icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

fatma1
10. feb 2017

@zibi Cauko...myslis melatonin? lebo pod meatonin mi nic nenaslo..ci? ;)

zibi
10. feb 2017

@cheeky82 co konkretne?

zibi
10. feb 2017

@fatma1 jaj jasne truba som 🙄😨 vynechalo mi pismenko 🤐

fatma1
10. feb 2017

@zibi V pohodeeee..ja reku nieco nove co nepoznam ;) melatonin poznam, resp. este ho neberiem, ale chystam sa ho brat...na ivf ideme v lete, jul, august ..kolko predtym je dobre to brat? ja to chcem brat aj kvoli spanku..v poslednej dobe mi dost dlho trva kym zaspim ;(

cheeky82
10. feb 2017

@zibi konkretnu znacku melatoninu

zibi
10. feb 2017

@cheeky82 je to jedno bud walmark alebo dr. max dolezite je aby ho bolo 3 mg
dr. max je lacnejsi a ma celkom dobre produkty

zibi
10. feb 2017

@fatma1 no idealne je 3 mesiace predd ivf
melatonin 3 mg
koeznym q10 alebo naj este ubiqinol
zinok
vitamin D3
dbat na dostatok zeleza a becok
a preto odporucam naozaj nejaky kvalitny multivitamin kde mas acko, becka, cecko, selen, zinok , proste vsetko a nemusis a napchavat kopec tabletkami a potom uz len doplnit melatonin a vitamin D3 s koenzymom.

to su doplnky co mam odskusane - ja som brala aj omega 3..

ale este ze vraj je dobre brat NAC proti zapalu a resveratrol ze vraj je dobry na foliky

aj ked si myslim ze vyssie uvedene staci brat

fatma1
10. feb 2017

@zibi Beriem teraz: Vitamin D3 - 5000 iui denne (swanson), potom beriem probiotika 2 tabletky denne, z B vitaminov beriem zvlast kyselinu listovu a potom zvlast b- komplex - obden.
Dalej zinok - no teraz ho asi druhy mesiac neberiem, musim dokupit ;)
potom beriem bromelain a papain - tiez uz ale musim dokupit
dalej beriem sylimarin (pestrec mariansky)
este si davam sumaky , som na nich zavisla ;) a tam je toho viacej, ale v mensich davkach..
Koenzyn Q uz mam kupeny, budem brat pred ivf..
aj omega 3 mam od Swansonu kupeny - len ten sa bojim brat, pretoze neviem ci mi neublizi na stitnu zlazu? co myslis? - mam autoimunitnu tyreotidu. Beriem L Thyroxin 100 denne (nie je tam laktoza, pretoze mam intoleraciu), mam ju pod liekmi stabilizovanu, hodnoty: od 2,2 do 2,7, ako kedy
tiez som rozmyslala nad materskou kasickou+propolis - neviem ci mi to nepomoze tiez...

;)

zibi
10. feb 2017

@fatma1 no dečko ok - ber s magnezkom
ked dosiahnes hodnotu dečka okolo 60 ng v krvi tka uz dečko vysat
vela dečka sa zhromazduje v peceni a to tiez nei je dobre
k dečku musis magnezko lebo dečko obera telo o magnezko a mozno preto nespis!!! ale magnezko galvex alebo magnerot , potrebujes v chelatovej podobe, vsetky oxidy su slabe a to vycikas 😀
cize magnezko dopln

bromelin a papain nemusis brat dopredu, niekde hovori ze staci pri vklade - kvoli comu ho beires,? mala si nejake zrasty v maternici? uz ked tak radsej brat NAC je kvalitnejsi ....bromelin prekvi maternicu ale zvlast dopredu to nema zmysel brat ked na to nemas zvlastny dovod

