icon

Skúsenosti s otehotnením v spermiobanke

barbora19911
18. apr 2020

Ahojte bambule, nedávno som mala 22 rokov končím bakalára na výške učitelstvo v MŠ.. Mam ale problém nikdy som nemala chalana, som asi asexual ale strašne túžim po dieťati, nasla som na internete Česku spermobanku(my spermbank) ktorá sa zapodieva otehotnenim single žien ..mate niektorá s tým skúsenosti? .... Myslíte že by bol problém so zákonom tu na SK?.. Po finančnej stránke som zabezpečená myslím si viac ako keby sme boli dvaja. (mam vlastne bývanie, vlastním chaty ktoré prenajímam) plus od septembra nastupujem do škôlky. Ďakujem za každé normálne rady 🙂

sunny8
18. apr 2020

Veď keď nemusíš uviesť otca v rodnom liste a nikde nepovieš skadiaľ to dieťa je tak asi problém nebude či ? Veď ani tu ženy neuvádzajú otcov. Ale keď si panna ešte tak to neviem teda .. aspoň mi vyšlo z tvojho príspevku že si ..

kiki68
18. apr 2020

Legislativne to problem nebude, otec nie je pre rodny list nieco , co musis uviest. Iba v zdrav zazname bude mala poznamka kdesi: ze koncepcia bola umelo. Lenze to uz na dnes kazda druha takto. Takze to nikto riesit nebude. Dieta bude Tvoje a vybavene. Vzhladom na zabezpecenie vyzera ze vies do coho ides. Vela skolok umoznuje umiestnenie vlastneho dietata na pracovisku. Cize zase o problem menej. Moja teta tak ma dieta, nikdy nebola na to mat realne vztah. To dieta s niekym spravila za jednu noc.

ivkazba
18. apr 2020

U nás nie je zákonom povolené, aby umelé oplodnenie absolvovala žena bez partnera. Dá sa to ale v ČR, t.j. nakontaktuj sa v ČR na niektoré centrum ktoré robí umelé oplodnenie a dohodni si podmienky. Česká spermobanka potom pošle "materiál" danej klinike. Alebo potom vyššie uvedená alternatíva, otehotnieť s niekým bez vzťahu.

77daniela77
18. apr 2020

Pokial viem ziadna klinika v CR to nerobi bez partnera.....

barbora19911
autor
18. apr 2020

@kiki68 ďakujem veľmi pekne ja len nechcem mať problémy so zákonom, nieže takto otehotniem a pôjde po mne polícia... Ja práveže Niesom zástanca nejakého uletu na jednu noc keďže som asexualna, nemala som nikdy ani vztah a ani sex vôbec mi to nechýba...

barbora19911
autor
18. apr 2020

@77daniela77 https://www.myspermbank.cz/ oni to majú uvedené 🙂

barbora19911
autor
18. apr 2020

@ivkazba ano už som im aj písala len ci to môžu podstupit aj Slovenky to som sa nikde nedočitala..

barbora19911
autor
18. apr 2020

@sunny8 dúfam nikde po internete som sa nedočitala o tom ze ako to môže byť u nás, taka téma je asi tabu ešte :/

77daniela77
18. apr 2020

@barbora19911 Som velmi zvedava co zistis,drzim ti palce

barbora19911
autor
18. apr 2020

@77daniela77 ďakujem krásne ❤️

majoranka24
18. apr 2020

@ivkazba V ČR je to naozaj povolene? Nie som si tym uplne ista. Ale pocula som, ze v Madarsku je tato moznost.

kiki68
18. apr 2020

@barbora19911 pozri ako sa k decku dopracujes je na Tebe. Ked dojdes na gyndu uz ako tehu a povies, ze sorry ja neviem s kym to ani mam tak co oni mozu. Storku, ze si mala tinder date a nejakym peknym amikom a ani nevies jeho meno mozes povedat tiez. Problem by bol iba ak by dieta porodila iba zena. Ale ak so Ty biologicka matka tak ata nemozu stihat za sposob akym mas dieta. To by snad mohli stihat kazdu slobodnu matku. Lekarov bude dalej zaujimat iba zdravie Teba a dietata. Ak uvedies ze koncepcia bola spontanna tak oni to nemaju ako zistit.

ivkazba
21. apr 2020

@majoranka24 pokiaľ si pamätám, tak vláda to schválila ešte v roku 2018

ivkazba
21. apr 2020

@barbora19911 nikto nebude skúmať, akým spôsobom si otehotnela. Nikde nie si povinná to uvádzať a u lekára proste povieš, že otca dieťaťa nechceš uvádzať, lekár to nemá dôvod riešiť. Takže netreba sa báť, že by ťa naháňala polícia.

77daniela77
21. apr 2020

Cesi to vybavia,ale na samotny proces treba ist do ineho statu,zvycajne do Danska.....