Skúsenosti so zastaveným vývojom embryí a nekvalitnými vajíčkami
Ahojte,
Mate prosim s tymto skusenost? Boli sme na nasom druhom IVF. Odobratych bolo 6 vajicok ale len jedno ako tak bolo vhodne na vklad i ked iba 2BB. Ostatne vsetky ukoncene v kultivaci ako fragmentovane. Pytala som sa dr Otevrel kde mohol byt problem vobec som necakala taketo vysledky. Mam 29 rokov. Pomozu nejake vitaminy? Alebo ak ste mali niekto rovnaky problem ako ste riesili dalej.
Dakujem za radu
Tiež sne mali takýto problém...ja ked som aj otehotnela, tak som vždy potratila...vraj nízka kvalita...vyriešili sme to darcovskymi vajíčkami...mame syna...
@rachel36a ahoj ja som zatial neni moc stotoznena s tymto :( je to velmi tazke. Dr mi napisal ze problem mozu byt aj v spermie tak ze dalsie kolo ak teraz nevyjde toto embryko co mam v sebe skusia oplodnit polku darcovskymi a uvidia vyvoj :(
My sme mali 1,ivf 6 pekne oplodnenych a po PK ani jedno embryjko. Dolezite je aj to, v akom dni odchadzaju pretoze do 3.dna zalezi na vajicku a potom uz skor na spermii. Toto mi povedala geneticka a aj dr na reproimuno avsak ina dr bola zase nazoru ze je to 50% spermia 50% vajicko ale ta reproimunologicka mi to vysvetlovala ze to je nejaky zlom a ak odidu uz do 3.dna tak je to chyba skor vajiciek.
Ideme za dva tyzdne do 2.ivf a bojim sa aby to nedopadlo rovnako. Bohuzial na pricinu sa da prist len takto krížením bud ine vajicka vlastne spermie, svoje vajicka vlastne spermie, darcovské vajicka vlastne spermie atd atd..s kvalitou moc toho nenarobíš aj led su nejake studie o DHEA ale ja som ai to radsej nedala aj ked som to konzultovala aj s dr..
A prve Ivf ste mali ebryjka?
My sme mali 1,ivf 6 pekne oplodnenych a po PK ani jedno embryjko. Dolezite je aj to, v akom dni odchadzaju pretoze do 3.dna zalezi na vajicku a potom uz skor na spermii. Toto mi povedala geneticka a aj dr na reproimuno avsak ina dr bola zase nazoru ze je to 50% spermia 50% vajicko ale ta reproimunologicka mi to vysvetlovala ze to je nejaky zlom a ak odidu uz do 3.dna tak je to chyba skor vajiciek.
Ideme za dva tyzdne do 2.ivf a bojim sa aby to nedopadlo rovnako. Bohuzial na pricinu sa da prist len takto krížením bud ine vajicka vlastne spermie, svoje vajicka vlastne spermie, darcovské vajicka vlastne spermie atd atd..s kvalitou moc toho nenarobíš aj led su nejake studie o DHEA ale ja som ai to radsej nedala aj ked som to konzultovala aj s dr..
A prve Ivf ste mali ebryjka?
@klarabohun77 ahoj no prve IVF sme mali len dve vajicka najprv povedali ze sa ani neoplodnili ptoom zrazu ze sa oplodnili len sa nevyvijali. Odtial sme odisli. Teraz som mala druhe kolo IVF v reprofite v Brne a mala so soft protokolom 6 vajicok. Vsetky sa aj krasne oplodnili. 3 den prisla info ze mame 2x7 Q1, 1x6 Q2, 1x5 Q2, 1x4 Q3, 1x3 Q3. No na 5 den sme mali len z jedneho vcasnu blastocystu a vsetky ostatne vylucili ako fragmentovane. Uplne zdrtena som pisala dr Otevrelovi a ten mi povedal ze by to asi skor mohli byt vajicka ale pozru sa lepsie na timelaps a vyvoj. Odporuca v dalsom kole ak teda teraz nevyjde vklad polovicu oplodnit darcovskymi a ze uvidime. 😔 som z toho velmi nestastna.
Jasne no v podstate si teraz mala na 3.den len dve embryjka dobre aj ked to 1x6 sa da este tiez považovať za ako tak dobre, castokrat to doženú....ale aspon si nieco mala no, my ani tuk..ja som tiez z toho bola 1.x extremne zdrvena absolutne som s tym nepočítala..ake mas AMH? Lebo ja nizke..ja som napr konzultovala soft s dr stelcl aj otevrel a na moje počudovanie odporucaju riadnu stimuláciu tak mam celkom vysoke davky
Cim si stimulovala?
Jasne no v podstate si teraz mala na 3.den len dve embryjka dobre aj ked to 1x6 sa da este tiez považovať za ako tak dobre, castokrat to doženú....ale aspon si nieco mala no, my ani tuk..ja som tiez z toho bola 1.x extremne zdrvena absolutne som s tym nepočítala..ake mas AMH? Lebo ja nizke..ja som napr konzultovala soft s dr stelcl aj otevrel a na moje počudovanie odporucaju riadnu stimuláciu tak mam celkom vysoke davky
Cim si stimulovala?