aky mas v krvi hemoglobin?
zinok - je dobry na kvalitu folikov ale znizuje vstrebavanie zeleza,
je dobre mat hemoglobin aspon okolo 140 aby si v tehu mala dostatok a treba si dat odobrat v krvi zelezo a folaty
ked mas nizky hemoglobin tak treba doplnit podla stavu zeleza bud zelezo alebo listovku s pyridoxinom

pestrec je dobry na pecen na ocistu
ale podla mna dlhodobo nie

ked ti mozem poradit dober to co mas a ked pojdes v juli na ivf tak zacni bat
kvalitny multivitamin nie zbytocne kopec doplnkov
ubiqinol alebo koeznym
ten melatonin 3 mg ale treba
v multivitamine budes mat aj zinok a aj zelezo takze zvlast doplnat nebudes musiet

ja beriem omega a mam hypotyreozu
ked mas tsh 2,2 teba zvysit este davku
lebo mala by si mat okolo 1 na ivf
a vsetky hormony co budes brat ti tsh zvysia
proste estrogeny znizuju ucinnok hormonv stitnej zlazy
bereis nalacno rano a az za hodinu sa najes?

materska je dobra brat
probiotika mozu zvysit nk bunky tak opatrne
ten euthyrox by ti trebalo vyssiu davku

black33
10. feb 2017

@zibi prosím ťa a ktorý multivitamin by si odporučila, a pokračovať v užívaní aj po ET?

xlolax80
10. feb 2017

@cmudlo neboj, bude to v pohode. ja som mala z piatich vajok len 2 zrele. na piaty den boli HB1 a CM+. a to CM+ sme dali mrazit a po rozmrazeni z toho bola tiez HB1.

ingrid0105
10. feb 2017

@zibi a kde ho zozeniem ten meatonin

zibi
10. feb 2017

@ingrid0105 normalne v lekarni

zibi
10. feb 2017

@black33 po et asi femibion ... nepribera sa z neho
ze vraj z baby planu sa rodili velke deti 🐧

zibi
10. feb 2017

ha ha inak baby take babske recepty
ze ked bereite pocas tehu aj ecko tak babo bude mat huste vlasy 👧
a ze vraj a toto si myslim ze je pravda .. v tehu je velmi dobre brat DHA co obsahuje omega 3
velmi dobre to vplyva na mozog dietata a ze vraj su babatka ked bereite omega velmi kludne
pisala to raz jedna mamicka tu na konovi a aj vela bab co brali omegu DHA zvysene su babatka relativne kludne ... tak ma to daco do seba a aj pri kojeni treba brat, budete mat doma 😇
no ktovie ..ale nic za to clovek neda

ingrid0105
10. feb 2017

@zibi nejaky dobry multivitamni?

zibi
10. feb 2017

@ingrid0105 ja mam svoj co beriem je to firma klas ceska ale aj jamieson ma dobre napr. tie prenatal ich

zibi
10. feb 2017

@black33 a pred otehotnenim asi ten jamieson alebo jamieson prenatal maju celkom dobre vitaminy

buba08
10. feb 2017

@zibi vidím, ze píšeš o multivitaminoch , tie ja moc nechcem brat, myslis, ze mi stačí brat femibion? pokryje mi potrebu vitamínov, ked sa normálne stravujem?

zibi
10. feb 2017

@buba08 podla mna ano..

fatma1
10. feb 2017

@zibi
Decko mam okolo 41 ug/l - co je dostatocna koncentracia.. magnezko beriem, sumive...mavam nizky tlak, takze moc to nedavam

bromelain a papain si davam kvoli traveniu, kvoli lepsiemu traveniu

hemoglobin mam 131 g/l
zinok - kolko brat denne?
aj selen mam brat?

ok, takze bud mam davat B6 (pyridoxin) + B 9 (kys. listova), ano?

