icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

marculik
1. mar 2017

@rada2002 ja som tiez brala medrol a stoho som mala zevraj mesiacikovitu tvar,viem ake je to finacne narocne ved aj my sme si 3 pokusy platili vsetko no treba si oddychnut no dufam ze tento pokus uz vysiel,moc drzim palce

bianitka996
2. mar 2017

@rada2002 áno teraz to už musoli vyjsť.

rada2002
2. mar 2017

@bianitka996 dnes 11den po a jedna ciarka + krvacanie a bolenie v podbrusku. Takze je to stratene. Bojim sa to okoliu povedat. Som z toho hotova a neviem co dalej.

bianitka996
2. mar 2017

@rada2002 boli tu baby čo krvacali a vyšlo to, ale ešte nie je nič stratené😥, a keď to nevide oddýchni si a možno v lete skúsite znova, nech sa telo zregeneruje...Okoliu nič nevrav, nikdy no ľudia sú zákerni, o mne tiež nikto nevie že som bola na ivf.Ale chápem aj to že sa stále vyzveda, že kefy atď, išla som vraždiť za tie otázky!!!Chápem tá!

sussah
2. mar 2017

@rada2002 okolie vobec neries. Mysli na seba. Spravne okolie by ta malo podporit a pochopit ta 😉 Asi by som si na tvojom mieste dala prestavku a zamerala sa na nieco ine (praca, vylet, hobby). Viem, ze sa to lahko hovori, ale asi by som sa snazila mysliet na nieco uplne ine...Nielen telo, ale aj hlava potrebuje oddychnut.

chmurkaxy
2. mar 2017

@rada2002 ja to isté. Jedna čiarka+krvácanie+ pocit,že je rozhodnuté. Akurát som o deň menej.

rada2002
2. mar 2017

@chmurkaxy co budes robit dalej? Budes brat utrogestan do 14 dna a potom das este test alebo to vzdas? Neviem co dalej

chmurkaxy
2. mar 2017

@rada2002 volala som, dnes zvýšiť o jeden utros, aj nepomôže, zajtra ďalší pridať a tak ďalej. Keby je to masívne krvácanie, tak hneď volať.

mimika1973
3. mar 2017

@chmurkaxy ahoj, a co ti vkladali ake stadium? jedno ci dve embryjka? ET ci KET to bol?

chmurkaxy
3. mar 2017

@mimika1973 jedno embryjko, patdnova rozmrazena expandovana blastocysta, Vrána nás hneď povedal,že má radosť, lebo po rozmrazeni reaguje úplne perfektne,akoby ani nebola zamrazena. Škoda,no.
Mne dve embrya nechceli dať, pretože už mám cisársky. A bolo by to nebezpečné,lebo aj jedno embryo sa vie rozdeliť na dvojičky.

mimika1973
3. mar 2017

@chmurkaxy to mi je luto, lebo XB sa vedia inac dobre uchytit, z tohto pokusu si mala dietatko uz? ci to bolo ine IVF uz?

chmurkaxy
3. mar 2017

@mimika1973 toto bol môj ôsmy transfer (niektoré boli po dve embrya) v rámci troch ivf, no ani jeden nebol úspešný. Malého máme prekvapivo prirodzene len vďaka meranie bazalky (tretí mesiac merania). Haluška,že?

rada2002
3. mar 2017

Dievcatka moje krasne zasa nic. Dnes to bolo potvrdene aj z krvi. Ja uz fakt neviem co dalej. Mam 41 a velka tuzba po dietatku. Penazi pomenej. Uz sme skoro vsetko vycerpali. Co mi radite? Uz som na obesenie a psychika v prdeli.

sussah
3. mar 2017

@rada2002 je mi to velmi luto ☹ A neuvazovali ste o adopcii? Dokonca som pocula o paroch, ktori si adoptovali dietatko a potom sami prirodzene otehotneli.

rada2002
3. mar 2017

@sussah to nie partner tuzi po svojom.

sussah
3. mar 2017

@rada2002 hej aj moj povedal, ze radsej nie...ja by som aj prijala.

bianitka996
3. mar 2017

@rada2002 akého lekára máte v Brne netreba niečo preliečiť? Čo hovoria oni na to? Určite si daj pauzu nech sa trošku dáš dokopy.

