Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@rada2002 ja som tiez bola v GF, zo zaciatku celkom fajn, sestricky mile, Dr Stenova trochu arogantna, ale inak v pohode, mala som jednu stimulku s vysokymi davkami hormonov, kedze mam nizke amh. mMla som 5 vajicok, vkladali mi blastocystu, ktora sa neuchytila, zmrazili mi 2 blastocysty, ktore prezili PK a pred KET mi volali, ze ani jedna neprezila rozmrazenie. Bol to dost sok pre mna. Inak pan doktor na mna posobi ako slizky had, skryty za falosnym usmevom. 2x som si pytala vymenny listok na hemato a repro-imuno, povedali mi, ze to nie je potrebne. Ked som sla do Reprofitu na konzultaciu a spytala som sa na to, tak mi to hned napisali do odporucania, aby sa vylucili pripadne nezdary. Zatial mi na imunologii v Nitre zistili zvysene protilatky voci protrombinu, teda budem musiet brat lieky na riedenie krvi, na hemato vysledky este cakam, ale predpokladam, ze zistia to iste. Nehovorim, ze v GF nikomu nepomohli, ale...
@leelloo ja mám podobnú skúsenosť v Košiciach...Prosila som ich o doplnkové vyšetrenia a oni stale že to nie je potrebné ....Tak po 4tom neúspešnom vklade som to zobrala do vlastných rúk a išla k mojej gynekologicke aby mi vypísala výmenné lístky na všetky vyšetrenia...A Brno mi v maily napísalo aké vyšetrenia by bolo vhodné absolvovať pred ďalším CAR.Pripada mi že tu na SK im ide iba o peniaze...A že potom prečo všetky ideme do Čiech...
@sussah no mne odmietli dať lístok Gynfiv,moja gynekologička,odporúčanie odmietli aj internista a endokrinologia ...ze jeden neúspešný ivf je nič,že máme skúšať...Si pripadám ako v praveku..Preto ideme na konzultáciu do Brna. .Dúfam,že mi niečo nápisu čo budem môcť použiť u mojej všeobecnej ,aby ťa mi dala výmenný lístok. Ak to nepôjde,budem meniť gynekologickú aj všeobecnu..Akurát,že to všetko trvaaa. .
@sussah @mkatkam mne to odmietli dat v CAR po 1 neuspesnom vklade, co by som este pochopila, ale vyhovorky ako, ze je to drahe vysetrenie a ze sa to robi po 2 potratoch, to iste mi povedala moja gyn. WTF? ja mam problem otehotniet, lebo mam malo vajicok a este mam cakat na 2 potraty? tak som isla do Brna a s tym odporucanim za mojim obvodnym a ten mi vypisal listky. Ja chcem tiez zmenit moju gyn, lebo uz ma pekne stve. Btw. nepoznate dobru gyn v BA 🙂
A este ohladom GF, v decembri bola reportaz o zene po 40-tke, ktora chodila do GF, mala 4 ivf neuspesne a nespravili jej ziadne z tychto vysetreni. Bol tam rozhovor s Harbulakom, ktory povedal, ze su to drahe vysetrenia a ze to nemozu robit kazdej zene. Tak mi povedzte, ci je normalne, aby takejto zene nespravili zakladne vysetrenia a este sa vyhovarali. Toto fakt prehnali.
@leelloo zlatko, tu reportaz robila Brixova so mnou, lebo sme kamosky, tak som na to chcela upozornit: 1. ja som zacala v GF nie ako 40 rocna, tam som sa dopracovala neuspesnymi pokusmi, a za 2. vysetrenia su ovela lacnejsia zalezitost ako nezdarne pokusy, tak pre poistovnu, ako i pre samoplatcu. Harbulak s chvalabohu ukazal v tej reportazi v pravom svetle, som rada, Dana Brixova mi potom po odvysielani povedala, ze redakcia dostala kopec ohlasov, od rozhorcenych klientov..
nastval ma Harbulak, ked sa vyjadril, ze si to zeny nemaju nechavat na 40 tku, idiot, ked 35 rocnu neposlu na vysetrenia, ktore by odhalili pricinu, tak z kazdej sa stane po case neplodna 40 tnicka...
