icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

haannka
20. feb 2017

@chmurkaxy drziiim palce "Agatke" 😉

cmudlo
20. feb 2017

@chmurkaxy jeej kraaasa. Držím moc palce 😉

0vrtulka0
20. feb 2017

mám utrogestan, duphaston, ak by niekto potreboval...IP

dancura
21. feb 2017

@gagirl Majka,gratulujem k tejto uzasnej sprave!🙂Chvilku som tu neni a taketo velke veci sa deju.Sa tesiiiiiiim🙂🙂🙂

leelloo
21. feb 2017

Ahojte baby, dnes som bola na prvom utz v RF, picham 7 den a bola som prekvapena, ze mi nebrali krv, iba pozreli ako rastu foliky. Pri prvom IVF na SK mi vzdy brali krv. Neviete preco nekontrolujú aj hormóny v krvi? Je to mozne, ze to nerobia iná pri softe, ci ani pri klasickom IVF?

chmurkaxy
21. feb 2017

@leelloo ahoj,mne tiež nekontrolovali krv a vlastne v pohode. Krv riešia pri problémoch (slabá odozva, krvácanie a tak). Držím paste! A ako si na tom? Rastie niečo?

leelloo
21. feb 2017

@chmurkaxy tak dnes len 3 foliky naľavo 15 a 14mm, takze asi dobre 😀 Na pravo nic. Ale pri prvom IVF s konskými dávkami som mala 5 vajicok, tak snad v tych 3 nieco bude 😉

chmurkaxy
21. feb 2017

@leelloo to je super na siedmy deň!! Moc moc držím paste,ja som mala z RF omnoho lepší pocit. Aj mám stále, aj keď toto už je druhý vklad.

leelloo
21. feb 2017

@chmurkaxy tak RF je urcite lepsi 😀 Tiez moc drzim palce, po tych krásnych novinkach, s ktorými sa tu vrece roztrhlo verim, ze budeme nasledovať 😉

chmurkaxy
21. feb 2017

@leelloo včera mi hovorili,že zatiaľ majú mimoriadne úspešný rok 2017 a že čakali,že sa ich ta zámena dotkne a zníži sa počet pacientov,ale že prekvapivo to číslo ešte stúplo.

leelloo
21. feb 2017

@chmurkaxy tak to je dobra sprava, tesime sa na uspechy 🙂

lenka54321happy
21. feb 2017

@chmurkaxy
Aka zamena?????????😨

chmurkaxy
21. feb 2017

@lenka54321happy počkaj, ty fakt nevieš? V polovici decembra zmenili embrya. Jeden pár je z Ciech, druhý z Rakúska. Tehotná ale zostala len jedna pacientka. Boli toho plné správy.

chmurkaxy
21. feb 2017

@lenka54321happy *zamenili

karmen007
21. feb 2017

@chmurkaxy Ahoj,
prosím Ťa napíš mi o tej zámene embryí - kedy to presne bolo v decembri 2016 ? A v akých správach - na Nove al. Prime ? To nechápem, veď RF má veľmi dobré referencie a p. doktor mi vravel, že majú až 85 % úspešnosť v IVF. Ale ja som tam bola 2x a mne ani jedno nevyšlo. Pa. a maj sa krásne.

lenka54321happy
21. feb 2017

@chmurkaxy
Ja som o tom nepocula!
No mna vystrie!
Viem, ze stane sa...ale aka smola ked ste to prave vy!
Ja ze toto sa len vo filmoch deje ale tak ludska chyba sa stane vsade :-/

lenka54321happy
21. feb 2017

@chmurkaxy
A to by ma za

lenka54321happy
21. feb 2017

@chmurkaxy
A to by ma zaujimalo, ze ako to idu riesit dalej???

