Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@martinam1812 v akej dávke? je potrebné brať aspoň 6000mg 6% 10-HDA, skontroluj si obsah v jednej tablete, ja keď som brala predtým v tabletách, tak mi to vyšlo asi 6 tabliet denne
@rybkaa mám tú od medpharmy. Beriem podľa odporúčania jednu denne. Keď začnem stimulovať tak potom zvýšim dávku na dve alebo tri. Čo ty na to? Teraz čítam, že odporúčaná dávka sa nesmie presiahnuť.
@martinam1812
@rybkaa Baby myslite ze by som si na kvalitu mala davat tu matersku kasicku ????Aj ja este teraz ked uz zacinam za par dni stimulku?
@rybkaa Ďakujem za info, mne to povedali viacerí , že za to neplatili, ale nám to odporučil doktor pred umelým a poplatok za to je 1200€, povedal že tým pádom každé jedno embryo, ktoré mi vložia vyšetria, či nemá žiadnu genetickú chybu. Len som z toho zmätená, lebo nikto zatiaľ toto vyšetrenie za poplatok nepodstupoval. A povedal mi tolko informácii, že som bola už potom z toho mimo
@salonecka6 Klasicka genetika sa neplati ale podrobna to co sa tyka aj embryjka pred vkladom to robia sa plati urcite to je nieco naviac .
@aluska1404 Aha tak ďakujem, som z toho na hlavu 🙂
@salonecka6 Ine je genetika kazdeho embyjka ktore robia pred vkladom a vtedy robia toto myslim si ze malo komu vacsinou sa dava spravitvked genetika je zla.Vtedy sa vyselektuju nezdrave embyjka a na vklad da pouzivajuvlen tie najlepsie.My mame genetiku v poriadku tak neviem preco ti to povedali kef edye nemate vysledky
@salonecka6 Alebo ma este napadlo mne nechceli tiez spravit ģenetiku ze lebo som mala malo rokov a nemala som narok a pytali peniaze ale ja som volala do centra oni mi dali diagnozu a na zaklade tej mi to poistovna schvalila este aj tak by to mohlo byt myslene neviem.
Aha, lebo my sme boli na sedeni ohladom umeleho a povedal, že tu je možnosť toho vyšetrenia a že to je na nás , či si ho dáme, ale môžme predísť tomu, aby sme mali dieťatko napr. s downovým sydrómom, že takto skontroluju každé embryo a vedeli by nám hneď aj povedať či to bude chlapec alebo dievča. A ten poplatok za to vyšetrenie je 1200€. Keď nám to povedali, tak sme si povedali, že obetujeme tie peniaze, ale keď som sa rozpravala s ostatnymi babami čo to podstúpili, tak hovorili, že nič okrem umelého si neplatili naviac.
@aluska1404 účinok sa prejaví po dlhodobom užívaní, takže už j ezrejme neskoro teraz začať
@salonecka6 aha, ty máš podstúpiť PDG - genetiku embrya, nie tvoju a partnerovu, ano za to sa platí, väčšinou sa to dáva po neúspešných vkladoch alebo ak sa embryá nevyvíjajú. Už si predtým mala nejaké vklady?
@rybkaa nie nie, boli sme len na IUI 3x neuspešne, povedal , že sme v podstate zdraví, len ja mam alergiu na spermie, že by sa nám to mohlo podariť aj prirodzene, ale asi by sme dlho na to čakali. Nepovedal, že to vyšetrenie je potrebné. Ale mali by aj nás vyšetrovať, lebo si máme doniesť zdr. karty a niečo aj o krvi hovoril. Ale strašne rýchlo to hovoril :DDD
@lucincek69 ahojky tak drzim palce..mi sme tam boli na ivf no zial neuspesne..snad tebe to vyjde
@salonecka6 PGD si nedavaj, keď si ešte nemala ivf,je to zbytočné, výber pohlavia aj tak nie je povolený, takže ti vopred nepovedia čo to bude. Napriek vyselektovaniu embryí cez genetiku sa nemusí žiadne ujať, žiaľ. Zatiaľ si mozte spraviť vyšetrenia len vy s partnerom, ale do genetiky embryí by som.zatiaľ nešla
@martinam1812 to berieš úplne microdavku, ublížiť neublíži, ale ani nepomôže.
@rybkaa tak akú dávku si potom mám dávať od medpharmy?
@salonecka6 aj nam to hovoril aj to chceme ale nezda sa mi ze tolko hovoril ze to bude stat
Baby keď idete na ivf tak určite vás to vynde na minimálne 2000eur keď vám to prepláca aj poisťovňa...Nám to vyšlo hneď na prvý krát co sme veľmi radi 🙂
@saxana2006 my sme doplacali okolo 900 € ale ET nevysiel tak teraz to bude dalsich 160 € plus lieky ak budu dake
@saxana2006 Nie každe IVF toľko stojí, to je individuálne. Záleží aké lieky budú nasadené, tiež či to bude krátky alebo dlhý protokol a tiež od použitých metód.
@domca002 A tiež chodíš do heliosu v MT?
@martinam1812 ani ti to nenapíšem, lebo odpadneš 😀
tvoja kašička obsahuje v jednej tablete 100 mg, keď by si mala prijať tých 6000 mg (síce len krátkodobo) ako by sa malo na zlepšenie kvality vajíčok, musela by si si dať 60 tabliet, čo je nemožné. Odporúčam kúpiť čerstvú materskú včeliu kašičku (nie v tabletách, ani v mede, tam je veľmi málo koncentrovaná) tu: http://www.vceliamaterskakasicka.sk/kupa-maters...
Z tej sa berie denne 2x1g, čo je teda 2000 mg, to je 20 tabliet z tých tvojich. Užíva sa dlhodobo nalačno pod jazyk a večer pred spaním, má zvláštnu chuť, ale dá sa na to zvyknúť 🙂
@saxana2006 to je pravda, tiež som toľko doplácala, ale mala som veľa vajíčok a k tomu ICSI/PICSI - no už aj pri menšom množstve určite treba počítať min. tých 1200 €, teda aspoň mať rezervu. A blahoželám 🙂
@rybkaa ďakujeme...To je pravda...Ja som mala 29vajicok 🙂 a ty si ako dopadla?Môže byť aj menej..My sme mali dlhý protokol
@saxana2006 ja som mala 27 😀 oplodnili icsi 22,takže hlavne za to som doplacala hodne, ostalo 8 embryí, mala som 5 vkladov a zatiaľ to vyzerá že posledný vysiel - V nedeľu idem na sono,tak uvidíme či sa ukáže srdiečko ,či je všetko ok,keďže kúsok špiním 😒
@rybkaa jejjjj tak dúfam že to tentokrát vyšlo..Daj mi potom vedieť ako si dopadla 🙂držím palceky
Ahojte baby, @rybkaa ako sa máš? Dúfam, že je všetko v poriadku a ty aluska1404 už si začala so stimulkou?
@rybkaa no ako si dneška dopadla?
@martinam1812
@rybkaa Ahojte dievcata dnes som volala do centra v noci som spinila a teraz sa to zastavilo ale este len som 25 den tak uz to pride ale povedali mi ze az zajtra pichnut ze musim poriadne krvacat normalne ďostavam na 28 den tak cakam🙂🙂🙂

@salonecka6 ja som mala genetické vyšetrenie pred IVF, všetko ok, výsledky v norme u oboch, väčšinou sa na genetike nič nezistí a ak aj áno, je to nezvratné. Za genetiku sme neplatili nič, mala som odporučenie od gyn, boli sme v KE v nemocnici na Tr. SNP