Skúsenosti s oplodnením iba jedného vajíčka?
Ahojte, vcera som bola na odbere vajicok. Toto je moje prve Ivf. Mala som 8 folikul v lavom vajecniku a pravy vajecnik mi ani nenasli, tak som mala odber iba z jedneho, z ktoreho boli iba dve vajicka. Dnes rano mi volala embryologicka, ze sa poradilo oplodnit iba jedno vajicko, ze to druhe nereagovalo na oplodnenie. Dali sme si predlzenu kultivaciu a mame cakat, ako to bude pokracovat. Som z toho uplne nestastna, lebo mame iba jedno oplodnene vajicko. Ja viem, ze by som mala verit, ze to bude to vitazne vajicko, ale uz upadam do depresie, ze to neprezije do konca kultivacie a budeme musiet ist na dalsie Ivf. Ja mam velmi nizke AMH 0.38 a partner ma zly spermiogram. Vcera mi povedala embryologicka, ze za moje problemy s nizkym AMH moze to, ze som uzivala antikoncepciu 16 rokov ( aj to si teraz hrozne vycitam, ze som to takto dlho uzivala) 😔.
Mate niekto podobnu skusenost s tym, ze vam oplodnili iba jedno vajicko a z toho jedneho vajicka mate doma dieta? Potrebujem trosku povzbudit, lebo som naozaj z toho velmi nestastna a toto cakanie na telefonat od embryologicky ma asi zabije 😔
@magnumka11 to s tou antikoncepciou je taka blbosť 🤦♀️
Predsa zásoba vajíčok je vopred daná.
Nikdy som antiku neuzivala a mali sme len 2 vajíčka. Takže toľko k tomu.
@magnumka11 s tou antikoncepciou je to blbosť - to za prvé. Ja som ju brala roky a predstav si, vajíčok som mala dosť. Pravdupovediac, neviem ako si jedna odborníčka môže vôbec dovoliť toto povedať. Na otehotnenie stačí jedno správne embryo, snaž da dať dokopy, ber pred vkladom vitamíny (koenzým Q10, omega kyseliny, kyselinu listovú) a buď rada, že máte aspoň to jedno.
Ako pise babena vyssie zasoba vajicok je vopred dana,takze ziadne vycitky,drzim place 💕
@magnumka11 ako toto doktor môže povedať a hlavne taký čo ma ženu povzbudzovať .. určite to neni antikoncepciou
Ja by som sa na to proste mentalne vykaslala a nejako bolo a nejako bude. Vzdy to je hra prirody, aj keby mas tych vajicok 20, jedno to musi zvladnut a to je ten vitaz. Takze dufat, ze ked to ma byt ten vitaz, tak bude a bude z toho babo.
@magnumka11 treba veriť, že to bude dobre, ak nie vyskúšate to znova.Vajicka sa pri ATK neobnovuju nikto nevie aké to má následky, ale hovoriť ti to nemalo význam.Dolezite, že nejaké mas
@magnumka11 závisí od kvality vajíčok, môžeš ich mať pri OPU aj 30, keď nie sú kvalitné, resp. spermie na ich oplodnenie neboli kvalitné, tak sa proste k zázrak neudeje. Je to veľmi stresujúce obdobie čakať na telefonáty z embryologie, ja ti verím. Držím palce ✊
@gejb a z tych dvoch vajicok sa ti podarilo mat dietatko?
@michaela329 som rada, ze sa aspon to jedno podarilo oplodnit, ale mam velky strach, ze sa to zastavi pred cielom 😔 tak velmi tuzim po babätku. Mam v plane si teraz kupit tie vitaminy, ktore si pisala. Vklad by som mala mat asi az o mesiac, ak to vsetko dobre dopadne.
Znamej vložili 1 oplodnene embryo a sú z toho dvojičky. Na prvú šupu 🩷
@eliska13 ona to asi preto povedala, lebo vsetky vysetrenia ako hormonalny profil, genetika atd boli uplne dobre. Pricina neplodnosti je neznama, takze to pripisuju 16 rocnemu uzivaniu antikoncepcie.
