icon

Sanatórium Helios Martin

saxana2006
6. mar 2016

dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?

aluska1404
15. feb 2017

Dievcata zacinate niektora v marci v heliose stimulku ?Bolo by super si pocas toho popisat ak by mala niektora chut.🙂

martinam1812
15. feb 2017

@aluska1404 ahoj ja pravdepodobne začnem v marci ale v CRM BB, je to pobočka Heliosu.

aluska1404
15. feb 2017

@martinam1812 Hej to poznam super

aluska1404
15. feb 2017

@martinam1812 A uz aj vies od kedy uz mas injekcie a liecbu?

martinam1812
15. feb 2017

@aluska1404, no mali sme ísť v piatok, no som chorá a aj malá, tak som nás preobjednala na budúci piatok takže ešte neviem. No budem mať Puregon 600 a Decapeptyl. Zataľ toľko viem.

aluska1404
15. feb 2017

@martinam1812 Ja idem v utorok za embriologom a doktorom pre lieky ja mam menopur a diferelin a este z imunologie infuzie pted a po vklade lipoplus.Protokol mas dlhy?

wanda52
15. feb 2017

@aluska1404 ahoj, my ideme v marci spísať žiadosť o IVF. Neviem, že ako dlho sa bude čakať na schválenie od poisťovne, my máme VŠZP.. Rada by som sa k vám potom pridala, môžeme si vymieňať skúsenosti.

aluska1404
15. feb 2017

@wanda52 Jasne v pohode ja mam union a schvalene som mala do 10 dni myslim ze vseobecna je dlhsie o nieco

martinam1812
15. feb 2017

@aluska1404 neviem aký budem mať ešte sme sa o tom nerozpávali s doktorom, len mi zobrali krv a partnerovi sermiogram, teraz ideme na druhé sedenie.
@wanda52 ja už mám tiež žiadosť schválenú a trvalo to nejaký týždeň od kedy ju dostali a mám dôveru.

wanda52
16. feb 2017

Baby a aký je rozdiel v tom dlhom a krátkom protokole? My sme ešte na pohovore neboli, tak neviem.. Ja mám 35 rokov, manžel 38. Diagnóza - zhoršený spermiogram (morfológia 0,5%), množstvo a pohyblivosť ešte v norme..

aluska1404
16. feb 2017

@wanda52 Ja si myslim ze zalezi od vysledkov ja mam problem so stitnou zlazou tak preto mam kratky to zalezi od diagnoz aku liecbu zvolia.Ja mam 31 a kratky protokol a to sa zevraj dava starsim zenam.Skoe zeny mavaju adi dlhy.Ja beriem kratsie injekcie ale o to vyzsie davky ja az 300 jednotiek

martinam1812
16. feb 2017

Asi aj ja budem mať krátky, mám 37 a diagnózu druhotná sterilita, teda zlyhávajú mi vaječníky. Vraj mi budú dávať maximálne dávky. Viac zatiaľ neviem. Až budúci týždeň v piatok ideme na druhú konzultáciu.

aluska1404
16. feb 2017

@martinam1812 No jaam hranicnu ovaroalnu rezervu ze kvalitu vajicok pritom som mala dve blastocisty po 5-6 dnovej kultivacii

wanda52
16. feb 2017

Ja by som podľa výsledkov mala byť ok, problém je ževraj v tom spermiograme, ale zase, vôbec nemám zistenú priechodnosť vajicovodov, ale tú už zisťovať ani nebudem, už sme rozhodnutí pre IVF, nechcem to zbytočne naťahovať..

aluska1404
17. feb 2017

@wanda52 Jasne chapem a ku komu chodite na konzultacie?

martinam1812
21. feb 2017

@aluska1404, @wanda52 my sme boli na konzuláciách zatiaľ u Dr. Bornaya. Bol veľmi milý, bola som max. spokojná. Tento piatok ideme zas do BB. Som zvedavá, čo bude ďalej. Neviem, či bude ten istý Dr., že či sa náhodou nestriedajú. Vy ste boli u koho?

domca002
21. feb 2017

ahojte dievcata,tak my sme boli pred tyzdnom vypisat ziadost a na genetike,uz len cakat na vysledky a mozme zacat stimulku,uz by blo na case 🙂

aluska1404
21. feb 2017

@martinam1812 Aho ja som dnes bola u Culbovej chodim k nej uz dlhsie i ked vsetci su v pohode ale mne vyhovuje ona.Tak uz mam aj injekcie nic sa nezmenilo menopurba difereline 300 jednotiek takze max.Akurat ma zaskocila ze amh mi klesol z 1,98 na 0,98 dost malo takze najvyzsi cas zacat akurat som z toho smutna trochu.Ale verim ze to bude dobre teraz znama otehotnela predbivf prirodzene s amh 0,01 take zazraky sa deju😉🙂

aluska1404
21. feb 2017

@domca002 To bude snad rychlo nam to trvalo asi mesiac.Ja zasa cakam na hematologiu vysledky.A akurat naraz s vysledkami zacinam stimulovat.🙂

domca002
21. feb 2017

@aluska1404 a preco potrebujes hematologiu?to aj ja budem potrebovat?

