icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ria294
6. jan 2017

@mircalla
@aimee77 niekedy ľudskosť je viac ako odbornosť Dr. Pomôže človeka povzbudiť a pozitívne naladiť. Všade sa stále spomína, že psychika je veľmi dôležitá a preto si myslím, že prístup Dr k tomu len prispieva a úspešnosť sa tym zvyšuje. A ta ľudskosť podľa mňa v ginfiv chýba, ako sa tu už par krát spomínalo, cítila som sa tam ako číslo, ktoré pošle peniaze na ich účet.

mircalla
6. jan 2017

@ria294 absolutne suhlasim, ja som si za ten cas inak so stelclom vymenila desiatky mailov, vzdy poradil v roznych otazkach, povzbudil, usmernil, vdacim mu za vela.

v GV som odchdzala s revom a tam s lekarom ani okrem prehliadok nekomunikujes a aj to len stroho

vetu je to vsade obrovsky biznis nemam moc rada. nie je to vsade rovnake. samozrejme su to podnikatelske subjekty a ide im o zisk, to je zmysel ich existencie, ale v pristupe a jednani a tiez v podavani informacii bol obrovsky rozdiel

aimee77
6. jan 2017

Zazraky sa deju,ale zial je este vela dg,ktore dnesna medicina nedokaze zvladnut a pary sa babatka nedockaju. Ku mne sa spravali v GF korektne,takze je to moj nazor.Ani RF nie je svaty,vid posledna kauza..A takto ako vidim,v kazdom CAR je nieco..Ja som fatalista.Ak sa ma podarit,tak sa podari.

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 Pokial nemas vobec ziadnu osobnu skusenost s RF celkom nechapem, preco sa k nemu takto vyjadrujes....na zaklade kauzy? my tu skusenost s GF mame.
Kazdopadne nech ti to dobre dopadne

aimee77
6. jan 2017

Vyjadrila som sa ku GF.Nech Vam to dobre dopadne a hlavne nosite v sebe svoje vlastne babatka...

renimac
6. jan 2017

@aimee77 to bolo trošku moc, nemyslíš? Ale budem veriť, že si to nemyslela tak ako to vyznelo...

mircalla
6. jan 2017

@renimac ale myslela

dena22
6. jan 2017

@aimee77 suhlasim s tebou, ze ak babatko ma prist pride, a naopak...na druhej strane vsak, ako sa vravi, pomoz ci clovece aj boh ti pomoze, ... nemozem ocakavat pozitivnu zmenu opakovanim nespravnych postupov... treba dat na intuiciu, kazda sme ina, ja som velmi prisna, zmenila som GF za Prahu a tiez nie som 100 perc. spokojna, ale podstatne sa nam tam zacalo darit, neskutocny rozdiel v pristupe, dokonca financne ulavy pretoze sme Slovaci, ktori tam zavitaju velmi sporo....vacsinou ich stiahne Brno kvoli vzdialenosti...osobne sa mi nepaci lekarka, kt. je nam pridelena, opat jak cez sablonu, ale embryologiu maju spickovu,sestricky jak anjel dobrunke, a pri zakrokoch tiez maximalna vstriecnost...ja uz sa o GF nebudem vyjadrovat, lebo mam opakovane zle skusenosti po vsetkych strankach, ale aj. keby sme neodisli do Prahy, urcite by som uz nikdy nesla na IVF na Slovensku...ide o biznis, vsade, aj v Cesku, ale tam sa aspon ku nam chovaju s uctou k zakaznikovi...ked uz teda ide o obchod

renimac
6. jan 2017

@mircalla ak áno, potom je to veľmi smutné.

mircalla
6. jan 2017

Podla mna fakt, ze ide o Ceske centrum, nie slovenske a tato diskusia ma vyse 4000 stran a stale pokracuje hovori uplne za vsetko...Pisala som sem este v roku 2008 a stale to tu je....co je super

ria294
6. jan 2017

@aimee77 myslím, že to bolo ironické .....ale je to tvoj názor , máš na to nárok, len si myslím, že si nemusela tak napísať .

mkatkam
6. jan 2017

@mircalla prosím ťa a kedy sa ti to stalo v heliose? Lebo idem tam na konzultaciu..

aimee77
6. jan 2017

Cakala som tuto reakciu.Ale urcite nie.Je nespravodlive,ked prave z neplodnosti sa robi biznis.A povedzme si pravdu,kolko vab tam volalo hned po prevaleni kauzy,ci su to nie prave ony?Nech by to bolo akekolvek centrum v ramci EU,stratila by som voci nemu doveru.Kazda ideme tam,kde verime,ze nam pomozu.Ako to zvycajne jednoducho opisuju,chyba jedneho cloveka a poistka to vyriesi..Hlupost.Kazdy vykon v medicine musi byt pod kontrolou aspon 4 oci...A to plati vo vsetkych odboroch mediciny..

