Skúsenosti s oplodnením iba jedného vajíčka?
Ahojte, vcera som bola na odbere vajicok. Toto je moje prve Ivf. Mala som 8 folikul v lavom vajecniku a pravy vajecnik mi ani nenasli, tak som mala odber iba z jedneho, z ktoreho boli iba dve vajicka. Dnes rano mi volala embryologicka, ze sa poradilo oplodnit iba jedno vajicko, ze to druhe nereagovalo na oplodnenie. Dali sme si predlzenu kultivaciu a mame cakat, ako to bude pokracovat. Som z toho uplne nestastna, lebo mame iba jedno oplodnene vajicko. Ja viem, ze by som mala verit, ze to bude to vitazne vajicko, ale uz upadam do depresie, ze to neprezije do konca kultivacie a budeme musiet ist na dalsie Ivf. Ja mam velmi nizke AMH 0.38 a partner ma zly spermiogram. Vcera mi povedala embryologicka, ze za moje problemy s nizkym AMH moze to, ze som uzivala antikoncepciu 16 rokov ( aj to si teraz hrozne vycitam, ze som to takto dlho uzivala) 😔.
Mate niekto podobnu skusenost s tym, ze vam oplodnili iba jedno vajicko a z toho jedneho vajicka mate doma dieta? Potrebujem trosku povzbudit, lebo som naozaj z toho velmi nestastna a toto cakanie na telefonat od embryologicky ma asi zabije 😔
@magnumka11 ešte som nepočula také niečo aby sa "stratil" vaječnik nerozumiem ako sa také niečo mohlo stať a už dupľom keď v minulosti s tým nebol problém... a s vajkom držím palce my sme mali po kultivacii určitý počet a nakoniec to ešte dva vajka dobehli takže budem držať palce ale reálne ak to nedajbože dopadne zle asi by som aj ja riešila zmenu CARu pretože keď doktor nenájde vaječnik tak by som mala riadne pochybnosti...
Prosím ta, to v ktorom centre majú také empaticke embyologicky???
@magnumka11 mne hi nevedeli nájsť dva krat na sone. Proste zmizol, jedna nepríjemná doktorka, ze to preto, lebo som pri sebe, a rypala do mna tym ultrazvukom az ho nasla, ale teda bolestivejši uktrazvuk som nemala. Nemohol ti len tak zmiznúť, mne sa par krat schoval ale vzdy sa nasiel
@magnumka11 mala som rovnaky scenár ako ty 😢 aj rovnakú vetu od embryologičky……
@babushkaem podla mna ho ani nehladali pri odbere, lebo nemali cas to tam hladat. Len pozreli ci ho uvidia a ked ho nevedeli, tak kaslali na to, lebo dalsie baby za mnou cakali na odber, kedze ja som bola posledna.
@fjane a ako si dopadla? Podarilo sa dietatko?
@magnumka11 ja len, aby si sa neupínala na Brno ako na niečo zázračné. Nám nedali metódu, ktorú som si pýtala, dali inú podľa svojho uváženia a nemali sme ani jedno zdravé embryjko. Peniaze za vklad, ktorý sa neuskutočnil, nevrátili a iba tlačili okamžite do ďalšieho kola.
@bambulka711 ja sa neupinam na Brno, ale maju urcite lepsie vysledky ohladne Ivf ako tu na Slovensku. Tu na Slovenku ta ma kazdy uplne u prdele. Vela citam ohladne klinik a Brno ma najlepsie recenzie a uspesnost. Viem, ze to nemusi ani tam vyjst, ale na Slovenku uz nikomu neverim. Co som pocula od ludi z mojho okolia, ktori boli na Slovensku a dietata sa nedockali, tak im to v Brne vyslo, niekomu hned aj na prvykrat. Musim to aspon skusit. Ak to nevyjde, aspon budem vediet, ze som urobila vsetko preto, aby sme sa dockali babätka.
@magnumka11 ok, ja len, že Brno sa veľmi pokazilo za posledný rok a nie je to len môj názor. Ale žien, čo tam absolvovali posledné mesiace IVF. Tak len, aby si nebola sklamaná...
Na povzbudenie. Mne dozreli len dve vajicka a az pri tretej stimulacii (amh 0,15). Obe sa oplodnili, ale boli pomalsie, mrazili ich az 6ty den. A nakoniec hned prvy KET vysiel, uz ma maly teraz 10m. Co sa tyka antikoncepcie a amh to nema ziadny suvis. Mne amh strmhlav kleslo za 3 roky (33 - 36 rokov). Antikoncepciu som nebrala a vsetky ostatne hormonalne aj zdravotne vysledky som mala v poriadku - pricina predcasneho zlyhania vajecnikov neznama (vo vacsine pripadov je ta pricina poklesu amh neznama, deje sa to aj mladym babam, obcas to suvisi s nedostatkom vitaminu D).
Ahojte dievčatá, viete mi povedat ako prebieha vklad? A ci budem nieco potrebovat
Pred oberom som musela nalačno,2h dopredu a teraz neviem
Budu ma opat uspavat?
@babushkaem podla mna ho ani nehladali pri odbere, lebo nemali cas to tam hladat. Len pozreli ci ho uvidia a ked ho nevedeli, tak kaslali na to, lebo dalsie baby za mnou cakali na odber, kedze ja som bola posledna.
@magnumka11 ahoj, viem ze je to už staršia diskusia, ale prosim v ktorom CAR sa toto udialo?
@magnumka11 ahoj, viem ze je to už staršia diskusia, ale prosim v ktorom CAR sa toto udialo?
@johana_kamenska ahoj, Gyncare v Nitre.

Baby, je mozne, aby mi pri odbere vajicok nemohli najst jeden vajecnik? Moja obvodna doktorka ho vzdy nasla, ale v care nikdy. Doktor v care mi aj povedal, ze pri odbere, ked budem v narkoze a budem uvolnena, ze ho tam najdu a nenasli. Som zo vsetkeho velmi sklamana 😔