Skúsenosť s klinikou ReproMedica v Bratislave
Ahojte baby, ja by som sa chcela spytat ci sa nájde niekto medzi vami kto ma skúsenosť s klinikou ReproMedica v BA. S manželom tam chodíme a dnes, po dlhom zvážení sme tam boli na konzultácii ohľadne umelého oplodnenia, keďže naše výsledky hovoria za vsetko. Mohli by ste mi, prosím, napísať vaše skúsenosti že ako ste dopadli a ako to vsetko prebiehalo?
Ďakujem veľmi pekne
@iana_123 ties mam tak trošku podobný názor..
@91monika91 odtiaľ naozaj ďaleko ísť, doktor bol síce milý a ochotný, ale keď teraz porovnám spätne aj jeho odbornosť, tak 0 bodov. A celkovo tá klinika bol jeden veľký amaterizmus. Ak sa rozhodujete kam, tak odporúčam všetkými desiatimi Helios v Martine, uvidis ten rozdiel
@91monika91 a o tom, že pán doktor Drabek odchádza z repromedici som čítala na diskusiách aj pred rokom, dvoma aj troma, tak kedy to nakoniec bude ani on sám ešte nevie 🙈😀
@iana_123 ja som mu, to hovorila na rovinu že sak už ste mal minulý rok odyst 🙂)) a. On ze áno že na chvylku, sa to tam dalo do poriadku ale ze teraz to je definitívne. Tak uvidíme co bude 🙂
@iana_123 áno,presne to máš pravdu ze to je tam čistý amaterizmus...a ani nechci vedieť keď som tam v pondelok bola co my dal za zdrap papiera a pritom som žiadala výpis zo svojej karty... A dal. My niaky papier a tam. Niake 4,5 riadkov napísané. Kukám okeeej a s týmto si mam. Ako co zadok vytriet???? A ešte mi povie snáď od nás neodchadzate😀😀niake bludy my tam porozprával a išla som preč, okrem Toho ze som čakala trištvrte hodinu, po termíne objednania. A to som si. S práce dobehla len po výpis s karty co som ho telefonicky informovala že iba po tom idem... No coment 🙂
@91monika91 toto jeho (ne)odchadzanie, nech sa na mna nikto nehnevá, ale to by v normálnom a korektnom centre nemalo existovať, buď tam pracujem, tak rád alebo odtiaľ proste odidem. Aký to ma potom efekt pre pacientky, že je tam lekár, ktorý je stále s niečim nespokojný a verejne sa vie, že chce odtiaľ odísť? A potom výpoveď stiahne a potom ju zas dá a stále dokola. Umelé oplodnenie je dosť citlivá záležitosť a takýto prístup ma strašne zaráža, toto by si nikto nemal dovoliť v takom centre, ale tak to vypovedá všetko o celej repromedice.
@91monika91 a do akého centra idete? My sme v Heliose Martin a je to tam super. Prvý KET mám za sebou, bohužiaľ zamlčaný potrat v 7.tyzdni, tak čakáme teraz na další. V repromedice sme mali 7 vajíčok, na odbere sa údajne nedali všetky vybrať, boli zrazu len 4, z toho 3 nezrelé. A akože údajne sa to jedno jedine oplodnilo, údajne prežilo predĺženú kultiváciu, tak mi ho vložili. Cela stimulácia bol jeden veľký amaterizmus, ani pán doktor Drabek nevedel čo vidí a koľko ich tam vidi, ani sám nevedel či už bude odber alebo nebude, ako keby stále hádal. A ja silno pochybujem, že to jedno bolo akože OK, pretože keby nebolo, tak neplatíme žiadny IVF cyklus, keďže by bol neúspešný. Takze sa všetci v repromedice tvárili, ako mi vkladajú krásne embryo. Normálne som však začala krvácať ako keby mi skončil cyklus, aj som zvažovala, že dám na nich podnet, pretože mi to všetko čo sa tam dialo prišlo maximálne divné, no nakoniec som sa na nich vykašľala. Vyhodené peniaze a stratený čas, to jedine si z celej repromedici budem pamätať.
