Sanatórium Helios v Martine
Ahojte, chcem sa opýtať žien a mužov, ktorý boli v tomto centre. Keď tam vojdete, je tam hneď nejaká recepcia alebo? Je tam vlastne nejaké súkromie, že keď pôjdeme napríklad odovzdať vzorku spermií, že to neuvidia rovno všetci..neviem či sa dostatočne vyjadrujem, proste ideme tam prvýkrát a chcem mať predstavu ako to tam vyzerá, či vojdem a hneď tam už sedíš ľudia a ja tam k pultiku pôjdem spermie odovzdať...ďakujem za odpovede
@snazilkaxy vojdeš dnu a hneď vľavo je recepcia a dookola aj sedadlá a čakáreň pre klientov. Ale vzorka spermií sa neodovzdáva na recepcii 🤭 ani ju nikto neuvidí, na to je určená zvlášť miestnosť, odoberá sa priamo tam. Z tvojho podania to vyznieva akoby si mal/a doniesť vzorku z domu a to nie je možné.
@lilope práveže je to možné, môžeme ju aj priniesť do jednej hodiny z domu, čiže my tam ideme len odovzdat vzorku, preto sa pýtam na tu recepciu, či ju budeme odovzdávať pred ľuďmi, čo tam sedia a teda podľa opisu ako to tam vyzerá budeme.
@zuzkacik4 my vzorku prinesieme z domu, je aj taká možnosť. Ďakujem za opis
@snazilkaxy o tom počujem prvýkrát, prečo si nezvolíte tento zaužívaný spôsob? Ešte ste tam neboli, tak tam zájdi a opýtaj sa ako sa v tomto prípade odovzdáva vzorka alebo tam zavolaj a opýtaj sa. A keď už na tomto spôsobe trváte, tak vzorku asi nebudeš podávať len v plastovom obale, ale aj v nejakom nepriehľadnom, napr. papierovom alebo čo si zvolíte.
@lilope ja som tam volala a povedali mi možnosti, medzi ktorou bolo aj priniesť z domu do hodiny v nádobe, po ktorú si prídeme priamo tam alebo zakupime v lekárni. Čiže je to bežné, aj kolegyňa niesla z domu, takže som vedela o tej možnosti...neviem si predstaviť v tej miestnosti, že sa tam má spraviť do kelimku...lepšie to podľa mňa ide v domácom prostredí...celkovo nie je ok ani s tým, že sa ma doma spraviť do kelimku...ale keďže chceme obaja bábo, nemá na výber ...
@snazilkaxy tak potom máš všetky informácie, kelímok alebo tú zakúpenú nádobu vložte do nepriehľadného obalu, podľa mňa najlepšie papierový a nikto naokolí nemusí vedieť čo dotyčnej podávate. Inak všetci klienti, čo sú tam, podstupujú rovnako tieto veci a je to úplne bežné, nič potupné ani za čo by sa mal niekto cítiť nepríjemne či hanbiť. Toto je jediná vec, čo musí muž spraviť, má to jednoduchšie oproti tomu, čo všetko musí následne podstúpiť žena ak teda prechádza stimuláciou. Môjmu mužovi to prvýkrát tiež nebolo úplne pochuti, ale keď tam bol opakovane, vôbec s tým nemal problém. Ešte som sa smiala, že on si na rozdiel odomňa, môže aspoň užiť a ja to musím pretrpieť. 🙂
@lilope 😁 to je pravda, to si napísala všetko veľmi pekne a pravdivo. Ďakujem za rady aj pomoc. Snáď to všetko dobre dopadne. Tebe tam aj pomohli či?
@snazilkaxy 🙂 ja som bola na dvoch vkladoch, oba razy som síce otehotnela, no rast plodu sa vždy zastavil. Po druhom spontánnom potrate som sa o pol roka chystala na vklad posledného embrya, ktoré nám zostalo, už som mala ísť na kontrolu pred vkladom keď som zistila, že som zázračne spontánne otehotnela, takže momentálne som v očakávaní. Určite sa tam však ešte vrátime po to jedno zamrazené.
Vám želám veľa šťastia, poznám viacero párov, ktorým tam pomohli, od nich sme mali aj odporúčania. Naša cesta k dieťaťu bola nakoniec úplne iná ako si človek predstavoval, ale dôležitý je výsledok.
