icon

Reprogenesis Brno - skúsenosti?

12macka34
29. nov 2018

Ahojte žienky 🤗, chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s centrom asistovanej reprodukcie Reprogenesis v Brne. Zaujímal by ma prístup, ceny a hlavne všetky vaše osobné skúsenosti. Veľmi ma zaujala akupunktúra, ktorú toto centrum ponúka. Vyskúšala to už niektorá z vás? S partnerom sme doteraz chodili do Iscare Bratislava, podstúpili sme dva KET, žiaľ neúspešne. Na Brno som počula samé chvály, tak to chceme vyskúšať. Mám pocit, že v Iscare to bolo skôr o peniazoch ako o záujme a to ozaj nie sme z tých náročných pacientov. Donútili nás ísť najprv na tri inseminacie, ktoré sme museli zaplatiť a už pred prvou povedali, že v našom prípade je to zbytočné. Čudné, že si pred poisťovňou nevedia odôvodniť a obhájiť zákroky. V každom prípade prežili sme tam dlhý a náročný rok a chceli by sme trošku zmenu s iným prístupom. Ďakujem za všetky vaše reakcie 😊

12macka34
autor
4. júl 2020

@danea1111 ahoj, nič sa nestane 🙂. Ak sa má embryko uhniezdiť, tak sa uhniezdi, ak sa nemá uhniezdiť, tak za to určite nemôže pes ani to, že sa buchneš a podobne. My sme boli tiež trikrát a na tretíkrát sa nám až v Brne podarilo a už máme dvojmesačnú okaňu doma. Prvé dva pokusy BA a hrôza. Ak si v Reprogenesis, tak si v tých najlepších rukách 🙂 nebudem ti písať, aby si sa nestresovala lebo mňa akurát to najviac stresovalo, keď mi to každý hovoril 😃 presne viem čo prežívaš, je to strašne náročné, ale zvládneš to 😊💪

butterfly333
4. júl 2020

@12macka34 aj ja idem do reprogenesis prvý krát na ket verím že sa to podarí .

12macka34
autor
4. júl 2020

@butterfly333 podarí 😉

butterfly333
4. júl 2020

@12macka34 ideme 7.7 na sono + intralipidy a potom ket počula som o nich len to najlepšie tak verím že pomôžu aj nám.🙏🙏🙏

12macka34
autor
4. júl 2020

@butterfly333 ja som tam išla s tým, že buď sa to podarí alebo už na ďalšie nejdem. Strašne zle som bola psychicky nastavená kvôli bratislavskému Iscare. Vieš čo, neolutuješ. Ak sa aj nepodarí hneď, tak na ďalšíkrát, ale správajú sa tam k tebe ako k človeku a všetko vysvetlia. Nedám na nich dopustiť..a hlavne na ich odbornosť. To je veľký rozdiel s centrami na Slovensku.
My tam máme ešte 4 polotovary a už teraz sa teším ako pôjdeme pre ďalšie 😃. Na to, že sa to nepodarí už ani nemyslím. A keby to aj nevyšlo, tak tam pôjdem znova a podarí sa aj tak 😁😊

butterfly333
4. júl 2020

@12macka34 tak to je super my ideme do DE nemáme tam svoje tak že keby sa to nepodarí musia nám hľadať nové embryo takže za každé 1200€ ale nevadí ja spravím pre to všetko aby sa nám to podarilo. Mám dve deti z prvého manželstva no s terajším manželom sa nám 2,5 roka nedarí v júli 2018som v 6tt potratila od vtedy nič 2x IUI neúspešne v gyn five Nitra. Teraz v júli budem mať 41r takže času nemám.

danea1111
4. júl 2020

@12macka34 moc ďakujem ❤️ Presne , všetci hovoria aby som bola vklude a nestresovala sa 😅 toto budú zasa najdlhšie dva týždne ale verím že nám to tento krát vyjde 🙏 gratulujem k malému pokladu 😍❤️

