Sanatórium Helios Košice (poprosím skúsenosti)
Ahojte žienky ...viete mi poradiť ako to prebieha čo všetko ste absolvovali a či vám tam pomohli k vytúženému bábätku 🙂 ďakujem snáď sa tu niekto najde 🤔😉
@veronika_07 super, ze ti je uz lepsie aj ze mate 3 mrazacikov 🙂..drzim prsty, aby aj dalsie 3 boli ukazkove.....my ideme v piatok na konzultaciu ohladne vysledkov zo spg a krvi tak som zvedava co nam povie....lebo vsetko zalezi od vysledkov ci ma zmysel este tretie IUI alebo ked v spg vyjde zla morfologia tak ze IUI nema zmysel vobec a ze aj zbytocne sme boli predtym 2X na nom ze rovno IVF...ale rozpravali sme sa s manzelom ze nech vyjdu vysledky akekolvek tak pojdeme asi na IVF lebo je tam predsa len vyssia sanca uspesnosti....dnes som sa konecne dovolala na hematologiu tak objednali ma az na jul...a na genetike mi nikto nedviha, asi tam musim zajst osobne....len neviem ci mame cakat za hemat. a genetikou alebo ci ist na ivf aj bez toho :/
@alexsk vy ste predtym chodili do ineho centra ? mozno preto v podstate v heliose hned isli do IUI, ze ste mali uz vsetky vysetrenia spravene predtym...a ked vysli dobre vysledky na tych vysetreniach len mozno spg bol trosku horsi ale nic strasne tak ako sa vravi ze staci jedna sikovna spermia a babo je tam 🙂 len spg sa meni tak ak teraz vam vysla zla morfologia, preto doktor asi vravel ze dalsiu IUI je zbytocne....u nas je taktiez problem v spg a v inom centre sme podstupili 2X IUI zial neuspesne lebo ze sak v pohode, a v heliose nam vysvetloval doktor ze ked sa potvrdi zla morfologia tak IUI je uplne zbytocne lebo uspesnost je pod 5%a preto ...a ze radsej tie peniazky dat do IVF kde je uspesnost 50%...manzel ma taktiez raz lepsi raz horsi spg..oni idu cisto lekari na pravdepodobnost, cisla atd...len nikde nie je napisane ze sa vam nemusi podarit prirodzene len to chce trpezlivost a je otazne ci clovek ju po nejakych rokoch snazenia este ma 🙂
@nikusska89 dakujem krasne 😘 nam uz po prvom manzelovom spg odporucal lekar rovno IVF, ale pre potvrdenie potreboval dalsi kontrolny. Na ten druhy spg isiel manzel v den, ked sme mali konzultaciu a vyhodnotenie vysledkov krvi. Mal vsetky 3 hodnoty nedobre. Poistovna nam hned schvalila ziadost. Uvidite v piatok. Ak budu vase vysledky z krvi v poriadku, tak mozete zacat so stimulaciou. Aspon u nas to tak bolo. Myslim, ze behom par dni som mala konzultaciu s koordinatorkou. Akurat mi to tak vychadzalo pred 16. DC. A uz som ti pisala, ze hematologiu mam 22.5.a genetiku mame 14.6. Obe som sa dovolala do KE do novej nemocnice. Genetiku som volala rano okolo 8 a zdvihli mi hned. Dal ti doktor take male papieriky s kontaktami na jednotlive ambulancie?
@veronika_07 ved uvidime v piatok co nam povie 🙂...a ano dal nam papieriky s cislami kam volat len asi si mala stastie ze ti hned dvihli 🙂 ako hemato uz som objednana len genetiku sa este dovolat treba ....
@nikusska89 nikuska dakujem za info, si zlata. Nie, my sme boli iba v jednom centre a to Heliose, tam nam brali krv a pslali nas na imuno, kedze jedine tam sme este neboli. Ja som kvoli potrate mala za sebou uz vysetrenia na genetike, hematologii, endokrynologii, stimulacie ovulky u gynekologa. Manzel mal spermiogram od androloga, akurat sa tam pokusame objednat na kontrolny spermiogram, kedze sa nam to cele nezda a pride mi to cisty business. Inak kamaratke povedali, ze tvori protilatky proti spermiam a za pol roka je druhykrat tehotna. Teraz uz vo 4 mesiaci.