@iana_123 ja odpadnem🙂 presne toto iste sa stalo aj mne mala som len 6 vajcok, 4 okej, 3 oplodnili krásne sa vyvíjali všetky 3 a keď som došla na deň v kladu, tak došla za mnou do izby ta embriologicka a ze noo bohužiaľ ostalo len jedno ale určite to teraz vijde lebo je presne také aké má byť veľké krásne zdravé... Kukám ze co??? Sak od pondelka do piatku mam mailom informovali o ich vývoji v piatok bolo všetko okej, a v sobotu vklad bolo. Len jedno??? Ostala som v šoku... No keby som. Tieto veci vedela ja krava skvor tak tam už ani druhé IVF neriešim neskoro som začala registrovať napr túto stránku... Jaj a ideme do Iscare v Bratislave.. Uvidíme ako tam zatiaľ som celkom dobre ohlási počula. A ak, sa nezadari ideme do Brna. Prosto hoci kam inam len z repro preč.... Aj, ja som zvažovala že dám niaky podnet ale kašlem na to. Len my je ľúto tých ostatných žien... Aj to... Minulý rok som mala cystu na vaječníku hovoril nevieme ci sa to vďaka nej podarí to bolo 1 IVF. hovorím okej idem si to dat vyoperovat. To bolo 11 mesiac 2019.dosli sme teraz v marci... Vytkol my že a načo som. Si to dávala von že to tam neprekážalo že teraz je menšia šanca ze sa mi ten ľavý vaječník o dosť zmensil... No môj muž myslel ze ho tam ojebe o ten stol, 😵hovorím ze sak vy sám ste mi, dal odporúčanie to ísť riešiť tak som to hneď riešiť išla... A potom 2 dní pred vkladom my povie aaa viete čo je aj dobre ze ste si to dala vyoperovat... No čistá schyzofrenia.... Už som vedela ze to cele nedopadne dobre. Len už som brala injekcie tak som necuvala s toho. Tak ze v auguste ideme skúsiť iscare.
@91monika91 no to ma veľmi mrzí, čím si si všetkým prešla. Počuj, ak ti môžem poradiť, skúste ísť rovno do toho Martina (Helios). Za 2 hodiny ste tam autom, je to skoro to iste ako do Brna chodiť. My sme boli ešte v decembri na konzultácii v Reprofit Brno. No to bol čistý otras cela komunikácia aj riešenie, mali sme pocit že ich otravujeme. Doktorka ani nevedela, že muž bol na spermiograme, my sme jej to museli povedať aby si išla papiere k tomu zobrať. Keď sme boli za ten spermiogram platiť, tak nám vystavili faktúru na úplne iných ľudí. No bordel totálny. Aj na recepcii nám nevedela ani jednoduché otázky povedať čo mame do papierov vyplniť, až tretia recepčná niečo vedela a ešte sa za všetkých stále ospravedlňovala. Otras. A doktorka úplne neschopná ani nevedela čo vlastne nám ma hovoriť. Utekali sme odtiaľ najrýchlejšie jak sa dalo. Tak sme si povedali, že dáme ten Martin. A tam som nechápala, odbornosť maximálna, všetky vyšetrenia v jeden deň, aj pohovor s koordinatorkou. Všetko hneď nastavili a išlo sa. Ale hlavne je tam perfektný tím ľudí, ktorí sú zobrazí a hlavne vedia čo treba robiť. Fakt neoľutujete, choďte skúsiť na úvodnú konzultáciu a uvidis že to za to stojí a ako píšem, tých pár návštev dáte v pohode to cestovanie. V Bratislave nie je žiadna klinika dobrá, v tom Brne som bola tiež maximálne sklamaná lebo čakala som od toho viac podľa recenzií.
@iana_123 ahaa.,no dobre vedieť poriesim to s mužom a. O to nejde kde by som cestovala to je už to najmenej. Bože toto je cele zle...