12macka34
autor
4. júl 2020

@butterfly333 nás tiež dotlačili v BA do troch inseminácií a pritom bolo od začiatku jasné, že je to v našom prípade zbytočné. Takže tri inseminacie, dve umelé a nakoniec v Brne nás dali dokopy a len vďaka nim tretie umelé vyšlo ❤️ a hlavne všetko je psychika. Ja neviem prečo, ale ako som prvýkrat videla nášho doktora Koukala, tak som vedela, že bude dobre 😅 držím silno palce, aby všetko čo najrýchlejšie dobre dopadlo 😊

12macka34
autor
4. júl 2020

@danea1111 najprv tieto dva týždne prežiť v psychickom zdraví a potom prvé tri mesiace tehu (čo poradňa to stres či je všetko OK 😃) a potom vydržať aspoň do 27 týždňa a potom sa to narodí a zase sa len o to bojíš 😅😂 ale ako hovorím, tie nervy sú úplne normálne a ten kto ti povie, aby si nestresovala si tým neprešiel a nevie aké to je. My, ktoré sme si tým prešli to úplne chápeme 😁

butterfly333
4. júl 2020

@12macka34 veď to všetko je v hlave no ja mám problém vysoké cytokiny beriem od februára medrol a idem na intralipidy tak dúfam že sa.to podarí

majinka81
4. júl 2020

@danielka55 Ahoj ako sa mate?

danielka55
4. júl 2020

@majinka81 v stredu ideme po lieky a zahajujeme novu liecbu. Maju nam v reprogenessis vsetki vysvetlit a akurat viem ze nebudem uz stimulovat gonalom tak som sama zvedava.

danea1111
4. júl 2020

@12macka34 presne ako hovoríš 🙏
je to ťažké . My sa snažíme s mužom skoro 3 roky . Máme za sebou jedno biochemické tehu a prvé IVF nevyšlo . V novembri minuly rok sme boli v reprogenesis na ket ale bohužiaľ som v 7tt potratila.Teraz sme nabrali znova odvahu a išli sme znova ale ten strach je tam už stále a asi bude už navždy . Ale verím že to dáme 🍀💪

majinka81
5. júl 2020

@danielka55 Ahoj ja som mala iba clostyl ale uz to nechcem.Skusime iui bez liekov,necitim sa na ivf mozno neskor.Vies jedno babo uz mame,a blizim sa ku 40-ke,tak to iui je viac menej o tom aby sme nelutovali.Ze sme neskusili.Ty mas kolko rokov ak sa mozem opytat.Inak vsetkym drzim palce👍👍👍.

danea1111
14. júl 2020

Ahojte baby prepáčte že ruším ale prosím o radu. Dnes som 12 deň po KET a test negatívny. Viem že je to skoro a malo by sa testovať až 14 deň ale nevydržala som. Vkladali mi 5AB hatchujucu blastocystu. Myslite že je ešte šanca že test ukáže // ?
Za odpovede ďakujem ❤️

ikuska187
14. júl 2020

@danea1111 ahojky, mrzí ma to velmi, ale po vklade HB 12ty deň už musí byť na teste aspoň duch 😣 definitívna je samozrejme krv 14ty deň.

milus777
14. júl 2020

@danea1111 ahoj. 12 ty deň uz by mal test ukázať jasné viditelnu čiarku,takže to pravdepodobne nevyslo.ale stále je možnosť že bol napr chybný test.skus testnut ešte raz.je mi to luto.drzim palce do ďalšieho pokusu. 😘😘😘

andrea014
14. júl 2020

@danea1111 ahoj,ja som si robila na 9ty a už som mala viditeľnú čiarku ale istota je vždy krv tak ešte nestracaj nádej 😉 držím palce

danea1111
14. júl 2020

Ďakujem Vám veľmi pekne . Skúsim ešte ráno další test a vo štvrtok pôjdem na krv a uvidíme aj keď už odpoveď tuším . Keď sme boli v novembri minuly rok tak už na 9ty deň som mala slabú druhú čiarku ( na nešťastie som v 7tt potratila) preto ma to teraz vystrašilo že úplne biely test ... toto bol náš tretí pokus čo sa týka reprogenesis. Ešte mame jedno embryjko tak neviem či ísť hneď alebo počkať ak by to nevyšlo