@alexsk ak si prirodzene otehotnela, co potom skoncilo potratom, tak ja by som na vasom mieste sa dalej pokusala este...ked to vyslo raz, vyjde to aj druhykrat ;)....a ako jasne tie centra ide o biznis len mne pride ze oni fakt pozeraju nato z pohladu pravdepodobnosti, tak preto tie vyjadrenia len stale je to o tom ze staci jedna sikovna spermijka a je to tam 🙂 my napr. mame z tych vysetreni co si pisala akurat krv a imuno, ale brali mi teraz opat krv aj na ten zaklad co sa tyka tych protilatok vsetkych moznych , lebo vravel lekar ze to sa moze menit casom...vtedy mi vyslo co sa tyka imuno vsetko v poriadku, ale ze to je z pred roka tak vezmu preistotu opat....mam napr. kamosku co bola 3X na IUI a nic a o 2 mesiace sa im podarilo prirodzene a to im vraveli ze treba IVF inak to je minimalna sanca ze sa im podari prirodzene...a predsa podarilo, lekar moze vsetko nastavit tip top ale chce to aj bozsku casticu aby to vyslo alebo stastie, kazdy si to nazve po svojom 🙂
ahojte, baby tie co ste boli na OPU, potrebovali ste v predoperacnych vysetreniach okrem krvi a internistky pre EKG navstivit aj ARO? vdaka
@baldovska22 nakoniec mi tie protilátky na reproimuno nevyšli. Tak aj tebe keď v Heliose vyšli tak ich nemusíš mať...
Ahojte kočky! Prosím Vas,keď ste boli na predoperacne vyšetrenie pred odberom vajíčok,tak ste boli aj na anestéziologii? Ďakujem pekne!
@zuzana_2407 nie nebola som a ani netreba 😉 držím palce
@baldovska22 ďakujem 🙂 v akej si teraz fáze? 🙂
@zuzana_2407 uz som po OPU, ktore bolo v pondelok a zajtra idem volat kolko mam vajok po ISCI 🙂
Baby, ked ste davali mrazit embryjka (2 a viac) ako sa potom vyratava ta platba mesacna za ich uchovanie v centre? v ceniku je cena ze 10€/mesiac. je to cena za vsetky (a je jedno aky je ich pocet) ci len pre jedno? vdaka 🙂
@baldovska22 za všetky, to je jedno koľko máš, ale tam sa platí celý rok dopredu, ak ich využiješ skvor, tak ti vrátia ten zvyšok za mesiace.
Ahojte baby. Na kolky pokus vám vyšiel KET v CAR? 😉 Som akurát 2dpt a už sa neviem dočkať kedy testnem.
@baldovska22 ahoj, ja mam za sebou zatial len 1KET zial neuspesny ....to je tvoj prvy alebo kolky ket ?
@nikusska89 prvý tak zistujem nejakú štatistiku 😉 a ideš na ďalší?
@baldovska22 jj pojdem na dalsi len dali sme si teraz pauzu po tom vsetkom...ja som bola na ket v juli a teraz kus chcem oddychnut od tych vsetkych hormonov, dovolenku chceme dat a tak az dalsi ket nech sa trosku telo precisti ale hlavne psychika 🙂...drzim ti palce aby vam to vyslo a mali ste pozitivny vysledok ;) a kolko mrazacikov mate ?
@nikusska89 tak mame este 3 okrem bublinky teraz čo mám od stredy 😉 tak držím palce. A bola si v prirodzenom cykle?
@baldovska22 nie, dali mi estrimax od 11teho dna, lebo nemala som po tych hormonoch vsetkych a OPU ovulku, tak vystelka nebola dostatocne vysoka...teraz uz sa mi to dalo doporiadku v auguste, ked som bola na kontrolu aj vraveli ze mozem ist hned na dalsi KET, ale nebola som nato psychicky pripravena hned a potrebujem si trosku oddychnut, preto chceme aj vypadnut niekde k moru a oktober, ze dame dalsi vklad 🙂 ty beries lieky ci ako si na tom ? a ak sa ta smiem spytat tak aky mate problem ze riesite ivf ?
