Skúsenosti s IVF klinikou Unica v Česku
Ahojte holky, potrebujem poradiť. Mám dlhodobého partnera, obaja sme Slováci, ale už niekoľko rokov žijeme v CZ. Mám po 30-tke a už nejaké tie roky sa snažíme o bábätko, žiaľ zatiaľ vždy bez úspechu. Mám aj nejaké zdravotné komplikácie, takže prirodzená cesta u nás neprichádza do úvahy. Keďže sme v CZ už nejaký čas, rozmýšľali sme, že by sme oslovili IVF kliniky priamo tu, aby sme nemuseli pravidelne cestovať na SK. Od kolegyne som dostala odporúčanie na Unica Clinic. Vraj majú k pacientom fakt super ľudský prístup a nemusím na prvotné vyšetrenia čakať sto rokov. Ale potrebovala by som asi viac reálnych recenzií ako jedno-dve odporúčania od kolegynky.
Týmto by som vás chcela poprosiť, či s touto klinikou máte niektorá osobnú skúsenosť alebo ste o nich možno počuli viac ako my s partnerom. Budem vám moc vďačná za každú radu, prípadné odporúčania na iné kliniky. 🙂
@lucka_prokop_lulu Ahoj, ja som si už preskákala hocičím, takže u teba je dôležité kde presne je u teba problém, ja mám skúsenosti s dvoma klinikami v ČR, Brno- Reprogenesis, tam som mala primárne Mudr Koukala, on je teraz v Unice a potom IVF Clinic Olomouc, kde sa aj zadarilo u Mudr. Machača. Prístup oboch kliník a lekárov bol skvelý, Štepán Machač má síce svojský no veľmi milý humor a dovolím si tvrdiť, že by som tam už mohla robiť koordinátorku😉 Kľudne napíš ak by ťa čokoľvek zaujímalo.
Ahoj, ja viem z vlastnej skúsenosti odporučiť Helios Brno a pana primara Texla. Vysvetluje či už telefonicky alebo aj osobne aj hodinu a venuje sa dopodrobna. Nám vyšiel prvy vklad, no mala som hematom a bohuzial bábu v takmer 11 tyzdni nebilo srdiecko, no hned navrhol iny pristup na dalsi vklad. Odporucam, presli sme tam z gynfiv v BA a rozdiel je citit. Samozrejme, kde to vyjde tam to budu ženy chvaliť, takže je to individualne. Držím palce nech to vyjde kdekoľvek! 🙂

@lucka_prokop_lulu ahoj 🙂 neviem presne, kde žijete a ktoré mesto preferujete. My chodíme do Brna do Repromedy. Termín sme dostali cca za 3 týždne. Na prvej konzultácii s nami všetko prebrali odobrali hned krv a ostatné vyšetrenia urobili. Majú tam samé lekárky, nás priradili k lekárke ktorá je slovenka (rozpráva česky ale aj občas slovensky). S lekárkou som spokojná snaží sa všetko ti povedať, je milá. Ja mám hrozný strach z gyny a z vyšetrení mám hysak. Ale musím povedať, že tu žiadna bolesť všetci sa snažia aby sa žena cítila pokiaľ možno čo najpohodlnejšie. Sestričky sú tam neskutočné, vždy mi spadne brada, keď prídem sestrička je príjemná, usmievavá, obskakuje ma 😅
Asi by som ti odporučila pozrieť si stránky rôznych klinik, fotky priestorov, dostupnosť atď. Možno aj nejaké recenzie, ale tie nebývajú niekedy úplne objektívne. Ono, keď sa niektorým ženám nedarí, tak to dávajú za vinu klinike alebo si nesadnú s tým lekárom ľudsky. Osobne ti môžem povedať, že je to hrozne psychicky náročné a musíš 100 % veriť lekárom a cítiť sa v bezpečí. Každá žena je iná, má iný problém a chce to iný prístup. Keby potrebuješ nejaké info ako to prebieha, tak kľudne napíš 😉