andrea014
15. júl 2020

@danea1111 ja by som chvílu počkala,nám to vyšlo na druhý krát ale po prvom neúspešnom sme si dali pauzu lebo celý ten proces,stres,čakanie a nakoniec veľké sklamanie nás oboch vyčerpalo a začali sme sa len hádať lebo o ničom inom som nerozprávala. Takže sme to stopli,boli sme na výletoch,užívali si spoločne chvíle a hlavne ja som sa trochu prečistila vnútri,no a teraz má náš ,,druhý pokus" už 5 mesiacov 😁
Držím veľmi palce a verím že sa aj vy dočkáte a už sa budete len tešiť 😊😊

danea1111
15. júl 2020

@andrea014 veľmi pekne ďakujem 🙂 teraz sme mali pol roka pauzu a skúšame znova . Zajtra idem na krv a ak sa potvrdí že to nevyšlo tak si dáme asi znova pauzu aspoň pol roka . Gratulujem k malému šťastiu ❤️😊

danielka55
15. júl 2020

@danea1111 ahoj. Ja ta nechcem stresovat ale mne v brne vyslovene duplikovali ze nemam cakat. Boli sme raz z toho jedno embrijko a neujalo sa a na dalsi menzes dalsi proces zas jedno embrijko zas sa neujalo. Teraz pauza koli korone ale v auguste ideme zas do toho s inou stimulaciou. Mam 36 malo vajicok a nekvalitnych. Cas na kvalite vajicok nepridava. Ale ty si asi iny pripad a ak mas pocit ze treba pauzu uplne to chapem. Drzim moc palce

ikuska187
15. júl 2020

@danea1111 pauzu by som si asi za normálnych okolností dala, ale max 1 cyklus, pol roka je vela. Plus treba zvážiť co ešte narobí korona, situácia sa môže vždy zhoršiť. Držím palce 😊

danea1111
16. júl 2020

@danielka55 @ikuska187 ďakujem Vám moc. Dnes potvrdili z krvi že to nevyšlo . Počkáme do ďalšieho menzesu a ideme znova , pre naše posledné embryjko. Snáď to už tento krát vyjde aj keď to bude 4AA 🤞
Držím aj Vám palce ❤️❤️❤️

janie7
23. júl 2020

Ahojte dievčence, ktorá prosím Vás stimulovala v Reprogenesis Pergoverisom a kde ste ho kupovali? Mne v lekárni povedali, že český recept nemožu naše poisťovne preplatiť a moj dr. mi z nejakých záhadných príčin recept nemôže predpísať- ale keď dotelefonoval s nadriadeným aj dokonca s Rp. centrom tak bol dobre naštvaný a strašne sa ospravedlňoval.

butterfly333
23. júl 2020

@janie7 ja chodím do reprogenesis a recept čo mi dali som vyzdvihla unas no platila som celú sumu.

janie7
23. júl 2020

@butterfly333 Ahoj a prosím ťa Pergoveris kolkatku si mala? Lebo mne Dr. Stecl predpísal Pergoveris 90 a tri balenia, co je dosť veľká pálka platiť bez poistovni.

ikuska187
23. júl 2020

@janie7 bud si lieky kupuješ u nich, tie potom dávaš zrefundovat do zp, keď máš súhlas dopredu. Alebo si kupuješ lieky na český recept tu, na plnú úhradu ti liek vydajú, ale ZP ti to nepreplati, lebo nemá zmluvu s daným poskytovateľom. Aj na svk, keď ideš napr k ortopedovi, ktorý nemá zmluvu so ZP, tak si hradis komplet všetko, vrátane liekov, ktoré by ti ZP uhradila, kebyže ti ich predpise zmluvny poskytovateľ. Obvodný gynekolog ti stimulku nepredpise.

ikuska187
23. júl 2020

@janie7 ak si samoplatca a je to veľmi drahá stimulácia pre teba, tak potom jedine konzultovať CAR ohľadom lacnejšej alternatívy.

butterfly333
23. júl 2020

@janie7 ja som pergoverisom nemala ani neviem čo to je.