mircalla
6. jan 2017

@mkatkam to uz ozaj netusim, ale vela....bolo to vroku 2007 MUdr. Texl

mkatkam
6. jan 2017

@mircalla ďakujem,idem k nemu teraz ..Čítala som aj pozitívne aj negatívne ale pozitívne prevláda a som zvedavá čo nám poradí;)

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 Ty si zvlastna - nespravodlive, ze z neplodnosti sa robi biznis, ktory na druhej strane sama vyuzivas. Aspon ciastocne to plati poistovna....Mala by si byt rada, ze tuto moznost mas, pred 20 rokmi by si sa musela zmierit so situaciou.

Je to urcite obrovska chyba, ale podla mna tebe tu ide o nieco ine - daco si uz musis najst, kedze sme ti stupili na Gynfiv kurie oko, ked uz to tak musim napisat. Kedze nic nemas, tak dokola nedavna kauza sa hodi. Sama vsak nemam s RF ziadne skusenosti

mircalla
6. jan 2017

Nemas opravujem

ria294
6. jan 2017

@aimee77 stále si zaujatá proti RF, nechápem tvoju reakciu, keď ho nenavštevuješ....a ano máš pravdu, že každý výkon v medicíne musí byť pod kontrolou aspoň dvoch ľudí , ale je to tak naozaj všade? Aj v ginfiv, keď výkony a vyšetrenia robia viacerí Dr a zapísané výsledky z nich sa nezhodujú ?? Nie je opodstatnené , aby človek stratil dôveru, kto a koho z doktorov za takýchto okolnosti kontroluje ?

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 ja som inak stratila voci GF doveru, ked mi navrhovali RTG maternice, kde bol este k tomu pokazeny pristroj (cakala by som mesiace) na diagnozstikovanie niecoho, co mi v RF potvrdili po prvom uZV a tiez ked mi pani doktora odporucila operativne odstravit 2 male myomy do 1,5 cm, ktore mi uz davno same zmizli a pocas tehu mi nesposobovali ziadne problemy. O par mesiacov som uz bola tehotna v RF

To som sa venovala len jej odbornej stranke, dalej ani neriesim.

Sudim len to, s cim mam skusenost, ked uz beriem Slovensko, tak ovela radsej Helios Martin ako GF. Chyba, co sa stale v RF je urcite velka, ale moju dovoru v nich to neznizilo

aimee77
6. jan 2017

Nie som zaujata.Len pisem,ze aj tam su uspechy a neuspechy a nic nie je stopercentne.Kolegyna tam bola 3x bez uspechu a odchadza odtial.Tiez nemohla dlho rozdychat,ze sa to v tolko zaznavanom GF u mna podarilo hned s dvojickami.A preto som si dovolila napisat svoj nazor.Ved o to tu ide.Kazda sa predsa moze rozhodnut sama.
Skor si myslim,ze som vo Vas trosku nastrbila doveru vo svoju neomylnost.Realita s vymenenymi embryami v RF je zialbohu pravda.A kto mi da stopercentnu istotu,ze to sa uz nestalo a znova nestane?
Poistovna mozno preplatila odbery a usg a koniec.Nemas ani sajnu o tom,co sa preplaca v plnej sume a zbytocne pisem regresy za nedodrziavanie liecby,poistovna to ma na haku.Pred 20rokmi sa platilo to iste..Len centier nebolo tolko.

megan5
6. jan 2017

Embryologovia v gyn fiv v Ba nevedia vyhodnotit ani spermiogram..povedali ze super spermiogram a vobec prirodzene neoplodnili moje vajicka..mysleli si ze ja mam nieco s imunitou..avsak ja som ok..v reprofite nam vyslo ze 1%tvarovo dobrych spermii..a aj v Martine to potvrdili..a v gyn five neviem ako pozerali..taka moja skusenost

kitta
6. jan 2017

My sme si vyskusali na Slovensku Gynfiv, Repromedicu a este minimalne aj Ferticent. Co sa tyka biznisu, tak mam pocit, ze za tie peniaze, ktore sme mali do toho investovat sa Reprofit oplatil teda najviac. My sme boli prekvapeni s manzelom od zaciatku ako islo vsetko hladko a hlavne sme odtial odchadzali zakazdym pozitivne naladeni a plny nadeji do boja. U mna je dolezita asi takato psychicka stranka veci a osobny pristup a moj manzel ma v tom vzdy utvrdil. A asi to aj pomohlo, kedze sa nam to podarilo hned. Tym, ze sme na to cakali 5 rokov, tak som sa velakrat stretla u nas na Sk s tym, ze obchadzali viacere vysetrenia a bola som za premudrelu, ked som ich od centra ziadala. A vzdy nam ponukali zacat so stimulaciou este pred schvalenim ziadosti, len aby sme uz lieky objednavali a isli na to. A po tejto veci s tymi embryami, by som do Reprofitu isla opat. Mozno sa na Slovensku stali podobne veci, len by som sa cudovala, keby sa k tomu takto verejne priznali.