Maju pravu na pokracovanie v tehotenstve???
Hrozne, byt v takejto situacii...☹

chmurkaxy
21. feb 2017

@karmen007 pohľadám tie články.
Nespecifikovali dátum (nebojte sa baby,už s tými pármi to riešili, nikto z nás to nie je). Zistili to kontrolou kvality, údajne sa embryologicka po niečo otočila a nabrala do katetra nesprávne embryo. Akoby zamenila misky.
Inak oni k tomu mali už školenie (myslím personál) a všetci to tam riešia s úsmevom a každý spomína jedne príklad,že veď stáva sa,že lekári omylom vyoperuju aj zdravú obličku a že nikto nie je neomylny.
Ale majú vraj teraz prísnejšiu viacstupnovu kontrolu,tak by som sa nebála už. Moja gyneko povedala,že sa to na 100% stáva aj na Slovensku, len sa nepriznaju. Toto asi museli,keďže tam išlo o cudzinecky pár.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/4411...

chmurkaxy
21. feb 2017

@lenka54321happy ono v podstate vieš ten úspešný pár uplatit odskodnym a tváriť sa,že išlo o darcovske gamety (aj vajíčko,aj spermie) a pokračujú ďalej. Neúspešný pár je ale na tom podľa mňa horšie,lebo v EU platí legislatíva,že matkou je tá,čo porodí. Ale neviem ako sa dohodli,viem,že sa spomínala v článkoch nejaká zmiešaná starostlivosť. To by mi vychádzalo z toho tak,že asi boli úspešní Cesi s rakúskym embryjkom a tí naliehaju.

lenka54321happy
21. feb 2017

Baby
Teraz odbocim, ale chcem Vas poprosit o radu, ci neviete nahodou, co by toto mohlo byt...
Maly to ma na ruke uz asi 2 mesiace, co som si vsimla, tak mozno dlhsie...
Nesvrbi ho to, neboli...
Je to hladne na povrchu, len ked natiahnem palec, tak to citim take navysene...
Netusite prosim Vas, co by to mohlo byt?
Dakujem velmi pekne!

chmurkaxy
21. feb 2017

@lenka54321happy nemôže to byť lipom? Tuková gulicka v podkozi?

lenka54321happy
21. feb 2017

@chmurkaxy
Ja neviem...myslis?

chmurkaxy
21. feb 2017

@lenka54321happy keď pôjdete na poradňu,spýtaj sa. Kamoškin malý mal takéto,ale na krku. A len to sledujú.

santeema
21. feb 2017

@lenka54321happy ako pokracujes v tehu? dufam, ze ide vsetko ok🙂

lenka54321happy
21. feb 2017

@chmurkaxy
Dakujem, ze si napisala

karmen007
21. feb 2017

@chmurkaxy Dobrý večer,
ďakujem pekne za link - ohľadne toho trapasu v RF. Prečítala som si ho podrobne. Nemusíš hľadať ďalšie články. Toto mi stačí. Nechápem, pre tie ženy to musí byť hrozné. Neviem, ako by som sa ja zachovala v takom prípade. Nie nadarmo sa hovorí, že každý je omylný, ale v zdravotníctve pri takýchto výkonoch IVF by sa toto nemalo stávať. Ja som pracovala v školstve - a za 1 maličkú chybu - ako učiteľka - som nemala už predĺženú zmluvu. (za jednu hovadinu), ale toto sú vážne veci - tam by mali byť postihy - vysoké.
Dobrú nocku.

chmurkaxy
21. feb 2017

@karmen007 tak ono to môže byť vselijak. Keďže začali brat veľa pacientok zo Slovenska a v CR boli top, pokojne by som uverila aj tomu,že tam mali nasadenu kukucku, ktorá im ten rating "zlepší". Ale ktovie.

staga
21. feb 2017

@lenka54321happy LENKA aj ty -vy ste boli pre velkou oporov v boji o ten pocit ked mozes drzat v naruci dietatko. Dnes ma moja Sofi uz 3 rocky je to moje slniecko, moj motor do zivota. Prajem vsetkym co sa snazia o babatko nech sa im splni ten velky sen.

ria294
21. feb 2017

@leelloo ahoj, tak ty už tyzdeň stimuluješ 😉 Tak sa teším s tebov, prajem aby všetko dobre dopadlo, aby foliky pekne rástli a všeeeeetky sa dali pekne oplodniť 😘😘😘 Čakám na šťastne správy ❤❤❤