@klarabohun77 ja som proste bola v tom ako to vzdy bolo tlacene ze ste mlada vajicka budu dobre. Priatel ma 41r takze mozno aj tam je ten problem. Nemal ani urobenu fragmentaciu takze neviem viac zatial. Aj ja mam nizke AMH i ke neviem ako je na tom teraz. Ja som mala laparku kvoli endometrioze a po operaci som mala 0.5 neskor 0.22 ale nakoniec posledne vysleeky v tom istom labaku som mala cez 1.3 hodnotu. Ja som uz krutila hlavou ze nechapem ale dr Otevrel hovoril ze po operaci aj pol roka je to normalne kym sa to ustali. Brala som aj vit D lebo som mala nedostatok pri kazdom odbere. Ja som mala prve IVF dost velke davky. Ked som prisla do reprofitu hned mi navrhli soft kedze som mala predtym tie vysoked davky. Nakoniec bol ten soft u mna uspesnejsi kedze som mala viac vajicok ale vidis ako to nakoniec dopadlo 😪 teda mala som jednu vcasnu blastocystu, ktoru mi vkladali v pondelok ale som tak velmi skepticka po tomto vsetkom. Moc sa modlim aby sa stal zazrak. Inak pri stimulke som tiez mala meriofert teraz. Ty mas navyse rekovelle
Dievčatá, no pridávam sa do klubu s nízkym resp žiadnym počtom embryí po IVF. Ja mám dobré AMH 3,38 naposledy, ale z 3 embryí nám nezostala žiadna blastocysta. Teraz som nasadila všetky možné vitamíny, tak som zvedavá na výsledky druhého IVF, ktoré ma čaká snáď tento mesiac.
Dievčatá, no pridávam sa do klubu s nízkym resp žiadnym počtom embryí po IVF. Ja mám dobré AMH 3,38 naposledy, ale z 3 embryí nám nezostala žiadna blastocysta. Teraz som nasadila všetky možné vitamíny, tak som zvedavá na výsledky druhého IVF, ktoré ma čaká snáď tento mesiac.
@baskustek drzim moc moc palce..ja som zvedava ak bude treba dalsie IVF co s nami bude :( uz 3 pokus ..este stale sa modlim aby apson toto jedno co mi vlozili vydrzalo ale mam obrovsky strach uz po tych neuspechoch
A kedy budes testovat?musis dufat v najlepsie, staci jedno jedine víťazne🤍kedy ides testovat?
A kedy budes testovat?musis dufat v najlepsie, staci jedno jedine víťazne🤍kedy ides testovat?
@klarabohun77 ja sa aj snazim 🙂 ale je to po tych neuspechoch fakt takze ze uz neverim ani ze by sa mohol ten zazrak stat 🙂 a test neviem zatial som 6dpt tak nechcem si robit test skoro. Ale myslela som ze zajtra skusim uz by mohli byt prec lieky vyvolavajuce ovulaciu.
Ja som po treťom IVF. Po prvom IVF hneď prvé embryo sa uchytilo, ale neskôr missed abort, zvyšné 5 vložené, neuchytili sa (liečbami a roznymi metodami sme si presli). V 2 IVF sme sa preto rozhodli ísť do vysetrenia genetiky embryí - výsledok všetky 4 boli aneuploidne (neboli by z nich detičky). Na jednej strane sme sa vyhli vďaka predimplatacnej genetike nevydarenym vkladom a ušetrila som si psychiku zo sklamaní, ale na druhej strane bol šok, že ani jedno nie je vhodne....Rozhodli sme sa skúsiť šťastie este raz, čiže 3 IVF a stal sa zázrak, z 5 sú 3 embyjka zdravé a vhodne na vklad...Chcem ti tým povedať a podporiť, ver, maj vieru, skus ešte raz svoju šancu so svojimi vajíčkami...
Ja som po treťom IVF. Po prvom IVF hneď prvé embryo sa uchytilo, ale neskôr missed abort, zvyšné 5 vložené, neuchytili sa (liečbami a roznymi metodami sme si presli). V 2 IVF sme sa preto rozhodli ísť do vysetrenia genetiky embryí - výsledok všetky 4 boli aneuploidne (neboli by z nich detičky). Na jednej strane sme sa vyhli vďaka predimplatacnej genetike nevydarenym vkladom a ušetrila som si psychiku zo sklamaní, ale na druhej strane bol šok, že ani jedno nie je vhodne....Rozhodli sme sa skúsiť šťastie este raz, čiže 3 IVF a stal sa zázrak, z 5 sú 3 embyjka zdravé a vhodne na vklad...Chcem ti tým povedať a podporiť, ver, maj vieru, skus ešte raz svoju šancu so svojimi vajíčkami...