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 Nastrbila si nasu doveru v neomylnost cim?
Tym, ze si sem napisala o tejto kauze, o ktorej sa verejne pise? nebud vtipna...

ria294
6. jan 2017

@aimee77 stále som nepochopila a neviem , či sa mi podarí pochopiť prečo útočíš proti RF. Ak si dobre spomínam, táto konverzácia začala s nespokojnosťou voči GF....ale ty si tuto konverzáciu zvrtla proti RF, alebo to chápem zle ?? Znovu sa pýtam, prečo máš výhrady voči RF, keď ho nenavštevuješ? GF pochybilo tiež u iných žien, nesprávnou liečbou, nepravdivými informáciami atď....Ich úspešnosť sa opiera zväčša o mladšie ženy, štatistiky ako som spomínala robia poisťovne. Ale stále tu týmto ženám v RF ide aj o prístup a ľudské správanie. Ale v GF znovu sa opakujem ten pocit ani jedna z nich nemala. Tak si myslím, že moju dôveru si urcite nijako nenaštrbila, stale si stojím za tym, že do RF urcite pôjdem a naopak GF odomňa druhu šancu nedostane.

mkatkam
6. jan 2017

@mircalla jaj dievčatá, vypada to tak že aimee77 robí v zdravotníctve ..Tak za každú cenu slepo bráni svojich kolegov,svoj obor, čo je prirodzené aj keď nepochpitelne...ale na Slovensku je to tak. Škoda míňať si energiu na takéto debaty...Ži a nechaj žiť a zariadme sa podľa seba.;)

bianitka996
6. jan 2017

Reprofit je naj bol je a aj bude😃, baby bojujte a nech vás ani takýto omyl neodradi, pretože keby sa to stalo v sk centre ututlali by to pod čiernu zem.Tie čo ste v RF boli viete že celý tím sú profesionáli ktorím.na vás záleží., Tak načo to porovnávať s GF

renimac
6. jan 2017

@aimee77 ...dúfam, že sa k svojim pacientom správas rovnako neomylne... oh, dzizs.

renimac
6. jan 2017

@bianitka996 ono, dookola tu dávať za príklad jednu kolegyňu a neprečítať si ani pár strán dozadu, koľko žien v RF otehotnelo.... Nie, mňa by to neodradilo 😉.

lienka_1
6. jan 2017

@aimee77 Ty si lekarka ak som spravne pochopila. Kazdy jeden raz, ked robis s pacientom aj tebe hrozi, ze spravis obrovsku chybu. Nie umyselne, nie preto, ze si zla alebo neschopna lekarka, preto, ze si omylny clovek. Naozaj si myslis, ze to v Rf spravili umyselne? Ze to tych ludi nemrzi? Ze sa zbavuju zodpovednosti? Ale tak stalo sa to prave im, tak preco do toho nerypat vsak? Toto sa kludne moze stat kdekolvek. Nejdem zlahcovat ich chybu ale nejdem ich za ani lyncovat. Verim, ze ak by sa tebe prihodilo nieco podobne, budes mat stastie na zhovievavejsich sudcov

aimee77
6. jan 2017

Nehovorim,ze umyselne.Chyba sa moze stat aj pri montovani kablikov.Len tu sa jedna o ludske osudy a zivoty.Staci si precitat,ze pre nich sa to financnym vyrovnanim konci,zatial co ta zena sa podla platnych zakonov nedomoze svojho dieta.Ald tiez si neviem predstavit,ze by mi niekto po porode povedal,ze som vynosila nevedomky cudzie deti,o ktore sa budem sudit s ich biologickou matkou.Len mi to pripada,ze vy akceptujete len jeden nazor.Je to moznost vasej volby a rozhodnutia,kde vsetko podstupite.Ja som opisala svoju skusenost a o tom,ze nemusi byt vsetko len cierne a zle ma presviedcaju kopanceky mojich dvoch drobcov.Nehovorim len o jednej kolegyni.Len my 2 sme to prezivali spolu a o to intenzivnejsie.Vcera nam porodila prva z 3 uspesnych,takze Vam prajem,aby sa vase statusy zmenili na cakatelky a dokazali ste prijat aj iny nazor...