@lilope wau, tak to sa teším, že to nakoniec šlo spontánne, gratulujem a držím palce, nech všetko dobre dopadne. A ďakujem aj ja, verím,že všetko bude tak, ako má
@snazilkaxy buď veľká náhoda po toľkých rokoch snaženia alebo pomohli nejaké tie hormóny brané počas stimulácie. Každopádne, dobre to vypálilo. 🙂
Ďakujem krásne, podobne vám prajem všetko dobré, nech vám to výjde. 🙂 Držím palce.
@lilope môžem sa ešte opýtať, ako vyzerala ta sterilna nádobka? Aby som vedela akú kúpiť v lekárni..asi nejaká širšia aby bola či?
@zuzkacik4 chcem sa este spýtať, stačí jeden spermiogram alebo sa chodí na viac? Zarazilo ma že výsledky sú to 7 dní...v iných centrach som pozerala že sú to pár hodín...
@lilope a koľko vlastne môže byť chlap v tej miestnosti? Bavili sme sa dnes, že ak by vyšiel zlý, tak by sme druhýkrát nepriniesli, ale tam priamo.
@snazilkaxy no nam stacil jeden, ale viem, ze niekedy odporucaju aj kontrolny...zalezi od vysledkov..
@zuzkacik4 a koľko môže byť chlap v tej miestnosti?
@snazilkaxy no, kym sa nepodari odobrat vzorka 😁 nie je to casovo nijako ohranicene...kolko treba, tolko tam je 🙂
@zuzkacik4 tak keď objednávajú na konkrétny čas..či kto je ďalší na rade čaká aj hodinu 😁
@snazilkaxy je tam viac miestnosti tusim, nie jedna 😁 ale tak hadam kazdy pozna nejaky sposob, aby to netrvalo hodinu 😁
@zuzkacik4 áno, to bolo obrazne hodina napísaná 😁 mne chyba v tých centrách taká diskrétnosť...podľa mňa by mali byť tie recepcie mimo od ľudí a nie že všetci v miestnosti vedie čo idete..pritom sa tam chodí aj na malé operačné úkony alebo iné veci, ale hneď ľudia spájajú s tým, že sa im nedarí .
@snazilkaxy ano, ved ja viem 🙂 ale zase v tom Heliose maju na to aspon urcene miestnosti...co mi hovorila znama, ona bola s muzom v Nitre a tam ta poslu na wc pre invalidov na odber vzorky.. zevraj 😂 teda tak ona hovorila ... 😁
@zuzkacik4 preboha 🙏🙏😁😁😁 tak to by asi ten môj nedal...môžeme byť radi teda, že majú tie miestnosti na to aspoň 😁
@snazilkaxy áno, aj my sme boli v Nitre a už som myslela, že pôjdem za ním čo tak dlho robí...a vraví mi, že ťa pošlú do miestnosti, kde nič nemáš ani tv, časopisy nič, vedľa ľudia v čakárni čo ho úplne vytláčalo, že sa nemohol sústrediť lebo tam kecali a po dalsie tam bolo veľké okno, okolo chodili normálne ľudia...hovoril, že aspoň, že ten mobil mal 😀 ináč tiež vhodíme do MT Helios.
@bytcanka10 😂😂🙏🙏🙏 akože nemám slov, veď to by mali vytvoriť podmienky na to a prostredie a nie takto...potom sa čakajú od tých chlapov zázraky. Ako dlho chodíte do Helios? Môj gynekológ zatiaľ len vyžaduje spermiogram, zatiaľ neposlal oboch do centra, neviem, aký je postup.
@snazilkaxy už tam chodíme skoro dva roky
@bytcanka10 fíha...dosť dlho 😞

Je tam hned recepcia ako vojdes...vypisete papiere a sestricka vas odvedie do miestnosti na odber vzorky...
A vzorka sa odobera samozrejme v miestnosti kde je iba partner (pripadne aj ty), nikto iny...vzorku nechas v kelimku na stoliku priamo v tej miestnosti a zazvonis na zvoncek, pride pre nu sestricka, takze nikde nic nenosis...
Vsetko vam tam bude vysvetlene..