Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@zibi cca 1000 eur vravel otevrel
@ingrid0105 no uz ? nejako zdrazeli
@gagirl veď práve to mi nejde do hlavy, že prečo sa nedarí, keď sa nám to už 3 krát podarilo....hoci 2x mimomaternicove...ale aj tak...Genetiku sme nedávali lebo vždy sme do 5 dňa mali max 2 embrijka...mne sa vytvorilo max 5-6 vajíčok...teraz je to čím ďalej horšie...na ultrazvuku mudr videl 8. Ale vraj ho boli nejaké folikularne cysty...a teda mali sme len 2 vajka...Ale vlastne zo všetkých ivf sme mali len raz XB - naša malá ❤ Po nej sme absolvovali ešte 5 ivf ..ale raz som nemala žiadne vajíčka...hoci na ultrazvuku predtým ich bolo 6....asi praskli skôr...no podľa mňa sme mali ísť na opu skôr...vzdy ma posielajú nejak neskoro....raz sme išli skôr a aj v malých folikoch som mala zrelé vajíčka...a dokonca 6....ale do 5 dňa ostali len 2.
@peterajova
Bola by som veľmi rada, keby si mala pravdu....ale po mojich predošlých skúsenostiach tomu moc neverím....posledný test urobím v pondelok...ak do vtedy nenabehne mrcha..
@rada2002
@chmurkaxy
Dievčatá, veľmi vám držím palce!!!✊✊✊
@sussah
Uvažovala som nad intralipidmi ale zatiaľ mi predpísala len dexamed...teraz chcem ísť na kontrolný odber...a uvidím čo mi povie...No mala som uz všeličo možné vyskúšané pri tých mojich 9-tich ivf...možno by som ešte skúsila natív....
@lenka54321happy ďakujem pekne za povzbudenie 😉
@zibi
Ja som platila za soft 31000 CZK 19000 soft+4000 pohlavné choroby za oboch, 2000 ICSI (2 vajíčka) - každé stoji 1000-a 6000 predĺžená kultivacia.
@ingrid0105 do Prešova na imuno
@zibi Koudelka je teraz sef tych vsetkych centier, co ma Babis pod palcom a tusim je v Prahe. Komunikovala som s nim iba mailom. Ak by som to mala zopakovat, tak by som si asi vybrala lekara, ktoreho viem stretnut aj osobne. No musim povedat, ze odpisoval rychlejsie ako volakedy a hlavne obsaznejsie 🙂
Pozerala som vcera iba tak pre zaujimavost co stoji nativ v Kosiciach, tak so vsetkymi serepetickami by nas vysiel rovnako ako v Brne. Odpadlo by sice cestovanie, ale embryologiu tu urcitenemaju na urovni Brna. Za mna by urcite znova vyhralo Brno.
@sussah Ja som mala intralipidy pri malej az do 30.tt kazde 3 tyzdne. Moj gynekolog mi dal pri kazdej vymenny listok a na infuznej jednotke vo Vojenskej mi to bez problemov podali. Ale sposobila som tam poriadny rozruch, lebo o intralipide tam sestricky dobtedy nechyrovali a chodili sa na mna postupne pozerat. Aj pacienti sa pytali, co za mliecko mi tecie 🙂
Pozeram, ze by si to mala skok, podla bydliska v pase.
@cmudlo nečítala som celú diskusiu od teba, ale neskúšali ste reprogen, či nemá mm poškodenú fragmentáciu? Nám to odhalilo, prečo sa nám zastavovali na 5 deň. Plus sme použili MAC metódu a mali sme 4 XB najvyššej kvality prvýkrát na 5.ivf 🙂. Len mm to spôsobila celiakia, o ktorej sme nevedeli..Držím veľmi palce.
@rada2002 ja to mam tiež tak striedavo oblačno. Ale tentoraz som nejak psychicky lepšie. Už keď som zbadala Vranu, že mu bude robiť vklad,hneď som mala o 300% vyššiu nádej. Akože,ja tam verím každému,ale predsa len som s Vranom konzultovala veľa aj cez email a vie,čo mi po decembrovom vklade bolo a tak. Tak som mala istotu,že sa pokúsi niečo urobiť inak.
@sussah Ja som vtedy mala nativ a moj lekar uz nado mnou zlomil palicu, tak som isla bez pripravy. Nic, ani prednison, ani intralipid. Nevedeli sme, ci vobec bude nejake vajicko a o embryjku sme mohli v tom case snivatv tych najodvznejsich snoch(5mesiacov pred nativom som mala uplne zlyhanie vajecnikov pri stimulke a vyzeralo to na prechod). Az ked sa vajicko oplodnilo, nasadil sa prednison, fraxik a v den vkladu som dostala intralipid, injecny solumedrol a pichala som kazde 3 dni agolutin+klasicky utros. Ked som zistila, ze mam pozitivny test, lekar z Brna, ze hned treba podat dalsi intralipid a potom kazde 3 tyzdne. Tak mi moj gynekolog zavolal na tu infuznu jednotku, ci mi to podaju. Nebol s tym ziadny problem, potrebovali iba vymenny listok od gymekologa. Nic som tam neplatila. Normalne mi to preplatila zdr.poistovna. Intralipid som si vzdy kupila v lekarni pri SPLNe. Su tam velmi zlate zienky, stacilo zavolat, ze budem potrebovat a poobede som to tam mala. Rovnako mi vzdy naskreckovali fraxiprin. V tom case bol velky problem zohnat naraz 4 krabice. Musela som obehnut aj 2-3lekarne.
@lienka_1 a teda podarilo sa ti? Mas dietatko? Ty si chodila do SPlnu a potom do Reprofitu? Hej pri SPlne stale zozeniem injekcie a lieky. Tak to tvoj lekar zavolal, ze ci ti ho mozu podat. Neviem, ci by ma zobrali len tak s vymennym listkom. ALe dobre vediet. Ja som si tiez bola vybrat tu infuziu v lekarni za 9 eur a potom mi to dali na stacionari.
Baby idem na ket v nativnom cykle, vcera vecer som si pichla pregnyl a ze od zajtra rana mam davat crinone. Ale co ak do rana neprebehne ovu a ja dam crinone? Nemal by sa dat progestron az 48 hodin po pregnyle?vklad mam vo stvrtok.
Ahojte, dokedy ste brali utrogestan po ET, ktorý bol zrejme neúspešný..Tehotensky test na 10. deň negatívny. Mala som PK ,tak myslím, že by sa to už na teste ukazalo.Spustí sa menštruácia aj pri jeho užívaní ?Normálne by som ju už mala dostať, ale mám dojem že ten progesterón ju odďaľuje.alebo by to nemalo mať vplyv?

@sussah kde chodis na infuzky?