fanclub na Koukala?😀

sonjasas
31. mar 2021

@12macka34 pekne napísané. Ja mam za sebou 2 ivf. Pride mi ze v každej slovenskej klinike ta beri ako standar. Proste podla tabuliek ako keby. Nepozerajú na teba ako na jednotlivca a potom zistíš ze tvoje ivf nevyšlo. Pritom stačí aby si ta odstreďovania napr 2 mesiace aky mas cyklus a nastavili ta správne. Lebo niekomu dozrievajú vajicka skor niekomu neskor. Ja som mala napr 8 a zrelé len jedno aj to bolo slabé. Ja mam vysoké AMH a tiež mi hrozí hyperwtimulacia ale evidentne mne treba dlhší protokol co vôbec tu ani nejak neriešia. Takže čaká ma proces bez wtimulacie ci na normálneho cyklu produkujem zrelé vajicka. Tak uvidim co sa stane a keď nič pojdem do Brna na posledne ivf

janie7
31. mar 2021

@ikuska187 Teraz už zdvihli ceny, ale Koukal je Koukal😉 Ty máš ešte mrazáčikov u nich, že? Tak sa možno vidíme, keď pôjdem na druhý, verím, že úspešný vklad😉 Len si predtým ešte vychutnám Vaškove- anesteziológove modré oči pri ďalšej punkcii😉

ikuska187
31. mar 2021

@janie7 môžme založiť 😀😀😀 ja som ale takého fesiho aristu nemala, ja som mala takého typického pepana 😀😀😀 áno, ja som bola na KET, keď akurát menili ceny, my sme mali ešte starý cenu, keďže náš prvý vklad bol KET. Tak sa možno uvidíme, u nás to vidím reálne na jeseň najskôr, mame ešte 1 embryo, dalsie 2 neboli geneticky v poriadku.