Prepacte,neda mi za nezapojit.Mam za par dni 40tku a dufam,ze za mesiac budem drzat v naruci vytuzene dvojicky.Tiez som pacientka GF.Ziaden problem,co sa tyka vysetreni mi nikto nerobil.Kolegyna -Dr tiez odisla odtial do Brna a cakala zazrak,ktory sa nekonal...3.pokus a nic...Aj ona vidi,ze z obrovskych reci,ako do roka bude tehu sa stava len masinkou na peniaze...
To vysetrenie ako imuno alebo hemato moze gyn dat az po 2. potrate. Ja mam 40 za sebou 2potraty a az potom mi robili vysetrenia. Chodim na hemato Drakulovej a ona mu povedala ze poistovna preplaca vysetrenia a po 3.potrate. To je vec poistovne a nie lekarov. Mne to urobili skor nakolko mam 40. Takze tak je to dievcence. To poistovne su svine na Slovensku a nikto nam nechce vyjst v ustrety. A potom ze mala porodnost. A ked chce niekto dieta tak namiesto pomoci vas odradzaju a cucaju peniaze. Je mi z toho zle.
Ja som chodila do NR.Za sebou v 37r.missed ab,pricina neznama.Kompletne odbery negat.Boli sme v podstate OK,len sa rok a pol nedarilo,predtym som ostala tehu hned.Ked som zacala chodit v 38r,takze samozejme v dobrej snahe ponukali hned IVF.To sme sa rozhodli pockat a oplatilo sa.V podstate navodenie hyperstimulacie vajecnikov a po 3/4roku boom dvojky.Kolegyna mala 1xmimomaternicove a 1x missed,v podstate tiez nic nenasli ani jej na hematke ani imuno,manzel ma pomale spermie...Na odberoch mala vzdy dost vajicok,embrya Ok a tehu nic.Je to urcite velmi aj o psychike..
@rada2002 nie je to celkom tak. Mna na hemato poslala Dr Durechova z CAR na Antolskej po dvoch neúspešných ivf a žiadnom potrate!!! Takisto na imuno a kedže repro imuno si hradia, nie je dôvod prečo by ta tam neposlali. Jasne ze poisťovne su svine a tiez som počula ze hemato až po dvoch pokusoch , ale závisí aj od lekara očividne
Vzdy treba urcite urobit vsetky odbery.Nemyslim si,ze to bolo len z kolegiality.Priznam sa,ze o mnohych veciach som sa docitala az tu,mam inu specializaciu, a tak ma to velmi nezaujimalo..Myslim si,ze kazda mame moznost volby.A pre mna bol vzdy zaklad,aby mi pacient veril.Niekedy je lepsie povedat aj horsiu pravdu ako nerealne sluby...Zazraky sa totiz stale deju.Prajem vela stastia.
@aimee77 zaujímavé, mne nikto nič v Brne nesľuboval. Keď píšeš o dôvere, presne to mi v GF chýbalo, nezverila by som im ani jedno jediné vajíčko. Ale bola som v Ba, takže hodnotím len túto kliniku. Detto Ferticent. S Brnom som veľmi spokojná, a nielen preto, že to vyšlo na 1x. A mám v súkromke kopec báb, ktorým to vyšlo v RF na 1x tiež 😉.
@renimac veru,ani mne nič neslubili,akurát mi pekne detailné vždy odpísali na moje otázky vo fóre,ZADARMO ..Musím povedať že som im písala vždy keď som došla z gynfivu a niečo sa mi nezdalo. Volala som aj mojej gyndoske ktorá sa tiež venuje IVF ..Ale ťa mi povedala že konzultovať mám v CAR kde som liečená,že ona mi radiť nebude..Samozrejme lebo z toho nič ona nemá...Bohužiaľ lekári na Slovensku majú čo doháňať v prístupe k ľuďom..Hovorím, česť výnimkám,ale je to tu ako v praveku ...
No nič ,musíme ísť ďalej🙂 a nedať sa odradiť neúspechom a ludskou sprostostou ....Máme na to celý rok🙂 prajem vám ,aby sa vám všetkým zadarilo ! Ja dúfam vďaka Brnu zistím,či u nás má vôbec význam snažiť sa,alebo to necháme tak.
@mkatkam mne tiež odpovedali na kopec otázok, ešte aj neskôr v tehu. Dokonca som písala môjmu doktorovi kvôli spineniu (Vrana) a ten mi osobne 2x volal, či je už lepšie. Už vidím, ako mi volajú z GF po zaplatení faktúry 😀. Ale ok, možno som mala len smolu, ale stačilo mi, aby som tam už viackrát nešla.

@ria294 6 embryí bez uchytenia