icon

Skúsenosti s otehotnením pomocou darovaných spermií

ivananr
6. mar 2025

Ahojte,
Pár dní dozadu ukázali výsledky vysetreni mojho priateľa, že nemôže mať svoje deti - vyvojova vada. Ak chceme mať deti, čo chceme, musí to byť s darcom. Máme na to svoj názor, máme svoje pocity, ale aj tak ma poteší, ak mi poviete, ako ste to s partnerom zvládli, ak ste to zažili + či ste šli v Tom prípade do IUI alebo rovno IVF. Mne sa javí ako rozumné skúsiť najskôr pár kôl IUI. Ďakujem 🧡

michaela329
6. mar 2025

@ivananr my sme ako pár kvôli veku zvažovali rovno darované embryjko, že v tom budeme spolu. Plus sme išli do adopcie, v procese prípravy sme sa utvrdili v tom, že pre nás nie je dôležité, že dieťa biologicky nie je naše. Nakoniec som otehotnela po vklade posledného nášho embryjka a máme syna. Do IUI by som dala maximálne dva pokusy.

simona20201309
6. mar 2025

@ivananr zmen priateľa...

michaelaj174
7. mar 2025

@simona20201309 to čo je za primitívny koment?

simona20201309
7. mar 2025

@michaelaj174 podla niekoho primitivny podľa niekoho praktická rada
Ani nie sú manželia, ani si ju nevzal za manželku...
Aby som kvôli nejakému chlapovi obetovala vlastne dieťa???
Ešte sa taky nenarodil

ivananr
autor
7. mar 2025

@simona20201309 nuž, možno ťa prekvapím, ale kvalita vzťahu je pre mňa dosť podstatná a môj vzťah k nemu tiež. Ľutujem ľudí, ktorí majú partnerov so zmýšľaním, ako máš ty, je to veľmi prízemné.

simona20201309
7. mar 2025

@ivananr 😄 prajem všetko dobré
Nech vám to vydrží co najdlhšie

ivananr
autor
7. mar 2025

@simona20201309 inak, mne tieto komentáre nič nerobia, ale témy neplodnosti riešia ženy, ktoré kvôli tomu sú neraz ubolené, trápia sa a pod. A toto by im mohlo naozaj urobiť zle. Takže gratulujem, že dieťa je pre teba viac ako vzťah ku komukoľvek, zároveň si ale dala najavo, že nemáš žiadnu empatiu a to je blbé aj pre tvojich blízkych.

ivananr
autor
7. mar 2025

@michaela329 vďaka za skúsenosť, som rada, že to u vás takto dopadlo... Bolo to následne náročné pre vás alebo komunikáciu s okolím, alebo ste to vôbec neriesili? Mňa na Tom desí predstava, že niekoho napadne, na koho sa dieťa podobá alebo nepodobá a pod. Ľudia to nemyslia zle, často je to úplne prirodzené...

simona20201309
7. mar 2025

@ivananr kvôli čomu sú ubolene? Kvôli môjmu komentáru? Ja som necitliva?
Ja len píšem priamo realitu, s odstupom času a s nejakými skúsenosťami. Nemám 20, ani 30....
Ver ze som už takéto páry videla..
Nekompatibilny par nie je pre nič za nič. Je to príroda. Bohužiaľ, áno znie to kruto a samozrejme ze to nechceš počuť keď máš ešte nejaké ružové okuliare.....
Partneri ak spolu nemôžu mať deti, nepatria k sebe. Opakujem - príroda.
A ak je to láska až za hrob tak držím prsty. Realita bude trochu tvrdšia.

13uzivatelka11
8. mar 2025

@simona20201309 a tak ty kebyže si neplodna, tak by si mala byť do konca života sama, lebo tvoji partneri by chceli dieťa, ale ty by si im ho nevedela dat, tak by ta opustili? Z tejto strany by sa ti ta tvoja logika páčila?

michaela329
8. mar 2025

@ivananr vieš, my sme celé IVF a aj adopciu komunikovali otvorene, takže asi by sme reagovali rovno na danú situáciu...inak, ono sa to bábätko vždy ponáša na ženu, ktorá ho vynosi - aj keď je vajíčok darované. Je tu skupina IVF, sú tam ženy s viac skúsenostami, pridaj sa, určite sa podelia.

robo1990
8. mar 2025

@simona20201309 ty kokos 😂😂 to je povinnosť byť v manželstve?? Alebo ozaj je povinnosťou mať deti?? Nie že primitívny komentár ale dosť obmedzený názor

ivananr
autor
8. mar 2025

@simona20201309 príroda vraj 😀 podľa tvojej logiky je kompatibilný ten pár, čo je plodný, no matter what a inak nie, áno? No veď tak to v tejto spoločnosti aj vyzerá - manipulátorske praktiky, toxické vzťahy, týranie, ponižovanie, ale hlavne že máme spolu deti a príroda / pán Boh to takto chceli. No tak to dakuj prírode, že nie si neplodná a opustená, to by si takáto hrdinka nebola.

simona20201309
8. mar 2025

@ivananr to si zbuchala za triezva?

simona20201309
8. mar 2025

@ivananr pozri nechajme to tak. Ja svoj názor nemenim, myslím si svoje ako o tomto tak aj o umelých oplodneniach a ze sa to niekomu nepáči? Šak nemusí. Je to môj názor.
A ak by som bola neplodná, ostala by som bez deti, pripadne s partnerom ktorý už deti ma, alebo deti nechce alebo deti tiež nemôže mať....
Viac to rozoberať nebudem lebo vidím ze sa tu mnohé zbytočne zavzdušnujete

michaelaj174
8. mar 2025

@simona20201309 nekompatibilny par??? Ked zistis ze si neplodna,ze mas zdravotny stav,ktory ti nedovoluje mat deti,tak mas ostat sama,kazdy chlao by ta mal teda odkopnut. Nie je vsetko o “kompatibilite” a nie vsetko je ciernobiele….a chlap nie je len geneticky material.Ak raz ma stav,ktory mu nedovoluje mat deti,to nie je dovod odkopnut ho ako handru. Toto je detinske