@dasa234 jej dakujem🙂 nam zatial genetiku neodporucali ani nic uvidime ak pojdeme dalsie kolo. Dr mi navrhol ze ak tento vklad bude neuspesny ze skusime potom oplodnit pol darcovkymi a pol mojho chlapa aby sme zistili kde je problem ci vajicka ci spermie. Lenze mne to pride ako rozno zahodeny pokus ivf zaplatis za to nie male peniaze ja vajicok nemavam vela max 6. A ak 3 oplodnia cudzimi tak zrejme ich potom likviduju na neviem. A ak z tych nasich 3 zase nic nebude poriadne tak ja neviem. Myslim ze by mohli by aj ine cesty. Ale necham si to este vysvetlit ak bude potreba dalsie kolo IVF. Dakujem krasne za povzbudenie. A v tom poslednom kole uz ste mali vklad ?
Zatiaľ nie, pretože som psychicky potrebovala pauzu. Druhé IVF sme mali vo februári vrátane predimplantacnej genetiky a tretie IVF vrátane tiež PGTA v máji. Finančné náročné, ale stálo to za to. Cez leto nechcem ísť na vklad, sme dohodnutí na september. Poznamka: Pri poslednom PGTA sme dali vyšetriť aj to (nas material), čo spomínaš vyššie, či je problém vo vajíčku, alebo spermie. Zistilo sa, že nesprávnu genetickú informáciu mali vajíčka, to je celé (ale primárne sme kliniku začali s tým, že manžel má oligoastenoteratozoospermiu)...držím palce.
Zatiaľ nie, pretože som psychicky potrebovala pauzu. Druhé IVF sme mali vo februári vrátane predimplantacnej genetiky a tretie IVF vrátane tiež PGTA v máji. Finančné náročné, ale stálo to za to. Cez leto nechcem ísť na vklad, sme dohodnutí na september. Poznamka: Pri poslednom PGTA sme dali vyšetriť aj to (nas material), čo spomínaš vyššie, či je problém vo vajíčku, alebo spermie. Zistilo sa, že nesprávnu genetickú informáciu mali vajíčka, to je celé (ale primárne sme kliniku začali s tým, že manžel má oligoastenoteratozoospermiu)...držím palce.
@dasa234 a kde ste si davali prosim skontrolovat ten material? Mne dal dr navrh ze skusime dalsie ivf teda 3 s tym ze oplodnia pol darcovskymi a pol mojimi a ze uvidime ci problem je vajicko ci spermia. Ale uz v tomto druhom sme 5 zo 6 mali fragmentovane a teda vylucene z kultivacie. To je za mna obrovsky pomer. A ak mam ist do dalsieho pokusu za take peniaze s tym ze ved skusime kde je problem ale co z toho..ved tie darovane vajicka ja vyuzit nechcem takze co sa likviduju alebo co? Zaroven ak z nasich povedzme opat 3 nezostane mozno nic. Ocakavam ine rieseie ako to zistit takto. Som uplne zlomena. Odkazana na dr a ani nevies ci je ta liecba nastavena ok no nemas na vyber kedze ocakavas ze sa rozumeju viac.
@baskustek a tiez chodis do reprofitu? S nami to vypada tak ze pojdeme na 3 kolo ale uz som naozaj zufala..
@klarabohun77 zatial som robila test na 7dpt a vysledok bol pozitivny ale robila som aj dalsie dva testy inej znacky ktore neboli takze myslim ze zly test. Potom som si robila test 8dpt a nic uz na ziadnom ani ciarka resp. ja som tam nevidela nic. Myslim ze z toho nic nebude 😪😪
Ja chodím do Gynfivu. Ešte zvládnem jednu stimuláciu, ale do tretej už nepôjdem, to už uvažujem potom nad darcovským programom.
Ja chodím do Gynfivu. Ešte zvládnem jednu stimuláciu, ale do tretej už nepôjdem, to už uvažujem potom nad darcovským programom.
@baskustek ako si dopadla s 2 IVF ? Nechcela by si skusit este onu kliniku? Ja som v GF nemala nic ale v reprofite sme sa posunuli naozaj i velky kus dalej. Mala som az 6 vajicok pri softe a z toho jedno ok embryko. Teraz uz len prist na dovod preco vsetky ostatne ako fragmentovane. To jedno mi vlozili ale neviem ci bude z oho nieco. Bola to vcasna blastocysta, robila som test na 8dpt a nic.
Ešte len pôjdem do 2. IVF. Áno, rozmýšľam potom nad zmenou, ale ešte som si povedala, že im dám jednu šancu. Potom chcem ísť rovno do Brna na darované oocyty, keďže majú dobrú databázu darcov a u nás by som čakala veľmi dlho
Ešte len pôjdem do 2. IVF. Áno, rozmýšľam potom nad zmenou, ale ešte som si povedala, že im dám jednu šancu. Potom chcem ísť rovno do Brna na darované oocyty, keďže majú dobrú databázu darcov a u nás by som čakala veľmi dlho
@baskustek ano chapem 🙂 my sme da rozhodli uz hned druhe kolo Brno a nelutujem. Lebo sme sa fakt posunuli. Uvidime co bude teda dalej :/

Tiež sne mali takýto problém...ja ked som aj otehotnela, tak som vždy potratila...vraj nízka kvalita...vyriešili sme to darcovskymi vajíčkami...mame syna...