@nikusska89 tak ja som nebrala nič keďže sliznica bola ok aj dominantný folikul bol len sa mu nejak nechcelo rast. 😃 Tak snáď sa podarí. A do IVF sme šli kvôli slabšiemu spermiogramu ja mám PCO s anoovulacnymi cyklami a plus mi vyšli protilátky na ovaria. Čiže veselo. A vy?
@baldovska22 u nas problem v spermiograme takze nam odporucali ivf kedze iui nevyslo...a pred vkladom si pichala pregnyl ? vraj je lepsie v prirodzenom cykle robit ket tak drzim palce aby vam to vyslo ;)...
@nikusska89 nie práveže nie a tiež som si myslela že je to potrebné ale čítala som že nie je potrebné mať ovulaciu pri KET, tak neviem. Ale vďaka snáď sa nám to obom podarí. 😉
@nikusska89 a mozem sa opytat, ci vas poslali na vsetky mozne vysetrenia este pred vkladom?
@baldovska22 mali sme spravene len tie od nich vysetrenia z krvi, a reprodukcnu imunologiu -(to este z ineho centra nas poslali)...a oni nam kazali ist na hematologiu a genetiku ale ze to staci aj potom mat vysledky ze mozeme riesit ivf a aj vklad bezproblemov tak sme do toho isli ...a pomedzi to riesili objednavali sa na tie vysetrenia....este cakame za vysledkami tak aj to je jeden z dovodov este preco chcem pockat za druhym KET aby sme mali vsetky vysledky 🙂 vy mate tieto vysetrenia spravene ?
@nikusska89 no tak máme všetko okrem reproimuno a ak by nebol tento KET úspešný tak rozmyslame nad tým že si to dorobime
ahojte, neviete ako maju otvorene v Heliose v KE teraz po sviatkoch? 🙂 Vdaka!
@baldovska22 Od 2.1 je otvorene.
@verinka18 Ahoj, neviem ako to tu prebieha. My sme boli v Gyncare na IUI, v utorok ideme na konzultácie už do Heliosu. V Gyncare sme mali len spermiogram, keď sme išli na IUI, deň predtým pregnyl a potom nič. Už teraz som oboznámená, že okrem spermiogramu v utorok má čaká aj odber krvi. Tak uvidíme...

Ahojte dievcata, ja uz neviem, co si mam o Heliose mysliet, alebo comu verit, zvlast, ked mate vsetky take dobre skusenosti. Zacalo to v marci prvou konzultaciou, hned iui, aj ked sa mi zdalo, ze bolo robene priskoro, ale doverovala som lekarom. Mam za sebou vsetky vysledky, okrem lepivych dosticiek a manzelovho zhorseneho spermiogramu, ale vraj nie az tak zlemu, som sa uz naozaj ubijala kazdy mesiac, ze nieco so mnou je zle, ze to mam v hlave asi, ze nemozeme tak dlho otehotniet. V aprili sme sa nedostali na druhe iui, lebo to vyslo na velku noc, pricom som ich na to upozornovala, ked som sa zaciatkom mesiaca objednavala a mala zacat stimulovat. Vraj budu robit jeden den, no nakoniec nerobili, takze zbytocna stimulacia. Vcera mi volal druhy lekar, potom ako som sa objednavala na dalsie iui, ze nam to je aj tak zbytocne, aj ze beriem nejake hormony, ked u mna vyzera byt vsetko ok, no manzel ma vraj velmi nizky stav spermii s normalnym tvarom, a ze je to vazny problem a je velmi nepravdepodobne s takym spermiogramom otehotniet. V takom pripade je zbytocne aj iui a mam ist na vysetrenie cervikalneho hlienu. Len stale nerozumiem preco nam iny lekar z tej istej kliniky a taktiez iny urolog povedal, ze spermiogram je sice zhorseny, ale nie je to az take strasne. Neviem, co si mam o tom mysliet.