Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@martinam1812 Tak aj my ale asi aj plus MACS.To estev uvidime co povedia podla spermiogramu.Kazda sa bojime ale ja uz som omnoho viac kludnejsia ako prvy krat uz viem do coho idem a nie je to uz take intenzivne tie emocie.Hlavne sa tesim ze som blizsie k cielu vysnivanemu babatku my sme s muzom uz 12 rokov ale deti nam uz moc chybaju.Budeme da podporovat navzajom🙂
dievcata pytali ste sa niektora na dva vklady naraz?ja som tolko na to myslela az som zabudla 🙂
aluska1404 si už spomínala, že už máš jedno IVF za sebou. Ako si zvládala pichanie injekcii? Pichala si si sama? Ja mám z toho strach, že to nezvládnem sama, partner mi ich nebude pichať, má strach z injekcii. Včera som pozerala na nete inštruktážne video a mala som dosť 😨
@domca002 myslís vklad 2 embryí? V heliose to veľmi robiť nechcú, lebo zastávajú názor že vyššia pravdepodobnosť je pri jednom - viac pokusov, vyššia šanca. Ale ak sa dohodnes s doktorom,že chces vložiť 2, tak to povoli, ak nemáš žiadne zdravotné ťažkosti alebo vyšší vek - dvojičky je vyššia záťaž na telo.
@martinam1812 ver mi,tie videá vyzerajú horšie ako to v skutočnosti je 🙂 prvý pich je taký zvláštny, ale zvyknes si,len za treba prekonať. Neboli to,len je to zvláštny pocit. Ak máš veľký strach, že to nedokážes,popros nejakú kamarátku zdravotnú sestru alebo si chodievaj pichat k obvodnej lekárke.
@martinam1812 No kedze pre mna to bolo prvy krat ze vobec som si nix no kdy nepichala tak to bolo najhorsie. A urcite viem ze si nebudem injekcie pichat rano ale vecer.Nakolko do heliku sa chodi na kontrolu rano a par krat som si to musela pichat na parkovisku v Martine a ludia pozerali ja som sa smiala aj plakala naraz lebo musi to byt v tu istu hodinu.Doma je to blepsie pre mna ruky sa mi triasli 😅Teraz som sa dohodla so sesternicou ze mi bude ona pichat a ja len ked nebude moct.Je toblepsie urcite pre klud .No muz mi musel chytit riasu a ja som pichla musis rychlo inak vobec to neboli naozaj vobec sa nemusis bat.Ani modrinky som nemala vobec.Nebojkaj potom uz som pichala jak profik😂
@martinam1812 Neboj urcite to zvladnes naozaj to nie je nic hrozne len ten prvy pocit ze clovek sam sebe musi nieco spravit.Ale potom pohoda Ak sa bojis tak ozaj je lepsie ako vravi rybkaa dat niekomu pichnut alebo aj na pohotovost sa da
@aluska1404 ja som tiez pichala na parkoviskach cestou do MT 😂 pichala som večer, ale cestovali sme deň vopred do ZA , takže ma to zastihlo cestou 🙂 mohla si si ísť dať kľudne pichnúť dnu sestričkam v odberke 🙂
@rybkaa No to sa mi podarilo iba raz😂 kedze by som zakazdym este hodku cakala u nich a manzel sa ponahlal do prace.Takze som to musela riesitvako ty😂Ale zvladli sme.Ake pre noj klud budem uz vecer🙂
@rybkaa aluska1404 teda je lepšie pichať si večer? Ja si budem pichať dve injekcie naraz (puregon a decapeptyl).
@martinam1812 Pre mna urcite lepsie nakolko sa chcem vyhnut nervozite ja dve tiez naraz a asi este fraxiparin.Ten uvidim este.Zalezi ako to tebe vyhovuje len potom vzdy v tu istu hodinu.Presne na cas😉
@martinam1812 je to jedno kedy,pichat môžeš aj obe v jeden čas. Ja som pichala Decapeptyl ráno a chcela som aj Gonal ráno, ale poobede mi volali,že mám začať už v ten deň, tak som musela už večer. Takze jedno ráno, druhé večer 🙂 pichaj keď más na to viac času a lepšie ti to vyhovuje 🙂
No ak nezoženiem nikoho na pichanie, tak určite si budem pichať naraz a večer nakoľko mám malú dcérku, keď ju dám spinkať aby som mala kľud.