@91monika91 môj muž bol hneď za, hlavne keď zažil tie peripetie v repromedice a jedna návšteva Brna stála tiež za všetky drobné. V tom Brne som dokonca musela vybavovať ja sama, že keď tam budeme ten prvýkrát, tak že či môže aj na spermiogram, oni nám tam vlastne neplánovali nič robiť, len odovzdať papiere a nech si sami mesiac vybavujeme všetko. Mne ani vyšetrenie nerobili, boli sme tam dokopy hodinu a z nej sme 50 minút čakali, lebo doktorka asi zabudla, že tam sme. Podmienka do Martina bola, že bude zakaždým chodiť so mnou a bude mi robiť šoféra 🙈 a tak aj bolo. A bol tým prístupom tam úplne unesený a hneď sme si povedali, že to je ono. 💪
@iana_123 super, strašne som nasrata na tu Repromedicu...
@91monika91 @iana_123 tak teraz som z toho veľmi zmätená, mne sa zatiaľ žiadna zla skúsenosť nestala, a to som tam bola piatok a vsetko ok, cakam na menzes aby som si mohla začať pichat gonal, ale po vašich správach mam strach, neviem co mam robiť 🙁
@dzulliana to je tvoje prvé IVF! Pozry uvidíš sama. Každý to inak vníma. Oni tam niesu zlý aj sestrička renatka je super, ale ohľadom tej liečby atď mi tam veľa toho nesedeli, neviem aký máš ty závažný problém. Možno tebe to tam vyjde uvidíte. Každopádne ti velmy velmy držím palce, nech nas takú skúsenosť ako ja. 😘
@dzulliana tak bohužiaľ ja tam mám takúto nešťastnú skúsenosť, no to neznamená, že sa ti stane to isté. V každom centre fungujú inak, no v tom Heliose sme boli so všetkým maximálne spokojní, jedinej výtky na nič nemám no a bohužiaľ v tej repromedice im to vôbec nevyšlo. Možno blbá zhoda náhod a nešťastia u mna, neviem. Ja neviem či sa dá ešte zmeniť centrum keď máš schválenú žiadosť, ale neviem prečo by mal byt problém, no keď si spokojná a máš dôveru v nich, tak potom bude všetko dobre. Držím palce
@iana_123 podľa mňa sa dá. Véd ešte nezačala brat injekcie a ani neplatila.
@91monika91 @iana_123 ano je to moje prvé IVF, nechcem sa stresovať, mam toho dosť aj bez toho tak snáď to bude ok, každopádne ďakujem za vaše skúsenosti, a verím že iné centra vam pomôžu 🙏 drzim nám palce aby sme boli stastne
jejda dievcata ja mam teraz tiez pochybnosti. absolvovali sme v repro “iba” IUI (6x a bezuspesne). manzel je v poriadku ja problem s ovu ale bola clostilom nastimulovana a aj tak nic. nikto nevie preco. tak sme sa dohodli ze si dame 2mesiace pauzu a skusime IVF. bola som rozhodnuta tam ostat ale teraz uz nie som 😀
takze skusim konzultaciu aj v brne aj v martine asi. ach. v kazdom pripade verim, ze kazdej to vyjde a dockame sa vytuzeneho babatka ♥️
dobry den, som konatelom v ReproMedica, a so zaujmom som si precital nazory pacientiek na nasu kliniku. za pozitivne dakujem, k tomu asi nie je co dodat 🙂 - tie negativne, tie ma mrzia..chapem ze nie kazda pacientka moze byt spokojna s pristupom personalu, stane sa, najma pod vplyvom negativnych emocii z neotehotneneia napr. ze moze vnimat nasu snahu negativne, ale vylucujem ze by niekto v ReproMedica zavadzal alebo nedajboze klamal o diagnoze, pocte vajicok, vyvoji embryii atd.. detto udajny amaterizmus lekarov - su to dlhorocni odbornici, so skusenostami a praxou z inych, "konkurencnych" centier, tzn. potom su amaterske vsetky centra v SR 🙂 ..co na zakalde statistik uspesnoti ci uz u nas, alebo v inych centrach vylucujem.. v kazdom pripade, este raz ma mrzi ak niekto nebol spokojny s nasim pristupom, na zaklade toho vyvesime na recepcii tel.kontakt priamo na mna, ako na najvyssiu instanciu na klinike, a ja si rad vypocujem kazdy jeden nazor, staznost, ale samozrejme aj pochvalu 🙂 dakujem Vam velmi pekne este raz za nazory, a vedzte ze ste u nas vzdy vitane..
