Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@cherrinka11 tak to máš super AMH 😉. Ešte aj dve budes mať 😁.
@renimac ani nevies ako by som chcela dve 😀 ,ale to by uz bolo privela happy 😉
Ja som bola min.tyzden u koordinatorky v Martine a ked som pocula kolke davky hormonov mi naordinovali aj som sa zlakla,kebyze mam neaky problem,pochopim,ale som v celku zdrava,jedno dieta uz mam tak preco ..Preto sme sa rozhodli pre Brno,lebo ako ty pises oni su k tomu ustretovi,kdezto na Sk ti bez stimulacie neurobia ivf.
A bolo to tvoje prve ivf?co presne si brala?ci vobec nic?mne uz z pregnylu pri iui nebolo dobre dva dni,som myslela,ze mi brucho a krize roztrhne,ale dalo sa to.
@cherrinka11 moje prvé a verím, že aj posledné 😉. Nebrala som vôbec nič, len pichla pregnyl kvôli odberu. A sama som si naordinovala materskú kašičku asi 3 mesiace predtým, vitamín E (ochraňuje vajka a je dobry na sliznicu) a vitamin D (mala som ho málo a ma súvis s tehu). Inak nič. Kľudne sa pýtaj, keď ti ešte niečo napadne 😉.
@cherrinka11 Amh mas super. Nativ je osemetny v tom, ze niekedy jednoducho presvihnete ovulaciu. Ja som si preto vyziadala aj cetrotide, co je hormon, ktory blokuje ovulaciu a nasledne sa ovulka spusti pregnylom. Cize sa vie lepsie nacasovat. Ale aj tak je to v porovnani s mnozstvom hormonov pri klasickom ivf zanedbatene.
Pre mna je nativ uplne skvela volba. Skus sa lekara spytat aj na tuto moznost.
@renimac si strasne zlata,noemalne by som ta objala 🙂
Ani nevies kolko odvahy si mi dala..
Picula som o tej kadicke,kde ju zozeniem?aj v lekarni ci len z netu?
A ktoreho lekara si mala?
@lienka_1 juuuj dakujem,jadne,ze sa spytam,lebo mam pocit,ze pri iui sme tu Tulak vulku presvihli,oni rataju stred a ja som si moju prvorodenu vyratala na tyzden pred mebzesom,to je skvela rada,zapisujem si 😀
@cherrinka11 🙂 🙂 🙂
ja som ju mala odtiaľto: www.vceliamaterskakasicka.sk. Mala som tu 50g, čistú. Chutí otrasne, asi som nič horšie nejedla, ale pomohlo mi to aj na PMS. Ja som mala MuDr. Vrana, veľká spokojnosť. Ovulku mám odsledovanu, kedže som merala bazalku vyše roka, tak som im aj povedala, že ja ju mám skoro a teda mi naplánovali folikulometriu už na 9DC. Takže sme všetko pekne stihli.
@renimac dakujem,hned si ju aj objednam,tak to si mala krasne nacasovane,naozaj stastie..,ja som si ovulku nikdy nemerala,tak ani presne neviem,niekedy sa mi zda,ze hned po menzese,niekedy pred menzesom,ten jeden hormon na to presvihnutie by som zvladla,a Vrana robil s tebou pohovor aj zakrok ti robil?vraj he to jedno lebo sa tam striedaju a kazdy lekar robi nieco ine..to znm.,ze ak pridem 6.hi na pohovor a 8.uz mam mat menzes tak to by sme uz mohli zacat s pripravou tak rychlo??
Prepac tolko otazok 😀
@renimac neda sa mi tu pridat obrazok,z toho linku co si mi poslala ju tam maju za 19euro to bude asi ona ta kasicka..len ma napadlo,ze mi alergologicka neodporuca papat med..tak neviem ci to objednat..
@cherrinka11 no ja som s ním mala pohovor, vajko odoberala iná doktorka a vklad robil opäť on. Neskutočne milý človek, dodal mi nádej. Áno, pri native nie je na čo čakať, po MS môžete ísť na to 😉.
@cherrinka11 asi by som sa na to opýtala alergologicky, bez toho si ju radšej neobjednavaj. Ale minimálne ten vitamín E určite odporúčam. Hlavne pri IVF.
@renimac my chceme pocat v maji ,twrmin bol 6.4 .Otevrel a 24.4.Vrana
Myslela som ze to bude trvat mesiac tak som dala ten prvy,ale zajtra tam skusim este zavolat ci je Vrana volna este 😀
@cherrinka11 ja som nativu neverila, ale on tomu veril asi aj za mňa. Ale nesľuboval mi nič. Na začiatku tehu som špinila, tak som mu písala mail, že sa bojím ďalšieho mimomaternicoveho, tak mi potom ešte sám volal, že ako sa mám. Ale viem, že veľa báb si chválilo aj Otevrela.
@renimac presne viem ako si sa citila..
