icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

gagirl
12. nov 2016

@dena22 tak vies aky je to pocit..:(a vy uz ste pouzili darovane ci tiez len rozmyslate?

ingrid0105
12. nov 2016

@gagirl my mame morfologiu 4 a DNA fragmentáciu 22 percent . Tiez nam uz odporucili ak nevyjde tento vklad darcovske 😢

dena22
12. nov 2016

@gagirl uz ideme do 4 IVF a ano tentokrat uz s darcom, vybrali sme si sami zo spermobanky v Cesku

sobka
12. nov 2016

kocky a vam v reprofite pri punkcii a naslednom oplodnovani nikdy v sprave nenapisali vysledky spermiogramu? pytam sa len preto, ze ani nam vklady nevychadzaju...vajicka sa vzdy oplodnia..do 3dna su krasne a do piateho dna zacina degenerovat..aj ked bolo vzdy co vkladat..nikdy nam nepovedali..ze problem je v spermiach...vzdy napisu v sprave hodnoty zo spermiogramu....vysledky diagnozy...napr teratozoospermia.alebo normospermia....ale inak nic..boli nam napisali nieco ine? ako ste to mali v sprave vy ..ked pisete, ze na vlastnu past ste podstupili podrobnejsie vysetrenie morfo....prosim o radu...ticho sa zamyslam...ci nebude tam problem..ked nam vklady nevychadzaju a to hovorim o 10rokoch snazebia sa v CAR...ale nikdy nam doktor v reprofite nepovedal ..ze moze byt problem aj v spermiach

cheeky82
12. nov 2016

@dena22 držím palce aby Vám to uz vyslo .

dena22
12. nov 2016

@cheeky82 dakujeme, veru nariekali sme spolu s mm po kazdom neuspechu...uvidime, budeme urcite skusat dalej....

dena22
12. nov 2016

@sobka no to je zaujimave, ze nikdy nespochybnili spermie, ako som uz vyssie spominala, pokial to nezvladaju embryjka od 3 - 4 dna, udajne za to moze fragmentovana DNA spermii. Vysetrenia by vam mali vediet spravit, ako i selekciu cez macs a picsi, ale ak je vysoke poskodenie, ani to zväcsa nepomoze. Len mi pride cudne, ze to ani nikdy nenavrhli, nejake taketo vysetrenia podstupit. My sme boli tiez v Reprogene v BA. Ale my sme nemali na vyber. Manzel ma spermie operativne odoberane a po mesa/tese nie je dostatocne mnozstvo na vysetrovanie, preto bola ochotna len pani Dr. Cernakova z Reprogenu. Nie je to objektivna vzorka, ale predtym sme ani tolko nevedeli.

marculik
12. nov 2016

Baby dakujem za srdiecka,ste zlate 🙂

sobka
12. nov 2016

@dena22 dakujem...idem napisat dr...co dalej...nejde mi to do hlavy...vy ste v sprave pri vklade co mali napisane prosim?

gagirl
12. nov 2016

@dena22 ani raz ti nevysiel vklad?ani nachvilu?v akom stadiu boli embryjka ked ti vkladali ?To nie z rf mate darcu?A mozem sa opytat aka vam vysla fragment.u dr.Cernakovej a kompl.spermio?

dena22
12. nov 2016

@sobka nevideli sme ani jeden zaznam z vkladov o pouzitych spermosoch, nikto s nami ani nediskutoval

dena22
12. nov 2016

@gagirl ani raz sa neuchytilo, vkladane boli na 3 den vzdy dve. Nikdy som nemala ani len biochemicke tehu. fragmentacia 26 percent, ale mame aj zlu morfologiu aj zrelost...ziadna slava, kedze je muz po M/T. Darcu mame zo spermobanky, chceli sme si co najviac vybrat podla seba. aj sme si vybrali. banka to potom vybavila s nasou klinikou a klinike platime tolko isto ako za ich darcu. ja som chcela vyslovene darcu, ktory uz ma deti napriklad. podarilo sa nam najst donera, ktory dokonca zodpoveda manzelovmu vzhladu i krvej skupine.

sobka
12. nov 2016

@dena22 a predtym..nez ste isli na darovane...ste neboli v reprofite na ivf? nikdy si nemala PK?

dena22
13. nov 2016

@sobka nemali sme PK, prvy krat podstupime s darcovskymi

cheeky82
13. nov 2016

@dena22 oni Vám ukázali aj fotky darcov???

nelly3
13. nov 2016

@cheeky82
nemyslim si, ze by ich fotili po odbere 😀 ale mozno sa mylim

cheeky82
13. nov 2016

@nelly3 ja lenže potom je jedno ci si vyberieš z "ponuky" v CAR alebo v centrálnej banke

marculik
13. nov 2016

@cheeky82 ahoj moja chcem sa spytat ci to moze byt este o.k ze uz vobec nemam ziadne priznaky ,krce pod bruskom uz nepocitujem dva dni a dnes uz ani prsia hm? ☹

cheeky82
13. nov 2016

@marculik jasne ze môže. Mne tiez na pár dni zmizli príznaky a uz som šalela ze ide o zamlknuty potrat.

marculik
13. nov 2016

@cheeky82 dakujem ,toto cakanie je ale na prd :(

cheeky82
13. nov 2016

@marculik cely čas je to naprd. Ja sa bojim stale. Ked prejde skoro cely den a ja si nevšimne ci sa hýbe, tak sa ma zmocní panika .

marculik
13. nov 2016

@cheeky82 ved tebe sa to uz tak pekne krati 🙂 a ja mozem len dufat,ci je vsetko v poriadku ci to zase neskonci biochemickym ☹

cheeky82
13. nov 2016

@marculik ani na to nemysli. Uz len dva dni a pôjdeš na krv.

dena22
13. nov 2016

@cheeky82 pravdaze nie fotky,ale podla parametrov vyberu, asi ako v CARe, len tu bolo toho viac vyspecifikovane....hlavne je tam viac na vyber, a preto si vies vyber lepsie prisposobit...ja mam napriklad kucerave vlasy, a chcela som aj darca aby mal, lebo ak sa dieta poda na neho,necho predsa len trosku pripomina mna....ale to nemusi vyjst...ja mam vlasy po pradedkovi, nikto iny kucery u nas nema....to je skor, ze topiaci aj slamky chyta....sme spokojni s vyberom...

cheeky82
13. nov 2016

@dena22 no my mame 3D fotku z 20tt a vraj sa total podoba na mna, tak som rada, lebo nikto o našom tajomstve nevie

bianitka996
13. nov 2016

@cheeky82 u mňa to je to isté tiež sa bojím keď pohyb necítim, a máš pravdu nikto nemusí vedieť čo a ako ani o nás nik nevie že som bola na ivf každý si myslí že sa zadarilo spontánne😃 viem ako sú ľudia zlí a nepotrebujem aby niekedy na malú ukazovali prstom že je zo skúmavky.Ani jej to nikdy nepoviem.

cheeky82
13. nov 2016

@bianitka996 presne tak

musichetta
Odpoveď bola odstránená
dena22
13. nov 2016

@cheeky82 o nas to vedia vsetci, ze podstupujeme IVF, a ak sa podari babatko s darcom, povieme o tom rodicom, kvoli tomu, ze keby sa nam nieco stalo, aby sa dieta v istom veku dozvedelo, ze ma ine DNA...hlavne kvoli tomu, ked si bude chciet tiez zalozit rodinu....ošemetna problematika, ale zial z tohoto vyplyva....preto sme aj chceli darcu aspon z Ceska, nech je mensi predpoklad stretu so surodencom

musichetta
Odpoveď bola odstránená