rada2002
3. mar 2017

@bianitka996 chodime Pospisilovej. A to som preventivne brala Medrol, euthyrox, fraxiparin, vit D, femibion takze som mala vysetrenu stitnu, hemato aj imuno. Tak ja uz fakt neviem. Najhorsie na tom je ze vsetky okolo su tehotne. Hnusny pocit.

sussah
3. mar 2017

@rada2002 a na hysteroskopiu si nebola. Alebo aj akupunktura je casto odporucana.

rada2002
3. mar 2017

@sussah a aky mate problem vy?

bianitka996
3. mar 2017

@rada2002 skús zmeniť doktora,a o hysteroskopii si nerozmýšľala?

rada2002
3. mar 2017

@sussah robili mi aj prefuky a zistili ze jeden vajcovod neprechodny a druhy na 20%. Ja uz syna mam z 1. Manzelstva a toto je druhy partner s ktorym som 5 rokov a snazime sa 3 roky. 2 x som potratila to bolo prirodzene a nikto nevie preco. Syna som mala pred 11 rokmi bez problemov. Partner je bezdetny a tuzi po dietati. On ma spermie v poho iba tvar maju deformovane pod hranicu normy ale Dr povedala ze to nie je problem. Som zufala

rada2002
3. mar 2017

@bianitka996 chcela som zmenit kliniku ale neviem aku. Chcela som nieci v Ba na Slovensku ale nikto mi to neodporuca. Vy kam chodite?

sussah
3. mar 2017

@rada2002 ano tak vies kedysi sme boli mladsie, tak aj to otehotnenie islo lahsie. Ale ta hysteroskopia kontrola maternice je tiez dolezita. Lekar z Brna ma na nu poslal. My sa tiez snazime uz 5 rokov, mam za sebou 4 neuspesne vklady...moj ma ja horsi spermiogram a ja vysoky prolaktin. Preventivne na intralipidy si neuvazovala ist?

bianitka996
3. mar 2017

@rada2002 ja som bola v reprofit u dr.Vranu, ale niektori chvália aj iscare či Helios .

sussah
3. mar 2017

@bianitka996 hej aj ja komunikujem s Vranom a chystam sa k nemu najblizsie 😉

rada2002
3. mar 2017

Nikto mi neodporucal hysteroskopiu ani intralipidy. Takze neviem ze nieco take je.

sussah
3. mar 2017

@rada2002 Intralipidy mi odporucili na reprodukcnej imunologii, ze ked sa viackrat nepodari IVF. Pozri link.

http://www.ivfzlin.sk/25902n-intralipid-pre-lie...

Hysteroskopia, aby ti skontrolovali maternicu ci tam nieje nejaky problem je tiez dost dolezite

diska
3. mar 2017

ahojte dievcata,,,hlavne stare zname ale aj vsetky snazilky,tehulky maminky.
Len ma tak napadlo,ze neprestavajte sa snazit baby,stoji to zato aj ked uz nevladzete ale vydrzat ,,musim to sem cas od casu napisat,neda mi nepovzbudit snazilky kedze mne tato stranka veeelmi pomohla.
No a ideme sa aj pochvalit nas fesacik konecne zacina chodit sam, sice je to este len malinko krockou a cap na zadok ale tesiime sa prevelmi ,🙂

gagirl
3. mar 2017

@rada2002 ahoj..je mi to naozaj luto ze vam to zasa nevyslo..☹😔 Viem ze je to velmi depresivne a ubijajuce..ale neprestavaj verit ze raz to urcite vyjde..Problem moze byt vo vajickach kvoli veku,ze uz nie su take kvalitne,zdrave..Alebo aj v spermiach..neviem sice aky ma partner spermio,mozno dobry..Nedavali ste nikdy pgd?A ake ste mavali stimulky?aj soft?alebo aj nativ?myslim ze si pisala ze imuno aj hemato si mala podchytene..Je to velmi tazke..ja viem..Daj si trocha pauzu a skuste nejak pozbierat este peniaze na dalsi pokus..mozno by staciln aj soft alebo aj nativ..Prajem ti vela sil a viery ze raz to dobre dopadne❤