Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@cmudlo velmi prevelmi drzim palce🙏❤ beries aj teraz nieco?
@ingrid0105 ďakujem!!! utrogestan, 2-0-2, kyselinu listovu, D vit. bromelain a ešte euthyrox. No a picham dexamed 1x týždenne ...
😘
@cmudlo paráda a kedy chceš testnut?
@bianitka996 uff neviem...kedy si ty testovala prvý krát?
@bianitka996 asi utorok budúci týždeň...
@cmudlo na 9 deň a čiarka bola veľmi slabunka.
Ahojte dievčatá,
nás čaká IVF a vybrali sme si Reprofit, kvoli ich výsledkom, zatiaľ sme boli iba na konzultácii.
Na Slovensku sme IVF ešte neabsolvovali. Viete mi prosím poradiť? Ako je to s poisťovňou - Dôvera, napr.? Lebo už pri operácii čo som bola v ČR mi robia problém s preplatením... Či preplácajú, koľko preplácajú:
Tiež by ma zaujímali také veci okolo toho, byrokracia, a tak.. potrebujem aj tam nejaký papier od právnika, že toto moje rozhodnutie je dobrovoľné a pod.?
Mala niektorá z vás IVF z dôvodu ťažkej endometriózy prípadne adenomyózy? Vyšlo vám to?
Budem vďačná za všetky odpovede...
ďakujem
@janulka257
ja mam to co ty endosku + adenomyozu aj doveru, ale mne zamietla dovera v cechach v reprofite ziadost, viem, ze vseobecna nerobi s tym problem.
@janulka257
@nelly3 ahojte dievcata, co je to adenomyoza?
@erijan to je,keď sliznica maternice prerastá aj do svalu samotnej maternice. To svalstvo ale musí byť nejakým spôsobom oslabené alebo uvoľnené, pri zápaloch, pôrodoch alebo potratoch. Že sa zväčšuje,dostane trhliny a sliznica tam akoby prerastie. Len odtiaľ sa nestrhava ako z povrchu a ďalej narušuje tu celistvosť svalu. Niečo ako jazva po cisárskom.
Ahojte, chystáme sa na IVF a chcela by som sa spýtať, či je cenovo výhodnejšie si kúpiť lieky pri IVF na Slovensku.. alebo ich odobrať od CAR v Čechách? Boli nám ponúknuté obidve alternatívy. Ďakujem 🙂
@nelly3 to nemyslíš vážne, že zamietli... zmenila si posťovňu??? Ja keby som vedela, že dôvera robí takéto obštrukcie, už dávno z nej odídem. Ja som bola na operácii endometriozy v ČR v Znojme, tam je jedine centrum vrámci česka a slovenska a rovnako robia problemy s preplatenim :(
@chmurkaxy áno, až na to, že sa to vyskytuje aj u doteraz netehotných a nerodivších žien...
@janulka257 ahoj. Ale ako sa to prosim prejavuje, ze vies ze mas endometriozu aj v maternici?
@janulka257
Áno, vraj aj zápaly to spôsobujú,že sa akoby oslabí tkanivo svaloviny a tá sliznica doň ľahšie prenikne.
@aaangelll ahoj, ja som brala z Ciech, zdalo sa mi lacnejsie..v Cechach som platila za lieky okolo 30tis korun a na SVK mi vyratali okolo 1300eur..🤔
Chcela by som sa ešte spýtať, či ste boli počas stimulky na PN? Je to vôbec možné byť PN? Vypíše mi PNku moj gynekológ aj napriek tomu, že chodím do centra v ČR (resp. tento ju musí navrhnúť)? Pýtam sa preto, lebo pracujem na 12hodinove smeny, medzi ľuďmi a viac-menej som stále na nohách?😟

@ingrid0105
@peterajova
@bianitka996
@sussah
@zibi
Tak dievčatá..vkladali mi vraj krásnu blastocystu. Sliznicu som mala 10 mm takže tiež super...tak uvidíme výsledok...teraz oddychujeme 😉 Druhá bublinka bola len morulka...tak mi dajú vedieť či sa rozbehla vo vývoji a či ju budú mraziť 🙏