@rybkaa Prosim ta vies mi poradit ten prvy krat od zacatia pichania sa chodi na kontrolu a sobo na kolky den 3,4,5,6? Vobec si to nepamatam po kolko dnoch akosi mi to vypadlo a asi si budem musiet volno naplanovat
@aluska1404 mne povedala Dr. že asi každý tretí alebo štvrtý deň.
@martinam1812 To som asi niako prepocula ten prvy den po kolko ale nevadi snad ked budem volat koordinatorke povie kedy uz nech pride ten den aby som uz zacala 🙂
@aluska1404 prvá kontrola je hneď ako ti začne MS, teda 1-2 dc, potom ďalšia je okolo 7 dc, to ti všetko povedia pri kontrole podľa rastu folikov, takže nejako extra sa to dopredu nedá plánovať. Ja som mala kontrolu 2, 7, 9 a 12 dc kontrolu a potom 14 dc opu
@rybkaa Aha tak to casto ja uz si toto nepamatam presne ako som chodila viem ze dost casto na uvidime tak to asi tazko naplanujem volno😂pred tym som pocas stimulky bola doma no som zvedava🙂
@aluska1404 počítaj cca 2-3 dni po sebe, možno ti vyjde aj víkend pri troche šťastia 🙂 všetko záleží od toho ako budeš reagovať a či budú meniť dávku 🙂
@rybkaa No myslim ze asi nebudu menit ja som blbo reagovala pomalsie no ved uvidime mozno ze ma zaskocia vakecniky a rychlejsie vajicka podrastu.🙂
@rybkaa @aluska1404 Tak baby volala som dnes do ZP a oni mi povedali, že oznámenie posielali na adresu centra ešte 9.2. Minulý týždeň v piatok 24.2 sme tam boli a tvrdili, že ešte papiere nemajú a to tam už museli byť. Volala som do centra a povedala som im že som volala do poisťovne a teda papiere tam už musia mať a zas mi tvrdili, že ich tam nemajú. Už zúfalá 😨 a nahnevaná 😖 som povedala aby si to overili. O pár minút volali, že je to v poriadku.... 😕 Nenaštve vás to? Už v piatok som mohla mať recept s inekciami. A keby som nevolala tak ktovie do kedy by som čakala....☹
@martinam1812 Tak to ozaj nastve 😖Clovek sa tesi ze nech je to cim skor a takto zbitocne robia problem fakt.A teraz kde nastal problem asi teda v centre to zapatrosili???
@martinam1812 A uz aj vies kedy ides pre recept ste dohodnuty?A od kedy zacinas stimulovat ci ste sa ani niako nedohodli?
@aluska1404 pravdepodobne to posielali zo ZP elektronicky a nie poštou a v centre si to nepozreli, tvrdili mi, že nikdy im to elektronicky neposielali. Zrejme to je novinka.Aspoň si to myslím, že to tak bolo. Na budúci týždeň v utorok ideme na koordinátorský pohovor a vtedy mi dá aj recept. Potom už len čakať na MS.
Keď sme boli pred prenosom my, mali sme na výber jedno alebo dve.
@martinam1812 No super dolezite ze sa ti naslo ze si to posurila🙂A kedy mas dostat?Asi budeme tak niak po sebe
@aluska1404 no teraz som 14DC, no ťažko povedať lebo minulý cyklus som dostala MS na 40 DC aj to po vyvolávačke, no mala som už aj 18 DC. Tak teraz neviem ako bude. 🙄 Ty máš mať kedy?
@martinam1812 Ja uz teraz bud od nedele alebo od stredy buduceho tyzdna.Tiez podla menzesu podla toho kedy dostanem mavam po 28 vacsinou minuly cyklus som dostala po 25 .🙂

@aluska1404 aj ja som zvedavá a trochu mám obavy keďže ide o hormóna a max. dávky. Dúfam, že všetko dobre dopadne a vytvorí sa viac kvalitných vajíčok. Potom bude PICSI a následne predĺžená kultivácia s transferom na 5 deň.