Ja som napr taky divny pripad, ze dieta viem donosit iba s mojim muzom. Predtym som mala vztahy a bolo tam tehu, nikdy som nepresla cez 10tt. Nikto nevie preco. S mojim uplne v pohode. Nikdy som HAK viac ako mesiac nebrala. Nemala som nikdy v tom case problemy atd. Niekedy je to zahada, mne moj gyn povedal tak, ze na nieco je medicina este kratka a mozno o 20,50 rokov zistime preco. Tak mozno si tiez taka mensia zahada a treba drzat palce nech ten maly zazrak vyjde 🍀
@kiki68 a este vacsia zahada u mna je to, ze ked som chodila teraz pred stimulaciou a pocas stimulacie na kontrolu, tak mi nevedeli nikdy najst jeden vajecnik a ked som isla k svojej obvodnej gynekologicke a poziadala som ju, aby mi ho tam niekde vyhrabala, tak ho nasla. Doktor mi povedal, ze pri odbere vajicok, ked budem v narkoze, tak ho urcite najdu a predsa ho nenasli. Keby ho nasli, mozno by bolo aj tam nejake to vajicko.
@adeladulova bodaj by to bol aj moj pripad 😇 v takomto pripade by som sa uz aj dvojickam potesila 😊
@magnumka11 no neviem po tom výroku s antikoncepciou by som mala silné pochybnosti o kvalifikácii embryologičky... Antikoncepcia môže za kadečo ale za toto určite nie...
@magnumka11 mne vyšiel vklad až s úplne posledným, vôbec som už nedufala, že to vyjde. Stačí jedno, ak to má vyjsť. Ak nie, tak zabojujete ešte.
Nezufaj,,my mame.1 dieta z 2. Cyklu ivf, vysiel 4. Vklad.
A po rokoch prirodzene.s katastrofalnou morfo.spermii.
@magnumka11 ahoj ja som mala len 4 vajicka, vsetky vhodne na oplodnenie ale nakoniec prezilo len jedno do vkladu. to sa ani nevyvinulo do blastocysty na 5. den ale vlozili mi ho ja tak a teraz cakam a verim v zazrak ☺️
@magnumka11 jedz veľa veľa ananásu hneď po vklade. 🙂 Ja som jedla a zajtra rodíme 😊
@bielaruza78 jezis to je kravina😂😂😂😂 asi tak ako ked mi radili nosit cervene spodne pradlo a ze urcite sa mi podari otehotniet🤦♀️
@magnumka11 nádej umiera posledná 🙂 tiež som mala len 2 vajíčka a iba jedno schopné oplodnenia. Tak som sa bála ako ty, poznám ten pocit bála som sa tam aj volať, ale dočkala som sa vkladu 🙂. 3 dni po vklade som dostala rotvirus 3 dni som doslova o sebe poriadne nevedela tak mi bolo zle. Po tomto som sa s nadejou rozlucila ani test som si nerobila, isla som na sono, krv. A ked mi na sone povedala ze mam 17 mm vysoku sliznicu a naznak gestacneho vacku ,myslela som si ze sa mi sniva. A je z toho 15 mesacné zdravé dievčatko (si klopem) ❤️ takze nadej je vzdy. Silno drzim palce 🍀
@magnumka11 a ako pise biela ruza po vklade mi moj muz kupil cerstvo odstavenu ananasovu stavu resp. v den vkladu som pila len ananasovu stavu. Ci to malo vplyv neviem ale urobiila by som cokolvek.
@really8 prečo by to nemohla aspoň skúsiť? Ja som skusila a podarilo sa. Nehovorím, že je to zrovna len tým, ale za pokus nič nedá a píše sa o tom stále dookola tak podľa mňa natom niečo bude. 🙂
@bielaruza78 vsak moze. Aj stojku moze spravit. Hocico moze skusit.
my sme mali 2.
jedno sme riskli na vklad hned a druhe sme dali geneticky testovat. to testovane sa vratilo ako poskodene a z toho jedneho jedineho normalneho mame dieta ano ☺️ takze nezufaj nic neni stratene.
a to mne odobrali asi 15-17 vajicok a vidis
@really8 ty by si mala skúsiť stojku nech sa ti prekrví mozog. 🤨 Keď nechceš poradiť aspoň nespochybňuj čo možno iným ženám pomohlo a nerob jej to ešte ťažším.
@bielaruza78 ok skusim
Dnes rano mi volala embryologicka, ze vcera na treti den malo iba 5 buniek a od vcera stoji. Ze ho este NEVYHODI( ako keby to bol nejaky odpad) a este uvidime ci sa nahodou nepreberie, ale ze mam sa pripravit na najhorsie 😪😪😪 po tychto ich hlaskach pojdem na druhe Ivf do reprofit do Brna.

@magnumka11 trochu pochybujem o jej kvalifikacii po vyjadreni s antikoncepciou (btw je to totalny kus kravy, na co ti to hovorila? Co to pomoze? Vratis cas?), nemala som sice len jedno embryjko ale ivf mi vyslo na prvy raz. To iste sa moze stat aj tebe. Kamoska mala tri, neujalo sa ani jedno…