Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@dena22
@gagirl dievcata, nam povedali v jednom CAR ze fragmentacia DNA spermii do 30% je v norme... tak ako to vlastne je? myslim si ze zalezi aj od mnozstva spermii kolko ma muz, ak ich ma napriklad 100 mil. a norma je nad 40 mil, tak vtedy je tych 30% mensi pocet spermii ako ked ich ma napriklad 20 mil.
@erijan ano, myslim ze podla WHO je do 30 perc. v norme. No pravdepodobne, ak je fragmentacia, zväcsa byvaju aj pridruzene ine "nekvality", ktore sposobia, ze sa embryjko v nejakom stadiu zastavi do vyvoji. Moze byt pravdou aj to, co pises, ze zavisi aj od objemu...tazko povedat....myslim, ze napr. ked nam odporucali darcovske, tak vychadzali z viacerych faktorov...zial ani MACS nevedia robit pri malom obejme a zlej kvalite...
@dena22 asi to bude tak no... lebo ked si vezmes aj napriklad zlu morfologiu spermii, napriklad ked ma muz len 1 percento dobrych a ked ma pocet spermii 100 mil. tak to tvori 1 mil. dobrych spermii a to nie je malo... ked je objem a pocet spermii maly tak to je asi horsie... je to zvlastne vsetko 😒 niekto otehotnie aj prirodzene s mizernou morfologiou, je to zvlastne 😒
@dena22 ano chapem...ved u nas je tiez ten problem, mne sice peodukuju oba vajecniky ale vyzera to tak ze mam nekvalitne vajicka, takze vajicka mam, ale zrejme nedobre... stale si poviem,ue staci jedno jedine vajicko a jedna spermia aby bolo babo a ono stale nie nie aby to bolo to prave.
@erijan ked som isla na IVF prvy krat, rozpravala mi dokina vtedy aktualny pribeh zienky po 40, ktora mala len jedno jedine vajko, a uchytilo sa, velmi pomaly nabiehalo HCG, tak ju presviedcali v CARe, ze to odide, a ta pani vravi, ze urcite nie, ze je len pomale po manzelovi 🙂 a uz rodila 🙂 takze vidis, to bol taky svetly bod na konci tunela, ked som do toho isla prvy krat, ale uz nemame sil na pokusy, tak ideme selektivnou metodou....zaciname s darcovskymi spermosmi...a ak to nevyjde...uz asi do stimulky ani nepojdem....ale vyuzijeme darcovske moznosti..za to velka vrucna vdaka, ze je tu tato moznost..
@erijan btw. kvalitu vajicok, pokial vyslovene nie je poskodena DNA a RNA, vieme ovplyvnovat, ale len na urovni cytoplazmy, DNA vieme len ochranit pred degeneraciou, ale ubiquinol, a ine silne antioxidanty, NAC, zinok, selen, ecko, bielkoviny, D3, enzymy, aminokyseliny, a melatonin, toto vsetko vie nabustrovat vajicka....
@musichetta Väčšina z nás absolvujem soft, alebo minimálnu stimuláciu a vo väčšine prípadoch sa použijú všetky embrijká....Nie každý ET alebo KET je úspešný...práve naopak...
@musichetta Ja osobne by som chodila na ket alebo et až do vyčerpania všetkých embrii...aj keby som mala mať 10 detí...ale žiaľ...nie je to také jednoduché...je to moje 9-te ivf...a máme z nich jedno dieťatko....a žiadne embrijká....
Prosim vas rozmyslam nad konzultaciou v brne ..tu mame neuspesne ivf ...z 28vajicok boli "az"2 moruly vkladane takze nic moc...ja mam za sebou len hematologicke vysetrenie..myslite ze mam ist este na nejake?? Kolko sa caka na konzultaciu ?
Mám na Vás jednu otázočku, je tu nejaké súkromná skupina, kde sa diskutuje o liekoch?
Ďakujem 🙂
@parvinka0001 je viacero vysetreni, ktore je mozne spravit:
neinvazivne: spermiogram, hematologia, genetika, reprodukcna imunologia, pohlavne choroby ci nie su, amh u zeny, folikulometria (ci sa vytvaraju vajicka a dozrievaju)
a invazivne- kde je aj zasah do tela: prefuky, laparoskopia
tieto ma napadaju. Viem, ze ked uz nevyjde niekolkokrat ivf tak sa zistuje aj fragmentacia spermii, atd.
Vyzera toho vela, ale nemusis mat vsetky za sebou..ak mate uz ivf jedno za vami, tak urcite vam zistovali aspon niektore z neinvazivnych vysetreni.
A na prvotnu konzultaciu do Brna sa caka tak do mesiaca- dvoch. Zalezi aj od toho, ci chces konkretneho lekara alebo ti to je jedno.
Ahojte,viete mi povedat, že či je IVF v Brne je preplacane slovenskou poisťovňou (všeobecná ) a koľko by ma približne vyšiel v Brne? Ktoré centrum v Brne odporúčate? Ďakujem pekne
Ahojte baby! Neprecitala som vsetko. Chcem sa opytat, Iscare ma tiez pod menom uvedene Reprofit. Oni spolu pracuju?
Lebo my chodime do Iscare, ale chceli by sme vyskusat Reprofit v Brne, ale neviem ci sa oplati, ked to je vlastne to iste.
tu v Iscare so mnou nerobili ziadne vysetrenia.
mm ma azoospermiu, mali sme par ampuliek, a z toho vsetky spermie pouzili.
chceli by sme este raz ist na Mesa/tese. ale bojim sa, ci vobec bude mat este spermie. ale ak bude mat, nechcela by som len tak preflakat tych par kusov s tym, ze vlozime embryjka a popritom ani nevieme, ci ja ich vobec viem udrzat. neviem to lepsie napisat, isto viete na co myslim. 🙂
v Brne by nam spravili vsetky potrebne vysetrenia? lebo tu na SK len po 2potratoch. a my mame malicko spermii :/
@babusik85 pani Cernakova z Reprogenu nam povedala, ze Iscare a Reprofit ma toho isteho majitela...pokial sa s m/t neponahlate, poradte sa v Reprofite o moznosti liecby, pani Cernakova nam povedala, ze tam ju poznaju, a to 6 mesacna kura u manzela aplikovanim FSH a silnych antioxidantov...udajne to ma u urcitych adeptov enormny uspech. Test, ci je mm kanditdat na FSH liecbu urobila mm z vyteru zo sliznice ust, vysledky boli potom do 3-4 dni. Nepamatam sa presne co to stalo, ale okolo 150 ecok asi...Moj muz bral Merional 75 UI a vyssie davky Ubiquinolu. Avsak nie pol roka, iba 3 mesiace....potom podstupil druhu messu, ale iba messu, lebo z prevej tesse mal strasne vysledky, Dr. cernakova teda odporucila pouzit uz spermie iba z messy.
A vysetrenia nam spravili na SR az po dvoch neuspesnych IVF na moj natlak.
@dena22 tiez ma azoospermiu?
v Iscare nam ponukli darcovske spermie, ale mm absolvoval len raz Mesa/tese, vlastne Tese. a tak chceli by sme vyskusat este raz, ci nahodou nema. nadej umiera posledna.
ale neodporucali este raz spravit zakrok, zevraj to nezvyknu robit len sem-tam... neviem preco by sa nemohlo este raz?
a tvojmu druhykrat nasli spermie? pomohla ta liecba?