Je to uz desat rokov,a pre mna stale ako dnes..mimomaternicove..😢
Nikdy nezabudnem ako mi ukazali to malinke srdiecko ako bilo..a muselo ist prec..
Ale SK st bolo trapenia,teraz sa uz budeme len radovat,verim,ze aj nam sa to podari..
A preplatila vam nieco poistovna ci ste si vsetko sami platili?Nativ asi nepreplaca..
@renimac oni su tam vsetci fajn..zalezi len teda spravny termin zvolit,mne moj znamy nedoporucil april,venuje sa kadecomu a tvrdi,ze by sa to nemuselo podarit,no ja uz nechcem sa upinatani nanho..tak sama neviem,ak ma byt bude..🙂
@cherrinka11 vidím, že máme veľa spoločného. Ale presne, teraz sa budeme už len tešiť 🙂. Natív poisťovňa nepreplaca, ale nebolo to až také hrozné. Vyšlo nás to celé 650€. No ja som tiež čítala, že ideálne mesiace sú na jar a na jeseň, ale veď toľko deti sa rodí počas celého roka... A 2017 má byť mega plodny a mne sa zdá, že to tak aj naozaj je 😉.
@renimac To je celkom v pohode suma.Nam v Martine schvalili ziadost a ked nam to koordinatorka zacala ratat tie hormonalne injekcie a lieky plus halosperm,do kt.nad tlacili plus zamrazenie atd atd..1000 euro😲
@cherrinka11 ahoj cherrinka čítam tvoju diskusiu 🙂 tiež sa informujem a čítam o native, asi tiež skúsim....ale najskôr ešte počkám čo mi vyjde z imunológie za mesiac budem mať výsledky...ja som mala už 2 IVF v iscare MT, obidve pozitívne, ale dlho sa mi to neudržalo....uffff, tak rýchlo hybaj robiť vyšetrenia prečo???? endokrinológia OK, Hemato našli mi 3 veci a naordinovali anopyrin a imunologia čakám na výsledky, pre môj vek tento rok 40 by som šla tiež vyskúšať ten Nativ do Brna....jodteraz ťa budem pilne sledovať ako pokračuješ...a kedy plánuješ?
@cherrinka11 @maculicek1977 obom Vám budem držať palce. A po vklade sa skúste aspoň 2 týždne vyhýbať chémii. T.j. parfumy, dezodoranty, lak na vlasy, čistiace prostriedky. 🍀🍀🍀
@renimac ďakujeme za informácie, dodávaš nám nádej a motiváciu .....ach aké je to dôležité, sa tak zas rozhodnúť a bojovať...tebe držím palčeky nech to už dobojuješ do úspešného konca, užívaj si tehuľkovanie!!!❤❤❤
@renimac si uzasna zena a velmi ti dakujem za povzbudive slova a prajem ti nech uz konecbe drzis toho maleho moravaka alebo moravacku v rukach 😀
Snad sa aj ja cim skor dockam a potom mi budes radit kociky,a vakciny a plienky a kremy 😀
Dakujem krasne a prajem dobru nocku vam obom,na dnes sa lucim,ale urcite sa ozvem 😍
@maculicek1977 keby som mohla, tak Vám to všetkým rovno vybavim u toho tam hore. Ale aspoň takto skúšam pomôcť. Píšte keby niečo 🙂. Rada pomôžem 😉. A ďakujem pekne ❤😘.
@cherrinka11 aj tebe Ďakujem ❤😘. A platí čo som napísala @maculicek1977. Tiež sa lúčim, na dnes už stačilo 😊. Dobrú noc dievčatá.
@renimac ahoj 🙂
Tak to som rada,ze nebudem sama..
Urcite chod Peta amo do Brna,mozes sa iba nahladit na konzultaciu aj teraz,vezmes vyslefky a lekar ta bude smerovat dalej prostrednictvom emailov..ja o mesiac uz ficim..uz sa neviem dockat 😉
M slim,ze vek je u teba este ok..to nebude prekaxka,okolo mna je cela kamaratiek co rodili v 40tke a v Brne mas velku istotu 😉
@maculicek1977 Tak to som rada,ze nebudem sama..
Urcite chod Peta amo do Brna,mozes sa iba nahladit na konzultaciu aj teraz,vezmes vyslefky a lekar ta bude smerovat dalej prostrednictvom emailov..ja o mesiac uz ficim..uz sa neviem dockat 😉
M slim,ze vek je u teba este ok..to nebude prekaxka,okolo mna je cela kamaratiek co rodili v 40tke a v Brne mas velku istotu 😉
Dnes o 22:02 • 1 dieťa - snaží sa • Odpovedz

@cherrinka11 poznám viac báb, ktorým nativ vyšiel a Reprofit s tým má v strednej Európe najviac skúseností. Ja som im hneď povedala, že na stimuláciu má nenahovoria. A nerobili z toho vedu. Držím moc palce ✊. A ďakujem 😉.