icon

Sanatórium Helios Košice (poprosím skúsenosti)

verinka18
4. jún 2018

Ahojte žienky ...viete mi poradiť ako to prebieha čo všetko ste absolvovali a či vám tam pomohli k vytúženému bábätku 🙂 ďakujem snáď sa tu niekto najde 🤔😉

veronika_07
28. mar 2019

@baldovska22 da sa platit aj kartou

alexsk
29. mar 2019

@baldovska22 ahoj, platit sa da bud v hotovosti, alebo kartou. My sme boli 25.3. na nase prve IUI, medzitym som zmenila gynekologa, nakolko potrebujem za dva tyzdne zobrat krv na hcg a moj byvaly gynekolog ma strasny problem s odberom 🙂 Drzim Vam vsetky prsty, nech sa kazdej z nas podari najst II na teste a dotiahnut to do uspesneho konca. 🙂

tinkaa2018
3. apr 2019

@baldovska22 dá sa aj kartou 🙂

baldovska22
12. apr 2019

ahojte baby. poslali vas z Heliosu este napriklad pre IUI alebo IVF na reprodukcnu genetiku? alebo len klasika genetika a hematologia? vdaka

andzelika
12. apr 2019

@baldovska22 mna poslali na hematologiu ale poslali ma aj na tu genetiku do Presova....treba sa objednat ale ze sa caka niekolko tyzdnov....ja som bola na hematoligii zobrali mi krv a vysledky boli o mesiac a na tu genetiku som sa este nedostala

gabika2601
12. apr 2019

@baldovska22 ahoj mna neposlali ani na genetiku ani na hematologiu... ked uz som si pocas pripravy - stimulacie na ivf zacala davat tie injekcie strasne ma bolela hlava tak mi predpisali fraxiparin na riedenie a vtedy mi dali papier na hematologick3 vysetrenie... no uz som mala pichnute inj na riedenie takze vysledok bol zbytocny. Doat ma to vtedy nastvalo ze ma tam neposlali uz davno. Inak som bola spokojna s nimi

baldovska22
12. apr 2019

@andzelika @gabika2601 a posielali vas aj na reprodukcnu imunologiu? ci toto vobec?

gabika2601
12. apr 2019

@baldovska22 vobec...

baldovska22
12. apr 2019

@gabika2601 lebo keď tak čítam kopec báb to riešili a vo veľa prípadoch bol tam problém. A vám sa zadarilo?

gabika2601
12. apr 2019

@baldovska22 no u nas zistili z jedneho spermiogramu ze manzelove spermie maju zlu hlavicku takze tam je asi probelm.. spravili mi jedno iui a nic tak sme hned podali ziadoat do poistovne o ivf.schvalili ahned sa riesilo toto..ja by som mala byt ok podla krvi tak mne.ine vysetrenia nerobili.. absolvovala som cely proces ivf akurat ze po odobrati mi nemohli robit hned vklad lebo odobrali 20 vajicok a vtedy je nabeh na ohss takze sa vklad odlozil o mesiac 4 bojovnici sa zamrazili a podarilo sa hned na prvy krat. Momentalne som v 12 tt 🙂

baldovska22
12. apr 2019

@gabika2601 super, blahoželám 🤗 snáď sa aj nám podari

gabika2601
12. apr 2019

@baldovska22 dakujem 🙂 a ty uz beres injekcie? Alebo v akom si stadiu? Drzim palce nech sa podari .hlavne pozitovne mysli ;)

baldovska22
13. apr 2019

@gabika2601 ešte nie v máji by som mala začať so stimuláciu

alexsk
13. apr 2019

@baldovska22 ahoj, nas poslali rovno na reprodukcnu imunologiu, inak som mala uz vsetky ostatne vysetrenia za sebou. Este som sa pytala na co tam mame ist, ked vela veci z krvy zistovali uz v heliose, ale vraj maju taky postup. Takze som prekvapena, ze niekoho neposlali automaticky 🙂 U nas inak prve iui z minuleho mesiaca neuspesne :( ale ideme dalej. Baby, ako zvladate ten kazdomesacny neuspech? Ja sa snazim ostat pozitivna a hladat si stale nieco nove, cim sa zamestnat, no aj tak ma to s kazdou menstruaciou polozi.

baldovska22
13. apr 2019

@alexsk tak rozhodla som sa ze tam pojde z vlastnej iniciativy. a kde si bola v KE na tej reproimuno? 🙂

alexsk
13. apr 2019

@baldovska22 v Presove, v Adle. Vraj to robia iba v PO alebo NR. V Nitre je to ovela drahsie, my sme za oboch zaplatili 90 Eur, vysledky do dvoch tyzdnov a za tyzden nas objednali. Tieto vysetrenia robia iba v pondelky. 🙂

baldovska22
13. apr 2019

@alexsk a v KE v immunocare?

