icon

Reprogenesis Brno - skúsenosti?

12macka34
29. nov 2018

Ahojte žienky 🤗, chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s centrom asistovanej reprodukcie Reprogenesis v Brne. Zaujímal by ma prístup, ceny a hlavne všetky vaše osobné skúsenosti. Veľmi ma zaujala akupunktúra, ktorú toto centrum ponúka. Vyskúšala to už niektorá z vás? S partnerom sme doteraz chodili do Iscare Bratislava, podstúpili sme dva KET, žiaľ neúspešne. Na Brno som počula samé chvály, tak to chceme vyskúšať. Mám pocit, že v Iscare to bolo skôr o peniazoch ako o záujme a to ozaj nie sme z tých náročných pacientov. Donútili nás ísť najprv na tri inseminacie, ktoré sme museli zaplatiť a už pred prvou povedali, že v našom prípade je to zbytočné. Čudné, že si pred poisťovňou nevedia odôvodniť a obhájiť zákroky. V každom prípade prežili sme tam dlhý a náročný rok a chceli by sme trošku zmenu s iným prístupom. Ďakujem za všetky vaše reakcie 😊

ikuska187
6. jún 2019

@ceklis a nie, do akupunktúry nejdem.

danea1111
16. júl 2019

Ahojte dievčatá 🙂 tri týždne sme čakali na potvrdenie od pána Dr. Petrenka . Konečne nám tú správu poslali a on nám ju v podstate zamietol . Napísal niečo v takom zmysle že nie je potrebné navštíviť kliniku v cudzine že sa to dá aj na Slovesnku . Minulý týždeň sme odniesli správu do poisťovne a už len čakať kým príde vyjadrenie . Koľko ste čakali vy ( Všeobecná zdravotná) .
Prajem Vám krásny deň ☀️

orchidea1986
16. júl 2019

@danea1111 Všeobecná ZP má na to 15 dní a aj termín dodržali. Ešte pár dní trvalo kým to došlo poštou. Je tam veľmi milá pani, keď ju poprosíš ona ti zavolá že je to schválené pred tým aby si nečakala na poštu ak ti to súri a potrebuješ vybrať lieky.

danea1111
17. júl 2019

@orchidea1986 super , veľmi pekne ďakujem 🙂

nikolajka2
29. júl 2019

ahojte, nepotrebojete niektora estrofem a medrol- zostal mi navyse?

danea1111
30. aug 2019

Ahojte 🙂 Tento týždeň sme boli na klinike pre lieky a od zajtra začíname s Gonalom. Držte prosím palce nech to vyjde 🤞🤞🤞
Ak môžem jednu otázku asi bude hlúpa ale hádam ma nevysmejete 🙈 na krabičke od Gonalu ( mám 3krabicky ) sú iné “čísla “ ako napríklad na jednej je 450IU na ďalšej je 900IU. Je jedno ktorú otvorím prvú alebo radšej od “najmenšieho “čísla postupne ? Asi to je len očíslované čo sa tyka množstva lieku v pere ale aj tak sa radšej spýtam vás skúsenejších , za odpoveď vopred ďakujem 🙂❤️

ikuska187
30. aug 2019

@danea1111 najprv začni s tou 900 IU.

danea1111
31. aug 2019

@ikuska187 ďakujem 🙂

andrea014
18. sep 2019

Ahojte baby. Chcem vás len upozorniť na jednu vec s touto klinikou. Čo sa týka starostlivosti,prístupu tak na to sa nedá povedať pol slova,všetko bolo super a na úrovni. Boli sme veľmi spokojní. Dávajte si ale pozor čo sa týka financií a preplácania. My sme za to dali veľké množstvo peniažkov s tým,že nám vždy ochotne radili ako to spraviť tak aby nám to poisťovňa preplatila. Keď ale prišlo k preplácania,poisťovňa nám to zamietla. Vrátili nám minimum peňazí pretože v Brne nám nejako ,,zabudli,, dať na výber vyzdvihnutie liekov. Tvrdili nám že si musíme zobrať lieky z kliniky inak nám ich nepreplatia. Tak sme aj urobili a urobili sme zle. Nedostali sme ani euro pretože v poisťovni potrebovali bločky z lekárne aby nám vrátili peniažky. Ťahalo sa to pol roka kým v Brne priznali že nám mali dať možnosť výberu či si lieky zoberieme u nich alebo v lekárni. Pretože keby sme si ich nezobrali u nich tak by prišli o peniaze oni. Je to hnusné,ale bohužiaľ my už s tým nič neurobíme.. dávajte si na toto pozor a radšej si dopredu u svojej poisťovne zistite podmienky za akých vám preplatia liečbu!!