aluska1404
21. feb 2017

@domca002 No myslim ze po prvom nezdare ivf posielaju a mna poslali aj na reprodukcnu imulologiu hematologiu a genetiku.Pre istotu genetika dobra a imunologia dobra tak vravia zecez 80% ziena hustu krv a adi buden pichat aj fraxiparin to este uvidime uz pocas stimulky

rybkaa
22. feb 2017

@wanda52 rozdiel medzi krátkym a dlhým protokol je v tom, kedy sa začína - v dlhom sa od 16 dc berú lieky a od 23 dc pichajú injekcie na "uspatie" vaječníkov a po MS začína samotná stimulácia pridaním ďalších injekcií. V krátkom sa začína len po ms rovno stimuláciou. Aký protokol dostaneš určí lekár podľa HP - zväčša ženy s nízkym amh majú krátky protokol, tie s dobrým amh a s pco majú dlhý. Spg na zvolený protokol nemá vplyv, ten je dôležitý pri výbere špeciálnych techník pri oplodnení vajíčok po odbere. Ak ho má manžel zlý, bude lepšie dať icsi, ak je narušená aj fragmentácia, tak zvážte aj picsi / macs, ale to vám už potom poradí embryologička 🙂 Držím palce a nech to má hladký priebeh 🙂

domca002
22. feb 2017

@aluska1404 a co myslis preco vam prve ivf nevyslo?aky mate vy problem s pocatim?my mame teda moj muz ma zly spermiogram.ja uz jedno dieta mam prirodzene s prvym partnerom,nikdy by ma nenapadlo ze to budem musiet riesit takto ale co uz....

aluska1404
22. feb 2017

@domca002 Vies sama neviem tvrdia ze ovarialna rezerva hranicna to je kvalita vajicok.Lenze boli dve blestocisty pi 5 a 6 dnovej kultivacii a dovod nevefoa vsetko genetiku imunologiu a hemo dobre nic niako zle sa nenadlo akurat vitamin jeden.To niko nepovie preco sa im v maternici nepacilo.Proste to nevislo.Verim ze tento druhy pokus bude dobry a ze sa uz podari manzel ma v poho spermie.Uvidime ci sa usmeje stadtie konecne aj na nas

jankabirova
22. feb 2017

Sanatórium Helios zamestnáva personál, ktorý je slušný, ponodovy, odborne kvalitný. Posledný týždeň minulého roka som aj vďaka nim úspešne porodila krásne bábätko. My sme chodili k MUDr. Krajkovicovi. Po odbere vajíčok mi nasli veľkú cistu, ktorú mi na ich odporúčanie vybrali. Neviem čo by bolo keby som u nich nebola.

wanda52
23. feb 2017

@rybkaa ďakujem si zlatá

dzanka72
23. feb 2017

Ahojte☺ chcela by som sa vas spytat, ci ste niektora z vas aj napriek nie celkom dobremu spg podstupili iui.
Lebo nam hned odporucili ivf.
Vypisala som hned na konzultacii papier pre poistovnu a do 10 dni mi volali z Heliosu, ze to mame schvalene a hned chceli zacat s dlhym protokolom...
Pride mi to ako natlak z ich strany, ze rychlo sup sup , podme na to, platte.
O iui sa ani nezmienili, podla mna by sa aspon 1-2 krat mali pokusit ist na to aspon trochu prirodzenejsou cestou.
Ved predsa tie spermie aj tak "preriedia" a vyberu tie najlepsie.
A ked sme tam naposledy boli, tak dr. vravela, ze sa mame este tie2-3 mesiace posnazit, ze nakoniec mozno aj motyka vystreli(po vitaminoch sa mu zlepsil spg) a po schvaleni zrazu rychlo podme do toho.
Na jednej strane by som do toho hned skocila, no na druhej, predsa len prirodzenejsou cestou by som chcela mat babo. 😕 neviem... (je to len moj nazor, niesom lekar, ale v dnesnej uponahlanej dobe a rychlemu zisku naozaj neviem..)
A ten papier z poistovne plati len do augusta.. prosim, poradte...

rybkaa
23. feb 2017

@dzanka72 môj názor je taký, že podstupovať iui je ok za predpokladu, ak máte dobrý spg, aj to je šanca veľmi maličká, že sa to podarí, v bežnom cykle je to cca 15 %, takže sa to rovná zhruba domácemu snaženiu pri plánovanom styku - za mňa teda vyhodené peniaze. Ak máte spg nie najlepší, je škoda to riešiť, lepšie ísť rovno na ivf.
To že máš schválenú žiadosť ešte neznamená, že musíš hneď začať protokol, máš na to pol roka, ale nestrácala by som čas čakaním, predsa len, aj samotné ivf + vklady trvajú nejaký čas, nie vždy sú podmienky priaznivé....a to že, že budeš mať embryjká z ivf neznamená, že nemôžeš medzičasom otehotnieť aj prirodzene 🙂
a iui môžeš ísť aj na vlastnú žiadosť aj keď si podala žiadosť, nemá to s tým súvis, keďže si to platíš sama, ale čo viem, veľa báb hovorili, že škoda tých peňazí, že radšej ich mohli investovať do ICSI napr.... aký máte spg? a čo je potom dôvodom na ivf, ak nie je až taký zlý ako píšeš?

dzanka72
23. feb 2017

@rybkaa ked ja som z toho a z tych lekarov uz mimo.. jeden povie, ze prirodzene sa da s tym spermiogramom(tym lepsim, co bol naposledy) a druhy ze rovno ivf..
Tvar spermii mal zly a kruzili..

rybkaa
23. feb 2017

@dzanka72 rak to je blbá dg - oni pri iui spermie len premyjú, neskúmajú, akej sú kvality, ano stačí aj jedna spermia, ale kým ju trafíte, môže to trvať....spg sa mení a záleží od mnohých faktorov, takže je možnosť aj prirodzene, ale ako vravím, môžete čakať aj 2 roky na tú správnu spermiu....ak si nie si istá, že chceš ivf, skús chodiť na folikulometriu a majte sex doma podľa ovulky, hoci pri blbom pohybe a zlej morfo nie sú dobré prognózy, ale šanca je....ak sa nepodarí, choď do ivf