pestrec som si zacala davat aj kvoli ociste pecene, ale som sa docitala, ze je dobre aj pri endometrioze a myomom (ale som 1,5 roka po operacii lsk+myomu)

este som jeden cas brala aj 4 mesiace drnek obecny =vitex jahnaci
vtedy sa mi zmiernili krce a bolesti pri menzese -

aky multivitamin odporucas?
je ich vela na trhu
a vacsinou byvaju minimalne davky a jedno prevysuje druhe, tak preto si myslim, ze
separatne si to davat je niekedy lepsie, ci?
ale necham si poradit.
koeznym Q mam kupeny uz, 60 mg tusim
melatonin 3 mg - tiez mam uz

ano, aj ja mam hypotyreozu...co samozrejme omega 3 fish oil - je dobry na nu, ale co som citala, ze vraj nie pri autoimunnej pricine...
lekar v Brne v RF, aj v RG, aj v Iscare Ba povedali, ze do tych 2,5 je to dobre to TSH, ze dolezitejsie je T3 a T4 mat v norme a to mam.
tak neviem.
A s tou vyssou davkou lieku, u mna boli vysledky lepsie s niszou davkou, co je velmi cudne.
ked som zvysovala davky, raz som brala 150 mg denne a byvalo mi zle, busilo mi srdce, lekarka povedala, ze znizit a paradoxne som mala hodnoty okolo 3,5 vtedy
tak ja teda uz neviem...

tie estrogeny na tom nieco je..pretoze ja mam kratku lutealnu fazu, da sa povedat, ze estrogenou dominanciu...
ano, beriem nalacno rano, hodinu predtym ako sa najem. Mam na nocnom stoliku pripravenu svoju drogu ;)
probiotika som zacala brat preto, ze mavala som casto premnozenu vlastnu bakteriu
gardnerellu
Ked som zacala jest probiotika, uz som ju nemala
NK bunky som mala v oktobri dobre (Nitra, u Dzurillovej).

buba08
10. feb 2017

@zibi prosim ta probiotika môžu skutočne zvýšiť NK bunky?

zibi
10. feb 2017

@buba08 no citala so ze ano ..ale ktovie
mne girovska raz povedala, ze okrem koenzymu nemam nic brat
a tusim aj melatonin
ostatne vsetko moze vplyvat na imunitu

buba08
10. feb 2017

@zibi sak ano, ale v tomto chrípkovom obdobi tiez je lepsie imunitu trochu posilniť

buba08
10. feb 2017

@zibi ja si občas dávam cordyceps, hlavne, ak je v mojim okoli a pracovnom kolektíve vela chorých ľudí, alebo ked cítim, ze na mna niečo "lezie"

zibi
10. feb 2017

@fatma1
ved dober normalne vsetko co mas a potom ked pojdes na ivf tak 3 mesaice pred si daj tie speci na vajecniky
melatonin walmark ked tak si kup ten je fajn, ale asi 2 budes musiet brat
ked nemozes spat tak to magenzko by si mala.lebo dečko ti ho obera
oxidy su slabe a v podstate tebou len prejdu a minimum sa vstrebe
multivitamin mozno ten
http://www.jamieson.sk/produkty/vitaminy-a-vyzi...
ono je to pravda, ale tei prenatalne su celom dobre stavane a hlavne ked su prenatalne tak davaju pozor pri ich skladbe
a kde si mala presne myom
ja ze mam na zadnej stene 3 cm .to este asi nei je na operaciu co myslis

zibi
10. feb 2017

@buba08 no ja som zistovala vtedy len suvis ohladom nk buniek
ja som mala ale strasne vysoke az 44 vtedy , tak som to nechcela este vaic zvysovat
neviem sa presne vyjadrit k tomu , ci to brat alebo nie ..len podavam info, ze zvysuju ..lebo aby to potom nebolo kontraproduktivne

cmudlo
10. feb 2017
babusik85
10. feb 2017

Ja neviem baby,ja berem len Femibion a D-cko k tomu.Plus este mat. kasicku.
Ja som bola v tom,ze to staci.
Ale tu tolko veci ste napisali,ze rozmyslam,ci nemam brat este nieco.

cmudlo
10. feb 2017

@sussah predošlá správa pre teba 😉