adelka300518
19. sep 2019

@andrea014 bohužiaľ tu musím súhlasit. Ja som odmietla zobrať gonal že načo mi budú 3 krabice že veď 1 celú mám ešte doma a ešte mi tvrdila že nevie či mi to preplatia ak nezoberiem všetko. Chvalabohu som to riskla. Mne bolo tiež tvrdené že ak to nezoberiem od nich nepreplatia mi to. Keď som sa dozvedela cenu za akú ho majú cez 300€ a na svk ho v plnej výške kupujem v Ba za 198€ tak som sa rozhodla ho nezobrat vôbec. Až keď som riešila preplatenie nákladov mi na infolinke v dôvere povedali že lieky musia byt z lekárne. Že lieky z kliniky nepreplácajú. Suma mi prišla už domov teraz som tam poslala žiadosť aby mi poslali rozpis čo za koľko mi preplatili tak na to ešte čakám. Dám potom info. S prístupom som i ja nesmierne spokojná a som presvedčená že odvádzajú výbornú prácu, ale tie lieky nahnevali i mna. Určite nie sme prvé ani posledné ktoré to riešili. Neviem či to tak má iba dôvera alebo aj ostane poisťovne, no každopádne treba si to najskôr overiť a na drzovku si vypýtať recepty. Ale i tak keď porovnám cenu za gonal 198 u nás za plnú cenu, verzus cena cez 300€ tuším 330€ to bolo u nich na klinike, je to mega veľký rozdiel. Tak neviem či na tých liekoch majú ešte aj oni prirážku.

andrea014
19. sep 2019

@adelka300518 tak ty si mala aspoň šťastie že si to riskla,my už tie peniaze nikdy neuvidíme. Mne povedali v dôvere že všetky poisťovne majú takú istú zmluvu s touto klinikou takže bez bločkov to nepreplatí žiadna.. vieš človek tam idem s nádejou za vysnívaným dieťatkom a nečaká že by sa niečo takéto mohlo stať keď ťa ešte presviedčaju a všetko za teba vybavujú. Škoda že je vela ľudí v tomto neinformovanych a potom dopadnú ako my. Akože my už sa z toho nezblaznime, čochvíľa čakáme zdravé dieťatko takže to je premna najviac,ale ajtak to zamrzí že taká klinika na úrovni čo nemá núdzu o pacientov ich ešte aj oberá,a to som obviňovala Dôveru že nám to nechcú preplatiť a robia nám to schválne lebo sme nepodstupili liečbu na SVK. Takže snáď to aspoň trochu pomôže buducim párom ktorú túto kliniku navštívia ..

danea1111
4. nov 2019

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať tie čo ste po neúspešnom ET kedy ste dostali svoje dni? Viem že mám teraz všetko rozhádzané z tých hormónov atd... mne meškajú teraz 5 deň .

danielka55
25. nov 2019

@andrea014 ahoj. Sme po icsi v reprogenesis. Stalo mas to vsetko 3700e a poistovna nam vratila 1750e. Myslis ze nam nepteplatili akurat lieky? Ak je to tak tak som nemilo zaskovena ze ma na yo ci uz na klinike ci vszp neinformovali

ikuska187
25. nov 2019

@danielka55 ale to vyzerá, že ti preplatili celkom slušnú sumu, nemáš rozpis zo ZP co ti refundovali? 3700 eur ti ZP nikdy nevrati, vždy iba ten bazal, čo prepláca tu na SVK, ICSI napr nepreplacaju. A cena metód, ktorú dá CAR v zahranici nemusí byť vôbec zhodná s cenou metód, čo prepláca tu na SVK, napr taky odber oocytov a refunduje ti len tu sumu, čo by preplatila na SVK.

danielka55
25. nov 2019

@ikuska187 zatial mi prisli len peniaze na ucet. Papier zo vszp ze by mal prist. Tak som zvedava. Ale icsi nam nevyslo. Po mesiaci ideme zas do celeho procesu kedze z prveho nam ostalo len jedno embrio a to sa neujalo. Dnes sme boli na kontrolnom ultrazvuku a v stredu mam punkciu. Teraz ale ideme bez poistovne lebo sa nam nechce cakat na nove vybavovacky ohladom poistovne. A sumu nam vycislili na 1400e. Tak ja uz nechapem preco cez poistovnu 3600 a bez nej na 1400. Je pravda ze lieky mi ostali z prveho ivf tak tam sme vela usetrili.

adelka300518
26. nov 2019

@danielka55 ahoj 1700€ je mega dobré. Mne len 1000€ ani neviem o nikom komu by preplatili viac. Takže isto tam máš všetko. Oni preplácajú len základný balík. Ani na svk mi toľko nepreplatili.

adelka300518
26. nov 2019

@danielka55 lieky robia takmer 2000€. Nejdete náhodou aj do softu?

adelka300518
26. nov 2019

@danea1111 ahoj cca 7-10 dní po vysadení liekov. Progesteron bráni príchodu MS

ikuska187
26. nov 2019

@danielka55 a nemáš napr soft stimuláciu teraz? Nezredukovali ste nejaké metódy? Alebo si naopak nemala v prvom cykle vysoké dávky hormónov a teraz, keď ti ostali lieky, tak to nevyjde tak draho? A okrem ICSI nič viac nepotrebujete? No tak my sme platili 4500 eur plus okolo 500 eur KET cca, keď rátam aj embryoglue a lieky na KET a to sme mali ešte starý cenník v 2018, teraz po zdraženi netuším, kde by sme sa pohybovali. A plus záleží aj na liekoch, nie všetky ZP prepláca, resp z nich hradí mizernu sumu.