@jan_jerga dobrý večer prajem, chcem sa opýtať ci pan Dr. Drabek ostáva alebo neostáva na klinike. Vopred ďakujem za odpoveď.
@jan_jerga pekný deň prajem, ďakujem za Vaše vyjadrenie, avšak stojím si za všetkým, čo som napísala a teda z dôvodu neúspechu to určite nebolo. Vám príde normálne a korektné, že tu ženy na fórach riešia 3x do roka to, že pán doktor Drábek dal výpoveď a potom ju stiahol a stále dokola? Ako je vôbec možné, že sa tým pán doktor verejne prezentuje, čo tým dáva najavo? Odchádzal už pred 5 rokmi, keď sme spravili tú najväčšiu chybu a išli na Vašu kliniku a stále nie a nie sa rozhodnúť, kde by chcel vlastne pracovať? 😀💪
dobre rano, dakujem pekne za reakcie,nechcem takto verejne riesit personalne otazky, ale ked uz sa pytate, tak velmi strucne: nemame feudalizmus, nevlastnime ludi, tzn. kazdy sa moze slobodne rozhodnut kde, ci, s kym a ako chce dalej pracovat. RM zaujem o spolupracu s Dr. Drabekom ma, to ze pan doktor rozprava co rozprava pacientkam je z jeho strany velmi neprofesionalne, ale ked on vsade hovori ze konci, tak asi konci nie? 🙂 vid moje slova hore o feudalizme..a ano, tiez mi to uz pan doktor niekolkokrat povedal, a potom to vzdy zmenil.. za mna len- RM nestoji a nepada na Dr. Drabekovi.. trosku by ste mozno ale mohli vyberat slova, iana_123 - o najvacsej chybe..- mame enormne mnozstvo spokojnych pacientiek, kt. otehotneli u nas, nerozumiem, ak nie ste spokojni, preco ste o tom 5 rokov ticho, a pokracovali u nas, preco nevymenite doktora napr. atd? chapem frustraciu z neuspechu, ale vedzte ze cely tim RM sa kazdej jednej pacientke venuje s maximalnym usilim..
@jan_jerga Dobrý deň. Opakujem, moje vyjadrenia nepramenia z neúspechu na Vašej klinike. Nepokračovali sme u Vás, hneď sme odišli. A taktiež si stojím za tým, že sme boli oklamaní, len aby sme celé IVF museli zaplatiť (keďže, pokial nedôjde ku vkladu, tak sa nič neplatí, samozrejme okrem liekov, ktoré už boli kúpené a aplikované). Nepoznáte ma, tak tu prosím nepíšte o frustrácii z neúspechu, ja len viem, čo som tam zažila a Repromedicu obchádzam na kilometre ďaleko (hádam toto nie sú nesprávne vybrané slová 😉). Prajem všetko dobré.
prepacte, ale vylucujem ze ste boli oklamani..kludne sa ozvite, prejdeme si Vas pripad osobne, spolu s celym personalom..
Ja som chodila asi rok. Mal má na starosti mudr.Hlinstak. Zamna super. Nemôžem povedať jedno krivé slovo. Snažil sa riešiť problémy a ako jediný nás nechcel nastrkat do umelého oplodnenia kým nebude mat všetky výsledky a informácie. Nakoniec som otehotnela prirodzene
@mims1520 dobre ranko,
dakujem pekne za skusenost. presne o to sa snazime..nic horsie ako nespokojna pacientka sa z pohladu reputacie kliniky nemoze stat..umele oplodnenie navrhujeme pacientkam iba vtedy ak si myslime ze naozaj neexistuje, resp. je iba velmi mala sanca na tehotnost prirodzenou cestou, a po dokladnych vysetreniach a zvazeni celkoveho stavu tak, aby sanca otehotniet touto cestou bola co najvacsia..vieme velmi dobre aka financne narocna zalezitost IVF je..dakujem a pekny den este raz.. 🙂

@dzulliana ahoj, my sme tam chodili, no dopadlo to celé zle. Toto centrum určite neodporúčam, nevedia čo robia a aj si osobne myslím, že nás oklamali, len aby dostali peniaze za cely IVF cyklus, hoci bol úplne neúspešný.