Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@ingrid0105 to je teda strasne, aj ked ja by som asi uvazovala jej ho vratit, neviem ci by som vedela zit s tym, ze dakde nastal kruty omyl a ja mam z neho vyhodu, nebola by som stastna a to dieta sa to podla mna skor , alebo neskor dozvie, bude mu to vrtat hlavou..... ved ked ta kocka otehotnela, tak sa jej to podla mna podari znovu a bude mat vlastne dietatko, ale to je moj postoj... musi to byt pre obe ale velmi tazke...
Ja len dúfam, že už to dotyčným párom oznamili..
Baby neviete nieco nove? Uz niekde pisali, ze ako na to prisli?
Prosim hodnota AMH 1,07 je v norme?
Baby. Mala ste niektora alergiu na Estrofem? Beriem ho 5 den a vcera večer aj dnes strašné svrbenie a koprivka na nohe. Nemám to z coho iného mat. 😐
Baby, pisala som Koudelkovi o konzultaciu, lebo bol.nas doktor pri prvom ivf a odpisal mi ze je v rf obmedzene. Ak by to malo.znamenat ze to bude dlho trvat, mozno by som isla.k.inemu. Koho odporucate?
A inak k tej zamene, ja skusam.na to pozerat zo vsetkych pohladov. Mozno su prave nestastni ti, ktori dieta cakaju. Viete ze zvlast chlapi maju problem s darcovskymi, takze casto radsej.nemaju deti ked nie vlastne. Ale mozno to vsetko bude na nieco dobre. Aj ked teraz isto tazke pre vsetkych
Baby, len som vam chcela napisat, ze nie je pravda, ze na odborne vysetrenia mate pravo az po dvoch potratoch. My sme isli na vsetky vysetrenia (hemato, genetika, imunologia,..) este pred prvym IVF. Moja gynekologycka mi nechcela dat vymenne listky, no nastastie moj vseobecny lekar mi dal vsetky vymenne listky. Jemu stacilo, ze sme sa snazili uz 1.5 roka a bez uspechu.
A dobre, ze sme isli, kedze prave na imunologii nam zistili, ze preco sa nedari. A keby sme sli do IVF bez tejto informacie, tak by to nemuselo dopadnut dobre. Aj teraz som vdaka tomu v pozorovani u hematologa.
Takze ak sa vam da, urcite je lepsie si vybavit tie vyzetrenia predtym. Ved co je to za logiku robit tie vysetrenia az po nezdaroch? Ved to je strasne na psychiku, ked to nevyjde alebo to vyjde a skonci potratom.... a ide to aj do penazi. Keby lekari hned posielali na vysetrenia, tak o kolko neuspesnych pokusov, slz a smutku sa mohlo prist...
@dancura ano je to dost vypocitavost a total blbost posielat na vysetrenia az ked je clovek po nezdarenych pokusoch psychicky a financne zniceny. Tieto vysetrenia by mali byt automaticky na zaciatku urobene. Ja som si uz nenechala do toho hovorit a po 4roch neuspesnych pokusoch som si isla urobit vystrenia bez suhlasu CAR na SK. Ved, ze vraj naco...zbytocne...A hned na prvom vysetreni mi zistili prvu vec...
@sussah je to smutne, ze ta ani po 4roch pokusoch nechceli nikam poslat. Nam na zaciatku vysiel zhorseny spermiogram (robili ho v GF) a hned nam povedali, ze to nevadi, ze mozeme ist do IVF. To mi prislo ako scestne, kedze verim, ze vsetko ma nejaky dovod. A ten spermiogram bol zhorseny, no nie uplne hrozny, takze som neverila, ze to je dovod preco sa nedari. A ani nebol...no to nam zistili az na tych speci vysetreniach.
Teraz som aj kamosku navnadila, aby si imunologiu vydupala...este sa len chystaju na prve IVF a dobre, ze isli. Dzurillova im zistila diagnozu na zaklade ktorej by mohli chodit po IVF a nedarilo by sa. Kocka teraz berie lieky a po dobrati sup, sup na IVF.
darmo na SLovensku je IVF este len v plienkach....Potom nech sa necuduju, ze mnohi hladaju pomoc za hranicami....A ked uz na to idu prespekulovane a obchodne, tak by mali mysliet na to, ze im to nerobi dobru reklamu...
Chodi niektora do GF doktorke Stenovej? Aka je. My tam mame ist a neviem co mam od nej ocakavat. Chceme skusit aj iny nazor centra ako je Brno. Tam chodime uz pomaly 3 roky ivf neuspesne Dr. Pospisilova nam nic nedava. Hemato aj imuno mame za sebou ale partner ma deformovane spermie. Povedala ze nejaka sa tam stale da najst dobra ale ziadne lieky na zlepsenie mu nedava. Povedala ze kvoli jeho spermiam je mala pravdepodobnost prirodzeneho otehotnenia. Vela z vas tu ma od Dr.nieco naordinovane a my nic iba ja mam preventivne medrol od Dzurilovej. Tak som zvedava na nazor ineho Dr.
@rada2002 arogantna a povysenecka. Za mna strasne

@aveyron je to hradene, ale my uz mame syna, takze si to musime hradit samy..