baldovska22
13. apr 2019

@alexsk to je toto? 🙂 https://adla.sk/

gabika2601
14. apr 2019

@baldovska22 budem drzat palce. @alexsk aj tebe. Viem ake to je cakat ci pride menstruacia a robenie testov ci to vyslo . Hlavne treba pozitivne mtsliet ze raz sa to podari. Drzte sa dievcata 🙂

veronika_07
Autor odpoveď zmazal
alexsk
15. apr 2019

@baldovska22 ano, je to ono. My sme boli pri Dr. Kuzmovi, strasne zlati su tam. Mne v heliose povedali, ze tu reprodukcnu robia iba v PO a NR, tak podla vsetkeho to v KE nerobia. A ja som sa baby cez vikend uplne zlozila, mame ist tento mesiac na druhe iui, ale uz teraz uvazujem, ze to necham tak, hoci sa uz stimulujem clostilom, lebo nejak som stratila nadej :( Kazdy v okoli mi hlasi, ze je tehotny, ani nevie ako, je to strasne ubijajuce. Vraj nemysli na to, ale nech sa snazim akokolvek, proste to nejde. Nedarilo sa, ani ked som verila, teraz nevladzem uz ani verit.

baldovska22
15. apr 2019

@alexsk nic nezufaj, vyskusaj este raz a uvidis ako to vypali. Nam bolo povedane z vysledkov z imunologie, kt. mi urobili odbery hned v centre pri prvej navsteve, ze druhe uz ani IUI nemusime skusat a ked tak rovno ist na IVF. Ale je to na nas. Len teraz nechapem ze preco niekoho na reproimuno posielaju a niekoho nie, ci to zalezi od diagnozy alebo ako.

baldovska22
15. apr 2019

@veronika_07 a riesila si reprodukcnu imunologiu? kopec bab tu pise, ze boli na takychto vysetreniach ale takto vyzera ze tam jednoducho neposielaju vsetkych. nas tiez poslali presne tak ako teba na hematologiu a genetiku. Uz len cakam na hematologiu, ako to dopadne a v maji zacinam stimulovat. 🙂 A asi kolko tyzdnov trva ten dlhy protokol? Je to tak, ze min. 4 tyzdne a viac podla toho kao budes reagovat na liecbu?

gabika2601
15. apr 2019

@veronika_07 ktory dr ta riesil? ja neviem preco nas neposlali na taketo rozne vyšetrenia.. v podstate z jedneho spermiogramu povedali ze hlavicka na spermii ma zly tvar tak ze tam je problem ..tak ja neviem uz. Po neuspesnom iui co v podatate pri tomto probelm iui vobec nerieai problem lebo rychloat mal dobru... sme hned rieaili ivf .bol to december blizili sa sviatky a povedali ze ak chcem zacat v decembri tak o tyzden mi uz treba pichat injekcie tak sme sa na to dali ze aspon idu sviatky a nebudem tolko v robote... ako nelutujem to lebo hned prvy vklad sa nam podaril len ktovie ci náhodou sa to nedalo riesit aj inak. Koordinatorka je super aj embriologicka . Ty si bol v kosiciach ano? Hlavne Vam vsetkym drzim palce.nech sa Vam.podafi cim skor viem ze.je to tazke a ze neikedy uz nemate nadej ale nezufajte @alexsk neboj podari sa urcite .myslite pozitivne bude. Drzat palce 🙂

baldovska22
15. apr 2019

@gabika2601 tak to je super ze ste nemuseli na reproimuno ale ozaj mam z toho taky pocit, ze to nerobia na zaciatku ked davaju na hema a genetiku ale az ked nevyjde pri IVF ET alebo KET tak az vtedy sa zacinaju tym zaoberat. nemas taky pocit?

gabika2601
15. apr 2019

@baldovska22 aha tak to uz neviem ci az potom . Mam tie jednno neuspesne iui. ty uz mas za sebou neuspeane ivf ?

baldovska22
15. apr 2019

@gabika2601 nie zatial neuspesne IUI a v maji stimulujem dlhym protokolom na IVF

gabika2601
15. apr 2019

@baldovska22 drzim palce nech sa podari ;)

veronika_07
16. apr 2019

@baldovska22 neriesila som repro.imuno, ani sme sa o tom nejak nebavili, lebo vsetky vysledky som mala ok z imuno-alergo. Imunologa som prosila pri odbere krvi aj o vysetrenie na autoimunitne ochorenia, neviem, ci to riesia na repro.imuno, no mna to zaujimalo z hladiska imuno, lebo mam v okoli niekolko dievcat, ktore nevedeli babatko vynosit kvoli tym autoimunitnym ochoreniam. Co sa tyka toho dlheho protokolu, tak vraj 3-4 tyzdne trva. Mam to tak aj v popise. Snad to budem dobre znasat a nebude to trvat dlhsie. Ty zacinas v maji, tak ja vtedy by som uz mala byt v tej poslednej faze stimulacir s gonalom. Napiseme si 😊

baldovska22
16. apr 2019

@veronika_07 tak ja mam problém s tým že si vytváram protilátky proti vajíčkam, tak len verím že ďalšie problému sa z toho nevykluju 🙏 vravel že sa to dá riešiť kortikoidmi ale nešiel by do toho že to nemá takú úspešnosť. Tak budem im veriť, snáď vedia čo robia a že to IVF sa snáď podarí. A jasné napíšeme si. 😉