danielka55
26. nov 2019

@ikuska187 no prvy krat som si pichala 237gonal. Od 2 do 8dna. V 8 den plus cetrotide vecer ovitrele. Na 10den punkcia. Mam moc skoro ovulaciu. Teras som mala od 2 do 8 gonal len 150. Ale jedla som aj clostilbegyt od 2 do 6 dna ms. Vcera som si pichla aj cetrotide a vecer ovitrele. Zajtra mam punkciu. Ale ako hovorim pri tomto druhom pokuse som nepotrebovala ziadne lieky lebo mi ostali z prveho pokusu. Akurat ovittelle mi dali. Zajtra po punkcii budeme platit tak dam vediet kolko 🙂 ale predbeznu sumu mi koordinatorka vycislila na 1400e tak preto sme sli do toho aj bez poistovne.

ikuska187
26. nov 2019

@danielka55 no to boli pomerne vysoké dávky Gonalu, v ČR sú inak lieky podstatne drahšie ako u nás, ZP zas postupuje podľa ceny na SVK a koľko prepláca za ne tu a Gonal je z tých drahších, ale teda na aplikaciu z príjemnejších, ja som mala soft pichala som iba 125 j, k tomu Cetrotide 2x a Ovitrelle. Držím palce zajtra 🍀, sústred sa teraz na to. ZP ti fakt zrefundovala vysokú sumu, tiež som ešte nepočula, že by niekomu až takú sumu vrátili. Refundácia sa pohybuje okolo tých 1000-1200 eur u väčšiny.

danielka55
26. nov 2019

@ikuska187 1787e je presna suma. A to som bola smutna ze tak malo 🙂
Dakujem hadam uz vsetko dobre dopadne.

danielka55
26. nov 2019

@danielka55 moj AMH je len 0.7 tak mam malo vajicok. Pri prvom som mala len tri vajka a vydrzalo len jedno a to sa nechytilo. Vcera videli 4 folikuly tak to hadam dobre dopadne. Ja mam 36 rokov a pocit ze mi utiekol vlak 😢 ale nestracam nadej 🙂

ikuska187
26. nov 2019

@danielka55 na utekanie vlaku ešte skoro, aj nižšie AMH mali a zadarilo sa, v 36 je stále ešte šanca na kvalitné vajíčko, v 40tke by som ti plane nádeje už nedavala. Si v dobrom CAR, to je základ, zvyšok je už potom o prírode. Drz sa 🍀🍀🍀

orchidea1986
26. nov 2019

@danielka55 to máš teraz soft stimuláciu. Túto poisťovňa ani neprepláca.Tiež nám soft vyčíslila na cca takúto cenu. Na koľko vajíčok to teraz vyzerá?

orchidea1986
26. nov 2019

@danielka55 peknú sumu vám preplatili..vieš si to aj vyrátať..1000 € vrátili čo je na SK preplatené automaticky a tu si vieš pozrieť koľko prepáca u nás za gonal aj za iné lieky a toľko ti aj poisťovňa vráti..cena Gonalu je ale v RG vyssia (aspon my sme mali vyssiu) ako na SK https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/gon...

danielka55
26. nov 2019

@orchidea1986 vcera na kontrole mi povedala ze mam 4 folikuly. Ale su 2cm velke uz 8den mc tak mi doktorka povedala len no uvidime co z toho bude. Bola divna mala som z nej zvlastny pocit. Na otazku ci je to ok mi len povedala ze som extremne zareagovala na stimulaciu a ze uvidime po punkcii ci su tam vajicka. Ale mozno som len precitlivena a teraz vnimam vsetko citlivejsie. Pri tejto stimulacii mam zvysenu teplotu moc sa potim a boli ma brucho. Ale ze to je normalne pri hormonoch.

danielka55
26. nov 2019

@orchidea1986 dakujem

orchidea1986
26. nov 2019

@danielka55 foliky nie sú veľké tak nechápem, prečo vravela, že si extrémne zareagovala na stimuláciu. Ale naozaj, výsledok je jasný až po OPU. Mne na kontrolách narátal oveľa viac veľkých folikulov ako ich reálne bolo. Držím silno palce a zajtra sa ohlás 🙂

andrea014
26. nov 2019

@danielka55 ahoj. Tiež si myslím že to vám veľmi peknú sumu vrátili,to by som bola spokojná. No a či tam máš lieky zistíš tak že ak ti dali na klinike bloček z pokladne od tých liekov a ty si ich odovzdala na poistovni tak ich máš preplatene. Ale ak nie tak tam započítané niesu,takže by si mohla dostať ešte viac. Poisťovňa s tým nemá nič aj keď povedať o bločkoch mohli,to hlavne na klinike ti majú dať možnosť výberu či si ich kúpiš sama alebo od nich,čo nám tu možnosť nedali preto sme prišli o veľa peňazí..držím palce nech bábätko podarí ♥️